Laʻau

Laʻau sili ona teuteu mo le totoina

I le tele o tulaga, o tagata e ona fale fale ma fale o le tau vevela e totōina i luga oa latou poloka ituaiga eseese o laau aina ma laau teuteu. O le mulimuli oi latou e mafai ona suia atoa le avanoa avanoa i le togalaau ma i le taimi e tasi e aumai ai se seleselega lelei, mo se faataitaiga, fualaau lelei ma maloloina. E pei o nei laau talatala, e masani lava ona totōina vao o rowan poʻo viburnum.

O le tele o fai togalaau latou te fiafia e ola i rosa po o lila i luga oa latou faufauga. Ae ui i lea, o le rosa e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa ma e manatu o se mea e sili atu ona le fiafia ma toto. I le faaopoopo atu i nei igoa lauiloa, i totonu o togalaau e mafai ona e vaʻavaʻai i isi ituaiga laʻau e tutusa le lauiloa:

  • Mosythia- o le taimi e amata ai ona totogo ile amataina o le tautotogo ae lei amataina ona amata lau lanu lanumeamata i luga o laau. O fuga fugalaau e lanu samasama lanu samasama.
  • Spirea- lapopoa lapopoa o loʻo vali paʻepaʻe, o lea la e masani ona taʻua o le "faʻaipoipo", ae o loʻo i ai foi lanu piniki māmā o ituaiga.
  • Henomeles - laau toto, lea e iloga i se matagofie matagofie ma lauolaola matagofie. E mafai ona vaaia i le tele o taimi i togalaau.
  • Moemoe - O nei laʻau uumi, laʻau lanumeamata ma se manogi tutusa i le Jasmine. Fugalaau e tele i le taumafanafana.
  • Benare - Isi ituaiga viburnum. O ona foliga e foliga mai i le foliga o le lauulu ma e mafai ona oʻo atu i le lautele o le 10 cm. O le viburnum e fuga mo na o ni nai vaiaso.
  • Euonymus - vao vao, lea e masani ona faʻaaogaina e fausia ai laufanua i togalaau. E tusa ma le 220 ituaiga eseese o siamu.

O meaola matagofie uma lava e iloga e uiga i fafo, ituaiga eseese ma lanu. O tagata faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaoga nei meatotino ina ia mafai ai ona fatuina se mamanu faʻafanua i totonu o togalaau taʻitasi.

O le tele o fai togalaau e fausia ni puipui moni mai laau teuteu. Ua latou manatu o le aso nei o se tasi o vaega sili ona taugofie i le faatulagaga o le laufanua. Mo nei faamoemoega, e pei o se tulafono, ua filifilia laau e mafai ona tupu i totonu o pogisa pouliuli o le togalaau. Latou te manaʻomia ona faʻapipiʻi faʻapipiʻi e faʻamautinoa se faʻavae. O ia laau toto ua fuafua e vaeluaina le togalaau i ni vaega eseese.

Cherry, ulamu moli, ituaiga o honeysuckle, meaola, dogrose, boxwood po o togavao e leai ni togavao o le a foliga tutusa lelei i le pito i lalo o le pa.

O le isi taimi faʻaonapo nei i le mamanu o mamanu o le laufanua o mauga maumaututu, e fatu ai mea e faʻaaogaina ai laau toto teuteu. E mafai ona avea ma ituaiga eseese o launiu, mo se faataitaiga, se ituaiga pepelo poʻo le Cossack, faʻapea foi ma le pine pine, lea e tupu malie tele. Mo le sefulu tausaga e oʻo atu i le maualuga pe a ma le 40 cm. E le manaʻomia e nei vaomatua tulaga fesuiaiga faapitoa mo le latou totoina. Pau lava le mea e tatau ona tipiina i lea taimi ma lea taimi ina ia fetaui.

O le fausiaina o se togalaau a Iapani, lea e mafai ona aofia ai e le gata o ituaiga o laau iti ma fugalaau e maualalo le olaola, ua manatu o se tulaga masani i le mamanu o le laufanua. E faigofie ona faʻaopoopo i le maualuga, fatuina o vaega tulaga ese ma aoga o laau o ituaiga eseese.

Na o le pau lava le mea taua pe a faʻapipiʻiina ia ituaiga tuufaatasiga o le filifiliga saʻo lea o lanu mo laau teuteu. O le faavae o le togalaau Iapani o sakura pe lagona le pele, manulele o le manulele o le a foliga mai e sili atu i tafatafa o le olaola o meaola, itnomeles poʻo vao. O ia laau afu e matagofie foliga vaaia, e tusa lava pe maeʻa le vaitau o le vavalalata, latou te tamaoaiga ma fetuʻunaʻi laʻau.

O vaega uma o loʻo i luga o mea faʻamalosi teuteu e mafai ona suia atoa le togalaau, tuʻuina atu i ai le faʻamuamua e ala i le faʻaaogaina o foliga mataʻutia ma eseesega eseese. E masani ona faʻaaogaina e tagata faʻataʻitaʻiga o le faʻasologa o le laufanua pe a faʻapipiʻi se nofoaga e leai se totogi e latalata i se fale poʻo se fale.