O le togalaau

Malosiaga o faavae faʻamalosia: tekonolosi ma tulafono faʻavae

O se faavae faʻatuatuaina e manaʻomia mo fale taʻitasi ma fausaga. I le maualalo o le fausiaina, o le faʻamalosia o le laupepa e faʻaaogaina mo le faʻamalosia, o le fausiaina o se tasi o vaega taua ma taugata.

E le tatau ona e faʻapolopolo i le tele ma le lelei o le mea, talu ai o le faʻalale i tekinolosi ma tulafono o le a oʻo atu ai i taunuʻuga leaga.

O le masini autu e faia i le faasologa lenei:

  1. Faʻaleleia o palapala mai le fagu e tusa ai ma ata tusi mo le faʻamalosia o le faʻavae faavae.
  2. Faatinoina o se oneone oneone ma le paʻu.
  3. Faʻatulagaina o se faʻavaa e faia i le faʻamalosia o sila.
  4. A oʻo i lalo ifo o le faailoga lima tikeri le vevela i fafo atu, e tatau ona vevela le sima.
  5. Faʻapipiʻi pepa.
  6. Suauu sasaa.

Ae e te leʻi faʻamalosia lelei le faavae, e tatau ona e mauaina le fanua o le palapala, tusi se ata, fuafua le aofaiga o mea ma faʻatau mai.

Faʻafou le faʻamalosia o faavae e tusa ai ma le GOST 5781

Pe a faʻapipiʻi le poloketi, e faaopoopo i laina laina o le sima sima, o le uiga faʻamalosia e faʻaalia foi:

  • o le a le malosi o le faʻamalosi e manaʻomia mo le faavae;
  • numera o laʻau;
  • lo latou nofoaga.

Afai e fuafua e tutoatasi le fausia ma le faʻamalosia o le faavae mo le fale, bath, garage, ona tausisia lea o tulafono faʻavae e tusa ai ma Tulafono o Faʻataʻaiga masani ma Tulafono Faatonutonu ma le GOST 5781-82. O loʻo tuʻuina mai i le vaega lenei le faʻavasegaina ma le faʻavasegaina o le laulauina o le vevela i le uʻamea o faʻamatalaga faʻavaitaimi ma le lamolemole, e faʻamoemoe e faʻamalosia ai le faʻavaeina o sima ma faʻalauteleina (faʻamalosia le uamea). Faʻaalia foi:

  • manaoga tau tomai faapitoa;
  • afifi, faailogaina;
  • femalagaiga ma le teuina.

Aʻo leʻi faʻamalosia le faʻamau faavae, e tatau ona e faamasani i le faʻavasegaina o le faʻamalosia. O laʻau io latou foliga vaaia e lamolemole ma o se faʻalauiloa taimi, o lona uiga, faʻauluina.

Faʻasalaga maualuga i le suauʻu eletise e mafai ona ausia pe a faʻaaoga le faʻamalosia ma se faʻaaliga faʻapitoa.

Ole mafaufau atonu e:

  • taamilosaga;
  • selesaito;
  • fefiloi.

E le gata i lea, o le faʻamalosia o loʻo vaevaeina i vasega A1-A6 e faʻatatau i le vasega ma le tino ma mea faʻainisinia o le uʻamea na faʻaaogaina: mai le maualalo o le carbon e faʻalatalata atu ai.

Faatasi ai ma le tutoatasi o le faʻamaufaʻailoga faavae, e le manaʻomia le iloa o mea uma ma uiga o vasega. Ua lava le faamasani ia te oe i le:

  • sene silasila;
  • tafaalata o laau;
  • uila malulu faatagaina;
  • punou o radii o le curvature.

O nei faʻamaufaʻailoga e mafai ona tuʻuina atu i le lisi o tau pe a faʻatau mea. O loʻo tuʻuina atu i le laulau o loʻo i lalo:

O mea taua mai le koluma mulimuli e taua tele i le gaosia o elemene elemene (tapuni, vae, faʻapipiʻi), talu ai o se faʻaopoopoga o le tau poʻo se faʻaitiitia o le radiususu o le a faʻapogai ai le leiloa o le malosiaga o meatotino o le faʻamalosia.

