Faatoaga

Faʻaleleia lelei o le faʻaleleia o eleele i meaola o meaola

O le tautotogo na oʻo mai ia i latou lava ma tagata fiafia o latou fale ma fanua poʻo fanua i totonu o le atunuʻu i le fanua o tina. Ae o le tele lava o le fiafia i le galue i luga o lo latou lava fanua ua faʻamalumaluina i se fua maualalo o le quality mediocre. E le o taimi uma e maua mai ai le faʻamaʻiina o fualaʻau. O se auala lelei mai lenei tulaga ogaoga o le tekonolosi o le toe foi atu i le eleele o le malosi o le malosi ma le gau faaletino ma faaletino. Faatasi ai ma le seleselega, ua aveese mai masini ma isi mea mai le fanua, o se vaega taua o le humus, lea e fuafua ai le fuaina o le eleele. O le sili atu o le humus, o le maualuga o le fua o le eleele. O lona uiga, afai e te toe foi i le eleele o le mea o le a gaosia e le eleele biota i le humus, ona i ai lea o se avanoa moni e toe faʻaleleia ai le fausiaina o le tamaoaiga.

O meaola oona e toe faʻaleleia ai le eleele. © USDAgov

Fualaau oona o le tamaoaiga o eleele

I totonu o Rusia, o le tele o atinaʻe suʻesuʻega o loʻo galulue ma le manuia i le atinaʻeina o meaola o loʻo faʻaaogaina i mea taufaʻatoaga, e aʻafia ai mo le faʻatautaia o fanua ma fanua o le taumafanafana. O oloa gaosi na aliali mai i le faatauina atu o oloa, o le autu autu o le faagasologa o mea ola maloloina i soo se ituaiga (togafiti, humus, compost, vao, vao, otaota ma isi otaota) i humus. Latou te le gata ina toe faʻafoʻiina le palapala i le faʻanatura faalenatura, ae faʻateleina foi.

O a sauniuniga mo meaola mo meaola mo?

O le gaosia o meaola faʻapitoa e aofia ai ma aʻafiaga o microorganisms ola, o nisi o ia gaioiga o loʻo faʻaogaina le totoga, ma o isi foi ituaiga o telefoni feaveaʻi e maua i laau. E le gata i lea, ua ia i latou le gafatia e faʻagasolo ai le faʻagasologa o le faʻamamaina o le palapala mai vailaʻau faʻasaina. O meaola o meaola e ofoofogia i le latou taofia o pathogens palapala, nai lo le faaosofia o le atinaʻeina o laau toto, ma faaitiitia ai le fua faatatau o fua faatatau.

  • O meaola ninii e gaosia i le ituaiga o fomu o fualaau oona e mamanuina e toe faʻaleleia ai le fualaʻau masani ma togafitia ai eleele ua faaleagaina i otaota.
  • E aoga tele i le gaosia o le palapala ile eleele malulu mo le faʻamoemoega o le faʻavasegaina mai le microflora pathogenic.
  • Faʻateleina le maua o meaʻai i le taimi o le aʻa ma le fafagaina o laʻau.
  • Faʻateleina le faʻaleagaina o organics pe'ā tuʻuina faapalaga.
  • Lafoaʻi greenhouses mai gaʻo leaga i le taimi o togafitiga o puipui ma faapalaga.
  • Faʻaaogaina ma le manuia i le gaosia o fatu ma isi mea totō.
  • E lelei tele i le tausiga o fualaau ma totonu o laau.

Tekinolosi mo le faʻaleleia o le fugaina o le eleele ma meaola o meaola

I le taimi nei i le lomitusi o loʻo i ai le tele o iloiloga lelei i luga o aʻafiaga o meaola o loʻo ola i luga o le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o le eleele. I le sili atu ma le 3-4 tausaga o le faʻaaogaina pea, o le paʻepaʻe o le palapala ua mou atu, o lona fausaga ua faʻaleleia. E leiloa le gaʻo. I se tulaga matua, o le a amata ona maua le friability. O le lanu o le eleele e suia i le pogisa, lea e faʻaalia ai le faʻaopoopoga o le humus.

O le tekonolosi o le faʻaleleiaina o le tamaoaiga o le eleele e mafai ona iloiloina i se auiliiliga atili e faʻaaoga ai le oloa o mea olaola o le Ekomik Urozhayny o se faʻataʻitaʻiga.

