Isi

O le a le mea e te suʻeina pe a filifilia fatu kukama?

Talofa tagata tausi togalaau, fai togalaau ma fai togalaau. O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i le filifilia o kukama mo le ola ae io tatou moega, i totonu o greenhouses, i greenhouses, i lalo o fale. Ma ou te fia matauina talu ai nei o le tele o fai togalaau o loʻo faʻaaoga pea hybrids, hybride parthenocarpic, oi latou e le manaʻomia le faʻafefeteina, e ui lava e matua le fiafia le galo ia i latou ituaiga, o mea e palu ai, e fai ma tulafono.

Eseesega o loʻo faʻaalia i le mea moni e faapea, masalo, o se laʻititi laʻititi e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi. Ioe, latou te sili atu ona faigofie i faʻamaʻi, ae, e ui lava i lea, mo le talotalo, atonu e leai ni kukama e sili atu. Ma o lenei o le toatele o outou e iai ni fale tetele, o paʻu laupapa. Ma, o le mea moni, kukama sili ona lelei - e manino lava o vailaau o vietal bee, ma, i le avea ai o se tulafono, mo le tele o vaega nei o kukama paʻepaʻe. O le tino paʻu e matua leaga lava. Komepiiti e lelei i femalagaaiga, i le teuina, e mafai ona aoina mo se vaitaimi uumi - latou te le malolo, e le mimiti, ona latou faʻamalieina lea i paʻu lapoa atoa.

Sui o le Sciences o Faatoaga Nikolai Petrovich Fursov e talanoa pe faapefea ona filifili fatu kukama mo le ola ae i se fale taumafanafana

O le mea moni, o lenei vaivaiga mo faʻamaʻi e faʻafefeteina nei kukama mai parthenocarpics, mai i hybrids. O i latou e le manaʻomia le faʻamalosia, faʻatasi ai ma i latou, e moni, e itiiti mea e popole ai, ae, e ui i lea, latou te sili atu le agavaivai ma e manaʻomia, o se tulafono, fale puipui. O lenei malutaga e mafai ona i luga o arcs, pe o ni greenhouses, pe o vevela. Ou te faʻamoemoe o outou uma e iloa pe faapefea ona ese greenhouses mai greenhouses. O loʻo i lalo o nei tuutuuga o cucumbers parthenocarpic, lea e toetoe lava a leai ni fugalaau tane ma e le manaʻomia ni tamatamailima mo le vailaau eletise, pe o latou ola lelei i totonu o tapunia i greenhouses, greenhouses, ma o loʻo i ai iina latou te maua ai fua o loʻo tusia i faʻamatalaga i le afifiina: 32 kg i le sikuea mita.

Ma le isi, o tagata fai fualaau fualaau aina i totonu o Rusia tutotonu, o le Non-Chernozem Territory, e tatau ona manatua o le tele o suʻega o kukama ma soʻo se fualaʻau fualaʻau e faʻatautaia pe o fea e gaosia ai fatu. O fea e sili atu ona faigofie le fatuina o fatu? O le mea moni, i vaega o faifaatoaga e ono lamatia ai, pe a fai o le tau e vevela, sili atu ona faʻalagolago. O le mea lea, o faʻamatalaga tonu ia na tusia na maua, mo se faʻataʻitaʻiga, i le Itumalo o Krasnodar. Afai ei ai ni tau lelei, ona mafai lea ona maua lenei fua. Ae, o se tulafono, i le ogatotonu o le No-Black Earth Region o le tau e sili atu le leaga, o le malamalama e maualalo, o le la e laʻititi foi, o le fua o le 32-38 kilokalama, e pei ona tusia e le au faifaatoaga i luga o afifi, e matua faigata lava ona maua.