Mo le faatinoga tutoʻatasi o le faʻamau faavae, o le tootoo o le vasega A3 po o le A2, ma le diamita o le 10 mm poʻo le sili atu, e masani ona ave. Mo elemene elemene - faʻamalosi faʻamalosi A1 ma le lautele o le 6-8 mm.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi saʻo

O le nofoaga o le faʻamalosia i totonu o le taʻavale faavae e aafia ai le malosi ma le gafatia o le malosi o le faavae. O nei faʻamaufaʻailoga e faʻatatau saʻo i:

  • puipui mausali;
  • umi ma lautele o le faʻavaa;
  • ituaiga o laau;
  • togafiti tiaʻi.

O le faavae i le taimi o le faʻaaogaina e tuʻuina atu i luga o le mamafa o le mamafa ona o le gaioiga o le palapala i le taimi o le faʻaleleia o le kulū, o le faʻapitoa, o le i ai o le mamafa ma le seismic, ma mulimuli ane, o le mamafa o le fale lava ia. O le mea lea, o le pito i luga o le faavae e masani lava i lalo o le faʻamalosi, ma o le pito i lalo o loʻo faʻavaivaia. E leai se avega i le ogatotonu. O le mea lea, o le faʻamalosiina e le talafeagai.

I le fuafuaga faʻamalosi, o le vaega tolu o le tino maliu o loʻo tu i luga i le pito i luga ma le pito i lalo ole lipine. Afai e manaʻomia le faʻamalosia o le faavae ua faʻaalia i le faʻatusatusaga, o isi vaega faaopoopo ua faʻatuina.

Aʻo le maualuga o le faavae e sili atu i le 15 cm, faʻaaogaina le faʻamalosi o laʻau lamolemole.

E sili atu le vave ma e sili atu ona faigofie le faia o le faʻavaa mai i taʻitasi taʻitasi na faia muamua. O le faia o lenei mea, e toso ai le laʻau e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga ua faʻamalamalamaina, faia o se faʻamaufaʻailoga. E tatau ona faia tutusa lava e aunoa ma le taufaasese. O le a tele naua mea taua. O le galuega e tele taimi e alu ai, ae o le a vave ona alu atu i totonu o le va.

O le faʻasolosolo i tua o le faavae ua faʻapipiʻiina e faʻatatau i le mamafa o loʻo galue i le isi itu o le faʻavae. E faʻamauina ai laau uumi i totonu o se tulaga faʻasologa ua tuʻuina atu ma puipuia le tupu mai ma le atinaʻeina o vaʻa. O le mamao i le va o paʻu e faʻalagolago i le ituaiga, le auala o le faʻapipiʻiina ma le faʻamaopoopoina o le sima, o le maualuga o le faʻamalosia ma lona tuʻuina atu i le itu o le faʻatautaia. E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo e tatau ona i ai le faʻavae faavae 5-8 cm mai le pito i luga o le tumu ma le pito o le pepa.

A faʻafesoʻotaʻi laʻau e faʻaaoga ai se uaea faʻamalosi ma se matau faʻapitoa. E faʻatagaina le faʻaaogaina o le uumi mo na o le tuʻuina o le mataitusi "C" i le makaina. O loʻo faʻapipiʻi le faʻavaa e faʻaaoga ai laʻau ma patipeli e faʻaogaina ai i totonu o se fale e tasi. O le pitch o le faʻamalosi i totonu o le taʻavale faavae e tatau ona 3/8 lona maualuga, ae le sili atu ma le 30 cm.

Faʻamalosia lelei

Mo se fale e tasi le fale ma i tulaga o eleele lelei, o le faavae ua faʻalauteleina i le loloto o le maluluina o le palapala. I lenei tulaga, o le faʻamalosia o le faʻavae o le faʻamaufaʻailoga e faʻatinoina ai le galuega o inisiua. Ia faia e ala i le tuʻuina o se faʻavaa o laʻau i le vaega pito i lalo o le faʻavae. O le faatulagaga o le Mutuale i lenei mataupu e le o se matafaioi. O le mea autu lava o le sima e le sili atu i le 35 cm.

