Faatoaga

Le leai - o se manuia e faʻavavau!

O le kulino laau e tupu ile 300-400 tausaga. O lona uiga e le itiiti ifo ma le 5 augatupulaga o le aiga e tasi e mafai ona sulufaʻi i lalo o lona malu ma fiafia i fua. Afai o loʻo e faʻatulagaina lau fuafuaga ma le miti o se fatuga o le aiga, masalo o lenei tusiga o le a fesoasoani i le faia o se filifiliga e fiafia ai i se kiona.

Laʻau

O le laʻau laupapa o se ituaiga o laau lelei, o loʻo i ai se paolo malulu matagofie ma e masani ona faʻaaogaina e maua ai meafale mea taugata. Mai laʻau fai se vali masani mo ie. Ma afai e te fufuluina lou lauulu i se teuteuga o lau paina, ona latou maua ai lea o se paolo pogisa.

O fualaau aina e leai ni fua e maua ai le vitamini C, o ituaiga uma o meaʻai e kuka i le foliga o jam pe teuteuina i le meli ma fualaau mamago. Ma o fatu o fatu kulupulu e aofia ai ia vitamini taua e pei o K, lea e pulea ai le faiga o le toto totoina ma le P, faʻamaonia le tulaga o puipui o capillaries, faʻateleina lo latou malosi ma le malosi. I le aluga o taimi, o fatu na teuina e taulai tonu lava a latou meaʻai.

E faʻafefea ona selesele ma teu fatu

Amata ona fai ni fatu, e fuafua i le ituaiga, i le 3 tausaga. I le 5-6, o le a tatou aoina na o le 5-10 nati. I le 15 tausaga matou te faatalitali ai mo le 1-2 pakete o le seleselega, i le 20 tausaga - o se ato, ma i le 50-100 tausaga le matua - o se centner! O fua na fua i vaitaimi eseese mai Aokuso i le ogatotonu o Oketopa.

Pe a oʻo mai le pala, le lanu lanumeamata i le nut, e amata ona pala, ma o le a nutimomoia fatu, ona oʻo mai lea o le taimi e selesele ai. E le tatau ona e sasaina laau i luga o lala ina ia maua fua. Masalo e tatau ona e faatali laitiiti ma aoina mai fatu pa'ū pe faʻaaoga folasisi ma faasitepu ina ia aua nei faʻaleagaina lala i auala "faʻailoga".

I le 5-6, o le a tatou aoina na o le 5-10 nati. I le 15 tausaga matou te faatalitali ai mo le 1-2 pakete o le seleselega, i le 20 tausaga - o se ato, ma i le 50-100 tausaga le matua - o se centner!

E ao ona faʻamamaina fatulaʻau i le pericarp lanumeamata, ina ia leai se pala. Mūlūina e ala i le salalauina o se mea manifinifi i fafo. Tuu fatu i totonu o taga lino ma tuu i totonu o se nofoaga malulu ma pouliuli mo le teuina. Aua le teu fatu i totonu o potu vevela, ao avea o latou suauu ma mea oona ma oona i le vevela maualuga. O loʻo taofiofia e le fale o loʻo iai ni mea faʻaleagaina, ma e aunoa ma ni laumei latou te vave faʻafefiloi ma faʻaitiitia ai le aoga. E lelei tele le totoina o nei laau i le talafatai o le 'upega tafaʻilagi ina ia aua neʻi faʻalavelaveina le vaega o totoe. O le kulimi e le mautonu ma e faʻasaʻo i faʻamaʻi. O le toʻati e le faʻafefeteina i le eleele; e tupu toetoe lava i soo se mea. Ae le fiafia i le mamafa ma le malu o eleele.

