O le laumei ua manatu o se laau toto, ae ui i lea, o loʻo tumau mausali i totonu o fale o faifaatoaga i Rusia, Iukureini, Belarus. Mo le taimi muamua na vaaia ai lemoni i Asia i Sasaʻe, ae i le aluga o taimi, na faʻalauteleina le faʻafanua o faʻatoʻaga faaleaganuu o lenei fale i le lalolagi atoa. E matua le lava, i le aso ua toetoe lava a le mafai ona vaai i se lemono vao.

I le taimi nei, e mafai ona e faʻatau fua o lemoni i totonu o soʻo se faleoloa poʻo le supamaketi, ma e aunoa ma ni faʻafitauli e tutupu aʻe ai se laau laititi mai i le fatu o lemoni. O lemoni o le aiga o se laau lelei lea e le gata e manogi lelei ona o le manogi o ona fugalaau, ae toe faasaʻo foi laulaau o le phytoncid, lea e mafai ona faamamaina ai le atuatuvale ma le le mautonu. Ioe, aua nei galo e uiga i le vaitamini C, lea e aofia ai fua sili atu o lemoni.

O se taunuuga o seneturi o le totoina o laau, ua tele ituaiga eseese o lemoni na aliali mai.

Lautele Lemon Varieties

Lemon Pavlovsky

O se ituaiga tutusa e masani ona lauiloa i Rusia. O le laau e le lelei, o le laau e oʻo i le maualuga e tusa ma le 1.5 mita. Ua oʻo i le tolu tausaga o le olaga e amata ona fua mai - i le tausaga e mafai ona e oʻo i le 15 lemoni. I le averesi, o le mamafa o le fua o le Pvlovsky lemoni e tusa ma le 200-300 g.

Lemon Lunario (Lunario Citrus limon)

Fa-taimi - o le igoa lona lua o le ituaiga o lemoni lenei. E leai ni mea faʻapitoa mo le tausiga, ma o le laau lava ia e laʻititi tele. O le fua tele o le fua e na o le 170 kalama, o le tofo e agamalu. Ae ui i lea, i totonu o Europa e sili ona lauiloa.

Ponderosa Lemon (Lemon Kanata)

O se laau vavao (e oʻo atu i le 1 mita), o fua e laʻititi ma e le o se mea malie. O le le lelei o le eseesega e aofia ai le mea moni e vave tupu vave fua ma e tele naua fualaau - e le sili atu i le 5 fasi vaega. Lemon Skierniewicz o se ufiufi o lenei ituaiga. O a latou eseesega autu e faapea o le ituaiga Skernevitsky o loʻo i ai le fatuga sili ma le itiiti ifo o fatu.

Lemon Lisbon

O se laau umi lava (1.5 mita), e iai ni moli susulu ma e maua ai fualaau suamalie tele. E mafai ona e oʻo i le 15 vaega i le tausaga. E amata ona fuga mai le tolu tausaga.

Lemon Anniversary

O lenei ituaiga e sili ona talafeagai mo le teuina i se fale mautotogi. E lagona le manaia i le ea ma e le manaʻomia se tausiga faapitoa mo lona pale. E toetoe lava e le sili atu le maualuga i le 1.5 mita, e lelei le gaosia. O fua e paʻu le paʻu ma le tofo vaivai.

Lemon Maykop

O le tagata matua matutua e oʻo i le 1.3 mita le maualuga. Faʻateleina tufatufaina i le Itumalo o Krasnodar ona o le faigofie o le tausiga ma le fausiaina.

Lemon meyer

O le isi igoa eseese o le Chinese Dwarf. Na maua le laau e ala i le sopoia o se moli ma le lemoni, o lea la o le mea e le masani ai. O le gaosiga e maualuga, maualuga e na o le 50-70 cm. O le ituaiga e lauiloa, ae e vaivai ma faʻamalosi i le tausiga, i le autumn ma le taumalulu e manaʻomia ai le faʻamalamalamaga faaopoopo.

Corsican Lemon (lima o Buddha)

Lemoni o se ituaiga laau ese, o ona fua e faaaoga e maua mai ai fualaau aina. E oʻo i le maualuga o le 1.5 mita, e oʻo atu i le 10 fualaau aina i le tausaga.

Tuputupu ae ma le tausia o lemoni i le fale

Nofoaga

O le laumei e matua tiga lava mo le tafaoga, o lea e tatau ai ona e mafaufau loloto i le filifilia o se nofoaga. Afai e faʻaleleia i taimi uma, o le a amata ona paʻu lau lau laau, ma afai e faʻalavelaveina le laau i le vaitau o le vavao poʻo le taimi foi e fua ai fua, ona le mafai lea ona e iloa atu fualaau aina.

