Laʻau

Tuputupu ae eustoma mai fatu i le fale, ata

Mo le tele o tagata, o se laufanua laufanua o se nofoaga e mafai ona e malolo ai mai le vevesi o le aai, toe faʻaleleia lou soifua maloloina, faʻavae na o oe ma lou aiga, ae ina ia mafai ona e iloa nei mea uma, e te manaʻomia se mea faigofie. O le faamafanafanaga e faia e le gata o le faafetai i mea lelei o meafale, laulau ma auala, ae o le matagofie matagofie foi e tatau ona amanaia, e le gata i lea, i totonu o le lotoa o se fale o le atunuu.

Ua leva ona faʻaaogaina le mamanu o le eleele e le gata i luga o auala o le aai, ae e latalata lava i fale mafanafana. Ina ia fatuina se teritori matagofie, e faʻaaoga e tagata le tele o mea faʻaonaponei ma, ioe, tulaga ese ma eseese laau. O se tasi o nei elemene o le faʻasologa o le laufanua i aso nei o le eustoma. O le fugalaau lea ua maua ai le lauiloa mo lona matagofie le mafaatusalia ma le maualalo o tulaga manaomia o tausiga. O Eustoma e na o le tele o lanu eseese, lea e mafai ai ona e faia ni fatuga atoatoa i totonu o fale mafanafana. E le gata i lea, o sea ituaiga o lanu eseese e maua ai lona faaaogaina. i le taimi o le fausiaina o falala.

O foliga mai o eustoma: ata

O Eustoma o se fugalaau e sili ona tosina i ai lona eseesega. O se numera tele o lanu, e mafai ai ona e faia ni fatuga i totonu o le teritori lata ane i le fale. Faatasi ai ma ata sili ona susulu o le eustoma, lanu piniki, lanu viole, paauli ma le paʻepaʻe e mafai ona iloga. Aʻo tapunia, pulumu eustoma sili atu e pei o rosas, ma faʻasese i popopies.

O le laau lava ia e matua vevela lava, lea e mafai ai e tusa lava pe i ai se numera tele o lala e faia ai ni laupepa lapoa po o ni fatuga i totonu o le fale vevela. E tasi se mea e mafai ona mafaufau i ai, ae ona o le malosi o le paʻu ma le voluma tetele, e oʻo atu i le 30 fusi eustoma e mafai ona tuʻuina i luga o le 'au e tasi. O le totoina ma le tausiga i le fale e le o ni faafitauli tetele foi.

Malosi malosi ma le malosi e mafai e le meaʻai ona le gata ina fatuina ai ni pulupuka lush, ae fesoasoani foi i le laau ia ola i tulaga matautia o le tau, i le timu pe mamafa timuga. I se isi itu, o le malosi o le laau e oʻo lava i le faaumiumi o lona olaga ua i ai i se tulaga vavae, o lea o le eustoma, po o le mea e masani ona taʻua o le lisianthus, o le a mafai ona fiafia tagata i se pusa umi nai lo isi ituaiga o fugalaau.

Vaega o le eustoma ma ituaiga eseese

I nei aso, o le tele o ituaiga eseese o ituaiga lisianthus e mafai ona maua i le maketi. I fuainumera tele o loʻo i ai fatu ma laau toto o lenei ituaiga. Pe a filifili, e tatau ona totogia lelei le tele o laau ae le o ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai fuga ma fugalaau uumi.

  1. Dwarf eustomas e sili ona tuʻuina i totonu o le fale poʻo luga o le faletusi. O fugalaau fugalaau e le masani ai i timuga ma suiga o le vevela, o lea o le a latou mate ai i le taumafanafana.
  2. O laau tetele ua masani i le ituaiga o ola i fafo, o lea la o le ituaiga lea e masani ona maua mo le totoina i se fale vevela.

Pe a filifilia le ituaiga o fugalaau, e taua foi le gauai atu i le vaitaimi o lo latou ola. E faigata ona valaʻau i le eustoma, aua e ola mo le 1-2 tausaga, ona e totoina lea o fugalaau fou, ae e le faʻafefe ai tagata fai togalaau, aua e leai ni faafitauli i le tausiga o lenei laau. O Eustomas e mafai foi ona eseese i luga o laulaau ma laʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, e iai ituaiga eseese ma se lamolemole mafolafola, ae e mafai foi ona e maua ituaiga eseese eseese matte maeʻa. O fugalaau fugalaau e faapitoa lava le alofagia e fugalaau. O fatu o nei fugalaau e matua faigofie lava ona totoina, aua o le tele o taimi e faatauina atu ai i latou i foliga o timuga, lea e sili ona faafaigofie ai le totoina.

