Fugalaau

Snapdragon poʻo antirrinum Faʻatoʻaga fatu Toto ma tausia Ata ma vitio

Snapdragon (Antirrhinum) poʻo antirrinum o se fugalaau o le aigaainana, o se ituaiga o mutia. Talu mai le tamaitiiti, matou te iloa le fugalaau i lalo o le igoa "dog", ona o ona fugalaau e pei o le gutu o se taifau, po o se tarako, o lea na taʻua ai e le Igilisi o le "ata", o le Farani na tupu lenei fugalaau i le gutu o le luko, ma o tagata Ukrainians sa i ai se "gutu" filemu.

E ui o le faaliliuga mai le Latina "antirrinum" o se faatusatusaga ma le isi vaega o foliga - "foliga-pei", "e tutusa ma le isu." E pei ona latou fai mai, e tofu tagata uma ma o latou lava manatu.

I le auala, o le igoa "Snapdragon" o loo i ai lana tali i tala faa-Eleni. Ina ua manumalo le alii lauiloa o Hercules i le leona o le Nemean ma aumai i le paʻu o Tsar Euphrates, na te le manao e vaai ia te ia. Hercules na faʻapipiʻi e fai le paʻu e pei o se timu, ma saʻo le paʻu i luga o le ulu, o lona gutu na matala ma foliga mai o le fefe. Na faamemelo le atua fafine o Flora i le lototele o Hercules ma avatu ia te ia se fugalaau, e pei lava o lenei lava gutu. E pei ona e iloa, o le fugalaau ua taʻua o le "Snapdragon".

Talu mai lena taimi, sa i ai se tu masani i Eleni: o le toa ma le au manumalo o le a tuuina atu i ai se fuga o nei fugalaau.
Anapogi vave mai aso anamua. North America ua manatu o le nofoaga na fanau mai ai le antirrinum, lea o le limasefulu ituaiga o laau e manogi i le vao. I totonu o Europa, e tasi le ituaiga o aʻafiaga na aʻafia - o le vailaʻau tele. Talu mai le 1567, na amata ai ona atinaʻeina e le au Siamani ni ituaiga fou i lona faavae. I aso nei, e sili atu ma le afe (!) Vaʻaia aganuu o snapdragons, eseese i le maualuga, lanu, ma le tele o le fugalaau.

Tuputupuina o fualaau o antirrinum mai fatu

Fatuga o Antirrinum

I le tele o itu i saute, e mafai ona totō saʻo mai snapdragons i le eleele ma le amataina o le mafanafana. I le itiiti ifo i le tolu vaiaso, o le a totogo fatu. O le a ola filemu le laau i sina mea itiiti. Ae i nofoaga e taatele ai gutu e tali mai ai, e sili atu le faʻaogaina o le metotia o fatu, lea e masani ai mo faifaatoaga.

Antirrinum totoina ma ata tausi

E faapefea ona atiae le antirrinum i le fale? O le tuputupu ae o snapdragons i le fatuina e faigofie. O le a e manaʻomia se pusa fagu mo meaʻai, oneone, otaota palapala, tioata ma se fagu sulu.

Na toetoe a ou galo, sili atu fatu o antirrinum

E sili atu le faia o lenei mea mai le aso 1 o Mati i le aso 20 Mati. Lafoaʻi le oneone i totonu o se atigi pusa faʻavaivai, ona faʻafefiloi ai lea o eleele ua faʻafefiloi ma le oneone e tasi, uʻu, susu ile fagu moli. Talu ai e laiti tele fatu, matou te faʻafefiloi i le oneone, tufatufa i luga, faʻasusu i le faʻafefiloi oneone ma le faapalaga i se mea manifinifi, toe faʻamamaina.

E i ai se auala e totoina ai fatu i le kiona na aumai mai le auala. O le kiona o le a liusuavai ma tosoina fatu i le papaʻu, loloto le loloto mo i latou. Ufiufi i le tioata ma i se nofoaga mafanafana (+ 23 °). O aso uma matou te aveese ai le condensate mai le ipu malamalama, ma afai e tatau ai, matou te susu le eleele. A maeʻa le lua vaiaso, o le a aliaʻe muamua fua muamua, o le taimi nei e tatau ona tatou agai atu i lalo o le paolo ina ia le tupu ai le totogo. 3-4 aso ma ave le ipu malamalama.

