Fale taumafanafana

Tulafono mo le filifilia o meafaitino ma le gaosiga o gaosiga o oloa laupapa

O fale taitasi e tatau ona i ai i taimi uma ni fafie, e faia e le lima pe faʻatau mai se matai. O nei mea matagofie e faatupuina ai se siosiomaga o le mafanafana i le fale ma le mafanafana o le aiga, o lea latou te le matua ai lava. E le gata i lea, o na mea e faailoa mai ai le tofo sili o tagata e ona. O se tuufaatasiga o le alofatunoa ma le maoae e faamamafaina ai se manatu autu mamanu. O le mea moni, oi latou e nonofo lata ane i le vaomatua, e leai se mea e popole ai e uiga i le tuʻuina atu o mea faʻapitoa mo kamuta. O le isi mea, afai e te manaʻomia e faʻatau, ona tatau lea ona e iloa nisi o vaega o mea. Ae ui i lea, o le gaioiga, ata ma le faʻatulagaga o le a fiafia i tagata uma.

Filifili laupapa

E masani lava, o mea faitino laupapa e mafai ona vevela, pala, ma malepe. O le faʻaalia o nei mea leaga i luga o meaafale laupapa e faʻaalia ai na filifili e le tufuga le fafie sese. E manino lenei mea pe a faʻaaogaina paʻu, pe a latou "le usitaia", ma o se taunuuga, o le tele o le faaipoipoga. O le mea lea, i le taimi muamua e taua tele le fuafua po o le a le ituaiga o laau e manao le kamuta e galulue ai: vaivai pe faigata. O le vaega muamua e aofia ai fafie:

  • pine ma moli;
  • poplar;
  • laʻau ma le arasi;
  • fagu;
  • selesele
  • aspens.

O le mea e masani ai, e talafeagai mo le fausiaina o fausaga, aua latou te lagona le lelei i se siosiomaga malie. E leai lava ni faʻafitauli faʻapitoa. O le ata o le tipi ma le lanu e matagofie tele. O nei laau laupapa e talafeagai mo le faia o meafale laupapa mo tamaiti.

Mo papa maʻa, o nisi o ia mea e manaʻomia ai tomai, faʻapitoa foʻi ma mea faigaluega faʻapitoa. Amata le au faifaʻatasia e fautuaina e galulue ma:

  • apu ma mauga;
  • se kulimi;
  • oak ma le sigi;
  • laau suamalie;
  • se vaalele;
  • efuefu;
  • elm.

O se tagata tomai faapitoa e tatau ona tuuina atu le fiafia i paʻepaʻe laca, boxwood, dogwood, yew or pistachio tree. Peitai e masani lava ona masani ona faʻaaogaina ia talo ma le oak. O le malosi ma le tumau o nei oloa e faʻafeiloaʻi ai tagata faatau. Pese e lelei mo le fatuina o mea faitino. Ae talu ai ona o lona vaʻaia, e le talafeagai mo fausaga o fafo poʻo umukuka. I lenei tulaga, o le oak o le a avea ma se isi mea. E le gata i lea, o se moega, pusa fagu pepa poʻo se tusi mai le tusi o le ai ai se foliga mausali. O fesoasoani o le a manaʻomia e fai ai meafale, talu ai o le ogalaau lava ia e mamafa tele.

O le mea e sili ona fiafia i ai le tele o tufuga o pine. Galulue ma ia o se fiafia. E fetaui lelei mo le faia o ni faʻailoga, faitotoa, mea teuteu ma fata. Ae ui i lea, o lenei fafie e maualalo ai le aʻafiaga o aʻafiaga ma e le mafai ona tuʻuina atu mamafa malosi masini.

Laasaga sauniuni

O mea filifilia lelei o le afa lea o le taua. I le taimi nei, e tatau ona e faʻatonu saʻo vaega o le laupapa, ona faʻapipiʻi lea i totonu o le tasi fale, taʻitaʻia e ata tusi. Malu, pala ma iniseti o ni aʻafiaga mataʻutia e oʻo lava i mamafa-tiute monoliths. O le mea lea, o luga o laupapa laupapa / laupapa mausali e tatau ona togafitia i taimi uma ma le visepic ma le antiperin. I le avea ai o punaoa, e mafai foi ona e ave:

  • OSB plate;
  • faʻapipiʻi talipupuni;
  • plywood;
  • Chipboard.

