Isi

Auala e totoina ai se orchid: faaupuga ma metotia

Fesoasoani fautuaga i auala e toto ai se orchid. O loʻu matagofie ua matua tele lava ma o le a le pine ona pau ese mai le ulo. I le taimi lava na tuuina mai ai ia te aʻu se tasi o togavao. Atonu e fiafia i ai ona o le tolu tausaga na sau ai se aiga atoa i le fugalaau. Ou te iloa o loʻo tumu i iina, ae ou te fefe e paʻi, ae ou te manaʻomia. E faʻapefea ona fai saʻo ina ia aua le afaina ai le orchid?

Masalo e leai ni fai togalaau e leai se faʻalavelave i le togi. O nisi e fefefe ia i latou ma e masani ona "alofa le alofa" ma a latou tausiga. I isi, o le kulupu o loʻo tuputupu aʻe malosi, fuga ma naunau e faʻataʻitaʻi toetoe o le tausaga atoa. O le asō tatou te fia talanoa i le mataupu mulimuli. O le a le mea e fai pe a fai ua leva ona tupu lau lalelei i lana fugalaau ma maua sana fanau? E faʻapefea ona totoina se orchid, faʻasao laau fou ae le afaina ai le tina?

Taimi o Suiga

E amata i le, o afea e sili ai le auai i le nofoa. E masani lava, o le taimi sili ona talafeagai o le amataga lea o le tautotogo, pe a faʻagasolo le faagasologa o le tuputupu aʻe i laau uma. Orchid e le o se faʻasalaga. O se vaipuna e afaina ai lona soifuaga, o le fugalaau e sili atu le faigofie ma vave, e sili atu ona toe faʻaleleia ma mauaʻa. Afai na amata ona suia e lou togi kulimi le meaʻai mai le ulo ma ua tupu tele i tamaiti, ua oʻo i le taimi e amata ai le faiga o le totoina.

O le tuusaunoaga o mataupu pe a maʻi le fugalaau. E leai se mea e tatau ona faʻatali ai iinei, ae e sili atu le taumafai e faʻasao se vaega o le orchid.

E faʻapefea ona totoina se orchid: auala e faʻaleleia ai se fugalaau

O le totōina o le togi e ese mai se mea faʻapipiʻi faigofie i lena mea e mafai ai ona maua ni nai fugalaau. E alu e aunoa ma le faapea atu o le togi e tatau ona i ai ni fausaga fou, ei ai se mea e totoina, pe i ai ni mea tuputupu ae.

E tele auala e totō ai se matua matua:

  • vaevaeina o le vao;
  • pulu;
  • tamaiti vaalele;
  • faʻasolosolo apical.

Po o le a lava le auala e te filifilia, e tatau ona e faia ma le faʻaeteete uma fasi pepa o le a faia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻamago ma fufuluina i le gaʻo faʻatoaga.

E faʻapefea ona vaelua ma totoina se vao vao?

I le aluga o taimi, e tutupu aʻe ai nisi o orchids, ma faia ai ni mea tuputupu aʻe (togi). O se filifiliga sili lea e maua ai se ulugalii nisi kopi o le fugalaau. O le vao tuai e tatau ona aveese mai le ulo ma faʻasaʻoloto mai le meaʻai ina ia manino le iloa o le tele o laau o loʻo i ai iina. Ona tipiina lea o le tasi i se manoa maai ma tuu i totonu o se isi pesini.

I le vaevaeina o le togavao, e lelei tele le faʻalauteleina o ia ituaiga orchids: dendrobium, oncidium, miltonia, cymbidium.

E faʻapefea ona toto fopuni?

E totoso le kulupu i se fugalaau pe a latou fausia ni puʻupuʻu se tele. I le taimi lava e tasi, e tofu i latou uma ma o latou aa. I totonu o se tasi ipu, o se ituaiga o aʻafiaga masani e maua ai se mea e le faigofie ona fai. Ona e manaʻomia lea e aveese le vaomatua ma vavaeese le aofaʻi saʻo o pusa. E aoga le vaʻaia ma le faʻaeteete ina ia i ai ni aʻa i luga oi latou taʻitoʻatasi, a leai o le a le toe ola pulu.

Pulu e tatau ona faʻapipiʻiina i totonu o se masini malogo. O vaiaso muamua e lua talu ona tuʻuina, e le faʻafefeina, ae na o le sosolo tele.

E faapefea ona toto tamaiti?

A uma ona toto i luga o le tipu, o tamaiti - e mafai ona tupu mai vao laiti mai le fuga. E mafai ona vavae ese ma totoina tamaiti pe a latou tutupu aʻe aʻa. Ina ia faʻamalosia aʻafiaga o aʻa, e masani ona suʻeina, ma o le a fafagaina e tamaiti mai le tina. A oʻo le aʻa i le umi o le itiiti ifo ma le 4 cm, e mafai ona vavae ese le pepe vaalele. E tatau ona e faia lenei mea ma le vaega o le aʻa na tupu ai.

E faʻapefea ona vavaeese ma faʻapipiʻi apical apisaga?

I totonu o kulimi, o loʻo faʻatautaia e le vave faʻatupulaia, e masani lava ona maua aʻa i le mea pito i luga o le rosette. O le mea lea, e mafai ona tipi le tipi i le vavaeina o le pito i luga ma aʻa aʻa mai ai. Ua vave ona totoina o ia i lana fagu.

Faʻasalaina o le fatu ua totoina naʻo le aso lona lua.