Antirrinum twinni terry fatu gaosi fatu

Muamua, o le tuputupu aʻe o le a faʻagesegese, o le paleni e tatau ona tausia ina ia mafai ai e le antirrinum mai fatu ona faʻafeiloaʻi masani:

  • ina ia susu le eleele, ae le lolovaia, a leai o iai se tulaga lamatia o foliga mai o se "lanu uliuli". Afai ua paʻu le fatu, aveese ma le filemu ia tuki ma, pe afai e mafai, ia sosolo le nofoaga i le koale palu (ia faʻamaʻi, tautala). E mafai ona e taʻalo saogalemu: vavalaʻau laau toto ma se vaivaiga vaivai o le phytosporin (10 faʻafefe i le 1 lita o le vai). A maeʻa ona faʻaalia se paʻu lua lau - ua oʻo i le taimi e faʻafefe ai.
  • Mo le toe totoina, e mafai ona e faʻaaoga ipu taʻitasi poʻo se pusa masani mo fualaau (filifili mo oe lava, e tatau ona e tuʻuina i luga o windowsills, lelei, pe afai ei ai sau lau mafiafia, ona matou o lea e savalivali ...). Matou te faʻaaogaina se faʻafefiloi malamalama o le peʻa-non-acid ma le eleele maso (1: 2). A maeʻa le vaiaso, matou te sasaa atu i le faʻalavelave faʻalavelave e tusa ai ma faatonuga.

Vitio lūlūina o virrinum seedlings:

Vitio pe faʻafefea ona faʻafefete i le antirrinum:

Faʻaaogaina vave fualaau i tulaga masani : tatala le faamalama, alu i luga o le faapaologa, ia aloese mai le faaumiumi o tafaoga. I le faʻamuamua, o vailaʻau malolosi e le toe faʻaaogaina i soʻo se faʻamaʻi.
Matou te mautinoa e leai se mea e tupu ai le laau, aua o le mea lea matou te tosoina ai le pitonuu tutotonu pe a uma le 4-5 laulaʻau (ia mautinoa o le tootoo o loʻo tilotilo i fafo, o le a alu atu lala, ae le o totonu o le vao), pe afai e tupu malosi le itu itu, matou te togi foi.

Landing antirrinum i luga o le eleele

O laau malolosi ma ola tuputupu aʻe ua totoina i nofoaga tatala i le tautotogo o le tautotogo. O sina malulu itiiti o le a le afaina ai i latou, e oo lava i toleniga o gutu pupuu--3 °. Malosiaga eleele e manaomia, lelei lava o le faʻafefiloi o oneone, faapalaga ma peat, pH 6-8. E mafai ona e filifilia se nofoaga i le la ma e le o le mea tonu, o le mea autu e le o le pito i lalo.

O laau maualuga e toto i se mamao e 40 - 50 cm mai le tasi ma le isi, o le pito i lalo - i le mamao o le 30 cm, e le ogatotonu - 20 cm mai le tasi ma le isi, ma le mamao - i se mamao e 15 cm i le eleele susu. Tatou te manatu o le taimi lava e "maʻi ai" i le maea ai o le gaioiga, o le a vave ona tuputupu ae snapdragons i le maualuga ma le lautele, ma liliu atu i se vaomatua matagofie.

O le a le antirrinum e fia alu?

Antirrinum terry twin peach f1 Antirrhinum nanum Twinny Peach F1 Hybrid

Snapdragon o se laau e le talafeagai lelei. Na o le vai, tatala ma vele vao i le taimi. O le fugalaau e taina ai le togafitiga o le antirrinum i le toetoe lava o eleele uma, ae o le mea moni, o lapalai malamalama ma le lava o le gaosiga o fugalaʻau ma elemene e sili ona lelei.

