O le togalaau

Blackberry Sauni mo le Taumalulu

O BlackBerry e vave ona maua le lauiloa i eria i le taulaga. Ua uma ona ia maua le nofo tumau i le tele o togalaau ma ua tatau ona aloaia. E ui lava i lea, e toʻatele faifaatoaga, aemaise lava le amataina, e leai se manatu manino o le aoga o nisi auala o le malupuipuia o se blackberry.

O le malulu i lalo o le 17-20 tikeri mo le vaeluagalemu o se mea e masani ai, ma e tele taimi e tutupu ai i le taimi o le taumalulu. O le vevela lea e manatu i ai le tapulaa mo vine vine, lea e mafai ona tu e aunoa ma se fale. O le mea lea, mo le totonugalemu o Rusia, o le malupuipuia o se blackberry mo le taumalulu o se muai manaomia.

Blackberry Shelter mo le taumalulu.

O le mafuaaga autu o le malutaga o le puipuia lea o le laau mai gutu malulu i se vaitau e leai se kiona. O le taimi lava e natia ai le malutaga i lalo o se malulu papaʻe o le kiona, e leai se afu e matautia mo le blackberry.

O le laʻititi o le maualuga o le moega ufiufi - o le saoasaoa o le a natia i lalo o le kiona ma o le sili atu ona mautinoa o le a puipuia. Ae o le mea e tupu ai nisi o vaovao ae leʻi faʻafuologa e le oomi malosi i le eleele. O ia ituaiga o vaovao ua nutimomoia lemu ma nisi o avega. A maeʻa ni nai aso, ona totoina lea o vine i le eleele e pei ona mafai ma ufiufi ai.

I le avea ai o se tulafono, latou te taumafai e faʻatasi ma le fale malulu i le taimi na faʻamautu ai le malulu leaga.

Blackberry (Blackberry)

Mafaufau i ituaiga autu o fale e faʻaaogaina e le au fai togalaau:

  1. O fale lelei e maua mai i le lua faʻalautele o mea e ufiufi ai (Spanbond, Agrotex, Agrospan, Lutrasil) ma le maualuga o le 50-60 g / m2 poʻo se laulau tasi e iai le maualuga 100 g / m2. O le lautele o le tapoleni e tatau ona itiiti ifo ma le 1.6 mita. O nei mea e umi ma e sili atu i le tasi le vaitau. Faigofie. Ae o le mea sili ona lelei o le manava, o le susu e mafai ona faʻafefeteina. Faʻasaoina mai nei mea e mafai ona faia i le amataga o le tautoulu (i lalo ifo o le vevela), ma aveeseina mulimuli ane i le tautotogo e aunoa ma le fefe i le vine blackberry faʻamafanafanaina mai le falemalama. O le lanu o le ie e le o ni mea uamea e le taua tele. Afai ei ai sau filifiliga, ave papaʻe. Paʻepaʻe e sili atu le malamalama o le lā.
  2. Pepa lanu meamata. O le mafiafia o le sili atu. E aoga tele pe a faʻatūina le ufiufi o le kiona i le vaitau o le taumalulu ma e oʻo lava i le taumalulu e aunoa ma ni aʻafiaga loloto i le vevela mai le tau i gutu malulu.
  3. O se faʻatuatuaga mautinoa o le faʻaaogaina faʻapitoa ole mea e faʻaaogāina e le faʻaaogāina ma mea faʻatalanisi. O le vine blackberry ua ufiufi i mea e le o lalagaina, ma o se ata palasitika ua faataatia i luga. O le lautele o mea uma e lua e 1.6 m.
  4. Spruce lapnik o se mea faʻapipiʻi masani. Mafaʻatasi ma aoga. I luga o le eleele, o poloka poloka tele e faʻapipiʻi i itu uma ma se paʻu mafiafia. Mo le faʻatuatuaina, e mafai ona e lafoina se ie o mea e le nonoa poʻo mea palasitika i luga. O le metotia e talafeagai lelei mo eleele laiti.
  5. E pei o se tua i lona tino mama e le manaomia. Latou te faʻafefe tele le susu ma liliu atu i se aisa tele. I le tautotogo, o lenei ice monolith e faʻamalosia i vine ma vine blackberry o le a pala mo se taimi umi. Ma o le lalolagi i lalo o ia o le a tumau le malulu. O se taunuuga, ua tuai ona totoina le fale. Afai e te manaʻo moni i ai, e mafai ona fufuluina i luga o se palasitika po o ni mea e leai ni mea e lalagaina.
  6. Laʻau po o lau laʻau - e mafai ona e faʻaaogaina e ala i le ufiufi mai le pito i luga ma se mea e le i lalagaina po o se ata. E tatau ona manatua o nei nofoaga e "faʻaaloalogia" e moa, lea e maua ai se "laulau" ma se "fale" iina.

E mafai foi ona gaogao maso i luga o fugalaau. Mo le puipuiga, ia faʻafefiloi le 0.5 l o le suauu sulu i le 50 g. mamanu, lalaga ni fasi ie i lenei fofo ma tuu i lalo o togavao. Creolin ua faatauina atu i falemaʻi vailaʻau.

A uma ona tuʻuina se mea ufiufi i luga o se moega faʻatasi ma se faila, e tatau ona uʻu mau i lalo le pito o le mea e ufiufi ai i luga o le eleele ma laupapa tuai, paipa poʻo le faʻasusu i le eleele.

I le tautotogo, e aveese le fausaga o le ufiufi pe a maeʻa le faʻafiafiaina o le kiona.

Faaiuga O le mea e sili ona lelei mo le ufiufi lautele mo se tuufaatasiga o uiga e mafai ona mafaufauina o se mea e ufiufi le ufiufi e le ufiufi.