Fugalaau

Scutellaria

O se laau laʻau e pei o le scutellaria e tumau pea. E fetaui lelei ma le aiga Labiaceae (Lamiaceae). I lalo o tulaga masani, e mafai ona ausia i le toetoe lava o le tulimanu o le paneta. O le igoa scutellaria e mafua mai le upu Latina "scutellum" - "talita". E aofia ai le fausaga o le fugalaau. O le mea lea, o lona laugutu pito i luga e i ai se paʻu felafoaʻi solo, lea e talitutusa lava ma foliga vaaia i le mataitusi. I le fale, na o le tasi le ituaiga o fugalaau ua tupu - Costa Rican scutellaria.

Scootellaria Costa Rican

Costarican scutellaria (Scutellaria costaricana) - o lenei mea faʻapitoa o se laau laʻau po o vao. O ona pupu laititi e lignified maualuga e oʻo mai i le 20 i le 60 senitimita ma e 4 foliga. O le lanu Green e faʻatonuina ai laʻau e iai foliga e pei o le elliptical-heart and a crater edge. Fugalaau ola i totonu o le launi ma e umi le 5 i le 6 inisi le umi. O latou o ni vaega o mea faʻapitoa e foliga mai o se taliga. O le paipa o fugalaau e lua-lika e moli-lanu mumu, ua faʻapipiʻiina mai itu ma fai ai se maualuga mai luga. O le lanu samasama ua toetoe a tapunia atoa. E gaugau i se auala latou te fausia ai se puloutau. Talu ai ona o lenei uiga o fugalaau, o lenei laau ua taua o le Shlemnik.

Tausiga o Fale mo Skutellaria

Malamalama

O se laau faapena o se faʻauʻu. E manaʻomia e ia se nofoaga lelei, ae o le malamalama e tatau ona faʻasalalau. E fautuaina e tuʻu i luga o se faamalama i sisifo poʻo sasaʻe o le potu. A tuʻuina i luga o le faamalama i saute i le taumafanafana, e tatau ona puipuia le skutellarium mai le susulu o le la. Afai e itiiti se malamalama, ona toesea lea o le fugalaau, ma ua faʻavaivaia laulaau.

Tulaga o le vevela

I le mafanafana o le vaitau, o le laau e sili ona lagona le lelei ile vevela ile 20 i le 25 tikeri. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le vevela i le 10-15 tikeri.

Totogi

Manaomia le maualalo maualuga. I lenei itu, o le laʻau e tatau ona faʻamalūlūina faʻaleleia mai le sprayer, faʻapea foʻi ma le faʻalauteleina o le omea e tatau ona liligi i totonu o le apa ma sina vai itiiti e tatau ona liligi, a ia faʻaeteete ia aua nei paʻi atu i le vai ma le pito i lalo o le fagu. Mo togafitiga faʻalesoifua maloloina, e manaʻomia le fuga o le fugalaau faʻalelei.

E faʻafefea vai

O le tafu i le tautotogo ma le taumafanafana e tatau ona tele. Ae ui i lea, e le tatau ona i ai le suavai i le mea e sui ai. I le amataga o le taumalulu, itiiti le vai e faʻafefeina, ae i le taimi lava e tasi, e le tatau ona faʻamagoina le palapala. E tatau ona faʻamama le vai. E mafai ona e faʻaogaina uma vai e lua ma le vevela o le potu.

Laʻei pito sili

I le taimi o le tupuga tuputupu ae, e tatau ona faʻataunuʻu le faʻamaʻiina 2 pe 3 taimi i le masina. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaogaina le faʻaaogaina o le faʻapalaina o le suavai mo fua o laau toto

Teuteu

O le teuteuina e tatau ona faia tasi i le tausaga i le tautotogo. I lenei tulaga, o se fana e 5 i le 15 inisi le umi e tatau ona tumau.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

Suʻeina o loʻo faʻatinoina 1 le taimi i le 2 poʻo le 3 tausaga. E manaʻomia ai le palapala mama, e lelei tele i vai ma le ea. Mo le sauniuniga o mea faʻapipiʻi eleele, eleʻele ma le palapala, faʻapea foʻi ma le oneone, e tatau ona faʻaopoopo i le ratio 2: 2: 1. E mafai ona e faʻatau le lalolagi atoa mo fualaau totō. Aua nei galo e fai se alavai lelei i lalo.

Faʻatauga auala

Mo le faʻaleleia, fatu ma le auala e tipi ai.

Peʻa faʻafefiloi ma le perlite e faʻaaogaina e aʻafia ai le oti. I luga o le 'au e tatau ona ufiufi i se pulou poʻo se taga manino. Mo le lelei sili atu, e tatau ona faatumauina se vevela pe a ma le 25 tikeri, ma e manaʻomia pea le vevela. Faʻataʻetaʻe laʻau laiti e tatau ona faapipii i luga o le 4 laulaʻau. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻalauteleina o le faʻalautele. Ona mafai lea ona totoina i totonu o ipu tumau o ni fugalaau i le tasi.

Pests ma faʻamaʻi

O le meaʻai sili o le aphid. E mafai ona maʻi i faʻamaʻi faʻaleagaina e tulaʻi mai ona o le faʻavaivaia o le suavai i le palapala.