Malamalama

Soo se ituaiga o lemoni e fiafia i le malamalama, ae e faatatau foi i le ufiufi masani. Ae ui i lea, o le tele o moli e le o manaomia mo le laau, lua itula e lava mo le atinae masani. A le o lena, mai se tele o le malamalama, o le ogalaau o le laau o le a faateleina lona alualu i luma, ma o le a faagesegese ai le faagasologa o le fuga ma le faatulagaina o fua. Ma o pupuni i le itu i saute e sili ona paolo.

O le Windows o loʻo i le itu i matu o le vasega e le talafeagai mo lemoni. O le leai o se malamalama o le a faagesegese ai le tuputupu ae o lau, ma o fua o le a avea ma le aisa ma o le a ola le lelei ia laulaau. Mo le tuputupu ae fiafia, fenumoni o lemoni i sasae ma sisifo e atoatoa.

E fautuaina le fesuiai o le fagu i ni nai taimi i le aso - o le mea lea e tatau ai mo le faʻavaeina foi o le pale.

Lulu

O le vevela o le taumafanafana i le 18-20 tikeri e sili ona lelei mo se laau totō ma lona vaitau masani. I le tautotogo ma le taumafanafana, e mafai ona tuu le lemoni i luga o le faapaleni poʻo luga o le terrace. O le eseesega o le vevela e afaina mo le laau, ma o le amataga o le tautoulu, e tatau ona toe ave i le potu. O le vevela o le lemoni i le taumalulu o le 15-18 tikeri.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E sili atu le suamalie i le malulu ae le o le palapala e lolofia i le vai. E fautuaina e sulu le laau i le tausaga atoa. E mafai ona tuʻu le ulo i luga o se paʻu e tumu i iliili susu.

O fualaau suamalie uma e lelei mo le susu, ae latou te le fiafia tele pe a oʻo le vai i le eleele. O le mea lea, e sili atu le tausisi i le faasologa o meainu ua taua:

  • Taumafanafana e faʻamaʻaina - faʻatasi i le vaiaso
  • Summer - faalua i le vaiaso, ae tele

Ona o le eleele vevela, o le a amata ai e le lemoni ona amataina.

Le palapala

Mo le totoina o le lemon, e sili atu ona lelei le faʻatau o le eleele i se faleoloa faapitoa, lea o loʻo i ai le tele o meaola ma vailaʻau. E mafai ona e filifili:

  • Loto sauniuni mo fualaau aina uma.
  • Fugalaau fugalaau o le eleele i se tulaga lautele.
  • Soʻo ma le humus.
  • O se faʻafefiloi o le vaomatua ma le eleele omea, humus, malala ma le oneone oneone.

O le faʻafeinuina o le suavai e taua tele mo lemoni. Ma o le vai e le pala, o le palapala e tatau ona mama ma vaʻavaʻa. Ole suavai lelei e manaʻomia - o le lua-senetimita lea e faia i piliki ma faʻalautele le palapala. E tatau foi ona filifilia lelei le ulo. O le filifiliga sili lava o se koneteina e faia i le le faia o le ele, lea e mafai ona taulimaina le tele o le susu. I le tulaga o le pala o le eleele, o le lalolagi atoa o le a suia.

Fertilizers ma faʻamaʻi

E sili atu ona fafagaina Lemon nai lo se isi lava fale. I le taumafanafana, e tatau ona e faʻamafanafanaina le laau i le vaiaso. I isi vaitau uma lava, ua lava le fafaga tasi i le masina, ae o le mea sili.

Lemon Pruning Chamber Pruning

O le tuputupu ae o lemoni i le fale, e taua tele le ausia o lana mea itiiti, aua o lala o le laau e ola malosi ma oʻo atu i se umi umi. Afai e te le mulimuli i le pale, o le a matua afaina ai le fua, ma o sea ituaiga o lemoni o le a tele avanoa.

A oʻo mai le 6 aso i luga o se laau, e mafai ona e amata teuteuina. O lenei mea e le gata ina faʻaititia ai le pale maualuga, ae o le a tuʻuina atu ai foi i le fale atoa le malosi tele atu. E sili atu ona lelei le faia o le faiga o le teuteu ao leʻi oʻo i le vaitau o le fuga, i le tautotogo. O lālā uma o loʻo vaʻaia atoa lava e oʻo i le fa fa.