E ui lava e tatau ona vai vai i taimi vevela, aua e te inu vai i le po, ma o le taeao, o le aso pe a uma ona faʻasusu, e taua tele le tatalaina o le palapala. I se taumafanafana matutu, o le laau e sili atu ona paʻu lau lau laau nai lo fugalaau, o lea la e toetoe lava a le o atagia mai le lamala. Tui laau maualuluga i le lagolago, e sili atu le totoina o fugalaau fulafula, o lea o le a le faʻaaluina e le laau le malosiaga i luga o latou ma o le ae tuʻuina atu se foliga vaaia i lau fugalaau.

Ina ia ausia se vaʻaiga umi ...

aua le faʻatagaina fatuga fatu, matou te aveeseina le gaʻo i le taimi lava e tupu ai, ma vavae ese i lalo o le fugalaau maualalo, ona faʻafefe ai lea o le fana ma faʻaauau pea le fugalaau.

Fertilize snapdragon e manaʻomia i taimi e tele: Muamua - vave lava ona aʻafia i le nitrophosic ma mea faʻalaʻau. A o lei amataina, tatou te fafagaina faalua le taimi ma se vaifofo ole urea, potassium sulfate ma superphosphate. Na o le tasi le sipuni sipuni o oloa taitasi i se pakete vai ua lava.

E tatau ona manatua i le mafaufau e le lelei ona maua mai i le eleele pe o eleele eleele fasi snapdragons, o lea e le tatau ona totōina i totonu o ituaiga lapopoa.

Maʻi ma meaʻai

Antirrinum f1 terry Antirrhinum terry

Septospirosis - o faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia ai e pei o lanu enaena i laulaʻau, ma le leaga tele - liliina o tipu, le oti o laau. E tupu i le maualuga o le maualuga o le suavai, maualalo le faʻaleleia. Ua teuina i luga o fualaau aina. Afai e afaina, faamama ma le faaeteete ia vaega ua pisia pe o le laau atoa ma susunuina, fufulu fugalaau i le fungicide po o le apamemea.

Gau pala - O le fatu o le Botritis e leai sona aoga, o lea e alu ai mai le tasi laau i le isi. O le faʻatoʻilaloina e faʻaalia i lanu enaena i luga o laulaʻau, ma faʻatasi ai ma se liona sili atu ona leaga - o se ufiufi o fulufulu uʻamea. O tulaga taua e aofia ai le faateleina o le susu ma le le lelei o le ea, faapea foi ma le faateleina o le gaosiga o le gaosiga.

Laʻu aʻa o se maʻi afaina e aafia ai le aʻa. I foliga vaaia e foliga mai e le lava le vai. O le faʻamamaina o fualaau faʻamaʻi o le a faʻaleagaina ai le tulaga. Muamua, ia mautinoa o loʻo aʻafia le aʻa ma o le eleele e matutu (matou te eli 15 cm le loloto). Afai o loʻo aʻafia aʻa o le laau i se manogi manogi - o le aʻa lea e pala. O le mafuaaga o le suavai, afaina mai le faapalaga, toe totoina i eleele mama.

O le auala o le tauivi o le aveese lea o le laau faatasi ai ma se paluga eleele. E mafai ona togafitia i le fungicide. O le mea pito sili ona taua mai lenei sasa - e leai se faʻaleagaina o le susu, alavai, faʻavaivai o le eleele.

Afai o le maʻi e vaivai, ona pamu lea ma le Bordeaux liquid poo Topaz. Faʻatasi ai ma se malosi malosi - Acrobat MC, Ordan ...

Pests: fuainumera iniseti, anufe, lele lele, pata o loʻo taatele

Vailaau tele-flowered

E i ai le tele o ituaiga ituaiga o iniseti, o mea lelei ia, e aafia ai fualaau aina ma fualaau 'eseʻese. O laau toto e fafaga i le sua, lea e tau atu i le faaleagaina ma le oti o le laulaau. O iniseti e faʻamalosi ai le ufiufi, lea e tupu aʻe ai le togitogi, lea e oʻo atu ai i se faʻalavelave tele i le atinaʻeina o le laau. O loʻo faʻapipiʻiina e Scaffolds se televave televavega, o le mea lea, o faʻataʻitaʻiga a tagata lautele e tauivi ma i latou e faʻalavelave tele: e tatau ona e pulumuina iniseti ia latou lava ava, fasimoli poʻo le suauu-soap solution. Afai e ogaoga le faʻamaʻi, ona tatou faʻaaogaina lea o ituaiga vailaʻau faʻasolosolo i le va o le vaiaso - Amiral, CE, Aktara, Aktelik ...