Le faagasologa o le totoina o eustoma

O le auala pito sili ona faigofie e tupu ai le lisianthus o le faasalalauina lea o fugalaau e ala i fatu. O nisi o fai togalaau e finau faapea o lenei auala e manaomia ai le poto masani, onosai ma e moni lenei mea, ae o le mea autu o le faia lea o le faagasologa o le tausia lelei o le laau ma o le a leai ni faafitauli i le tuputupu ae o le eustoma.

O le galuega autu e paʻu i luga o masina muamua o le tuputupu ae o laau. I lenei vaitau e tatau ona e taumafai fatuina tulaga lelei mo le tuputupu ae fualaau. Faatoaga, e pei o se tulafono, amata ona tupu le faalogo i le taumalulu. O le mea o le totoina o nei fugalaau e foliga mai i le 15-20 vaiaso, o lona uiga e leai se uiga e toto ai i latou i le tautotogo, aua o le a leai se taimi e faʻamaʻaina ai i le vaitau. O le faagasologa atoa, lea e faatatau i le tausiga ma le totoina o laau, e mafai ona vaevaeina i ni vaega.

  1. I le amataga o le totoina, e tatau ona e saunia ni ipu faʻafefete ma eleele paʻu, lea o le a aofia ai le perlite. O le a atili ai ona tuʻuina atu ai laau i le manava, ma o le a fesoasoani foi e nofo ai i le eleele i se tulaga matala mo se taimi umi. O nei mea o le a avea ma faavae mo le totoina o fatu o le eustoma mo le taimi muamua, seia oʻo ina aliali muamua fua muamua.
  2. A uma ona totoina fatu uma, ona ufiufi lea o ipu palasitika i paʻu palasitika. O lenei metotia sa faia e le au fai togalaau ina ia fatuina ai se gaosiga. O se ituaiga greenhouse, lea e fesoasoani i le fausia o tulaga lelei mo le tupu aʻe o fugalaau.
  3. I le lua masina muamua, e tatau ona faʻapipiʻi tioata uma i luga o se laufanua mafolafola pe a iai le avanoa tumau i le la. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻaogaina o le eustoma, ma o kusi e oʻo lava i le pupuu. Afai e te aveesea laau i lalo o le paolo, ona faʻaloloa lea o ogalaau ona o le mea moni o le a taumafai le eustoma e aapa atu i le susulu o le la.
  4. Afai na totoina fugalaau i le amataga o le taumalulu, ona oʻo mai lea i le faaiuga o Fepuari, e tatau ona aliali muamua pine muamua. O le vevela sili ona lelei pe a tupu aʻe mai le eustoma e 20-25 tikeri, o lea e fautuaina ai e tuʻu tioata palasitika i luga o le windowsill i le aoauli, pe a susulu le la.

Eustoma faatotoga tulaga

I le lua masina muamua, fafaga le laau e mafai ona faia na o tulaga tulaga ese lavamo se faataitaiga, pe afai e vevela tele le potu. E masani lava, pe a manaʻomia, e tatau ona e faʻaleleia fugalaau i na o ni mea laiti i le pito o le tioata. A le o lena, o le a sau le susu mai se ata palasitika lea e fatuina ai le tauvaga. O sina vaega itiiti o le susu e mafua mai i le gaosia o le greenhouse ua lava lea mo le laau e foliga mai muamua o toto. I vaiaso uma e lua, e tatau ona aveeseina le ata tifaga, sui pe liliu faʻatasi ma le isi itu ina ia le faaputuputu le condensate i ni aofaiga tetele.

Totoina o togalaau

Ina ua uma ona vaaia uluai fua o le eustoma i luga o le fogaeleele e tatau ona latou felelei. O se fugalaau fesuiaʻi, ae o le faia o mea lelei uma e faigata tele. O le mea moni, o tagata e leai ni poto masani, pe a tafe, e faigofie lava ona faaleagaina aʻa o le laau. E tusa lava pe itiiti se mea e faaleagaina e lava lea e mafai ona mate ai fugalaau. O le gaosiga o togalaau o se mea teuteu moni lava, ae e tatau ona faʻaauauina pea le alualu i luma i tulaga lelei. Faatasi ai ma le vaʻaia saʻo, i totonu o nai aso e mafai ona e vaʻai i se taunuʻuga leaga pe lelei. Afai ua aʻa le laau, ona amata loa lea ona tupu vave laau toto i luga o le eleele.

