O le togalaau

O lenei sikoa sikoa

E le o aofia i le upu squash, manatu ma uiga e le o aofia ai i le upu squash, faaliliu mai le Igilisi: paukini, zucchini, squash, porridge, mea inu fualaau, pati paluga, pateta paluga, taaloga polo (e pei o le tenisi), masini malu, pala, , faʻamalosi, taofiofi, ma isi. ma isi. Ae peitai, o le a matou talanoa iinei e uiga i se laau faapitoa - o se squash, o se tagatanuu o Amerika i Matu. Mo le afe tausaga, na faʻaogaina ai e Initia Amerika Amerika lenei fualaau aina mo meaai. Latou te fiafia, ae peitai, e le o le tino o squash, ae o fatu. E talitonuina o le upu "squash" e nonoina mai le gagana a Initia o Massachusetts. O lona uiga "'ai le' ai" poʻo le "le saunia", o lona uiga. Na 'aina e tagata Amerika Amerika le fagisi, o lona uiga. saʻo mai le togalaau.

Nutmeg pika (nut). Cucurbita moschata, ituaiga meaola

Vaaiga Vaaiga

Faʻasusu le tino o le squash, sina suamalie ma le manaia tele, manatuaina o le nut nut nut eernels e tofo ai. Ona o lona maualalo o le kalori ma le maualalo o le suka (e le pei o pumpkins masani), o le squash o se mea taua tele o mea taumafa. O le i ai o le paluga i le squash e fesoasoani e aveesea le tele o le vai mai le tino, faʻafefete le fulafula, fesoasoani i le popole ma le le mautonu, lea e tulaʻi mai, o se tulafono, ona o le taumafaina tele o meaai gaosi, masima, caffeine, ava malosi, ma e mafua foi ona ola le ola. I fualaau kuka, o ovaries talavou o squash e faʻaaogaina e pei o kukama masani poʻo zucini.

O le fausaga o squash e le tutusa ma le elekeniki tatou te faʻaaogaina, ae faʻamalosia i luga o filo e faʻafefeteina foliga e pei o spaghetti. I Rusia, o le squash ma le squash lava e masani ona maua i lalo o igoa eseese: suauu popo, palu pasta, lapisi o lapisi, ma isi. O fualaau squash e pei o lapisi lapisi ma se manifinifi paʻu o le paʻu, paʻepaʻe, samasama, po o le mūmū lanumeamata-lanu valivali. O fua o le kalapu e pei o le kalapu poʻo le aloese, e fuafua i le ituaiga. E le o iai le kulimi-melonini poʻo le pumpkin-nutmeg aroma i squash. O lona pulup e sili atu nai lo le vanilla poʻo le kiona. E tele fatu i totonu, e taʻua i latou o se meaʻai suamalie, ona o lo latou maua o se meaʻai suamalie. O le aoga o fatu squash o lo o aofia ai gaʻo, proteins, vitamini ma suauu meli. E taua tele i latou i le vitamini E, lea e puipuia ai le matua, ma salts salts, lea ei ai sona aoga aoga i le tino o le tane.

Nutmeg squash (walnut, squash)

Talosaga

I aso nei, o le tele ma le tele o taimi i le kukaina o fualaʻau e mafai ona e maua squash ma isi fualaau faisua. E mafua ona o lenei fualaau fualaau aoga e aoga mo tagata e mananao e aveesea le mamafa. E aoga tele mo ia tagata le sui o pasta ma vermicelli masani ma spaghetti squash. Mo le maua o le spaghetti, e tatau ona kuka lelei le squash i se "toniga" pe tao i totonu o le ogaumu mo le 20-30 minute (fuafua i le lapoa).

Manatua o le squash e matua mauoa i le vai (90%), fib, vitamini C ma le B. Mai i lona pulupulu, o fualaau suamalie manogi matagofie e maua. O loʻo kuka i le suka suamalie e leʻi faʻasalalauina, faʻamalosi i fualaau suamalie, pineapple poʻo isi fua. Faatasi ai ma fatu o le uka, o fualaau aina suamalie na o se mea manaia tele i le va o meaai autu. O fualaau suamalie e mafai ona teuina i totonu o se fagu ipu ma se tapuni i le ogatotonu o le pusaaisa. E maitauina e fiafia tamaiti e 'ai i se falaoʻo faʻatasi ma le faʻaopoopoga o fualaau ma fualaau o squash.

O le tele o sikuea sikuea ma le kapisi. Latou te fai mai e sili atu le manaia: o le sauerkraut e talitutusa lava ma le suamalie o apu. E matua fetaui lelei ma aano o manu, iʻa ma fualaau faisua. I le lautele, e fautuaina le squash e faʻaaogaina i le lautele e mafai ai i suamalie suamalie, ma i le muamua, lona lua vasega ma isi meaʻai.

O le toatele o le au amateur fiafia, oeo fanua foi, fautuaina le tuputupu aʻe o squash i luga o le balconies (o se pusa e 15-lita ua talafeagai mo lenei mea). O le laau, o le tuputupu ae vave, e le gata ina toesea faamalama mai le vevela o le taumafanafana, ae e maua ai foi le tele o fua maloloina ma fugalaau, lea e mafai foi ona aina. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te fautuaina le faia o se taumafataga o le taeao i lalo o le igoa alofa "Squash omelette". Ina ia faia lenei mea, patipati, pei o se omele, ni fuamoa se lua i se pine o le masima, faaopoopo i ai se lua teaspoons o le susu po o le kulimi, pe a manaomia - fasi fasi ham poo le soisi. Muamua, o fugalaau faʻamalosi e aveeseina o loʻo tuʻuina atu i luga o se falai e faʻafefiloi i le suauu, ona sasaa lea o le faʻafefiloi sauni. O le afi i luga o le ogaumu e tatau ona faaitiitia, ufiufi le pani ma se tapuni, falai seia oʻo i luga o le omelet ua "uu". Ona faasolo malie lea i luga o se ipu faatasi ma fugalaau ma fufuluina i le kulimi kuka - ua saunia le taeao! (Ou te matauina o se "fiafia" o le taeao o le a avea ma oʻu tofo, ma o le a ou matua faafetai i laʻu talimalo mo lena mea). Ma o nei tamaitai le fiafia uma foi e mananao e faamoemoe ma talitonu o le a le o toe mamao ae o se mea fou mo i tatou, o se aulelei taua, ae matua lelei ma maloloina, o le a faatumu ai le aofai oa tatou fualaau aina suamalie e sili ona fiafia i ai.