O le moega na gaosia e biofertilizers. © Alan Kotok

Hua o meaola "Ekomik Harvest"

O oloa gaosia "Ekomik Harvest" o loo maua i le ituaiga o vai i totonu o fagu palasitika e mafai ona maua ai le 0.5 ma le 1.0 lita. O le tuufaatasiga o le meaola o meaola e aofia ai meaola masani faalenatura o le faateleina o gaoioiga. E faasino atu i se mea e faʻaleleia ai le siosiomaga. O microorganisms e fausia ai le meaola o meaola e le afaina ai le soifua maloloina o le tagata ma le siosiomaga. O le taofiofia o pathogens palapala, o meaola o meaola e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le palapala, faʻamaʻiina o laau ma faʻamaʻi pipisi, ma faʻaosofia ai le tuputupu ae vave ma le atinaʻe. O le le lelei o meaola o meaola ua mafai ai ona e aveeseina fualaau aina o fualaau faisua ma fualaau ma fualaau suamalie.

"Ekomik Harvest" e aoga tele e faaaoga. O ona fofo taulima, sauniuni mo le faʻaogaina, e taugofie, ona o le uluai fofo mo le sauniuni o le tagata faigaluega e faʻaaoga i le maualuga o le 1: 1000-1: 2000. I le taimi lava i tulaga masani, e amata ona faatelevave vave meaola ninii. A o le i saunia ni fofo o galuega, ua lulu le meaola o meaola. Mo fofo galuega e masani ona faʻaaoga vai mafanafana (+ 25 ° C) vai. O le i ai o le chlorine e fasiotia ai le microflora.

Taua! A e faʻatau se fualaau faasaina, faʻalogo i le aso o le gaosiga. O le pito sili ona maualuga o le oloa o meaola e maua i totonu o le tausaga mai le aso o le gaosiga.

Le faʻaaogaina o fualaau faisua

O le mea e manaʻomia pe a faʻaaogā le tekinolosi o le faʻaleleia o le tamaoaiga o le eleele masani ma le fesoasoani a fomaʻi faʻamalosi o le microbiology, o lona saturation lea i mea tau meaola. O se faʻalavelave faʻapitoa o meaola ninii aoga o loʻo faʻaaogaina mea faʻalelalolagi i le humus ma oʻo atu ai i totonu o fugalaau faʻamalolo, o fua o mea taumafa. O le mea lea, o le sili atu o le meaola o meaola i le fuga o manu, manulele o manulele, otaota laau, palu, vao, otaota ma isi otaota eleʻele ua oʻo i le eleele, o le sili atu o humus o le a maua ai le microflora aoga. E leai se taimi e toto ai laau e faʻaaoga ai humus uma. O le a faaputuputu, ma o le a tupu mai le fua o le eleele. E le gata i lea, o le faʻamautuina o le fugaina o le eleele e lelei lava le faʻamaʻiina o le microflora pathogenic, fufulu ma faʻamalolo le palapala. O le faʻaaogaina o le Ekomik Urozhayny biological product with a good refueling with organics e faʻateleina ai le faʻavaeina o humus i totonu o le palapala i le tele o taimi.

O togalaau Tomato ua togafitia i meaola o meaola. © Phil Roeder

Toto togafitiga

O le meaola faʻapitoa e faʻaleagaina ai le fatu. Faatasi ai ma sauniuniga a le tagata lava ia, o fatu e mafai ona vave gaosia. Ina ia saunia se fofo taulima i le 150-200 g o le vai mafanafana (+ 25 ° C), o le tino 5 pipets ua pa'ū mai se meaola o meaola ua totoina. E faʻafefiloi le faʻafefiloi ma faʻapipiʻi fatu i le fofo mo le 30 minute, afifiina i ni nai nodules. Mumu e ala i le salalau i luga o se pepa solo ma lulu. O le taimi e faʻaalu i le faʻamaʻiina e itiiti lava, talu ai e leai ni togafitiga faaopoopo e manaʻomia.

Faʻaaoga palapala

A maeʻa le seleseleina, fafie, humus, fale palapisi ma isi otaota vao ua aveeseina ma salalau i luga o togalaau aina. A aunoa ma le toe faʻaleleia, e faʻamalo le pito i luga (10-15 cm) ma faʻafeinu. I le aso 2-3, faʻamamaina le eleele susu ma se faʻaaogaina o se meaola o meaola ma mulumulu. O le gasologa o le autumn e faia aʻo lumanaʻi le tau malulu (Aokuso-Setema, le vevela o le eleele e le itiiti ifo nai lo le 10 + 10 ... + 12 ° С). I le tautotogo ma se vaifofo galue, o le eleele e togafitia i le 7-10 aso ao lei totoina pe totoina fatu. A uma ona fafaga i le faʻafeinu ma se paso, o le pito i luga (moni 5 cm) 'oloʻo faʻamaʻapeʻa ma mulumulu ma mulumulu. Ina ia saunia le fofo galue, e 10 l le vai, e vevela i le + 25 ° C, fefiloi ma le 100 ml o sauniuniga autu, lea e fetaui ma se faʻamoemoega o le fofo taulima o le 1: 100. I le eleele tatala mo le 1 sq. Kilomita. m vaega na faʻaaluina i le faʻafefe 3 lita o fofo. I eleele puipuia, o le taumafaina o le 1 lita i le sikuea 1. m. Mo le faʻaopoopoga faʻaopopoina o le kiona, o le puipui ma le faʻaloʻo o le fale lauʻeleʻele ua faʻapipiʻiina.