E tatau ona faʻamago lelei laupapa ma laupapa, ona faigofie lea ona galulue faatasi ma i latou. I le fale, ua mamago le fafie. O le vevela o sea potu e tausia i totonu o le 12-18 ° C, ma o le vaitaimi o lenei faagasologa e 2-3 tausaga le umi. I le va o taofi e tatau ona i ai vaʻa e pei o le faʻaleleia. O loʻo i ai se auala vave faʻavave. E fautuaina le folau o se ogalaau poʻo le mea na fai i le pepa / nusipepa (e tatau ona suia i le 48 itula) ma afifi i le afifi palasitika.

E tatau ona filifili le vaitau tatau mo le seleseleina o laau: tuai o le autumn po o masina taumalulu. A o faagasolo lea vaitaimi, ua malolo laau, ma o le susu e le faasalalau i totonu.

Afai e te manaʻo e fai meaafale mai laupapa mama, aua nei e faʻamagaloina vaega autu o tapenaga o le eleele:

  1. Fuga. O se nusipepa teuteu poʻo se masini mumu e fesoasoani tele i le faʻatinoga o galuega, ma sili ona taua, lelei. E faia i ni vaega: muamua ma le maeʻa ona faʻatulagaina.
  2. Ave ese le kelu ma le resini. O na mea e paʻu i le fausiaina o le fafie, ma o le a avea le eleele ma mea leaga. I le tipiina o nonoa ma solo le resini, e tatau ona e togafitia nei nofoaga i se mea faapitoa (solution o le shellac poo le papa paepae).
  3. Faaaogaina o fomaʻi. Ona taua ai lea o le gasegase i nofoaga e sili ona vaivai i le suauu. A maeʻa mea uma, e mafai ona e agai i le laasaga e sosoo ai.
  4. Faʻailoga o vaʻavaʻa / vavao. E mafai ona faia lenei mea i se putty mafiafia (vai poʻo se suauu), faʻapea foʻi ma laau faʻapitoa. E fautuaina e filifili se lanu e fetaui ma le leo o le oloa i le lumanaʻi. A maeʻa faʻamago, e tatau ona e fufulu ese mea leaga.
  5. Pepa. Muamua, faʻaaoga se mea muamua poʻo se faʻamago / suauu. E faʻaaogaina le faʻavae faʻavae i foliga faʻapitoa. Ina ia aloese mai avetaavale, e aoga le solo lelei o le vali / varnish. Tolu laupepa - o le filifiliga sili mo soo se mea.

Alkyd ma le suāuʻu suauu e faʻaaoga muamua i luga o le vaʻaiga ma faʻasalalau. E valiina le vali i luga o le faʻatulagaina o filo.

Ua faʻamagoina le laupapa i le faʻaaogaina o mea faʻapitoa (e faʻavae i luga o faʻamalaina infrared), ogaumu vevela poʻo ogaumu. I le faaopoopo atu i ai, o nisi o loʻo faʻamau i totonu o le vai inu (5 min), sosoo ai ma le faʻamamaina ma le masima. Ma e na o le 7 aso o le faʻamago o le a saunia ai le laupapa.

Pusa o galuega

Muamua lava, e tatau ona e fuaina mea e faʻaaogaina, pe fia sisi / laupapa e alu mo oloa taitasi. Ona manaʻomia lea e faʻamago i latou, togafitia i latou i se antiseptic, aveese mea leaga ma faʻafefe. I le taimi nei ua uma mea uma, e tatau ona e faia se auiliiliga auiliili o le meafale fuafuaina po o le fausaga.

Faatonuga mo le faia o se nofoa

E le faigata i soo se tagata ona faia ni fafie faigofie e faia i laupapa. O le fausaga o nei fausaga e faigofie lava, pei o laʻasaga o le galuega lava ia. O le faagasologa atoa e faapenei:

  1. Tipi 4 laupapa (60 cm) e avea ma vae. Faʻaaoga se pusa pusa, tipi pito taʻitasi (45 °). O se taunuuga, o le umi o ia mea taitasi o le a 48 cm.
  2. Faʻafesoʻotaʻi vae i pagalua i se auala. Ina ia fausia se satauro, e aoga le faia o ni togalaau i totonugalemu. O le loloto e tusa ma le afa o le itu. A maeʻa lea e tatau ona faʻamausaliina, ona latou le faʻamaualuga lea.
  3. Faʻafesoʻotaʻi le pa mo fasi vaega. O lona lautele e faalagolago i le telē o le nofoa. O sikilima e faʻaaoga e fai ma faʻamau.
  4. O le pito o le nofoa. I luga o sikola eseese taitasi ua maeʻa le maualuga. O le nofoa e aofia ai le plywood ma se vaega mafiafia o le foam rubber (laina 40X60 cm). Mai luga, o nei mea uma o loʻo ufiufi i se ufi paʻu, ona fai ai lea o se ie e maeʻa, lea e faʻapipiʻi i polo.
  5. Fono Aoao O lea e taua le faʻafesoʻotaʻi lelei o mea uma.