Laʻau paʻu O loʻo iai Vitamini K ma P Paʻu jam

Le totoina o laau

O le totōina o fualaʻau e faʻatinoina i le tautotogo, talu ai ona o le aʻa nutimomoia e aʻafia ai le malulu ma e le aʻafia i le taimi o le totoina o le autumn. Ae o le lua mo laau toto e sili atu ona saunia i le tautoulu. E tatau ona eli se lua ile 1X1X1m. E tatau ona 20-30 cm le loloto nai lo aʻa. O loʻo faʻafefiloi le eleele eleele lelei ma le humus ma le peat i le ratio 1: 1: 1. Faʻaopopo faʻamaʻi: falaoamata o le dolomite - 500-1000 g, superphosphate - 2.5-3 kg, paluga chloride - 800 g. Faʻasisi faʻamaʻi ma le faʻafefiloi eleele, vaitau le lua ma tuʻu ai mo le taumalulu.

I le tautotogo, o le aʻa autu e tipi i le umi o le 40 cm ma o le vaega o loʻo ufiufi i le omea. O aʻa e totoe, ua faʻamaʻoina, e mafai ona e togafitia i latou i le tuputupu ae o le tuputupu aʻe. Mo le faia o lenei mea, ia saunia se mash mash: ave le 1 vaega o le suka ma 3 vaega o le omea. O le vai e aumai i se maliega kulimi ma le faʻaopoopoga o mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae - "Epina" poʻo le "Humata". O aʻa ua tuu i totonu o se lua ma ufitia i le paluga o le eleele ma le humus 1: 1. E tatau ona tuu le ua aʻa i le maualuga ole maualuga pe laʻititi foi le maualuga. E lelei le solia o le eleele ma faʻafeinu ile 1-2 pakete vai. Pe a faʻafefe le vai, mulch le eleele i vaovao, humus pe peat e taofia ai le susu. I se lamala e tatau ona fafaga 2-3 taimi i le vaiaso.

O le totōina o fualaʻau e faʻatinoina i le tautotogo, talu ai ona o le aʻa nutimomoia e aʻafia ai le malulu ma e le aʻafia i le taimi o le totoina o le autumn. Ae o le lua mo fatu laau e sili atu ona saunia i le tautoulu.

Laʻau le teuteuina

O le kulimi o se laau toto-alofa, ma o le pale pale e faʻaitiitia ai le tele o se laau. O le teuteuina e faʻamalosia ai le tuputupu aʻe ma faʻapipiʻi le pale i luma. O le pale e mafai ona faʻaleleia atili-maualuga, faʻasolo faʻatasi ma le 3-4 poʻo le fesuiaiga-taitai ma 5-6 lala.

Fertilizer

O loʻo faʻasusu i luga o laʻau i ni faʻalavelave faʻapitoa poʻo itu, e pei o lupine, oats, tulaga, peas. O le vaegatalaina e totoina i vavaega i le faaiuga o le taumafanafana ma toto i le eleele i le tautotogo. E tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete maniua mineral, talu ai e le fiafia le aʻa i le vavalalata. E le tatau ona faʻaaogaina fualaau o le Nitrogen i le taimi o fualaau aina ma i lalo o laau talavou, aua e mafai ona mafua ai faʻamaʻi laau. Ma o le phosphorus-potash ua lelei ona iloa ma faʻaleleia le fausiaina. I luga o le laau ogatotonu, 10 kilokalama o superphosphate, 6 kilokalama o le ammonium nitrate, e oo atu i le 3 kilokalama o le masima, 10 kilokalama o le sulfate ammonium e manaomia i le tausaga. Nisrogen fertilizers e faʻaaogaina i le tautotogo, ma le mea e totoe - i le tautoulu.

Maʻi ma meaʻai

Brown lafoaʻi poʻo Marsoniasis - O le maʻi sili ona matautia o le kulnutnut. E aafia ai laulaau, nati, fua. O le lanu Brown e aliali mai i laulaʻau, latou te ola i timuga timuga. Pau lau paʻu, e tumau pea fua.

  • Faiga tau: Tatou te aoina ma susunuina lau paʻu, tipi ese lala lala. E tatau foi ona e suluina le laau ma le 1% Bordeaux vai 3-4 taimi ma se vaeluaga o le 2 vaiaso. E le gata i lea, e lelei tele le faʻaogaina o fomaʻi "Strobi", "Chorus", "Reed Il Gold", ma isi.