Totoina togafitiga

O le meaola o le ola "Ekomik Urozhayny" e le gata ina folasia ai le microflora le lelei o le eleele, ae puipuia lelei ai foi fatu mai maʻi fungal, ma faateleina ai lona tetee atu i isi faamaʻi.

Pe a faʻapenaina faʻatoʻaga faʻatasi ma le taumafaiga a le Ekomik Urozhayny, e tatau ona mataʻituina fautuaga faʻapitoa. O se fofo taulima mo le pulupuluina e tatau ona saunia i le faʻaititia o le 1: 1000, o lona uiga, 10 ml o le uluai fofo ua sasaa atu i totonu o le 10 lita o le vai, fefiloi, sosolo i totonu o se pu fanafana. O togafitiga e toe faia pe a uma 2-3 vaiaso. A maeʻa le totoina o laau i luga o le eleele tatala poʻo lalo o le ufiufi, o le pulumu muamua e faia pe a maeʻa le 8-9 aso.

O loʻo i ai i totonu o le fale ia le vaifofo lava e tasi pe a uma le 1-2 vaiaso (faʻaitiitia le tele). I le taimi o le fugalaau, e le totoina laau.

Faʻasaina o laau totő ma eleele ma le biofertilizer

Laʻei pito sili

I le vaitau o le tuputupu aʻe, o se mea e fai i le microbiology e faʻaopopoina i totonu o le palapala e ala mai i luga o laʻei. O le lalaga o luga o le suavai ma le fofoina o vaifofo o se meaola o meaola e masani lava ona faia i luga ole eleele malulu. I totonu o se mea malogo, e mate faʻafuaseʻi microorganisms ma o le a le aoga le faʻamoemoe o le togafitiga. Mo aʻa, ia faʻaaoga se vaifofo o le 10 lita o le vai (+ 25 ° C) ma le 20 ml o se meaola faʻapitoa. O le faʻaititia o le 1: 500. Faaaoga 1-2 taimi i le masina i le palapala 2-3 lita i sikuea mita. m sikuea. Laei pito i luga Foliar e ala i le pulupuluina o fualaau aina suamalie e lua taimi e faia ai: aʻo leʻi tupu ae ma ao faagasolo le vaitaimi o fualaau aina suamalie. O le tafe o le fofo galue e faalagolago i le tele o le pale ma e 5-10 lita i le vao ma 10-20 lita i le laau. O fualaau faisua e sosoloina i se vaifofo o le manatu lava lea e tasi i le vaitaimi o le faamai, e le silia ma le 2-3 taimi ma le malologa i vaiaso taitasi. Mo le puipuia ma le tausia lelei o laau ola maloloina i le taimi atoa o le tuputupu ae, o fualaau faisua ua totoina i le 1: 1000 solution (10 ml o meaola olaola i le 10 lita o vai). Faʻaauau le faʻaleleia pe a uma 2-3 vaiaso ma maeʻa i le 10-15 aso ao le i seleina.

Faʻatauga

O oloa gaosi "Ekomik Harvest" ei ai se isi mea ofoofogia. E mafai ona faʻaogaina lenei meaola mo le vave gaioiga o otaota i le biocompost. A o le tautotogo-tautotogo e totoina laau, laau toto, togavao, seleselega o lau o le autumn, faamamaina o togalaau aina mai luga, faaputuga otaota otaota e aoina i nofoaga eseese. O faaputuga ua fausia e le manaomia ona siitia mai lea nofoaga i lea nofoaga. Ua lava le faʻaaogaina o lala, vine, tamai pou e pei o se alavai. O faʻataʻitaʻiga 20-30 cm o le tino o meaola, e faʻafefeteina i le palapala, e tatau ona faʻamaligi ile vaifofo o le vailaʻau. I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻavainuina ma se paso. E saunia le fofo o galuega i le maualuga o le 1: 100, o lona uiga, 100 ml o le uluai sauniuniga e faaopoopo i le 10 lita o le vai mafanafana. O le i ai o le okesene i totonu o se faaputuga otaota e faʻavaveina ai le faʻavaveina o le mea faʻasaina i le tele o taimi. Ua saunia le compost vave mo le faʻaaogaina i le 1.5-3 masina ma avea o se meaʻai lelei mo le eleele "tagata faigaluega" pe a faʻaaoga i le taimi o sauniuniga o le lauʻeleʻele po o le taumafa i le tautotogo-taumafanafana. Biocompost o le puna sili lea ona aoga o microflora aoga mo le toe faʻafouina o le palapala, poo le faʻaaogaina o eleele.