O le togalaau

Honeysuckle: o le ituaiga tuai e le faʻaleagaina le togalaau

Laʻau suamalie suamalie e tu i fafo o le vaomatua mo le mamafa o le taumalulu ma le fua tele o fua. E manuia lona tau i totonu o la tatou tau faigata, o tausaga taʻitasi e maua ai se seleselega, e ui i le malulu malulu ma vaipuna.

Ole suamalie suamalie (Lonicera venulosa subsp. Edulis, syn. Lonicera edulis,), po o Turchaninov's Honeysuckle - o se vao ma fualaau suamalie, o se ituaiga o le Honeysuckle (Lonicera) o le aiga Honeysuckle (Caprifoliaceae). E tupu i Eastern Siberia ma Far East, faʻapea foi i Korea ma Saina.

I totonu o lo matou aiga, e fiafia tagata uma i le suamalieina o vine - mo lo latou tofo lelei, mo mea faʻamalolo. Ua matou tuputupu ae i le meli mo le tolu tausaga. Na amataina i se malaga i le taumafanafana o Vyritsa e latalata ane i St. Petersburg, lea na ou feiloai ai ma le faletua iloga o Leningrad Philip Kuzmich Teterev. Na ia afaina ai aʻu i lona fiafia i laau i Sasaʻe Sasae, ma talanoa e uiga i le suamalie suamalie ma le alofa faʻapitoa, ma valaau atu ma le faʻanoanoa e "le maasiasi" ona o le uiga o meaola o le laau, '' '' 'ese' eseʻese, o le tilotilo i fasi paʻu o le paʻu.

Laʻau suamalie suamalie, poʻo Turchaninov's Honeysuckle (Lonicera edulis).

Meli Honeysuckle

O le faavae o la tatou aoina o le honeysuckle o ituaiga na faia e F.K. Teterev i le nofoaga faataitai faataitai a Pavlovskaya. I loʻu manatu, o nisi oi latou e le itiiti ifo i tala o le filifilia.

Mo se faataitaiga, vasega Pavlovskaya vave vave ona matua. O ona fua o le palanikisi foliga, o le lelei o le tofo, ma e le tele ni mea e te faʻaalia. O le vaomatua e umi lona umi, o lala tuai e masani lava ona paʻu. O le pele e taia i le tele (e oo atu i le 3.6 cm) o fualaʻau eleni ua lapopoa o le tofo lelei, latou te le fano mo se taimi umi. O le vaomatua e faʻatusatusa, ma e maualuga atu i le 1.5 m.

O le tele o ituaiga o suamalie o le suamalie e maua mai i Laʻau suamalie suamalie ma Honeysuckle blue (Lonicera caerulea), Kamchatka.

E uiga i ituaiga faʻalelei faʻaonaponei o honeysuckle, o le Pavlovsk faʻapitoa faʻapitoa e sili ona lelei Nymph matua matua. O ona fua lapopoa lapoa o le tofo suamalie o se mea manogi manaia ma toetoe lava a le malepelepe. I loʻu manatu, o se tasi lenei o ituaiga sili ona fua tele. Na totogo Berries i se taimi muamua Faʻaaogaina, i foliga foliga mai e pei o se fagu ma faʻapea foi ona lelei le tofo.

Fugalaau suamalie suamalie.

Talu ai nei, na ou faatauina mai ai ituaiga o le suamalie mai isi faʻalapotopotoga faʻateleina: Umi umi, Indigo, oa latou vine e lapoa, suamalie ma inu, ma Strawberry ua i ai, e tusa ai ma le igoa, se tofo faʻamalati suamalie. O fua o le ituaiga e muamua. Cherry - o latou faataamilo i le foliga ma le lanu uliuli i le lanu, tautau i luga o le vavao toetoe a oʻo i le pau.

Honeysuckle Care

Faatasi ai ma le lelei o le honeysuckle o lona tetee atu i faʻamaʻi, ou te leʻi matauina soʻo se faʻailoga o soʻo se maʻi i luga o le vao mo tausaga uma o loʻo ou tuputupu ae ai le susu. Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, e leai ni faʻamaʻi faʻamaʻi sei vagana ai bullfinches; i le taumalulu, o nisi taimi latou te tataina fugalaau. O manu felelei e mafai ona fefefe e ala i le tautau i mea mananaia, e pei o pusa laser tuai.

Fualaau suamalie suamalie.

Ae peitai, o le faaleagaina mai bullfinches e laiti. E tele faʻamalolo susu e laveaʻi mūmū fua o iniseti. O lenei meaola e matua laitiiti lava, ma i nisi o fale tausimai lea ou te maua ai ni oloa fou, e foliga mai latou te le matauina, auina mai ni fualaʻau afaina. I le taimi nei, e mafai e siama ona faʻaleagaina le faʻaleagaina: faʻavaivaia lauulu i le taumalulu poʻo le tuʻuina atu o lāva laiti. Mai lenei mea leaga, o le fualaau faasaina o Aktara e fesoasoani lelei.

O le tausiga o le honeysuckle e le faigata: pe a uma ona faigata, ou te tatalaina le eleele na eliina i le taimi o le seleselega ma mulch it with humus. O laau toto e matua tali lelei lava i totoga.

Honeysuckle e lanumoana, poʻo Honeysuckle e lanumoana, Kamchatka (Lonicera caerulea var Kamtschatica).

Suʻu suamalie

Honeysuckle ei ai se mea taua: o lala malosi, ma le totoina o le matua o le tausaga. O le mea lea, ou te matua lavelave lava. Ou te faia lenei mea i le tautoulu ile 2-3 tausaga. Na ou tipiina laupapa e 4-5-tausaga le matua, ma aveese faletalimalo i le pito i lalo o le palealii. O lenei taotoga faigofie e fesoasoani i le faatumauina o fua maualuga mo le tele o tausaga.

Honeysuckle fausiaina

Ou te faʻafefiloi le suamalie ile lanu meamata. Laʻau i le taeao i le vaitau matua o vine. Faʻasuavai lelei, faʻafefe, ma le faʻaleleia masani, o aʻafiaga e aʻafia aʻa. O seleni e maua ai le maualuga maualalo. F.T. Teterev na faamamafaina e faapea o le mamao i le va o le palapala ma le malutaga (tioata, ata) e le tatau ona sili atu i le 10 cm.

Honeysuckle blue, po o Honeysuckle blue (Lonicera caerulea)

O le faapipiiina o le lanumeamata o se auala e sili ona mamafa, ma i nisi o itulagi o togi lelei o togi lelei e faigata foi ona maua. O le mea lea, ou te talitonu o le leai o ni mea totō e totoina ai, e faʻamaoniaina le faʻalauteleina o le suauu.

O fuainumera Varietal e le o faʻasalaga uma, ae ui i lea, o vave vave ona ulu mai fua (mo le 2-3 tausaga) ma laau e iai uiga sili ona lelei e mafai ona filifilia. E taua foi e le manaomia e fatu fatu le faʻamalosi ma e mafai ona lūlū uma i le autumn ma le tautotogo.

I taimi ua mavae, e masani ona ou faʻaaogaina lenei metotia, o nisi o fatu manuia o loʻo fua pea i laʻu eria. I le taimi lava e tasi, o nisi o laau varietal e le o ola e tusa ai ma faʻamoemoega e tatau ona vaevaeina. O le mea moni, e talafeagai le toto na o fatu o fualaau 'aina suamalie tetele.

Tusitala: I. Pechurin, Yaroslavl Region, Rybinsk