Meaai

Faʻasoa le rhubarb jam i le moli mo le aiga atoa

O le tofo faapelepele o le rhubarb e ogatusa ma le moli. E le mafai ona e fesoasoani ae faʻaaoga lelei lenei mea, o lea e tatau ai ona e faia le rhubarb jam i le moli. O se aganuʻu le faʻaitiitia o le malosi o le laau ma le suka, ae le tele, aua o le suamalie e mafai ona faʻafefeina ai le le masani ai o le rhubarb. I le kukaina, e masani ona togi i luga sipuni i le sipuni faatasi ai ma le faaopoopo o le suka, faʻamaʻi po o le fua. I le taimi o le kuka, e avatu ai e le rhubarb le tele o le sua, lea e le manaʻomia ai se vai faaopoopo. O lenei ituaiga o aiga o le aiga e le gata e mafai ona taʻalo, ae mafai foi ona faʻaaogaina le jam mai rhubarb ma le moli mo le taumalulu.

Faʻaaoga mea aoga o mea taua

Naʻo le 'au o le rhubarb e mafai ona taumafa, ma o laulaʻau ma aʻa e manatu leaga. O tamaʻi petioles ma vitamini B, C, PP, carbohydrates ma elemene aoga e faʻaaoga i meaai. Faʻafetai i carotene, phosphorus, magnesium, potassium o loʻo iai i totonu o le laau, latou te togafitia fatugaʻo, intestine, anemia, tuberculosis. O i latou e mafatia i le maualalo o le eletise, e tatau ona faʻafeiloai atu rhubarb i totonu o le meaai.

O le aoga sili o se moli o lona umia lea o le tele o vitamini C, lea ei ai sona aoga aoga i le tino atoa: e faʻafilemuina, faʻamaonia le faʻaogaina o le tino, ma faʻaleleia le metabolism. O loʻo fautuaina le Orange mo fualaʻau gaʻo, maʻisuka, fiva ma isi faʻamaʻi.

Ina ia faʻamamaina le tino ma le paluga o le vaitamini, e tatau ona tuʻufaʻatasia nei meaalofa aoga o le natura. O meaʻai o le rhubarb ma le moli mimi e faigofie ma mafai ona maua e ala i la latou laasaga taʻitasi i le laasaga i tagata uma. E lelei tele le kukaina o se mea suamalie i Me - Iuni, ao laʻitiiti lava rhubarb.

E le fautuaina le faʻaaogaina o siama i le maʻisuka ma meaʻai e maua i fualaau suamalie.

Rhubarb jam i le moli, kuka i totonu o se apa

Vaega

  • rhubarb - 1 kg;
  • moli - 3 pcs;
  • suka - 1 - 1.5 kg.

Faʻamatalaga taʻitasi i lea laasaga ma le ata:

  1. Fufulu rhubarb i lalo o le vai tafe. Ave ese aʻa ma lau. Tipi ese le pito i luga. Otioti le isi vaega i vaega 0.5 - 1.0 cm le umi.
  2. Vaevae i totonu o se fagu ma sasaa se aofaiga muamua o suka. Tuʻu mo le 3 itula e faʻamavae ai le sua mai le laau i lalo o le malosi o le suka.
  3. Fufuluina le moli ma se pulumu. Fufulu le pele i luga o se pepa.
  4. Faʻasili le peʻa i rhubarb. Tuu le fagu ma mea o loʻo i luga o le afi ma amata le vevela.
  5. Vavaeese le tino o le moli mai fasi ie paʻepaʻe ma tipi i ni vaega laiti. Liligi i luga o le suauu o le rhubarb ma le moli moli ma faapuna mo le 15 minute.
  6. Sasaa le vevela vevela i totonu o fagu vai ma faʻamalosi le faʻavaa. O le seleselega o le tau i lau tautua!

E masani lava le fua o le rhubarb: suka o le 1: 1.

Faʻasusu le uʻamea rhubarb i le moli

O le mea lauiloa o le umukuka, faafaigofieina o taimi masani o faletalimalo i totonu o le umukuka, e sili atu ma le tasi le fesoasoani i le paina. O le saunia o le rhubarb jam i le moli i totonu o se kuka taofi lemu e le tele se taimi ma taumafaiga. O le taunuuga o le a le sili atu le leaga nai lo le fua masani mo le kuka i totonu o se pani. Ave ese le iunite, ma amata ma le lototele le faagasologa, taialaina i le fua o loʻo i lalo.