O le gafa e masani lava ona faia i le faaiuga o Fepuari. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e saunia se fugalaau i le taimi muamua. E tusa ai ma tulafono, o le pito i lalo o le fagu fugalaau e faʻafefeteina ma se vaega itiiti o le faalauteleina o le omea e faia ai ni tuutuuga mo alavai i le taimi o le faʻavaivai. A maeʻa ona totoina, e le mafai ona i ai ni fafie ufiufi i le afifi palasitika. O fualaau uma e tatau ona fetuunai tutoatasi i le susulu o le la i luga o le windowsill.

Taimi mo le totoina o fatu i le eleele

O le mea moni, ina ua uma ona vaaia le muamua o laau muamua, ma o fugalaau na totoina lelei i totonu o fagu, o le galuega e mafai ona manatu ua maeʻa. E sili atu le saʻo, o le vaega pito sili ona faigata o le tausiga o fale ua maeʻa. O le isi laasaga o le tulaʻi mai o le eustoma i le eleele i se fale vevela.

O lenei vaega o le tuputupu ae o le eustoma e faigofie lava, aua o le mea moni, ua uma ona maua e le laau malosiaga uma e tatau ai, ma o le gaosiga e tatau ona na o le tuuina atu i le laau le avanoa talafeagai. O le Eustoma e totoina i le eleele faia i le faaiuga o Me po o le amataga o Iuni. E oʻo mai i le taimi nei, o laʻau moni muamua o loʻo faʻaalia i luga o fualaau. O le mea aupito sili ona manaia o le, pe a uma le faʻaaogaina o le eustoma i totonu o le eleele, e mafai ona e vaʻaia le ala e amata ai ona tupu ma ola vave le laau.

E ui lava ina foliga mai ua matua malosi le laau, e tatau pea ona e mulimuli i nisi o fautuaga.

  1. O le totoina o laau e tatau ona faia i le naʻo le afiafi.
  2. E le mafai ona e faʻamamaina aʻa o se paʻu ele. Kili se pu i le eleele ma toe fetuunai le eustomas faatasi ai ma se masini eleele. A o le i ai se fugalaau i totonu o se lua, e tatau ona matuai faasusu le lua. A maeʻa ona faʻapipiʻi le fugalaau i se ufiufi o le eleele, faʻafeinu i se vaega itiiti, ae o le eleele pe a uma lenei mea e le faʻatusatusaina, e pei o le tele o isi mea faʻatasi ma isi fugalaau.
  3. A uma ona totō, e manaʻomia ona ufiufi laau toto i paʻu palasitika. O lenei metotia o le a maua ai le puipuiga pe afai o se pa'ū o le vevela i le po.

Eustoma o laau matagofie tele, ma e mafai ona iloa lenei mea i ni nai vaiaso pe a uma ona totoina le fugalaau ile eleele. O le la, o le ea fou, mafanafana o le tau vevela fesoasoani i le laau e tatala i se taimi puupuu. O le fufuluina o le a faia pe a maeʻa le palapala. O lona uiga, i na tulaga pe a iai se lamala manino i le taumafanafana, ona tatau lea ona fafagaina e le aunoa. Afai e leai se lamala, ma timu e le aunoa, ona mafai ai lea ona faʻaleagaina fua o fugalaau faaopoopo.

Fafagaina foi o se vaega taua i le tausiga o tagata masani. E masani lava, o le faʻaleleia o faʻamaʻi faʻamaʻi e amata ona faʻaaoga pe a mavae le masina talu ona totoina fugalaau ile eleele. Fertilizers fesoasoani e atiina ae ai le eustoma, tuputupu ae lemu ma maloloina. O luga o laei e masani lava o se fuainumera tele o meaʻai e tatau mo le tuputupu ae.

Fugalaau eustoma amata mai ia Iulai ma faaiuina i le masina o Oketopa. O fua o le fugalaau i lenei vaitau e faʻalaʻau ma malosi, ona oʻo mai ai lea o taga i o latou pito. O fugalaau e faigofie ona afaina, o se taunuuga o ni tamai pusa fatu ua faia, lea e mafai ona toe faʻaaoga mo le totoina o le eustoma. O le tuputupu ae i lenei auala e mafai ona faia i tausaga uma, seʻi vagana, o le mea moni, o tatou talanoa e uiga i vailaʻau ma meaola.

Faaiuga

E le tele fugalaau e mafai ona mitamita i le matagofie, o se faiga faigofie o le tuputupu ae ma le tetee atu i mea taua e pei o lisianthus. O ata i luga o le Initaneti e fesoasoani e mafaufau uma i le matagofie ma le eseese o nei fugalaau, e vaai ai i mea na faia e tagata e faia fausaga, tagata fai fugalaau na faia ma o latou lava lima, ma atonu foi e faaaoga nisi o manatu. I soo se tulaga, o le masani o le a matua faateleina ai le matagofie o foliga vaaia o se fale mafanafana.

Tuputupu ae eustoma