O le togalaau

Alimoni - Marzipan Wonder

Alimoni - o se vailaʻau lelei, mafai ona gafatia 25 tikeri o le kiona. O elemene o se tasi lea o fualaau o toleniga o le toleniina o le lamala. O se laau laʻau po o se tamai laau e mafai ona oʻo i le maualuga o le 10 mita. Amene ola e tusa ma le 130 tausaga. Amene e ola i Afghanistan, Asia Tutotonu, Asia Minor, Iran ma South Transcaucasia.

Almond (Almond)

E mafai ona fuga ma fua mai i soo se tulaga, pe a na o le la, e mafai ona maua almonds i stepes mago i luga o papa. Alu fugalaau muamua lava, ma faʻaalia le faʻalatalata o le tautotogo. O almond o le fugalaau o se vaaiga e le masani ai. E ofuina e ia uma i se ofuvae piniki ma le paʻepaʻe matagofie. O ona fugalaau matagofie e ufiufi uma ai le ogalaau ma lala. O le manogi manaia o fuga o almond e pei o rosa. O fualaau suamalie na fua mai ia Iuni - Iulai, ma o nisi taimi ia Aperila. O ponaivi e tupuga mai i se paʻu vevep. Ova, latou te momotu i ni apaʻau e lua, o loʻo iai se atigi mai ia i latou, e pei o se penina mai le atigi atigi. Ma i totonu o le atigi o se almond nut - o se fatu paʻe paʻepaʻe i totonu o se paʻu enaena.

Almond (Almond)

O fuamoa suamalie, lea e mauʻoa i gaʻo ma meaola, e matua lautele lava ona atiina ae. O aso anamua o le almond ua amata mai i le 9-6 piliona tausaga BC. O le laufanua o almonds o Iran - anamua Sogdiana, lea sa i luga o le teritori o Tajikistan ma Uzbekistan i nei aso. O almond o loo taua i tusi paia paia a Iran, o solo ma sagesa o Iran ua manatu o almonds o se faailoga o "mea uma e te alofa i ai" -o manuia faalelalolagi ma olioli. O alikoni sa manatu foi o se tasi o galuega silisili o le laueleele o Kanana. I le apocalyptic o le Feagaiga Tuai, o almonds ua taua o se laau selesitila ma fugalaau fetu i luga o paranesi. O alima o loʻo taʻua foi i tusitusiga paia.

Almond (Almond)

I le olaga i aso faisoo, o almonds e masani ona faʻaaogaina e pei o se suamalie pe faʻamaʻa. O le mea e fafagaina ai le paluga paluga (almond) i le Middle Ages o le oloa a tupu. Ma i aso nei, i Netherlands ma Peleseuma, i le St. Nicholas Day, e maua ai fanau i fualaau suamalie, ma mo tagata matutua - uluaʻi igoa oo latou igoa, na vaneina mai kuki anika - "almond letters". O tagata faʻapitoa o meaʻai e faia faʻailoa uiga ese mai le paluga o le almond: maota o marzipan faʻatasi ma ni mea taua. O fuamati fuamati i nisi o Europa ua manatu o se faailoga o se faaipoipoga fiafia. O se mea manaia tele - almonds. A o feoaʻi solo Isaraelu i le toafa, na fuga mai le vine i le ala sili ona ofoofogia, faʻapipiʻiina, lanu ma aumai alimoni - e pei ona tusia i le "Jewish Antiquities".

Almond (Almond)