Fugalaau

Astra tausaga - autumn star

O le igoa e sau mai le upu Eleni 'callinos' - matagofie ma le 'stephos' - o se pulou, o mea e le lelei i le fausaga e foliga mai o se pulou. Astra - faaliliu mai Eleni o lona uiga "fetu".

Fai mai se tala anamua e faapea, o le aster sa tupu aʻe mai se tamai efuefu lea na pau mai le fetu. Ua i ai muamua i Eleni anamua, na masani tagata i le faaputuga o Virgo, lea na fesootaʻi ma le atua fafine o le alofa Aphrodite. E tusa ai ma le tala faasolopito anamua a Eleni, na tulaʻi mai le aster mai le pefu pe a vaai le Virgin mai le lagi ma tagi. Mo le Eleni anamua, o le aster na faʻaalia ai le alofa.

O loʻo i ai se talitonuga afai e te tutu i le va o le au vaalele i le po ma faʻalogo lelei, e mafai ona e faʻalogoina se musumusu itiiti: o le au vavalalata latou te talanoa ma a latou fetu.

E i ai le isi tala e uiga i le faʻaalia mai o asters i luga o le fogaeleele: e toʻalua faipule Taoist na filifili e alu i fetu. Sa latou savavali mo se taimi umi i le togavao vao. Sa latou agai atu i totonu o le vaomatua o le vine. Sa matou feʻaʻei i luga o auala e le mafaamatalaina mauga. Glided on glaciers. Seʻia latou oʻo atu i le pito i luga o le mauga maualuga o Altai. Ae, i le pito i luga, na latou iloa ai o fetu sa maualuga pea i le lagi ma e leʻi latalata atu. O Dolog o se auala toe foi mai. E leai ni meaai po o vai na totoe i le patele, latou te toso ese le tino i totonu o le toto, ma saeia o latou lavalava. Toetoe lava leai se malosi, na latou o ifo mai lalo o mauga, ma o atu i totonu o se togalaau manaia, lea na tafe mai ai se vaitafe mama ma tupu ai fugalaau matagofie. "Vaai," o le tala lea a se tasi o faipule, "ua matou o mai i se auala faigata e vaai ai i le matagofie o fetu i le lagi, ma oi latou, ua suia, ola iinei i le lalolagi." Na latou eliina ma aumai ni laau toto i le monastery ma amata ona totoina nei fugalaau, ma faaigoaina i latou asters, lea i le faa-Latina o fetu.

I Saina, o ata e faatusa i le matagofie, saʻo, amiolelei, matagofie ma tauagafau..

Mo tagata Hanikeri, o lenei fugalaau e fesootaʻi ma le autumn, o lea i Hungary o le aster ua taʻua o le "autumn autumn". I aso anamua, na talitonu tagata, afai e tele laulaau o le aster e lafoina i totonu o se afi, o le asu mai lenei afi e mafai ona tuliese ai gata.

O le fugalaau Aster o se faailoga o fafine na fananau mai i lalo o le faailoilo a le Virgo. Astra o se faailoga o le faanoanoa. O lenei fugalaau sa manatu o se meaalofa i se tamaloa mai atua, o lona amulet, amulet, o se vaega o lana fetu mamao. O le mea lea, o le faanoanoa na faatusaina e ia o le faanoanoa i le parataiso leiloa, o le le mafai ona tulai i le lagi.

Garden Astra (Callistephus chinensis)

Callistefus Saina, poʻo le tausaga Astra - Callistephus chinensis.

Homeland - Southwest of Far East, Saina, Mongolia, Korea.

O se laau afu taʻitasi ma se malosi, fibrous, lautele aʻa pakiaka. O laumei e lanu meamata, o nisi taimi e lanu mumu, faigata, fausiaina, faigofie pe faʻalautele. Ua faatulaga laina i le faasologa o loʻo i lalo, faʻaititia i luga o petioles, lautele lautele poʻo le oval-rmbmbic, e le soʻona faʻafefeteina, faʻamalosi pe faʻafefe i le pito; o pito i luga e le mautonu. Inflorescence o se ato e aofia ai fuga ma le fugalaau. E fuga mai ia Iulai seia oʻo i le tautotogo. O le fua o se paʻu. O fatu e amata i le 30-40 aso pe a uma le amataga, ona tumau pea lea i le 2-3 tausaga. I le 1 g 450-500 fatu.

O le astery annual annotation e laitiiti mea teuteu. E tele ituaiga o kulupu ua faʻaaogaina i le aganuu mo se taimi umi, eseese i foliga, lapoa, fausaga ma le lanu o inflorescences; i le foliga ma le tele o le vaomatua ma le vaitau o le ola.

Nofoaga: photophilous plant, cold-resistant. E oʻo atu i le mea aupito sili ona matagofie pe a tupu aʻe i tulaga o le vevela lelei ma le faʻamafanafanaina o le ea ma le eleele, e fiafia e tatala, nofoaga lalelei, ae faʻafeiloaʻi le paolo malulu.

