Laʻau

Tatala

Tatala (Campanula) o laau laʻau olaola o le aiga o le au. O lenei ituaiga e tuufaatasia ai le silia ma le 300 ituaiga. I lalo o le natura masani, e mafai ona e feiloai i vaega o loʻo i ai se vaitau lelei: i Central ma Asia i Sisifo, Siberia, Caucasus, Europa ma Amerika i Matu. Latou te ola sili ona lelei i steppes, laufanua, papa, nofoaga toafa, faapea foi i le vaomatua. O le tele o logo e mafai ona maua i subalpine faapea foʻi ma vaega o mauga mauga. Mai Latina, o le igoa o le fugalaau ua faaliliuina o se logo. Ma i totonu o tagata e taua foi o ia o fusi, chenille ma logo.

Bell uiga

O le taatele o logo logo, ae o le tasi ma le lua tausaga le matutua e maua foi. I luga o upega o laupepa e sosoo ai. O fugalaau ei ai le foliga o le logo-ma e valiina i lanu paʻepaʻe, lanu moana, faapea foi i le tele o lanu violē. O latou o se vaega o le faʻaogaina o se ituaiga racemose poʻo se faʻalavelave faʻalavelave. E i ai fugalaau e tasi. O le fua e amata ai le ulu i luga o le atigipusa, lea o loʻo i ai ni avanoa faʻapipii i le aofaiga o 4-6 vaega. O le vao e mafai ona maualalo, laʻititi ma umi.

Tupuga mai logo mai fatu

E faapefea ona toto

O ia fatu e le manaʻomia ona saunia aʻo le i totoina. E lūlūina i le eleele lanu i le masina o Me, ma e mafai foi ona totoina ia'Oketopa ao leʻi oʻo i le taumalulu. Afai ei ai sou manao e faamemelo logo i le tausaga lenei, ona tatau lea ona totoina mo ni fatu ia Mati. E tatau ona maitauina o fatu e laiti tele, o lea ua na o le salalau solo i luga o le eleele ua saunia, lea e tatau ona tatala, malamalama ma faatagaina vai e pasi lelei. E tatau ona mulumuluina muamua aʻo lei luluina. O le faʻafefiloi e tatau ona aofia ai le 6 vaega o le eleele masima, 3 vaega o le humus ma le 1 vaega o le oneone. Fertilize le eleele e le tatau ona i ai. A uma ona lūlū, e tatau ona pipiʻi fatu i totonu o le meaʻai ma sina susu mai le pulumu. Ufiufi le atigipusa ma se ata manino. O ia mea totō e tatau ona tuʻuina i se nofoaga mafanafana (18 i le 20 tikeri). O le tulaʻi mai o fualaau, pei o se tulafono, e tupu pe a mavae le 14-20 aso.

Togalaau Tausi

A maeʻa ona tutupu mai muamua fualaau muamua, e tatau ona aveese le fale. Toe faʻafoʻi le pusa i totonu o se nofoaga lelei, ae tatau ona puipuia ia laau mai le la susulu. Tausiga mo nei laau totő e talafeagai, faʻapea foʻi ma soʻo se isi lava fualaau fugalaau. Latou te manaʻomia le faʻamautinoa le talafeagai o le suāsusu pe a uma le vevela o le pito i luga o le meaʻai, ma e tatau foi ona faʻamalosi e le aunoa. I le 20 aso talu ona totogo laau toto, e tatau ona latou tutupu ni laulaau moni, a maeʻa, e tatau ona toso i totonu o se fagu lapoa, ma tuu se mamao e 10 centimita i le va o laau toto. A maeʻa le afa masina pe a uma ona e totoina logo, o le a manaʻomia le faʻaaogaina ile palapala. O se faʻalavelave faʻalavelave vai i le maualalo o le faʻamoemoe e sili ona matagofie mo lenei faʻamoemoe.

Totoina o logo i le avanoa

O le a le taimi e totoina ai fanua totō

I le avea ai o se tulafono, e mafai ona totō logo i luga o eleele malulu pe i le aso o Me i le aso muamua o Iuni. O le tele lava o ituaiga o fugalaau o fualaau faʻatau. E maua foi ituaiga o mea manogi, ae e seasea, latou te tutu ese ma o latou lau o se lanu uliuli lanu meamata. O sea ituaiga laau e le mafai ona taliaina faʻataʻitaʻiga.