Laʻau moa. O ona anufe e pipii i totonu o le aano o laulaau, faʻavaivaia ai le laau.

  • Faiga tau: Ina ia faʻafetaia i latou, e tatau ona e sosolo le laau i vailaʻau faʻalaʻau mo fualaau aina: Bombardir, Tanrek, Confidor, Calypso.

Amerika papaʻe papaʻe.O muamua anufe e nonofo i le vavavevave, ona fetolofi ai lea i totonu o le laau. Paʻu laʻau ma vailaʻau talavou.

  • Faiga tau: Afai e maua ni nusi, e tatau ona ave ma susunuina vave. E mafai ona togafitiga faʻatasi ma iniseti: Aktara, Calypso, Talitonuga, ma isi.

Moth Apple.E 'aina e Caterpilla i le amataga o Iuni ma' aina fua o fualaau aina suamalie, pe a uma ona paʻu fua.

  • Faiga tau: E tatau ona faia faʻataʻitaʻiga taimi faʻatasi ma iniseti, e pei o le American white butterfly.
Brown sulu i luga o se paina Amerika papaʻe papaʻe Moth Apple

Aphids sau i le tele o ituaiga. Latou te fafagaina le sua o laulaʻau ma tumutumu, e faʻavaivaia ai foi le kulimi.

  • Faiga tau: I le tau faasaga i vailaʻau pesticides e pei ole Decis 2.5 KE 0.025% o le a fesoasoani. I le taimi o le tuputupu ae o le vaitau, o le togafitiga e toe fai, ona e lua pe sili atu augatupulaga i le taimi o le taumafanafana.

Nuti moa- o le mea aupito sili ona matautia. E gaosia e anufe ia fualaau aina, ma e le o toe mamao.

  • Faiga tau: Ina ia pulea le meaola, o le faʻaaogaina o le pou o le "sasau faʻamalosi" e faʻaaoga, lea e faʻamalosia i le maualuga o le 30-50 cm mai le eleele. O le mea lenei o se mea e faia i le ie ufiufi ma se lautele o le 15-20 cm, faʻapipiʻi le kelu (ALT) e faʻaaoga i ai. Afai e tele naua faʻamaʻi, o le fusi e sui, ma o le mea tuai e mu. Matou te salu foi Decis 2.5 KE 0.025% poʻo Karate 2.5 KE 0.1-0.15%.

Walnut Wart Mite. O se meaola laitiiti laitiiti (0.1 mm), o se taunuuga o lona gaioiga matautia, o mea e foliga tutusa ma paʻu o loʻo i luga o lau. Faaleagaina laau laiti.

  • Faiga tau: E tatau ona faʻaaoga sauniuniga faʻapitoa e fai ma faʻataʻitaʻiga, e pei o Vermitec.
O le matua o le kulino, o le maualuga o lona fua

O le tuputupu ae o le tuputupu ae o le atinaʻeina ma le malosi, ma le tele o ituaiga fou, taumalulu-malosi, faʻasaʻo i faʻamaʻi, mea faʻamaʻi, ua fafagaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, ituaiga: Yarovskaya, Chernovetsky, Skinsky, Kozaku, faʻapea foi ma ituaiga o mea e tutupu vave, mo se faataitaiga, Ideal, Bukovinsky-1 ma isi, lea ua amata ona fua mai i le tausaga lona lua. Ae o lenei autu o se mea ese.

Afai o lau togalaau e leʻi i ai se kulino, ia mautinoa ia totoina. I le taumafanafana, i lalo o le paolo o lona pale, e mafai ona e lafi mai le vevela, ma i le taumalulu e fiafia i fualaau lelei ma lelei. O se tamalii tamalii, leai se lelei, lau palania e mafai ona avea ma lau aiga mo le tele o seneturi!

Tusitala: GreenMarket Blog