Laʻau

Taimi Chlorophytum

Chlorophytum o se fale i totonu, lea e sili ona lelei mo le au faifaatoʻaga amata. E faʻafefiloi le faigofie ma le matagofie, ae le o se mea e fiafia i ai. Chlorophytum i le asō o se tasi o fugalaau sili ona taatele. E televave ona tupu, ma i le tautotogo ma le tau mafanafana o fugalaau paʻepaʻe e foliga mai i filo manifinifi, ona aliali mai ai lea o tamai lau o laulaau. Auiliiliga pe faapefea ona tausia se laau i le fale, faitau le tusiga.

Chlorophytum.

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

Chlorophytum, Latina - Chlorophytum, tagata - "vailaau vavave", "suauu vine", "fiafia faaleaiga", "aiga alofa".

O se vao mutia ma le vao. O ona lau laʻau umi e aoina i pusa basal. O fugalaau Chlorophytum e laiti, e potopoto i se pusa lapisi. Laʻau o se foliga o le arc pe a uma ona fuga i o latou pito pito i luga o fuga o laulaau ma aʻa. O faʻamalosi malolosi e tele o latou mataʻu ma laʻau lau.

I totonu o le vaomatua i totonu, o loʻo ola aʻe ai ituaiga ma laulaʻau lanu meamata ma lanu. E aoina i totonu o se rosette basal ma pulatoa agai i itu, e oʻo atu i le 40-50 cm. Mai le ogatotonu o le rosette e totōina ni fugalaau fugalaau e teuteuina i fugalaau paʻepaʻe matagofie, lea e liua mulimuli ane i ni tamai tafaoga - o tamaiti e iai aʻa aʻa. O nisi taimi e fugalaau fugalaau ona faʻapipiʻiina lea o le fualaau aina - o se atigi pusa. E tusa ma le 250 ituaiga o lenei laau.

Chlorophytum Care

Chlorophytum o se laau e le taua, ma e le faigata ona tupu e tusa lava pe amataina oe e fiafia i meaola i totonu. E sili ona lagona i se tulaga susulu pe pogisa foi. E mafai ona mafua mai i le la-alofa ma le malu puipuia-laau. Ae i lalo o le paolo o fesuiaiga, o le lanu susulu o laulaau ua leiloa. Mo le tele o itula i le aso, e afaina i le susulu o le la.

E fetaui lelei i se vaʻaiga lautele o le vevela. I le tau mafanafana, e mafai ona aveeseina le chlorophytum i le ea, ae tatau ona tuʻuina ina ia puipuia le mea o loʻo tu ai mai le matagi ma timuga. I le taumalulu, e manaʻomia e le pa'ū le potu vevela ile 10 ° C.

Ua faʻamalūina - e afua mai i le tautotogo i le autumn, talu mai le tuputupu aʻe o le vaitau e manaʻomia ai le tele o le susu. Faʻatasi ai ma le leai o se suavai e faʻapupulaina ai le tele o vevela. I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai, ia mautinoa o le meaʻai e le faʻamago i le va o vai.

E mafai e le chlorophytum ona faʻaleleia le ea, ae o le faʻaleleia o taimi masani e lelei lona aafiaga ile laau.

Chlorophytum tali lelei i luga o laei, aemaise lava i le tautotogo. I le taimi o le tuputupu ae o le vaitau, e faalua ona latou fafagaina i le masina i le mineral ma organic fertilizers.

O le chlorophytum e totoina i le tautotogo: ia Fepuari - Mati, talavou i tausaga taʻitasi, e faʻamaonia e tagata matutua pe a mavae le 2-3 tausaga. O aʻa o le chlorophytum e matua ola, o lea e tatau ai ona e ave se lautele.

Pe a suia, ia mautinoa e gauai atu i aʻa o le laau: afai na faia ni nai mea mamafa e pei o ni ufiufi i luga o aʻa, o lenei mea e taʻu mai ai le faasusu vai. O le laau ua totoina i totonu o se meaʻai ma le eleʻele eletise latalata i le le faaituau (pH 6-7.5), malamalama, friable. E faia i luga ole laumei, laʻau, eleele humus ma le oneone (2: 2: 2: 1) poʻo le vavao, lau laʻau ma le oneone (3: 2: 1). Lelei lelei alavai.