E tatau ona filifilia le eleele e faʻatatau i le ituaiga. O le mea lea, o nisi e tupu lelei i luga o le eleele, ae o isi i papa. Ae o le tele o ituaiga meaola e ola lelei i luga o eleele le lelei po o sina eleele paʻepaʻe eleele, lea e lelei ona suavai. A o lei totoina, e tatau ona saunia le eleele. I eleele mamafa ma le loloto o le eli, e tatau ona faʻalauiloa le humus poʻo le oneone. Afai e le lelei le eleele, ona tatau ai lea ona faaopoopo le palapala eletise, faapea foi ma fugalaau. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o peat ma le fugalaau fou e le fautuaina, aua o lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o se maʻi afaina.

Tulafono mo le totoina o fatu i le eleele

Mo le totoina, e tatau ona e filifilia se nofoaga avanoa, e sosoo ma le mea e le tatau ona tupu ai laau totő poʻo laau. I lenei tulaga, o le aʻa o le a maua le tele o meaʻai, faʻapea foʻi le vai. O le mamao i le va o vao e faalagolago ile ituaiga o logo. O le mea lea, i le va o ituaiga umi, e tatau ona e tuua le 40-50 senitimita, i le va o le umi-umi - 20-30 centimeters, i le va o mea maualalo-mai le 10 i le 15 senitimita. A totoina laau, o le palapala o loʻo siomia ai i latou e tatau ona faʻafefe faʻapitoa, ona faʻafeololo lea.

O le tausiga o logo i fafo

Tausiga Tausi

E tatau ona latou tuputupu ae i le auala tutusa e pei o isi fugalaau i le togalaau. O logo e iloga i lo latou le mautonu. E na o le umi o le vevela ma le vevela o le taimi e faia ai le tau. Ina ia faʻamalo le eleele ma aveese le mutia vao, e fautuaina pe a uma ona faʻavaivai. Afai e talafeagai, e mafai ona nonoa ni ituaiga meaʻai e tele i se lagolago. O le uluai laʻei pito i luga e faia i le taimi o le tautotogo i luga o le kiona mimiti ma o le faʻaaogaina o le kulimi e faʻaaoga mo lenei mea. O le taimi lona lua latou te fafaga ai i le afa muamua o le vaitau o le taumafanafana, pe a amata ona amata ona amataina ma amata ona faʻaaogaina le fugalaau. O le faʻaaogaina e le aunoa o fuga fugalaau o le a faʻateleina ai le vaitau o le fugalaau.

Faʻasalalauga Bell

O tausaga taʻitasi e mafai ona faʻaleleia e na o fatu, ma mea e lua - e ala i fatu, faʻapea foʻi ma vavaega i le tautotogo. O logo, o mea ia, o loʻo faʻalauiloa e: vaega o le rhizome, stolons, aʻa o le aʻa, faʻapea foʻi ma vaevaega o le vao. O fatu o ituaiga o meaola e le mafai ona taofia uiga masani. I ituaiga tele, o fatu e le foliga mai ma e na o le vegetative auala e faʻaaogaina mo le faʻalauteleina.

O na meaola o loʻo i ai le aiʻamea po o le aʻapa o aʻa i le vao, e leai se uiga, ma ua matua tupu mai fatu. O meaola faʻapitoa e taua o le leai o se mea faigaluega, ma o le vavaega ma vaevaega e faʻaaogaina mo le toe gaosia. O meaola e fetolofi i le umi o le rhizomes e manatu o le telefoni feaveaʻi, ma mo latou fatuga o fatuga, fatuga, vaega o le rhizome, faʻaaogaina aʻa, ma e mafai foi ona vaevaeina se vao.

Lauina o fatu mo laau toto o loʻo faamatalaina i luga. E mafai foi ona totoina i le eleele palapala i le ogatotonu o Oketopa. I le taumalulu, o le a latou le malolo, ae o le a latou maua se faʻamautuga masani. I le tautotogo, o le a e vaʻai i le tele o moli. A ola le laau, e tatau ona totoina. O le luluina o fatu i le eleele palapala e mafai ona faia ia Me. Ae i lenei tulaga, o fatu o le a manaomia le sauniuni, poʻo le tuʻuina atu i totonu o le pusaaisa (i le pusa mo fualaau faisua), lea e tatau ona latou nofo ai mo le 8 vaiaso. Ae ui i lea, o tausaga taʻitasi e toe fua lelei lelei e ala i le totōina o le tagata lava ia, ma o le mea lea o faigata e fesootaʻi ma le totoina o le tautotogo e mafai ona aloese uma.