Nutmeg squash (nut) Squash. © Jamain

E tasi le uiga lelei o squash e tatau ona faamamafaina. O se fualaau fua tele lenei. O fua laʻititi (mai le 0.5 i le 1 kg) e faʻatoʻa tausia atoa e le vine i luga o le mamafa ma e le manaʻomia ni fomaʻi faapitoa. Faatasi ai ma se vine se tasi, lea e faigofie ona maua i luga o le taʻavale ma lona uiga faʻamaoni, e mafai ona e tipiina le aofaʻi o ovaries e vave ona ola i aso uma, e oʻo i le malulu. E taua foi le maitauina o le squash i le taimi o togalaau e fausia ai le tele ma le umi umi (e oʻo i le 7 mita le umi). E fuga mai i taimi uma ma faatulaga se fuainumera tele o fualaʻau, i le ogatotonu tutotonu ma i luga o le itu laau.

Tuputupu ae squash

O le tuputupu ae o pikaini spaghetti e sili atu le faigofie nai lo palu masani, aua o le squash e itiiti le mamafa i le vevela, pulega o le vai ma le tamaoaiga o le eleele. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o lenei laau o loʻo lagolago tele i le faʻamalosiina i mea faʻaleʻeleʻele suavai, faʻapea foʻi ma fugalaʻau. 3-4 fatu laau ua totoina i vaieli taitasi, muamua le pisia i le paluga faamasani pe sola mo se aso i luga o se solo ma se ie. E televave le faʻamalositino pe a fai o le totoina e maua ai le tele o le vevela e ala i le ufiufi o pupuni i se ata uliuli (peitai, e talitonu nisi o fai togalaau e sili atu le lelei o le ata mo le vevela o le eleele, lea ua faamaonia foi e suesuega). E taua i le taimi lava e tasi e aoao ai e uiga i le tulaʻi mai o fualaau aina ma tatala avanoa i laau toto ma le ea. O nisi tagata e fiafia i lenei laau e fautuaina le totoina o paluka spaghetti i fualaau. E le totoina vave fatu (seia oʻo i le aso 10 o Me), lea e mafai ai ona latou faʻamalosi i lalo o le ata i totonu o le fale koli. O le taimi lava e vevela ai le fanua i totonu o le togalaau ma e leai se taufaamatau o le kiona tumau, e mafai ona e totoina ni togalaau i luga o le eleele. E pei ona uma ona maitauina, e manaʻomia le tuʻuina atu o le laau i se auala, lea o le a lalagaina ai na o ia lava, e aunoa ma le manaʻomia mo le nonoa.

Muscat Pumpkin (Squash). © mylestary

P.S. E foliga mai o le sailia o fatu o le "uluai" squash po o ona fua mo le faatauina atu, o le ae feiloai ai ma lona ituaiga, o le soternut squash (Waltham Butternut Squash). I le taimi lava e tasi, o le ae iloa ai uiga aoga faaopoopo o lenei sikuea. O le mea moni e faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi fatu cardio, fatu fatuga, afaina ma fatu fatuga, faʻaititia le toto, ma puipuia mai le atherosclerosis. O lenei fualaau faisua e tetee atu i faʻamaʻi eleele, puipuia mai le malulu ma le fomaʻi ma masani ai ona faʻaleleia le puipuiga, puipuia mai le tele o siama mata. Ae fesoasoani le Soternate i le fausia o ponaivi maloloina ma se prostate maloloina i alii. O koniteina o loʻo i ai i squash e taofia ai le matua. Faatasi ai ma a latou taumafa masani, vave maunu ma le mea e taʻua o le taulaʻi o le tausaga e faʻaumatia ai oe. Faatasi ai ma mea taua o nei ituaiga o pamu, o loo i ai le isi mea e sili ona popole i ai, muamua lava, a tatou tamaitai lalelei: latou te tuuina atu ia i latou le matagofie ma lelei o latou lauulu. O nei fualaau faisua e aoga tele mo fafine maʻitaga: latou te lagolagoina le soifua maloloina o le tina ma le tamaititi ona o le taua o meaʻai ma le maualuga o le gaʻo siama. Latou te "tau" ma faʻamaoniga o le muaʻi faʻamalosi (muaga o le tino ma le manava o le manava) ona o le i ai i la latou tuufaatasiga o mea maualuga o le magnesium - o se minerale lea e lagolagoina le paleni o le tino o le tino. O le mea lea, au uo, faatasi ai ma le "uluai" squash, ua iloa e tagata Initia anamua o Amerika, taumafai e tuputupu ae i le kesi, e pei ona latou fai mai ai, na fafagaina e le aufaipese mai se fale faataitai i mea taufaatoaga i Massachusetts. I le taimi lava e tasi o le ae iloa ai: o nei fualaau faisua e le tutusa. Matou te fia iloa foi lenei mea.