Soo: sili ona lelei i luga o le malamalama, eleele lafulemu ma le eletise latalata i le le tutusa. O le faʻalauiloaina o le vao i lalo o lenei fualaau aina e mafua ai le faatoilaloina o laau e Fusarium. Mo lenei mafuaaga, e le mafai ona e totoina le asters pe a uma le gladioli, tulip, pese ma toe foi atu i le tuatusi talu ai nai lo le 4-5 tausaga. O i latou e muamua atu i ai o le kalena ma le tala. I le autumn, i lalo o le loloto o le eliina o eleele, ua fautuaina e faaopoopo le 2-4 kilokalama o le humus poo le faapalaga i le 1 m2, ao lei tataina le puna - 20-40 g o le superphosphate, 15-20 g o le ammonium sulfate, 15-20 g o le masima masima. O fualaau faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i se taimi vave. E tatau ona fuafua ni tui faapitoa e faʻavae i luga o se suʻesuʻega faʻamaʻoti o samoa oneone.

Tausiga

O eleele sili ona lelei mo asters e fua tele, laʻau mumu lanu po o oneone oneone ma se faʻafefiti e le faʻaituau. I luga o le oneone e leai se aoga po o le eleele eleele, e foliga mai o le a fanau mai le lagi, o lona uiga, nai lo le tele o fugalaau lapopoa, o fualaau faigofie ma le leai ni terrestrial e ola. O nofoaga e fiafia i le la, faatasi ai ma le maualuga o le suamalie.

Tofiga

Asters e sili ona olaola i fualaʻau - o lenei saoasaoa ma faʻaʻumiʻumi ai o latou fua. Ina ia maua ni fatu laau, e totoina ai le asters i totonu o se potu i le faaiuga o Mati i totonu o se atigipusa ma le eleele togalaau. Luga i se fasi manifinifi o le eleele (1 cm), faʻamamaina ma le faʻaeteete ma ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata. Aster fatu ei ai se atigi anufe, ae vave ona ola vave - 3-5 aso pe a uma ona luluina i se ea vevela i le 18-20 tikeri. E sili ona lelei le ave fatu mai le seleselega o le tausaga talu ai.

O fualaau e masani ona faasusuina, ma le oʻo mai o laʻau moni e lua, ua totogo (totō) i totonu o se atigipusa e maualuga lona 8 cm ma e mamao i le va o laau o le 3 cm. Pe a togiina, e selesele aʻa o le au. I le lumanaʻi - faʻamamaina lelei ma faʻamalolo. I se taimi vave e mafai ai, e tatau ona ave laau laiti i le ea fou.

I le taimi o le totoina, e tatau ona i ai i le laau toto se malosi malosi 6-10 cm le maualuga ma 5-7 laulaʻau lanumeamata lapopoa. O le taimi mo le totoina i le togalaau e amata mai i le amataga o Me. Asters e le fefe i fulu malulu, faʻafeiloaʻi lelei le gafa ma vave ona aʻa.. Le mamao i le va o laau i le taimi o le totoina: ituaiga maualuga - 40 cm, ala - 30, maualalo - 15 cm.

E mafai ona totoina fatu o asters i luga o le palapala i le taimi lava e amata ai le eleele. I le taimi lava e tasi, o laau e sili atu ona faʻamaʻaʻaina, e le mafai ona faʻafitauli i faʻamaʻi, ae fuga mulimuli ane.

Asters taliaina toleniga i le taimi o le fugalaau. A maeʻa le malulu, e mafai ona e eliina se laau ma se faaputuga eleele, toto i totonu o se ulo ma tuu i luga o le faamalama - o le a faaauau le fuga o le aster.

Maʻi

Fusarium Fusarium wilting, poʻo fusarium aster, o se maʻi faʻamaʻi lea e mafua mai i se tasi o musika o le ituaiga Fusarium. O le faʻamaʻi e masani lava ona faʻaalia o ia lava i laau matutua, i le vaega o le fuga ma le amataga o le fuga. E le i faia se faiga faʻafefe e faʻafefe ai faʻamaʻi. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni puipuiga e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻalavelave. E taua tele mo le aster le fatuina o se fua o fualaau aina i luga o le saite, ma le fua o fualaau aina i luga o vaega tele. Astra e tatau ona fegalegaleai faatasi ma isi fugalaau ma fualaau fualaau aina ina ia toe foi i lona nofoaga muamua e leʻi muamua atu nai lo le 5, pe a ma le 6 tausaga.

