Laʻau

Sage

O tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi e taumafai e ola e le gata i le matagofie, ae o laau aoga foi. Sa nofo saʻo le Sage i se nofoaga taua i luga o windowsills ma moega o togalaau, e pei o talatuu ua avea ma ona vailaau faafomai.

Mai aso anamua, sa manatu le sage o le faʻamaʻi sili mo le tele o faʻamaʻi. O fomaʻi mai atunuu eseese na latou faʻaaogaina ana meatotino ina ia faʻaumatia ai le tootai, fafine le fanau mai. Sa faaaoga ma le faʻaaoga Sage i le alofa faʻafefe. O lenei laau e masani ona lauiloa i lalo o le isi igoa - salvia, lea i le faa-Latina o lona uiga "Ia e ola maloloina." Sa manatu tagata Aikupito anamua o se togafiti faataulaitu, ma sa faaaoga e tagata Roma e avea ma se mea taumafa.

A o lei totoina togalaau, e tatau ona e iloa po oa sini o le a tautua e lenei laau i lou fale. Mo togafitiga, ua totoina ai laau toto togalaau, mo le matagofie o le matagofie e manaia, ma mo le manogi, e tatau ona manino le malamalama.

A o lei totoina, e tatau ona e saunia lelei le palapala. O le eleele malulu eleele ma le vave faʻaogaina o le mea tonu lea e te manaʻomia. Afai o le nofoaga o loʻo tulaʻi mai e tele le susu, o le a mate le fale. E i ai le tasi tausaga, lua-tausaga ma le sarennial sage. I le tau malulu, o laau toto ua totōina i togalaau aina e tatau ona lelei.

O fualaau e masani ona faʻaaoga mo le totoina; e mafai ona faʻaaoga fatu. Sa totō Sage i le amataga nai lo Me. E i ai se auala e totoina ai se laau i le tautoulu, o lea e tautala ai i lalo o le kiona, ona amataina lea o fua muamua i le amataga o le tautotogo ma o le a fuga mai le sage i le amataga. I le autumn, e na o ni talo e totoina.

E sili atu i le tausaga, o le a tupu le maualuga o le laau e tusa ma le 30 cm. I le togavao na totoina ia Me, o le vaitau fugalaau e amata i le ogatotonu o le taumafanafana. Ina ia mafai ona malosi le laau ma faaauau pea ona fiafia i lona totoina i le 4-5 tausaga, e tatau ona toe totoina.