E seleseleina le seleseleina i le tautotogo. O le mea lea, ia Mati poʻo Aperila e tatau ona vavaeeseina i latou mai nai aʻa laiti po o aʻa. Mo le totoina, faʻaaogaina ma faʻaaogaina le palapala mama. O le tipi e ufiufi i se ata manino i le pito i luga, ina ia latou i ai i taimi uma i le maualuga o le timuga. O se filifiliga lelei mo le taina o gauga o le a avea ma se kiona, lea o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi mo le faʻaleleia o puao. A maeʻa 3-4 vaiaso, e tatau ona maua aʻa.

I le avea ai o se tulafono, mo le vaevaega o vao e matutua atu nai lo le 3-5 tausaga. Ae o loʻo i ai ituaiga meaola e talafeagai mo le vaevaega i le tausaga lona lua o le olaga. Telefoni luga lau vao i aso muamua o Me poʻo le faaiuga o le vaitau o le taumafanafana. O vavae uma e vavae ese mai ia i latou, ona vaevaeina ai lea o le rhizome i ni vaega, e faʻaaoga ai se naifi malosi ma ua faʻamaʻi muamua. Ia mautinoa i luga o vaevaega taitasi o loʻo i ai le faʻafouina o pulupulu ma aʻafia lelei. O fasi keke e tatau ona togafitia i le gaʻo, ma ia vave tuʻu le delenki i se nofoaga tumau.

Ina ia mafai ona faʻalauteleina i vaega o aʻa, e tatau ona e eli se manoa fetolofi ma tipi i ni vaega. Manatua e tatau ona i ai i ia ituaiga delenka se faafouga faafouga. Ona fai lea o se tauʻeleʻele i le palapala ina ia i ai fatugaʻo i le maualuga o le palapala.

Vavaeese mai le tina e totoina fatu laau, vave totoina i se nofoaga tumau.

Pests ma faʻamaʻi

O logo e matagofie foliga vaaia, ma e iloga i latou i lo latou le mautonu. O nei laau toto e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi ma iniseti leaga ma o loʻo maʻi i ni mea e le masani ai. Ae afai o le a tutupu le olaola mo se taimi umi e aunoa ma le toe gaosia, ona mafai lea ona tupu i le eleele le faaputuga o pathogens (sclerotinia, fusarium poʻo le botritis), lea e mafai ona faʻaumatia atoa le logo. Ina ia aloese mai lenei, e tatau ona faia se togafitiga se tasi o laau toto ma se fofo o Fundazole (0.2%) i le tautotogo ma le autumn.

E mafai ona aliali mai ni penisini i luga o vao i le susu o le tau. O togafitiga faʻamaʻi e togafitia i le faʻafefe o le kalani. O ituaiga meaola e mafai ona aʻafia e slugs. I lenei tulaga, e togafitia i se teuteuga o le vevela pepa, ma o le superphosphate granular e tatau ona faataapeapeina i luga o le palapala.

Maea logo pe a uma ona fuga

O le a le taimi ma pe faapefea ona aoina fatu

Afai e te filifili e aoina mai fatu mai logo, ona e tipiina lea o atigipusa pe a uma ona lanu enaena, ma aua le faatali seia tatala. Tuu pusa kosi i se nofoaga matutu ma vaʻaia ma faʻatali mo fatu e ola.

Saunia mo le taumalulu

E le tatau ona sauniuni mo le taumalulu, e le pei o le tasi le tausaga ma le lua-tausaga. I le Setema mulimuli po o Oketopa aso, o le ae manaomia le tipi uma o laʻau i le aʻa. A maeʻa, e le toe manaʻomia ni tausaga. Aotelega ma mea lelei, e pei o se tulafono, e mafai ona ola i le taumalulu e aunoa ma se malutaga, ae peitai, o meaola i saute e tatau ona fufuluina i lala laʻau po o laʻau malogo. E tatau ona fufulu meaʻai i le peat peat humus, ae o le laulau e tatau ona i ai le mafiafia o le 15 i le 20 senetimita.

