Fugalaau

Vaega o le tausiga o mate dieffenbachia

O le genus Dieffenbachia o loo i ai le tele o ituaiga o meaola e maua i le natura i itulagi laufanua o le konetineta o Amerika. E naʻo ni nai vailaʻau e faʻapupulaina e pei o se fale gaosi potu, o le sili ona lauiloa ma taatele o loʻo maua ai Dieffenbachia.

Faʻamatalaga ma foliga o Dieffenbachia vaʻaia

Ona o le le ogatasi i le faʻavasegaga faʻaonaponei o nei laau totō, o ituaiga e mafai ona maua i lalo o ni igoa:

  • Dieffenbachia maimoa pe Dieffenbachia maculata;
  • Dieffenbachia Seguin po o Dieffenbachia Seguine var. Seguine
  • Dieffenbachia eseese pe Diefenbachia picta.

Faatasi ai ma le tausiga lelei, na vaʻai Dieffenbachia i le fale e oʻo i le mita maualuga. I se laau:

  • malosi tele, ma faʻamalo e faʻafeiloaʻi otaota;
  • lapopoa lapisi elliptic, nonofo faʻatasi ma iloga e le paʻu lapisi;
  • pupuʻu e pei o ni mea e ufiufi e ufiufi i luga o le lautele;
  • moli-lanumumu-medium-sized fualaau suamalie.

O se vaega o ituaiga uma o Dieffenbachia o le lanu tulaga ese lea o laʻau paʻu. O le eseese o lanu ma mamanu e ofoofogia. Faʻalagolago i le ituaiga, lapopoa ma mea laiti, taʻavale ma veins eseese mai le paolo o le ata e mafai ona vaaia i luga o le green dieffenbachia vaʻaia. Ae i le matua, o se tasi o laulaau e mautinoa lava e matua ma ua paʻu ese, ma faʻaalia ai le pusa ile mata. O le laau e ave le foliga o se laau manifinifi ma se pulou lau i le pito i luga.

O le leiloa o lau laau o se faiga masani, ae le lava le tausiga, pe o le leai o se ofu pito i luga, faasusu, pe vice versa, le tele o le eleele, o le laau e amata ona vevesi le lau. O le fugalaau mamago dieffenbachia e fesoasoani foi i lenei mea.

E faʻafefea ona fuga le dieffenbachia?

O le avea ma lē e ona le Dieffenbachia, o le toatele o tagata amata ma nisi o fugalaau fugalaau malamalama e le o iloa o le laau e le gata o loo i ai ni laʻau teuteu, ae e fuga foi i nisi taimi. E le gata i lea, o le tele o aafiaga o Dieffenbachia na vaʻaia e tele, ma e le mafai ona latou matauina.

O afea ma faʻapefea ona fuga mai Dieffenbachia? E pei o isi Aroid, o loʻo i ai foliga o se paʻu mafolafola faʻasolo i totonu o le gaʻo. O le umi o le inflorescence e oʻo atu i le 15-18 cm, ma o le ufiufi e sili atu ona umi nai lo le pulu. Fugalaau e vaevaeina i le tane ma le fafine, ae e faigata ona suʻeina ma mata le lavalava, e laiti tele.

O le fugalaau e masani ona tupu i le afa lona lua o le tautotogo. Ae afai e umi se taimi e teu ai le fugalaau e faamemelo ai i le ala na fuga mai ai Dieffenbachia i le ata, o le a lamatia ai le faʻavaivaia o le laau ma faʻafuaseʻi ona le toe faʻaaogaina lona malosi. O le mea lea, o mea e tutupu i le lumanaʻi o loʻo aliali mai mai le laulaau pepa e fautuaina e vavae.

Afai o le taliga e tumau pea i luga o le meaʻai, pe a uma le faʻafefeteina, o fualaau moli o le lanu moli ma fatu lanu uliuli i totonu e saisai ma fua i ai.

Vaaia Varietal Dieffenbachia

I le natura, e le mafai ona vaʻai i laau totō ma lau lanu i lanu uma o lanumeamata, siliva ma le paʻepaʻe paʻepaʻe, e pei ona vaneina le varietal dieffenbachia.