I luga ole eleele malulu poʻo se maualuga maualuga atofaina, atonu e manaʻomia se faavae ma se lautele lautele. Ona faʻaaogaina lea o le faʻamalosi umi, e pei ona i ai i le mataupu muamua, ma mo le felauaiga, e manaʻomia se faʻatulagaga eseese.

Faʻafefea ona faʻamalosia tulimanu

O faʻasalaga ma 'au i lalo o nofoaga ia o le faʻamaualuga o le faʻalavelave tele. O le le sao o le faʻalagolago i le faʻamalosia i nei faʻafitauli faʻafitauli o le a taʻitaʻia ai le faʻavaeina o vaʻavave, faʻasalalau ma faʻalauga.

O tulimanu o le faʻavae faavae e faʻamalosia e tusa ai ma tulafono faʻapitoa:

  1. O le tootoo ua punou ina ia loloto lona pito i totonu o le tasi puipui o le faavae, o le isi i le isi.
  2. O le avanoa maualalo o le uamea i luga o le isi puipui o le 40 mita o le faʻamalosi.
  3. E le faʻaaogaina faʻasalalauga fesoʻotaʻi faigofie. Faʻatasi ma le faʻaogaina o ni faʻaopoopoga faʻaopoopoga i luga o le faʻamau ma le lautele.
  4. Afai o le punou i le isi puipui e le faatagaina ai le uumi o le tootoo, ona faaaoga ai lea o se mamanu L e faʻafesoʻotaʻi ai.
  5. Tasi le pipi mai le isi i totonu o le faʻavaa e tatau ona tu i se mamao e lua taimi e laʻititi nai lo le faʻamau.

Ina ia mafai ona tufatufa tutusa ia mamafa i tulimanu o le mea faapipii, o le a faia se fusi faʻamalosi i fafo ma totonu o le faʻamalosi ile taimi umi.

Auala e fuafua ai le faʻamalosia

O le faʻatulagaga o le faʻamalosia o le taʻavale faavae ua faia, ma le amanaʻia o faʻafitauli i le taimi o le fausiaina ma le faʻaaogaina o le fausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻalavelave umi na mafua mai i lenei mamanu: o laina uʻamea ma faʻafesoʻotaʻi i laina uumi ma vavalalata toetoe lava a le afaina ai le tufatufaina o uta, ae galue e avea ma mea e faʻaoga ai.

Ina ia fuafua le tele o le faʻamalosia e tuʻuina i totonu o le faavae, e tatau ona e fuafuaina le tele. Mo se vaitiiti lauitiiti 40 cm, e fa laʻau uumi umi-e lua i luga ma lalo. Afai e fuafua e faʻamaeʻa le faavae i le telē o le 6 x 6 mita, ona manaʻomia ai lea i le isi itu o le ata 4 x 6 = 24 m. O le fuainumera atoa o le faʻamalosi umi o le 24 x 4 = 96 mita. E faigofie ona mafaufau i ai pe ae tusia se ata tusi o le faʻasologa faʻamalosi.

Afai e le mafai ona e faʻatauina ia laʻau o le umi ole manaʻo, ona mafai lea ona ufiufi (sili atu ma le mita) le tasi ma le isi.

O le tau o le faavae e aofia ai le tau o mea e faaaoga ma le tele o galuega. Pe a faʻatusatusa, e sili atu le faʻaaogaina o se galuega faatino ma le loloto ma le lautele o le faʻavae. E le gata i lea, o le tau e afaina i le mamao o le mea faufale ma galuega e fesoʻotaʻi, e pei o le:

  • fufulu suavai;
  • faʻamafanafana;
  • nofoaga tauaso;
  • alavai;
  • timuga.

O nei mea uma e maua ai le tau mulimuli. E ui lava mo se tamai fale, e mafai ona faia le faavae e tusa lava ma ou lava lima. O le mea sili ona faigata ma sili ona umi i le fausiaina o le faʻamau faavae o lona faʻamalosia, ae e mafai ona e taulimaina naʻo oe. Ioe, faatasi ai ma le lua pe tolu fesoasoani, o le galue e faigofie ma saogalemu.