O le togalaau

Fugalaau Anemone: faʻamatalaga o ituaiga, totoina ma le tausiga

Afai, e tusa ai ma le faʻamatalaga, o fugalaau o le anemone e foliga mai e le lelei, o se mea tele e te faatalitali ai: e ui lava i le tauagafau, o nei laau totō o auala sili ona le mafaamatalaina e teuteu ai lau togalaau, ma e mafua tonu ona o lo latou agamalu. Ma tuʻuina atu e mafai ona faʻatulagaina a latou faʻasalaga i aso manaʻomia (mo se faʻataʻitaʻiga, mo aso malolo), e tusa lava po o le a le vaitau, o le a sili atu le tele o le manaia o anemones.

O le a le foliga o le anemone ma pe a fuga mai

I le natura, e tusa ma le 100 ituaiga o anemones (anemone) mai le aiga o Ranunculaceae. O vaomatua ia, togavao, laau vao vao, o uiga o le tele o laufanua o le taugofie o le Northern Hemisphere. O nisi ituaiga o meaola e faʻaaogaina i faʻatoʻaga.


O le a le mea e foliga mai ai le anemone o ituaiga eseese ma o afea e tupu ai nei laau toto? I le natura, o le anemone oak ma le anufe o le buttercup e tele lava. O fua nei e amata mai i le 20 cm le maualuga ma le rhizomes. Cirrus-dissected leafal leaf is one, ae tele taimi e le o iai. E tolu mea tutusa i luga o petioles umi e fausia ai se sirita i lalo ifo o le laʻititi (tusa ma le 3 cm le lautele) fugalaau.


O fugalaau e toʻatasi, i le anemone anemone ua paʻepaʻe, ma i totonu o le pata - samasama. Pulapula ia Aperila-Me, e masani lava ao lei tupu lau laʻau ile laau. I le ogatotonu o le taumafanafana latou te paʻu ai i se nofoaga malolo. Faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatasi ma ni fulufulu paʻepaʻe sinasina papaʻe, piniki, lanumoana ma violē na maua mai Dubrovna anemone. O ituaiga uma o anemones e maua ai le malosi o le totoina o le tagata lava ia, e faigofie ona faʻaleleia e fatu fou na filifilia ma vaega o rhizomes.


O le vao anemone o se tasi o sui pito sili ona matagofie o lenei ituaiga, ae, o le mea e leaga ai, e seasea lava ona tupu i le natura ma totonu o togalaau. Laʻau maualuga 25-30 cm. E mai i le 2 i le 6 i le va o le lapisi o lapal.

E le pei o isi ituaiga vaitau o le tautotogo, o le vao vaomatua e maua ai le faaluaina o laulaau, faasao teuteu i le taumafanafana.

Faʻalogo lelei i le ata, i totonu o le vaomatua o vaomatua vaʻavaʻai o loʻo i le ogatotonu o le ponuncle, ae le o le fugalaau lava ia, pei o le ogalaau oona:


O fugalaau e tasi, lapoa (e oʻo i le 7 inisi le lautele), paʻepaʻe, ma se manogi manaia, i fafo i le pito i lalo o se paʻu violē, silky, pubescent. Ma o afea e fuga ai le vaomatua ma pe faapefea ona faateleina?


O le fuga o se laau toto, tumau ile Aperila-Me, faʻaleleia e fatu uma ma vaevaega o rhizomes. E sili le fiafia i oneone papafi ma oneone.


O le vanimonimo i le natura e tupu i le Metitirani ma Asia Minor. O le matagofie o le lauiloa, o le vaega eleele o lalo o se paʻu lapoa. Fugalaau fugalaau 25-30 cm le maualuga ma lanu tetele, tasi, susulu o lanu eseese - lanu mumu, lanumoana, paʻepaʻe, piniki, lilac, paʻepaʻe, oso aʻe i luga o laʻau papala-paʻu. E i ai ituaiga eseese o fugalaau e iai se tuaoi poʻo se ila o se leo ese.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o fugalaau o lenei meaola o lenei ituaiga e mafai ona faigofie pe lua pe lua-faalua:



I le ogatotonu o laina, e totogo laau toto ia Me-Iuni. I luga o le laufanua e leai se taumalulu. Faʻaleleia e avea ma dahlias - e faʻafeiʻoti fatu i totonu o le tautoulu ma teuina i totonu o se potu e leai ni kiona, e toto i le eleele i le tautotogo. Pe a vaevaeina fatu, e tatau ona e faʻaeteete, aua e matua vaivai lava. O nofoaga sese e sosolo i le malala. E mafai ona e faʻamalosi ma fatu o loʻo totō i le autumn poʻo le tautotogo.

O le anemone e masani ona faʻaaogaina ina ia maua ai ni tipi i le taumalulu. E mafai ona tulituliloaina i nisi o aso (New Year, Fepuari 23, Mati 8), totoina o laau i totonu o se kiona.

Vaavaai i le ata o le eseesega o ituaiga o anemones:



Totoina, tausia ma toe gaosia o semonones

A e totoina ma tausia meaola, aua neʻi galo o nei laau toto e masani ona manaʻomia ai le lauʻeleʻele lelei o le palapala, manava, ma le le mautonu pe fai sina tali. O laau toto e masani lava ona atiae i nofoaga lafulemu ma i totonu o le paolo, o le malulu malosi e afaina ai i latou.

E faigofie le tausiga: i le vaitau o le tuputupu aʻe, faʻapipiʻiina i le tau vevela ma vevela vao. Laʻau e tali lelei i le vave faʻapotoina o le tautotogo faʻatasi ma le vailaʻau po o le faʻaaogaina o le minerale atoa i ni fua talafeagai (15 g i le 10 l o le vai i le 1 m2). E mafai ona e faʻaaoga le faʻafefete o mullein, moa moa, lefulefu laupapa.

Faʻapenaina e fatu ma vao. O fatu e totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. Afai mo nisi mafuaʻaga e tatau ona faia lenei mea i le tautotogo, e manaʻomia le faʻamalosi i le oneone susu. Faʻaleleia fua i le amataga o le tautotogo poʻo le taimi lava e uma ai ona tupu. Mo le vaevaega e tolu i le fa tausaga le matutua. O vaega o rhizomes ua totōina totoa i togalaau i le loloto o le 5 cm i se mamao o le 15-20 cm mai le tasi.


Faʻaaoga tele i le faʻasologa o le laufanua - o se "kapeta" i lalo o laau poʻo ni vaega tetele. Uluaʻi fua o vaomatua e tilotilo lelei i luga o paʻu alpine.