I luga o le 'upega tafaʻilagi o loʻo sauniuni mo le totoina o le vaʻai, e le tatau i se tasi ona aumai le manua ma le faapalaga fou, ae na o le humus ma le paluga lelei. O metotia uma e faʻateleina ai le faʻafesoʻotaʻi o togavao e faʻateleina ai le faʻalavelave i le Fusarium faʻamaʻi, e pei o: muaʻi totoina togafitiga o fatu faʻatasi ma fofo ile microelement, olaola maloloina, totō malosi, laei pito i luga ma le macro ma micronutrient fertilizers. E le tatau ona totoina totō totō, e tatau ona faʻafefeteina vavae ma o le vai e le paʻu i le ua. E tatau ona aveʻese faʻamaʻi fatu laau fusarium i se taimi vave lava mai le nofoaga poʻo le togalaau fugalaau. E le tatau ona tanumia i totonu o le eleele pe faʻamaina. E mautinoa e manaʻomia ona susunuina. Ma o le mea moni, e taua tele le filifilia o vailaʻau e sili ona puipuia i Fusarium mo le totoina. Ma e tele na ituaiga.

I le paʻu o le taumafanafana, e faaopoopo atu i le Fusarium, e mafai ona aafia le aster i le lauulu enaena, verticillosis, paʻu paʻu. I le tau faasaga i nei faʻamaʻi, togafitiga faʻavaitaimi ma sauniuniga e pei o le fundazole fesoasoani.

Mai lea taimi i lea taimi, o maʻi faʻaleagaina e aliali mai i luga o le aster - jaundice ma le mosaic kukumba. Ina ia puipuia nei faʻamaʻi, e tatau ona feagai ma faʻagasolo taimi o aphids. O le autu lenei o faʻamaʻi viral in plants. O laau mamaʻi-faʻapipiʻiina o laau e aveʻesea ma susunu i le vave e mafai ai. E le tatau ona tanumia pe faʻauluina.

Pests

Aphid apney. E faaleagaina ai laau talavou e tusa lava pe o laau, pe a na o le 3-4 laulaau lau laau. O fatu fatu fatu e mafua ai le palasi i luga o laau. O laʻau o loʻo maanuminumi.

Faʻataʻitaʻiga: pulupuluina o chlorophos, karbofos, depis poʻo Inta-Vir. E tatau ona faia vave le fufuluina o fualaau aina pe a le sili atu i le fa lau lau laau.

I le faaopoopo atu i aphids, e mafai ona faaleagaina le asters e ala i le tapaa o le tapaa, solo i lalo o penisies, pusa puaa. I le itu i saute o le atunuu, e matua afaina lava e le moli leoleole. Ina ia faʻafetaia i latou, faʻaaoga vailaau faʻamaonia ma faʻamaonia e mafai ona avanoa.


© Kor! An

Meaola

I le lalolagi e silia ma le 600 ituaiga o asters. Latou eseese i le maualuga, taimi o le fugalaau, faamoemoega o le galueaina ma le fuga o le fugalaau.

E tusa ai ma le taimi o le fuga, e vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • Muamua. O le vaitaimi mai le tulaʻi mai i le amataga o le vaʻaina o le 83-115 aso. Bloom mai le amataga o Iulai ia Setema.
  • Tele. 116-122 aso. Bloom mai le tuai o Iulai e oʻo i le amataga o Aukuso i Setema. O le tele o ituaiga e aofia i lenei vaega.
  • Late. 123-131 aso. Luga mai le ogatotonu o le aso o Aukuso i le faaiuga o le autumn.

O le maualuga ua vaevaeina i ni vaega se 5:

  • faʻailoga. E oo i le 25 cm.
  • le faʻamalosia. E oʻo atu i le 35 cm.
  • tele-tele. E oo i le 60 cm
  • umi. E oo i le 80 cm.
  • gasegase. Luga 80 cm.

I le natura o le faʻaogaina, ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • Tipiina. Umi, faatasi ai ma le tele o inflorescences ma uumi uumi.
  • Faaseʻe. Laititi, faʻatusatusa, talafeagai mo moega fugalaau, ma mo le ola i totonu o fagu i luga o le faamalama, greenhouses.
  • Uma. Laʻau vaʻavaʻai laʻitiiti laʻititi ma laʻau uumi ma le tele o mea leaga. Faʻaaoga mo le tipi ma le fugalaau moega.

E tusa ai ma le fausaga o inflorescences ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • Tubular. E le na o fugalaau fugalaau, pe pupuu pe umi foi e eseese pe lanu tutusa foi.
  • Soloaiga. Inflorescences e aofia ai fuga ma le fugalaau. O fuga fugalaau e fai i le 1-2 laina, e tumu ai le ogaumu, ma fai ai fugalaau.
  • Reed. O fugalaau uma i totonu o le eletise o le fulu poʻo le ogaumu ma le uʻu, ae o le ufi e ufiufi atoa le afifi. Faatasi ai ma le u, e ono ituaiga e iloga: o le foliga-foliga, foliga o le pion, foliga o le chrysanthemum, foliga o le nila, susulu, spherical.


© Kor! An

Talu mai loʻu laʻitiiti, ou te manatua le mitamita na ou alu i le aʻoga i le aso 1 o Setema ma se aulelei o le au asters matagofie! E mautinoa - o nei fugalaau o se faailoga o le autumn!