Ituaiga ma ituaiga o logo ma ata

O tausaga taʻitasi e masani lava o laau i le itu i saute. I lenei tulaga, e seasea ona tupuina e le au fai togalaau ia nofoaga i se tau malulu pe lelei. E sili ona lauiloa o:

Ata e tasi le tausaga

O lea ituaiga laau ua totoina ma o lona togavao e le silia le 10 sima. O lona lauʻeleʻele o Balkans, Asia Minor, le Caucasus ma le Metitirani. E valiina le lanu moana i le lanu moana. O le fugalaau e amata ia Me ma faaiuina i le amataga o le vaitau o le tautoulu. O toga papa ma tuaoi teuteu ai.

Bell logo (lafoina)

Homeland Western Caucasus. O le togavao e tupu i le 15-20 inisi le maualuga. O loʻo i ai laulaʻau lauulu tele, faʻapea foʻi ma se fuainumera tele o fuga lanu violē.

Bell o kashmir

Soa mai Pamirs ma Himalaya. O le maualuga o le vao e le sili atu i le 6-8 inisi. O le tele o fugalaau paʻu uumi e uumi le tasi ma le afa senitimita. Fugalaau uumi.

O le logo tele

O se faʻamaumauga o le Caucasus. E sili le fiafia e ola i papa ma papa. O le maualuga o se laau e sili ona faʻalauteleina e 50 senitimita. Ua mataituina fugalaau mai ia Me ia Iulai. O inflorescences i le ituaiga o panicles e aofia ai le 50-60 fugalaau e iai se foliga foliga-logo ma se lanu viole. O latou laʻau e 4 senitimita, o le faavae ua fufula, ma o le ipu na faʻamaonia ai le lavea o nifo.

Bell Venus Mirror

O le lauʻeleʻele o le Metitirani mauga, mai Holani ma Peretania Tele. Na amata ona faʻaleleia talu mai le faaiuga o le 16 seneturi. O le maualuga o le vao e eseese mai le 15 i le 30 senitimita. O le inflorescences i le ituaiga o panicles e aofia ai fugalaau e pei o le siva e iai le lua-senitimita le lautele. O latou lanu vali lanu moana ma se lalac shimmer ma e i ai se laumua sili ona paʻepaʻe. Fugalaau e matauina mai i le amataga o Me ia Setema. E eseese ma fugalaau paʻepaʻe.

Nofoaga faʻalelei

Bell sele

Muamua mai le vaega eleele o le Metitirani. O le maualuga o le vao e eseese mai le 4 i le 30 senitimita. O fugalaau lanumoana lanu lanumoana ua i ai le foliga o le logo ma le tolu-senitimita le uumi. O fuʻa ua matauina mai ia Iuni ia Iulai. Faʻatele talu mai le 1752

Ata o Hoffman

Fale o le Adriatic ma le Balkans. O le maualuga o se laau e sili ona faʻalauteleina e eseese mai le 30 i le 50 senitimita. E tele tele fugalaau fugalaau, e vali i le kulimi poʻo le papaʻe. Fuga - mai ia Iuni ia Iulai.

Toulouli ma le logo

O se faʻaogaina i foliga o se taliga e aofia ai fugalaau e pei o nifo. I le logo tioata-foliga, o latou samasama lanu samasama, ma o logo lanu o latou paʻu paʻepaʻe.

Paʻu tele-logo

Muamua mai Europa, o Balkans ma Asia Minor. O le maualuga o le vao e eseese mai le 70 i le 120 senitimita. Malamalama lanu violē lanu violē o se vaega o le tagata (6 po o le 7 fugalaau). O fuʻa e amata mai ia Iuni poʻo Iulai.

Palo lemu

Homeland Asia ma South Western Europe. O ia ituaiga o laau toto ua ola i nisi tulaga, e pei o tausaga. O le maualuga o lona totoa o laau e 50-100 centimita. O le faʻaaogaina o foliga o le faʻatagata e aofia ai fuga faʻalua pe faigofie o foliga foliga, o le fitu-senitimita le umi ma le lanumoana, lanu paʻepaʻe poʻo le lanu piniki. Tupu mai le 1578

O le logo e malo

O lona atunuʻu o Siberia ma Europa. O lea ituaiga o vao ei ai lona pala, ma o lona maualuga e eseese mai le 70 i le 100 senetimita. O le tele o fugalaau e valiina i le lanumoana. O latou o se vaega o le faʻalavelave, lea e toetoe lava o le pito i luga o le vaega pito i luga ma se vaega e sili atu ona afaina.

E mafai foi ona e ausia ia ituaiga o mea e pei o: Siberia, pulupulu, laurel, scapular, Orphanidea, Mesian, fesuisuiai, pyramidal, Formaneka ma Sartori.