Vaega

  • rhubarb - 0.5 kg;
  • moli - 2 pcs;
  • suka - 0.8 kilo.

Faʻamatalaga taʻitasi i lea laasaga ma le ata:

  1. Fufulu fasi 'ulu o le rhubarb ma tipi i ni fasi vaega laiti.
  2. Liligi le suka i luga o le fasi pepa faʻafefiloi mo le tele o le taimi seʻia faʻasaʻo le tele o le vai. E masani lava, o lenei faiga e 3-12 itula.
  3. Taʻu se moli, tipi i ni fasi vaega e aunoa ma se pulu. O se atigi moli e mafai foi ona faaopoopo i le siaki, ae o le filifiliga lenei.
  4. Faʻafefiloi se moli ma se mea suamalie suamalie ma tuu mea uma i totonu ole pesini tele-cooker. Filifili le "Tineia" i le lisi autu ma kuka mo le tusa o le itula.
  5. Liligi le fua o fua vevela mamae i totonu o fagu faʻamamaina ma tapunia le tapuni ufi. Leai se mea e tatau ona e tatalaina. Ua faia.

O le le lelei o le faia o se meaʻai i se kuka taofi lemu o le siʻosiʻomaga itiiti o lana pesini. E tusa ai ma lea, o le ai ai sina mea suamalie suamalie, pe o le ae faia ni siaki i le tele o pasese.

Rhubarb Jam ma le Orange ma le Faʻi

I mea e lua: rhubarb ma le moli, aisea e le faʻaopopo ai se fua suamalie - o se faʻi. Faatasi ai ma mea aoga o le mea autu, o le faʻi fesoasoani e faateleina le hemoglobin, ona o le tele o le uʻamea. E le gata i lea, o le suamalie o lenei fualaau aina ua suia i se aofaiga tele o suka i le numera o mea taua. O le mea lea, e tatau ona e taumafai e suʻe le rhubarb jam i le moli ma le faʻi.

Vaega

  • rhubarb - 1.0 kg;
  • moli - 2 pcs;
  • faʻi - 2 pcs;
  • suka - 0.6 kilokalama.

Faʻamatalaga taʻitasi i lea laasaga ma le ata:

  1. Taʻu rhubarb tipi i ni vaega.
  2. Ufiufi ma le suka ma aveese i le po.
  3. Saunia fua. Uʻu faʻi ma tipi i ni mama. Aua le mumu le moli, ae vave ona tipi i ni mama ma le peel.
  4. Aveese le apa i le rhubarb, faʻafefiloi fua ma tuʻu i luga o le ogaumu. Cook mo le 5 minute.
  5. Pakipi i luga o faletupe ma le paʻu.
  6. Le fiafia tele!

Rhubarb Jam ma Orange ma Ginger

Mo tagata ei ai maʻi i sooga, fatu, toto toto, ma faʻamaʻi e pei o le thrombosis, maʻi o le gasegase, maʻisuka, e talafeagai le faʻapipiʻi o le aʻa i le ipu. O le a faʻaitiitia ai le tiga ma fesoasoani e fofo maʻi mama. O le mea lea, faʻasaoina mo le taumalulu e tatau ona e faia lenei mea: rhubarb jam i le lanu moli ma le faʻaoga.

Vaega

  • rhubarb - 2 kg;
  • moli - 2 pcs;
  • suka - 2 kilokalama;
  • aʻa fou ile fatu - 100 gr.

Faʻamatalaga taʻitasi i lea laasaga ma le ata:

  1. Tipi le mama mama o rhubarb i ni fasipepa. Liligi le suka ma tuu ese mo le 8 itula e maua ai le sua.
  2. Paʻu ma tipi le totini i ni vaega laiti.
  3. I se moli, e te le manaʻomia ona aveese le pele, ae na o le tipiina i totonu o lobes.
  4. Tuu i totonu o se mea e fufulu ma faʻafefeteina mea e lua: laʻau ma le moli.
  5. Vaʻai muamua le lapisi o le rhubarb vai, faʻafefiloi mea na toto i totonu ma tuʻu i luga o le ogaumu. Cook mo le 40 minute.
  6. Liligi i totonu o faletupe ma palu. O le Rhubarb jam ma le moli ma le totoa ua sauni. Fai se pusa laisa tii!

O le faʻamafanafana e faʻaleleia ai le vevela o le tino, o le mea lea, mo le malulu, faʻamavaeina le jam o le ginger.