E mafai ona ufiufi 'ufimata o fafie laupapa i ni fafie laupapa, i le taimi muamua na faia ai ni mea i lalo o latou.

E fautuaina le valiina o vaega aʻo lei tuʻuina le nofoa. E tatau ona filifilia le lanu e fetaui ma le ie poʻo totonu o le potu. I totonu o le umukuka, e toatele o le a mananao e fai se nofoa ma vae vae. O le maualuga ma le lautele o le oloa e fuafuaina e matai taʻitasi. O galuega e aofia ai:

  • vae (umi 43 cm);
  • toso (30 cm);
  • talo (29 cm)
  • nofoa (35 cm).

O ituaiga uma o vaega e fa ona vaega. O fesoasoani e tatau ona vavae ese mai le laupapa. O le ata o loʻo faʻamalamalamaina ai le tele o vaega taʻitasi o le fausaga, faʻapea foʻi ma faʻamaufaʻailoga mo le fatuina o fao. O lenei poloketi e maua ai fesoʻotaʻi vavalalata, o lea e tatau ai ona e tipiina ma le saʻo atoatoa.

O faʻamatalaga uma e muamua fautuaina e faʻapipiʻi faʻatasi ma le kelu ma na o le togiina o sikulima.

O le nofoa faʻamasino

E masani ona lauiloa o nofoa laupapa ma se tua. Ae ui i lea, o le faia oi latou e sili atu ona faigata nai lo se nofoa. E amata uma i mea nei:

  1. Lavea sauni E lua fagu o le 44 cm le uumi o le a avea ma faavae i luma, ma le isi 2 o le 80 cm - tua.
  2. Le faʻavaeina o faʻavao (lua i itu taʻitasi) mo le faʻatūina. O le loloto - 1.5 poʻo le 2 cm, ma le lautele - e oo atu i le 4 cm. E tatau ona faʻatutu faʻatasi le tasi ma le isi.
  3. Faaleleia elemene. O le pito o vae e mafai ona tipiina sina pito i luga ma lalo. E mafai ona e tipi ese le peameni i lalo ifo o le nofoaga tutotonu, faʻafesoʻotaʻi vaega ina ia maua ai se faʻamau.
  4. Tausiga. I pito o sauniuni e fa futu (uumi - 35 cm), vaeluaina (1 cm) le oti. E tatau ona faia lenei mea i se auala e masani ai, i le taimi o le faʻapotopotoga, latou te ulufale i ai.
  5. Le tua. E mafai ona faia i le 2-3 laulau faʻamau, 42 cm le umi.

I le lava lava mataupu faavae, e mafai foi ona e faʻaputu nofoa e faia i laupapa. O se mea iloga o le mea ua fuafuaina o le a avea ma tauʻau ma "skis" i le pito i lalo o vae, lea e talafeagai mo le faʻaaogaina. I lenei tulaga, o na elemene o loʻo faʻapipiʻi mulimuli. O le tele o faleoloa i luga o le initaneti o loʻo faʻatau atu ni mea ua saunia-e na o le mea e te manaʻomia e faʻaopoopo.

Mea e teu ai meaʻai

Aʻo faʻagasolo, e masani ona le mafai ona faʻaaogaina galuega o laupapa. Stains, pumps poʻo ni faaletonu e faʻaleagaina uma totonu o le umukuka. Ona faʻafoʻi lea e lē e ona le filifiliga: faʻatau ni mea fou pe faia foi oe lava. O le filifiliga muamua e tosina atu ai i lona faigofie, ae le lona lua - faatasi ai ma le tamaoaiga ma le fatufatuaʻi. A uma, e naʻo le manaʻoga o se tagata:

  1. Fai fua e ala i le saunia o nofoaga mo le pusa ma le ogaumu. E taua foi le faʻatusatusa saʻo le sonoa o le tulimanu.
  2. Iloilo pe faapefea ona tuufaatasia vaega. O nisi oi latou e pipii, ae e le faalagolago i nofoaga o le faaputuputu o le susu. O le mea lea, e aoga le faʻaogaina o le tekinolosi. Ua vavae ese mai le pito i luma. Mo le mafiafia o fausaga, e tatau ona i ai mai le 10 i le 12 mm, ma mo mea manifinifi - e oʻo atu i le 8 mm. I se isi tulaga, e mafai ona e ave le tala o le faavae, e tusa ai ma le mataupu o le ufiufi. O se tafaoga e faia i le tasi itu o le laupapa, ma o se nofoaafi e pei o se tulimanu ua faapipii i luga o le isi.
  3. Lisi puipuia. E lua fagu o le 1.5 mita ua ave. E tatau ona tuʻuina atu i latou i le tasi itu, ma le arc, e tatau ona faia i le tele o le laupapa. A faʻafesoʻotaʻi, e tatau ona faʻafefe le 1 mm mai le talipupuni autu.
  4. Faaumaina, faʻailoga ma le vali.

A faʻapipiʻi le tui i luga o le faavae o le umukuka, e taua le tapunia ma le faʻaeteete le vaeluaga o le fausaga ma le puipui. O se meaola faʻapitoa po o se laupapa laupapa o le a foliga lelei i lenei nofoaga. O sea tuaoi e faʻamauina i le paʻu. E mafai ona faia le faʻamaufaʻailoga i foliga o fasi pepa siliki. Mai mea o loʻo totoe, o le a faia e le matai se laupapa faʻavae vine e faia i laupapa, lea e mafai ona vavaeina i se foliga mataga. E taua le faʻafefeteina o mea uma ma pito.

Faʻatonuina laupapa ma le faʻailoga e faalua ona faia: muamua ma le maeʻa faʻapipiʻiina.

Auala i le auala

E leai se isi nofoaga e sili atu ona talafeagai mo se vaʻa e faia i laupapa e pei o se togalaau manaia i le atunuʻu. E foliga mai e ofoofogia i le tele o vaomatua o vine vine po o le aʻeina o rosa. E mafai ona e faia lenei tulimanu malie mo le malologa e tusa ai ma lenei fuafuaga:

  1. Iloilo le mamanu ma le tele o le gasebo (maualuga 2.5 mita, lautele 3 m, ma le foliga o le sikuea).
  2. Fausia le taualuga, faavae ma puipui o le fausaga.
  3. Faavaeina o le faavae. O le a aofia ai faʻavae e fa i tulimanu. Mo i latou e sili atu ona faʻaopoopo le tasi i itu taʻitasi ma le tasi i le ogatotonu. O le taunuuga e tatau ona 9 lagolago. Mo le malosi faʻavae i le tulimanu tulimanu (5 laina o piliki), faʻapipiʻi 40 cm kulupu e na o le afa na loloto i le eleele. I totonu o le nofoaga ma i le ogatotonu tutotonu, e tatau ona taunuu mai se faʻavae o fagu (3 m) e faʻaoga ai le afa o le laina.
  4. Telefoni. I tulimanu taʻitasi ma le fesoasoani o le faʻamalosia o lanu, o loʻo lagolagoina ai pou lagolago. Aua nei galo e fetuunai le tulaga. I le pito i luga o le lagolagosua, e tipi ese le malologa (4 i le 10 cm), ma o le a faʻamau ai laina.
  5. O le taualuga. O le ufiufi e aofia ai laupapa e lua e fesoʻotaʻi ma se ligamenti faʻasolosolo. I le pito i luga o laupapa taʻitasi, o se tipi e faia e tusa ai ma le tele o le tipi i luga o lagolago. A maeʻa ona tuʻuina le pito i lalo, e faia se fusi o fagu, e pei o se foga i se mamao e 1 m mai le palapala. O le foliga o le taualuga e mafai ona faia i le faaluaina ma le tele-popo.
  6. Toa O lapisi uamea e faia i laupapa e foliga matagofie e le gata i luga o laasaga o maota matagofie, ae faapena foi i gasebos. O loʻo faʻapipiʻiina i luga o le puipui e faʻaaoga ai ni totoa, uila poʻo ni taʻaloga. O le laulau ma nofoa o loʻo tuʻuina i luga o le lotofuatiaifo ina ia latou le gaoioi.

Ona latou maeʻa ai lea o le galuega maeʻa. Soo se lua ma se auiliiliga o se oloa laupapa e tatau ona togafitia i se antiseptic, ma pe a uma le masimoto, faamama lelei. Afai o nei galuega uma o loʻo faʻatinoina saʻo, i le amanaʻiaina o fautuaga o loʻo i luga, o le a sili atu ma le sefulu tausaga le umi o nei fuafuaga.