I le faagasologa o le totoina, o aʻa e taua foi le teuteuina. Afai e le faia lenei mea, o lona uiga o le aʻafiaga o le a leai sona faʻaleleia masani, o le a le toe tupu le laau, ma o le a liu paʻu.

Lavea toto

O le lemoni talavou e manaʻomia ai le faʻatulagaina i le tausaga, aua ua leva i tausaga muamua o le olaga, o aʻa o le laau o loʻo faʻapipiʻiina atoa i le ulo. O aʻa laiti o lemoni e matua vaivai lava, e tatau ona taulimaina ma le faaeteete pe a suia, o ai e tatau ona taulimaina lelei. Ua oʻo i le lima o ona tausaga, ua na o le tasi i le tolu tausaga e totoina ai le laau, e masani lava i le tautotogo.

Laʻau Faʻasolo

E tolu auala masani e faʻapipiʻi ai le lemoni i le fale: tipi, fatu (fatu) ma le taoto.

Lauina o le eleni e ala i le tipi

Afai e te manao e vave maua le seleselega, o lenei metotia o le toe gaosia e lelei. E faia lenei mea i ni laasaga i le amataga o le tautotogo:

  • I totonu o se laau maualuga, o le 10 cm o le vaeluagalemu o le paʻu o le 5 mm le vaeluaina, o loo i ai le 2-3 pipi (o le tipi ua faia i luga ae lalo o le fuga).
  • E tatau ona togafitia le aʻa i se stimulator tuputupu aʻe mo le aʻa.
  • Mo le faia o aʻa, e tatau ona tuu le laʻau i le vai pe loloto ile 2-3 cm i le palapala susu.
  • Ina ia taofia le vevela, ua ufiufi le afi i le polyethylene.
  • Pe a ma le 2 vaiaso, o le a aliaʻe aʻa. I le isi itu, o le 'au e siʻi malie atu i totonu o se tamai ulo, lea e faʻapipiʻi pe a iai le malamalama ma le vevela ile +20 tikeri.
  • I lenei laasaga, e manaomia e le laau le totoina i aso taitasi, e pei ona le lelei le atinae o le aʻa.
  • A maeʻa le 2 masina, o le a tupu le aʻa mulimuli ma e naʻo le taimi lava e mafai ai ona toe faʻaleleia lemoni i se nofoaga tumau.

Faʻapenaina o fatu o lemon (fatu)

O se auala talitutusa e manatu e faigofie tele. O le faigofie i le mauaina o mea mo le totoina e sili ona manaia mo le amataina o fai togalaau i le totoina o lemoni. Mo le faʻaleleia, o le mea autu o le filifilia lea o le fua o le lamoni: lelei lelei ma se laufanua lanu, samasama, e aunoa ma ni nifo po o ni mea pogisa.

Laasaga taʻitasi-laasaga o le tuputupu aʻe o lemoni mai le fatu:

  • Saunia le palapala: tamai ipu uumi i le alavai ma le faʻafefiloi o peat ma lau fugalaau. E tatau ona totō fatu i le taimi lava e aveesea ai mai le paluga o le fua.
  • Filifili ni ponaivi lelei: lelei ma lelei lelei (ia lelei le ave o ponaivi mai le tele o leona i le taimi e tasi, ona tuu lea o le mea e sili ona aoga).
  • O fatu e toto i se mamao e 3 cm mai puipui o le ulo ma le loloto o le 1 cm. O le mamao i le va o maa e tatau ona itiiti ifo i le 5 cm.
  • Mo le puipuia o le eleele palapala, ua ufiufi le fagu i le polyethylene seia oʻo mai pine muamua, ma tuu i le mea e oʻo ai i le 20 tikeri le vevela o le ea.
  • A maeʻa le lua vaiaso, ona filifilia lea o tupuga sili ona malolosi ma ola maloloina, ma tutupu aʻe - e manaʻomia ona ufiufi i faletupe, o lea o le a faʻaalia ai le fatuina o le microclimate.
  • O fualaau e tuʻuina i mea e lava ai le malamalama. E tasi i le aso e te manaʻomia e fai ai le faʻaleleia o le ea.
  • O le taimi lava e aliali mai ai lau muamua o lemoni, e fautuaina e totō laau i ipu eseese.
  • Pe a oʻo ina ola fatu laau i le 20 cm, latou te manaʻomia se avanoa e sili atu - e sili atu ona lelei le faʻapipiʻiina oi latou i potopotoga sili atu.