E ese le vaega o le vaega pe a tatou tilotilo i se fugalaau, tatou te iloa soo se fugalaau ei ai le ovary, pe o se faatulagaga masani o fugalaau poʻo le fusi. Ma e te iloa e le gata i le 2, 4, 6 fugalaau e mafai ona sau i fafo o le lau o se laulaau, ma o le mea lea o ovaries, e mafai ona alu i fafo. Pau lava le mea o nei ituaiga totoga e leʻi oʻo atu i tagata, ae o le mea lautele, o ia ituaiga o meaola e iai pe a 40, ma e oo lava i le 50 fugalaau fugalaau e mafai ona o mai i fafo mai le tasi sinus.

E leʻo manaʻomia le faʻaaogaina o parthenocarpics, ma, e ui i lea, ou te fautuaina oe uma ia totoina ni vaega faataitai o kukama pi-paluga i lalo o le ufiufi. Aisea? Aua o nisi taimi e tupu ai le tele o fugalaau, o fugalaau muamua e amata ona atiina ae, o le lona lua e pikiina lenei tuputupu ae, ma le lona tolu o se mea itiiti e leai se malosi. A o tupu aʻe le mea muamua, o le mea mulimuli e puʻea, o le tolu o paʻu, talanoa le lava, leai se malosi, latou te suia foliga, mo se faataitaiga, e ono le lelei tele, atonu latou te le maua le tele. Ma afai o nei fugalaau e na o le paʻuina e pi, o le a latou palale, i le tulaga lea o le a foliga mai o le a sili atu le atoatoa o kukama. O lea, aua nei galo, e le faigata lenei mea. O le mea moni e lua laau totō o loʻo totō i le amataga ma i le pito i tua o le lauʻeleʻele, ma o le seleselega o le a sili atu le tele, sili atu ma sili atu ona faʻatuatuaina.

Kukama fatu i totonu o pepa faʻamalama pepa Faʻasalaga faʻapipiʻi pusa fatu

Ou te fia matauina mea nei. Komepiuta ua teuina mo se taimi umi lava, e mafai ona teu fatu palu mo se taimi umi, ae i tulaga lelei. O nisi taimi, ma i le tele lava o tulaga, cucumumba varietal, o fatu o ia mea e fesuisuiai tele, e taugofie, latou te tuʻuina i totonu o se faʻapipiʻi masani, naʻo le tele. Lelei o le parthenocarpics - e pei o se tulafono, fatu taugata, pe a lima paʻu e mafai ona tau uma i le 50 ma le 70 rubles - e tuʻuina i totonu o se pusa lua. I le avea ai o se tulafono, ua faʻaleleia, lea e mafai ai ona e faatumauina pea le faʻamamafana, e puipuia ai mea faʻamaʻi, leai ni faʻamaʻi. Ma e sili ona lelei le faʻatau o kukama, pe afai e mafai, i le faʻaluaina o meaʻai. E manaʻomia le faʻaaogaina, o lona uiga, togafitia ma sauniuniga e puipuia ai fatu mai faʻamaʻi, ma faʻatasi ai ma se faʻalautele faʻalua lea e mafai ai ona faʻateleina le ola ola o fatu i totonu o le pusa lava ia.

Lau pele, faʻalogo i lenei mea. Ma afai e faafuasei lava i luga o se fusi fatu ma fai mai "Seia oo i le 2017" ma e te fefe, ona le aoga lea. O le a latou auauna atu foi ia te oe i le 2018 ma le 2020, pe afai o loo latou afifiina i totonu o se pusa uamea.

Faʻasoloina i se faʻafofo faapitoa o fatu kukama i totonu o se ato faaopoopo faʻalautele

O lenei o le a vave ona ou tipi, o le a ou faaali atu ia te oe le uiga o le afifiina o metallisa ma le uiga o le fatu na muaʻi faia.

Faamolemole silasila i le uiga o fatu fatu. O latou valiina ma o loʻo i totonu o se afifi. Taumafai e faʻatau fatu lelei, e tusa lava pe sili atu le taugata.

Nikolai Fursov. PhD i Faʻasaienisi Faatoaga