O meaola uma o loʻo totoe e taua ma e vaevaeina i le maualuga, ma le maualalo.

Laʻau e maualalo le olaola o logo logo

Bell Carpathian

O le sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga ma lona lauʻeleʻele o atumauga o Europa Tutotonu ma Carpathians. O se vao e iai laʻau lauola e oʻo i le maualuga o le 30 centimita. O le basal rosette e aofia ai lapisi lapisi. O loʻo i ai foi le aloese o laulaʻau ma petioles pupuu. O fugalaau e pei o nifo e foliga mai e lima-senitimita le lautele, ma o loo valiina i le lanu violē, lanumoana pe papaʻe. O le fugalaau e amata ia Iuni ma e silia ma le 8 vaiaso. Tupu mai le 1770

Fiafia ituaiga:

  • White Star ma Alba o fugalaau paʻepaʻe;
  • Isabelle ma Celestine - fugalaau lanumoana;
  • Riversley, Centon Joy, Blaumeise - fugalaau lanumoana;
  • Carpatencrone - fugalaau lanu violē;
  • Palota - o le maualuga o le vao e le silia le 20 centimita, ma o fugalaau e lima-senitimita le lautele. E mafai ona tupu i le togalaau ma i le fale.

Bell gargan

I le maualuga, o le togavao e na o le 15 senitimita e gata ai. O loʻo fetolofi mai luga o fuʻa e matua leaga. O laʻau tolu-toothed o loʻo i ai foliga lapopoa. Fugalaau e pei o le Star e tusa ma le fa-senitimita le lautele ua valiina i le lanumoana. Tupu mai le 1832

O ituaiga sili ona lauiloa:

  • Tele - lanu lanumoana lanumoana;
  • H. Paine - Pale lavender fugalaau e sili atu ona mafiafia.

Pulu e oso i luga o tui

E afua mai Alps ma Carpathians, o le maualuga o le vao e le sili atu i le 15 simita. Laʻau pipiʻi.O mea laiti laiti e aofia ai laititi (inisi 1 centimita) fugalaau paʻu, valiina i le lanumoana, lanumoana poʻo le paʻepaʻe. Tupu talu mai le 1783

O ituaiga sili ona lauiloa:

  • Alba - fugalaau paʻepaʻe;
  • Lodger - terry blue fugalaau;
  • Miss Wilmott - fugalaau lanumoana.

Bell chamiso

O le mea na fanau mai ai se logo tele o le Far East. Fugalaau nofofua e tolu-senitimita le uumi le uumi e oo i le 4 inisi ma maua ai le lanu lanu-lanu enaena. Corolla e tu i fafo ma se pito i luga. E i ai se eseesega i fugalaau paʻepaʻe.

O loʻo i ai foi ia mea e pei o le: lauulu, saxifrage, leisy-talo, Osh, povoyochnikovy, Radde, viliary, pogisa, Uemura, felelei, talotalo, Kemulyari, tasi-fuga, Ortana, tuaoi, Rainer, pouliuli ma nofoa.

Faʻamatalaga o le maualuga o le maualuga

Bell o Takeshima

Fale o le Atumauga o Iran ma Korea, o le togavao e le sili atu i le 60 inisi le maualuga ma o loʻo i ai se faʻalapotopotoga o tafaʻa. O lenei ituaiga meaola e tele laʻau, e mafai ona fetolofi, fetolofi ma fetolofi. Amataga o le fuga mai ia Iuni. Terry poʻo fugalaau faigofie e maua, valiina i paʻepaʻe, lanu moana poʻo le piniki.

Fiafia ituaiga:

  • Matagofie Ata - fugalaau launiu tele lanu papae;
  • Wedding Belz - fugalaau lanu e pei o le logo e pei o le lanu enaena.

Bell Komarov

O le pito sili lea o le Caucasus, o aʻafiaga faʻalauiloa mataʻina o loʻo i ai le maualuga e le sili atu ma le 45 simita. E i ai le tele o fugalaau lapopoa o se lanu paleni paleni. E tolu tolu senetimita le umi ma liliu ese le lobes ilo.