Auiliiliga i le auala e tupu ai le lemon mai le fatu

Faʻalautele laʻau i le tuʻuina atu ma tui

O se auala talitutusa e toetoe lava a le faʻaaoga i le fale. O le faagasologa e faigata tele ma leai se aoga. Faatasi ai ma lenei toe gaosia, o le a amata ona fuga mai laau toto i le fa ma le lima tausaga.

Lemu fugalaau

Soo se tagata e teu vine ma fualaau suamalie i lana aoina o loo tulimatai atu i le vaaia oa latou fugalaau. Ae maise lava i le lemon latou te manogi ai. Ae ina ia mafai ona maua se fualaau lelei sili atu nai lo fugalaau matagofie, e tatau ona e taumafai e mulimuli i tulafono e tolu:

  • Mo le taimi atoa o le fuga, e leai se tulaga e tatau ona e faʻafefe ai le lemoni ma suia lona tulaga.
  • Vaʻaia e le aunoa se lemoni - mo le mea lenei e tatau ona e uuina se totoa i le cotton ma faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete pollen i sima.
  • Taimi e faʻaumatia ai fugalaau sili.

O fugalaau e sili atu e mafai ona tafe le laau. O le a mafai ona maua se seleselega lelei i le fuā muamua o le lemoni pe afai e aveese le afa o faʻalelei uma, ma na o le 4 i lālā eseese e tatau ona filifilia mai le ovary faia. O le filifiliga sili pe afai e le itiiti ifo i le 10-15 laʻau e pau i luga o le fua e tasi.

Maʻi ma meaʻai

E ui o le lemoni e le lelei i le anotusi, e faigofie i faʻamaʻi uma.

Faamai pipisi

Gummosis - faatasi ai ma lenei maʻi, o le ogalaau o le laau i le vaega pito i lalo o loʻo ufiufi i vavae, o le paʻu ua le toe aoga ma se vai paʻu o se lanu uliuli ua amata ona faʻafefe. A mavae sina taimi, ona amata lea ona mou atu le lemoni, ma o le pala na aliali i vaega faaleagaina o le ogalaau. I lenei tulaga, e tatau ona e vave totoina le laau i totonu o se koneteina fou ua iai i le eleele mama. A o leʻi faia lenei mea, e tatau ona faʻamamaina aʻa ma mea faaleagaina, ona tatau lea ona togafitia i le katepasa. O togafitiga faapena e seasea ona maua, e masani lava ona mate le lemon.

Laʻu aʻa - o le aʻa atoa o loʻo aʻafia ai iinei. O le mea autu o le faʻamaʻi o se faʻafitauli le talafeagai o laʻau. O le mea lea e tatau ai ona sui atoa le eleele, suesue aʻa o le laau ma aveese mea ua faaleagaina, ona togafitia lea oi latou i se tuputupu aʻe tuputupu aʻe. A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia e le fale le malamalama lelei ma le susu o laulaau, solo i se ie e faʻafefeteina susu ile vai. E tatau ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le tau.

Maʻi faʻamaʻi

Tristeza - i luga o le ogalaau o le paʻu ola. E le mafai ona togafitia, ae o kulimi o lemoni e le tali atu i se faʻamaʻi faapena.

Mosaisi pepa - o foliga uiga ese e foliga mai i luga o lau o lemoni. E leai se vaifofo mo lenei faʻamaʻi, ae ma le tausiga lelei, e le o faʻamaonia le maʻi.

Kanesa - O mea lanu enaena uliuli e aliali i luga o lau o le lemoni. O le laau e pipisi, vave maliu ma e le mafai ona togafitia.

Pests

I le faaopoopo atu i nei faʻamaʻi, o iniseti o loʻo lamatia ai le soifua maloloina o lemoni. O lenei mea lauiloa o le apogaleveleve mite, aphid ma le iniseti iniseti. Afai o faʻavevela faʻapena e faʻapipiʻi i luga o le laau, ona amata lea ona amata mai le laʻau ma fai ai se upega tafaʻilagi i luga o le fogaeleele atoa. E mafai ona e taulimaina ia taimi le lelei faatasi ma le fesoasoani a se mafanafana mafanafana ma le faʻapipiʻiina o lau i le vevela o le tau.

Afai e te tausia lelei le lemoni, ona mafai lea ona e aumaia le fiafia ile pule mo se 40-45 tausaga umi. i le matala o se togalaau togalaau, e mafai e se tagata matutua matutua ona ola e tusa ma le 3 mita le maualuga, ma o le numera o fua e sili atu i le selau.