E faigofie ona taulimaina anufe, e masani lava o nai mea laiti (latou te sili atu i latou i totonu o le togalaau ma le togalaau), o lea ia aoina ma le lima. Afai e tele naua, ona mafai lea ona e pamu karbofos, mo se faʻataʻitaʻiga, poʻo se isi iniseti.

Ina ia mafai ona tumau le ola maloloina, e tatau ona faia ni puipuiga:

  • Aua neʻi totoina vavalalata laau;
  • vai i lalo o le aʻa, ae le o laulaau;
  • aveese vao;
  • aveese faʻamaʻi pipisi i le taimi.

O le a le mea e fai pe a uma ona fuga?

Antirrinum tele

O le mea muamua ou te manaʻo e matau o le mafai ona eli i luga laau e te fiafia i ai ma faʻapipiʻi i totonu o se fugalaau. Afai e te tausia lelei ma teu i le vevela e le sili atu i le 15˚, ona fuga mai ai lea i le taumalulu.

Afai e te fuafua e totoina se vailaau oona, ona tipi lea o le laau, ma tuu le 5-8 cm i luga aʻe o le eleele, ia ufiufi le toega o le mulch ina ia faigofie ona toso le laau.

Afai o le snapdragons o tausaga taʻitasi, ona tatau lea ona aloese mai fatuga o le tagata lava ia e ala i le tipi ese o le oti, ona aveese lea o toega o laau, susunuina i latou e faatamaʻia ai meaola ma meaola faalafua, ma eli le nofoaga.
Snapdragon e mafai ona fafagaina ma faʻaleleia e ia lava. E manino lava e tatau ona teuina ni launiu, o le a otometi ona totoina fatu ma totoina mai pusa, ma i le tautotogo latou te totogo. Tau lava o le nofoaga o loʻo i ai le mailei, ina ia oʻo i le tautotogo, e te le faʻafuaseʻi ona vele ese lauʻau.

Afai ei ai se manaʻoga mo fatu o ituaiga o lau filifiliga, matou te faia. Tuu le 'au pe a uma ona fuga ma faʻaputuina i le vaega o le le atoatoa. E te manaʻomia se taga pepa umi, e mafai ona e suʻe i le matagaluega o falaoa - mo se paʻu. Pusa pusa e afua mai i luga - mai le pito i lalo. Matou te tipi ese le lanu lanumeamata, tuu se ato pepa i luga o le aū ma nonoa i lalo o le pusa mulimuli o fatu, tipi ma tautau i se pu. I totonu o le ato, o fatu e mama ma momoe i totonu o le ato. O fatu e tumau pea le aoga mo le tolu tausaga, teuina i le vevela o le 3-5 ° C i se nofoaga malulu.

Faamatalaga o le laau Snapdragon poo Antirrinum

Antirrinum photo

O le fugalaau antirrinum snapdragon o se laau laʻau, o nisi taimi o se vao o foliga o le pyramid. E faalagolago i le ituaiga, o le maualuga e mai le 15 cm i le 1.3 m. O lala e paʻu, vevela, e alu aʻe. O le lau e alu i se lanu mai le malamalama i le lanumeamata lanumeamata ma vela mumu. I le lanu o laulaau, e mafai foʻi ona e fuafua pe o le a le lanu o fugalaau. Lanu lanu meamata e lanu samasama, pe afai oi ai ni moli lanumoli - lanu moli, aua o lanu uliuli ma vela mumu o ata matagofie mumu o fugalaau. O le foliga o le laupepa e maualuga pe leai foi.