Chlorophytum.

Chlorophytum Toe faia

O le laau e faʻaleleia, lelei, i le tautotogo, faʻataʻitaʻiga - pe a talafeagai, pe a oʻo ina tele tele le togalaau i ponuncles poʻo aʻa ua uma ona tumu ai le ulo atoa ma e toetoe lava leai se avanoa mo fanua.

O se "malosi" malosi ma le umi o le laulauni pe a ma le fitu senitimita e mafai ona eli i totonu o le isi ipu ma le eleele, ma o le mea faʻapipiʻi e faʻapipiʻi i le laau autu, e aunoa ma le tipiina, o loʻo faʻapipiʻi i le eleele ma se lauulu. A aʻa le aʻa, tipi le pu.

O le isi filifiliga o le vavaeeseina o le "pepe", tuu i totonu o se ipu vai ma faatali seia oʻo i aʻa e tusa ma le 2-2.5 centimita. (O le mea autu - aua nei galo e sasaa vai i totonu o le fagu - latou te fiafia e feinu i le ola o chlorophytums). A maeʻa lena, toto le fuʻa i totonu o le fagu i le masani masani.

Na te taliaina le vaevaega chlorophytum i le taimi o le gafa. I lenei tulaga, o aʻa tetele e mafai ona tipiina e le tolu - o le a le afaina ai le tulaga o le laau.

E ono tupu faigata faigata

O le lagolagosua o laulaau e liu enaena (lanu enaena). O le mafuaʻaga atonu e faʻaleagaina le masini pe le lava le malosi, poʻo le mafanafana ma le malulu.

O lanu o Brown e aliali i luga o lau. O le mafuaʻaga e ono tele le inu i le maualuga i le taumalulu.

O laʻau e faʻanoanoa ma pale. O le mafuaʻaga atonu o le tele o le vevela ma le leai o se moli, po o le le lava o meaʻai paleni.

Na amata ona pala le rosette o laulaau. O le mafuaʻaga atonu e suavai le eleele ona o le tele o le faʻamafa, aemaise lava i le taumalulu, poʻo ona o le mamafa mamafa.

O laulaau e lanu meamata lanu meamata ma e leiloa la latou lanu moa. O le mafuaʻaga o le leai o se malamalama, faʻafetaui. I luga o aso timuga, o fesuiaiga o pepa e manaʻomia le faʻamalamalamaina i moli susulu.

Le leai o ni paʻu. O le mafuaaga atonu o le laau o loʻo i totonu o se potoa vavalalata, poʻo le fale o loʻo laʻititi lava.

O le chlorophytums e seasea ona afaina i meaola faalafua, ae o se laau e matua vaivai lava e mafai ona aafia ai aphids, meat, spider mites.

O aoga o chlorophytums

O le Chlorophytum ua manatu o se mea lelei lelei i totonu o le ea, e aofia ai mai meaola leaga e ono afaina ai. Ua faamaonia e saienitisi i le aso e mafai e se laau ona faaleagaina pe a ma le 80% o pathogens ma gase matautia i le lata ane o le laau.

Chlorophytum.

O se faʻataʻitaʻiga, o le formaldehyde vapors na faʻatuina mai e le laupapa, mea faʻamaʻi ma isi mea faʻaonaponei ua faʻamavaeina ma le chlorophytum e le 86%, carbon monoxide e 96%, o le oxide e 70 - 80%. E mafai e le tasi chlorophytum ona totoina le toluene ma le benzene i le ea. O le mea lea, o le tele o chlorophytums e mafai ona faʻamamaina ma toeititi lava faʻaleleia atili le ea i se potu tele-tele.

O le laau chlorophytum, lea e matua faigofie lava ona tausia, o se mea moni lava e maua mo le amataina o felauaiga. Eseese lanu ma le tele o ituaiga o laau toto o le a fesoasoani ia te oe e filifili se fugalaau mo mea uma. Ma o le mea moni, aua nei galo e uiga i meatotino faʻamamaina o le chlorophytum!