Isi

O a vitamini i luga o le peʻa - o le tuufaatasiga ma le aoga o fualaau aina

Ou te manatua le taimi o loʻu laitiiti, e masani ona faatauina aʻu e loʻu tina i ni tusi pe a ou foi mai le aoga ma se malulu. Fai mai a ia, o fualaau moli o le a fesoasoani i le toe vave maua vave. Taʻu, oa meaʻai i le pusa? O lenei la o aʻu lava o aʻu lava ia, ma ou te fia iloa tonu le mea ou te avatu i tamaiti.

O le taumalulu e le gata o le taimi mo oranu ma tangerines. O le isi fua o le lanu o le la e le itiiti le lauiloa i lenei taimi. O fualaau suamalie suamalie ma se pulup pulp ma ni ponaivi tele i totonu o se atigi maʻa mafiafia ... Atonu o nei fua e alofagia e toetoe lava o tagata uma, ae le o se mea le aoga, aua e le gata i le manaia o le anufe, ae sili atu le ola maloloina. O loʻo i ai le tele o mea aoga o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tino. Faafetai i se faleteuoloa atoa o vitamini, e fesoasoani le persimon i le tele o totoga i totonu oa latou galuega, faaleleia atili. E le gata i lea, i se togafitiga faigata, e mafai foi ona ia fesoasoani i togafitiga o nisi faamaʻi. E faapefea la ona aoga ma o le a le vitamini i le peimeni e matua tulaga ese ai?

Tuanky nuances o le auala e faia ai se "suamalie" le manaia o le mana

E tatau ona e filifilia saʻo le pelo, ma tuʻuina atu le fiafia i fua o fua. O latou e sili atu ona tumu i lanu ma sili atu ona vaivai. Peitai, i le le mautonu o le tagata, e mafai ona faavaivaia o ia mai le taumamafa i ai. Ina ia faʻaumatia faʻamalosi, o fua e tatau ona faʻamaʻa. O persona persona e sili atu ona suamalie, ma e toetoe lava a le lagonaina lagona o le tau.

Afai na e faatauina mai se mea e le masani ai - aua e te faanatinati e lafo ese, ae tuu i totonu o se ato ma ni apu. O le kesi latou te faʻamalamalamaina o le a faʻavaveina ai fua o fua.

O a vailaʻau o loʻo iai i le pusa?

E pei o lanu moli-samasama, o le persimmons e aofia ai le tele o fualaʻau C. O lona i totonu o le 100 g o le pulp suamalie o le sili atu lea - e oo i le 15 mg. E tele foʻi le vaitamini A - e oo atu i le 1.2 mg.

Ae o le aofaʻi o vitamini B e laʻititi ifo ifo:

  • le tele o mea uma i vitamini B3 - 0.2 mg;
  • vitamini B1 ma le B2 toetoe tutusa lava le aofaʻi, ae le sili atu i le 0.03 mg.

I le faaopoopo atu i ai, o le tele o peimeni ma minerale aoga. I totonu oi latou, o le potassium o le taitai - e 200 mg. Le itiiti ifo, ae lelei foi i fualaau ma calcium - toeitiiti 130 mg. Ae le sili atu i le 52 mg (faasao) ma le magnesium (phosphorus e tusa ma le 10 iunite itiiti). I nofoaga mulimuli o le satela ma le uʻamea - e tele naua (15 ma le 2.5 mg).

O le a le faʻaaogaina o le pipi?

E pei ona e iloa, o fuamoa moli ma fualaau faisua ua i ai se aoga aoga i le vaʻaia, ma e leai se faʻasalalauga. E le gata i lea, o fualaau aina e mafai ona sili atu, e aofia ai:

  • faamatuu ese le atuatuvale;
  • faateleina le puipuiga;
  • fesoasoani i le tau faasaga i le malulu;
  • fufulu mama ma toxins;
  • e faʻaolaina ai le fatu cardiovascular ma le genitourinary system;
  • faʻamalolo le maʻi o le sulu;
  • televave faʻatautaiga.