Fugalaau o foliga le lelei, lua-lipped, pe a faatusatusa i le laau tetele, e faigofie ma faalua. O le lanu lanu e paʻepaʻe, samasama, piniki, o lanu mūmū uma, e lua-tone ma e oʻo lava i fugalaau e tolu. O se ituaiga o fugalaau lanu moana lanumoana ("F1 Rocket Orhid") ua uma ona fafaga. O fatu e fua i pusa e lua, e matua laiti - 5000-8000 fasi vaega i le gram. O le snapdragon e amata ona fuga mai ia Iuni ma faʻaauau seia oʻo i le malulu.

O le Antirrinum o se laufanua faʻapitoa, ae i lo tatou atunuu e masani lava ona faʻaleleia e pei o se tausaga taʻitasi, e ui lava e te taumafai i le natura ma o lea, o le a tulai mai i le tausaga a sau ma o le a sili atu ona tupu nai lo se isi taimi.

O le mailei e iloagofie e ituaiga eseese, o le mea lea e mafai ona faʻaaogaina e avea o se laau vavalaʻau (ituaiga o mea e maualalo le ola), i le isi itu, ituaiga lapopoa - e pei o ni manulele susulu i luga o isi mea e puipuia ai le palapala. O le mea e malie ai, e mafai ona faʻaaogaina e pei o se fugalaau matagofie mo le ola aʻe i fugalaau fugalaau mo le teuteuina o arbors, terraces, balconies.

Ituaiga, ituaiga o antirrinum

Antirrinum fatu fatu fatuina

Mafaufau i le faʻavasegaga o le maualuga o le 'eleʻele:
Tall - maualuga 9-130 cm, o le pitonuu tutotonu e sili atu le maualuga nai lo pamu o le lona lua, ma o le lona tolu ua toesea.

Eseesega ma fatuga:

  • Arthur - Cherry;
  • F1 "Gosene" - moli;
  • F2 o le piniki.

Maualuga - E fetaui lelei mo le tipiina, faia o fugalaau fugalaau ma gaʻo, maualuga 60 -90 cm. Tipiina le snapdragon e mafai ona tu i totonu o se fagu mai le vaiaso i le lua, o lanu samasama sili ona lauiloa.

  • Anna German - lanu piniki;
  • Canary - lanu samasama;
  • Madame Butterfly - Terry.

Tele - ituaiga eseese ma se maualuga o le 40-60 cm. O pine uma e tusa ma le maualuga tutusa, e faʻaaogaina mo moega fugalaau ma mo le tipi. Eseesega:

  • Golden Monarch - samasama lauiloa;
  • Ruby - lanu piniki;
  • Lipstick siliva - paepae ma se lanu piniki.

Laititi - mai le 25 i le 40 cm, tupu aʻe i foliga o se vaomatua, o le tele o tipu o le lona lua ma le lona tolu o faasologa.

O ituaiga eseese o antirrinum:

Ampel antirrinum lampion f1

  • Laʻau o le Crimson - 35 cm, lau paʻu, fugalaau uliuli,
    velvet mumu, ituaiga tuai;
  • Schneeflocke - togavao faʻapitoa, 25-35 cm
    umi ma se vavave vave mai le lūlūina i le tupu.
  • Lampion - ampel.
    - iva (15-20 cm), ogalaau faʻapitoa. O le tele o fuʻa o le faʻatonuga lona tolu ma le fa.
  • Floral - 13 ata eseese o le manino ma le lua-leo. Lasala pei o se fualaau aina.
  • O le hobbit o se mea e taatele, e na o le 15 cm le maualuga. Afai e te fanaina pupuu i le taimi, o le ae mauaina se togavao vao.
  • Tom-Tumb - fugalaau samasama, ituaiga eseese;
  • O le lanu a Sakura e sinasina mafiafia.

E iai isi faʻavasegaina o snapdragons. Afai e te manaʻo e ola i le vaomatua mo pisinisi, o le ae fiafia i le faʻavasegaina o Sanderson ma Martin. I se tipi, e foliga matagofie le snapdragon.