O le togalaau

Green quartzite (zlatalit)

O se tasi ituaiga lauiloa o le quartziti o se ituaiga lanumeamata e taʻua o le zlatalite. O lenei maa e lanumeamata lanumeamata i le lanu ma se faʻausaga uiga ese ma vela piniki. O lenei maa na faia e ala i le toe faʻamanatuina o oneone oneone siliva.

Faʻamatalaga o le mekasini lanumeamata

O lenei ituaiga e le puipuia i le susu, ma o le mea lea e le paʻu ai i lalo o le mamafa o le susu, e le malepelepe ma e le mafai ona ufitia i vavae. Zlatalit e le fiu ma e le aveesea lona lanu. E i ai le maualuga malosi, puipuia le i ai o vaʻavaʻa i totonu o le fausaga, ma o loʻo i ai se laʻau fiafia.

Ona o lona fausaga, o le maa e umi, ma ua faateleina le tetee atu i le faaleagaina faaletino ma le masini.

Zlatalit ua saʻo le mafaufauina o sili ona matagofie o maʻa e le taua tele e iai lanu lanu meamata. Faatasi ai ma le maualuga o le faatinoga, o le maa ei ai lona aafiaga tulaga ese, lea e faaalia ai lava pe a faailoa atu i le malamalama o le la ma le susulu o le la.

O le ata o loʻo faʻaalia manino ai le loloto o le paolo o le mekasini lanu meamata ma le eseesega mai isi papa.

Le faʻaaogaina o le mekasini lanu meamata

Zlatalit e faʻaaogaina e teuteu ai fale. Vaʻaia ma fausaga o loʻo vaneina i lenei maʻa e foliga manaia.

Ae mafai foi ona faʻaaogaina o se elemene o le teuteuga teuteu.

O loʻo faʻaalia i se fausaga o le fausaga ma se laufanua laugatasi. E ui lava i mea e talitutusa ma isi ituaiga, o le zlatalit ua maeʻa faʻapipiʻiina i soʻo se tuufaatasiga, e faʻapipiʻi le faʻasologa faʻatasi. O se faʻatagaga i luga o isi ituaiga o se mea uiga ese e le o le maumau le malosi e faʻafesoʻotaʻi ai pea ma le vai. E le gata i lea, e mafai ona faʻamaina ma e faigofie lava le lalagaina, ei ai mea e puipuia ai le antibacterial ma e faigofie ona mama.