Faailoga o Bell

Homeland Siberia ma Sasaʻe Mamao, o se fasi fiva filati e maualuga le afa mita le maualuga. E tele laʻau lauulu lauulu o loʻo i totonu o vaipanoa. Latou te i luga o petioles o se lanu mumu. O le foliga o laulaau o le ovoid, mataʻi poʻo le faʻamalosi. O fugalaau lapopoa tetele o loʻo i ai le foliga o le logo. E umi le uʻamea, ma e valiina i se paʻu paʻepaʻe, aʻo iai ni togitogi violē i luga ma fafo ma totonu.

Fiafia ituaiga:

  • Rubra - fugalaau o lanu lanu;
  • Alba nana - o le maualuga o le vao e tusa ma le 20 simita, o le lanu o fugalaau e paʻepaʻe.

Bell Sarastro

O se fatuga o se logo o se mea, e fitu kupita le uumi o fugalaau ei ai le lanu viole lanu moana. O le vao e maualuga lona maualuga i le 60 centimita, ma lona lautele e oʻo i le 45 centimita.

E pei foi ona taua o le tele-size perennials o le logo o le logo, Moravian, Sipaniolo, Carnica, lapotopoto, sulu, Sarmatian, Grosseka, Tatra, rhomboid, flax-talo, matagofie, Marchesetti, palu, galau-palu, pale-ocher ma le kulisi Kipisi, faapea foi.

Taimi umi

Broadleaf logo

Atunuʻu o Aiga ma Middle Europe, Asia Itiiti, vaega Europa o Rusia, Caucasus, Siberia, Iukureini. E maua i le pogisa, e lautele, e pei foi o vaomatua fefiloi ma luga o auvai. O se pupuvao saʻo e maualuga lona mita. O le umi o laʻau laʻau e lua-lawn e 12 centimita, ma le lautele e 6 inisi. O loʻo i ai fugalaau lapopoa tetele, o vaega ia o se vaʻaiga vaʻaiti, faʻapitoa ona faʻalelei. O le umi o fugalaau e tusa ma le 6 simita. E i ai se faʻaoga o le siva ma paʻepaʻe, lanu moana po o le lanumoana. O fuʻa ua matauina mai ia Iuni ia Aokuso. Tupu mai le 1576

Fiafia ituaiga:

  • Alba - fugalaau paʻepaʻe;
  • Brantwood - fugalaau lanu violē;
  • Macranta - fugalaau tetele o lanu uliuli lanu uliuli.

Pela laʻau pi

Homeland Western Siberia, Iukureini, le Caucasus, le Europa o Rusia, Europa i Sisifo. O le maualuga o laʻau laʻau faʻasaina e eseese mai le afa mita i le mita. O laupepa lamolemole lauusiusi e tutusa lelei ma laulaʻau. Fugalaau tetele o se foliga foliga-logo e tasi le lima-senitimita le umi. E valiina i le lanumoana, lanu paʻepaʻe poʻo le lanu-lilac. O le faʻalavelave i mea e aofia ai le tele o fugalaau. E tele avanoa o Terry ma pale. E fuga mai le ogatotonu o Iuni ma fuga mo le silia ma le 4 vaiaso. Tupu mai le 1554.

Fiafia ituaiga:

  • Bernice-terry fugalaau lanumoana;
  • Tetam Beauty - fugalaau tetele o se lanumoana lanumoana;
  • O fugalaau fugalaau e iai lanu lanu uliuli;
  • Snow paʻe - fugalaau paʻepaʻe;
  • New Mixes Dye Highbridges mix - o le maualuga o le vao e le sili atu ma le 75 simita, o fugalaau tetele e valiina i paʻepaʻe ma eseese lanu moana.

O le logo o le fulufulu-fuga

Homeland o le Caucasus ma Asia Itiiti. O le maualuga o le vao e eseese mai le 0.5 i le 1.5 mita. Faafetai i le autu o le rhizome, e mafai ona tupu i luga o le mea leaga, palapala mamafa. O fugalaau lanu papaʻe lanu e tusa ma le fa inisi le lautele. E aoina i latou i ni mea e le o iai i se ituaiga pulumu. O le fugalaau e amata ia Iuni, ma faaiuina i le faaiuga o le taumafanafana. Tupu talu mai le 1814

Fiafia ituaiga:

  • Cerulea - fugalaau susulu;
  • Alba - fugalaau paʻepaʻe;
  • Prichard Veraieti - fugalaau fuʻa-lavender i luga o le 1.5 mita mita.

Ae o loʻo i ai ituaiga meaola e pei o: tumutumu, mamalu-tele-flowered, rapuneloid, Bologna ma upega.