O le tele o faifaatoaga fugalaau o loʻo fiafia i aganuu teuteu ma taʻutaʻua i le aoina o le Dieffenbachia Camille poʻo le, pei o le igoa o lenei lauiloa Camille e alalaga. O fuataga uma o le dieffenbachia o loʻo faʻaalia i nisi o tulaga eseese o le lau. Ae o iinei vavalaʻau ma fasipolo i le ogatotonu o le fusifusi lau laʻau, tuʻuina atu i le fale se lanu, tulaga ese, foliga susulu.

O le eseese o le dietsenbachia pipisi Tropical Tiki ei ai lona lava tulaga ese. I le ogatotonu o le laulaau, o le lanumeamata lanu meamata ua siliva-siliva. Ma i lona talaaga, e manino lava le iloa o laʻau paʻepaʻe pe mama atoatoa.

Eseese Dieffenbachia Tropic Marianne e mafai ona manatu e sili ona māmā o faifaatoaga avanoa. O le lanumeamata lanu meamata ua na o le pito lava o le laulaau e puipuia, ma o le vaega o totoe o loo i ai se lanu samasama lanu samasama. Paʻu paʻepaʻe e faʻapipiʻi ai le mea na gaosia muamua o le laulau.

O lau o le ituaiga o Tropic Sun o loʻo i ai se lanu lanumeamata lanumeamata i tafatafa o le pito o le laʻau ma se vevela tutotonu tutusa. I le ogatotonu, o le lau o loʻo i ai se kulupu mama ma le manaia.

I luga o le pistachio, faatasi ai ma le lanu pogisa ma le malamalama, o laulaau o Dieffenbachia o ituaiga eseese eseese o Rudolph Roehrs e manino le iloga o pito pogisa ma le veto tutotonu.

Mo le mauaina o ia laau matagofie, manatuaina, e tatau i le tagata fugalaau fufulu ona saunia le tausiga lelei ma le tumau mo dieffenbachia i le fale, ia maua ai le fugalaau i se nofoaga sili ona manaia.

O se tasi o tuutuuga mo ituaiga vailaau teuteu teuteu o loo ola ae ma le tele o le susulu, ae le o le vevela. Afai e te aveeseina le fagu i lalo o le paolo, o le lau o le lau o le a leai sona lanu, o le mea e lafoaʻi ai, ma o loʻo faʻagasolo i luga le au.

E faʻapefea ona tausia le otiffenbachia? O a tulaga e sili ona lelei mo le manuia ma le tuputupu ae o se fugalaau i totonu?

O le vaaia o Dieffenbachia na vaʻaia i le fale

I le faaopoopo atu i le faʻamalamalamaina lelei o le moli, e manaʻomia e laau toto:

  • vevela ma le leai o pepa;
  • susu i le eleele ma le ea;
  • eleele elemene, o le mea o loʻo i ai masini-ma microelements e masani lava ona faʻaleleia e ala i le fesoasoani i luga o laʻei.

I le taumafanafana, na vaʻai Dieffenbachia i le faʻalelei i le 20-25 ° C. Ae i le amataga o le tau malulu, e mafai ona faaitiitia le vevela i totonu o le potu pe mafai ona siitia le fugalaau i le mea o le ai ai i le 16-18 ° C. I lenei tulaga, e le tatau ona paʻu le laau i le susulu o le la po o le malamalama.

Faʻasaina aganuu teuteu:

  • i le tau mafanafana, e faia i le magoina o luga ole laulau o le meaʻai;
  • i le taumalulu ma le eleele matutu i le loloto o le tele senitimita.

E taua le aua nei fufuluina le fugalaau, pe a le iloa ai dieffenbachia ona o le le lava o le okesene ma le pala o le aʻa. O ona lau o le a faasolosolo lava ina liu samasama ma oti.

Pe a talafeagai, aemaise lava pe a galue le mafanafana, o le ea i totonu o le potu e faʻafefeteina atili, ma o le laʻau e liliuina pe solo foi i se laʻau susū.

Afai o le aoina o loʻo aofia ai ituaiga eseese ma le tele o lanu malamalama, pe a fafagaina i latou, e tatau i le tagata e teu vine ona faʻamautu lelei fualaau oona. I le isi itu, latou te fesoasoani i le totoina o vaega eletise, i le isi itu, e mafai ona latou aʻafia ai ma le faʻaleagaina mea teuteu o le fugalaau. I lalo o le faatosinaga a lenei elemene, e oo lava i le pito i luga, o lanu lanu masani o lanu dieffenbachia ua vave ona matala.