Fugalaau

Se filifiliga o ata o fale sili ona matagofie ma le masani ai i totonu o laau

I le aoina o tagata faʻatoʻaga faifaatoaga i aso nei e mafai ona e maua fugalaau mai le salafa o le lalolagi. E faigata ona mafaufau i le tele o igoa i aso nei e aofia ai le lisi atoa o ia togalaau, ma le taʻuina o fale matagofie pito i totonu e matua le mafai. O nisi ituaiga ituaiga o meaola e iai ni mea e sili ona manaia, o isi e sili atu ona matagofie nai lo lanu o lanu ma foliga e le masani ai, ae o isi masini o loo faapipiiina i ipu ma laau sili ona lelei, lea latou te fai mai "totoina ma galo."

I le tautala ai e uiga i le "mea sili ona lelei," o tagata taʻitasi e togitogi e faʻaalia ai lana lava liʻo o laau. Ae a pe afai e te taumafai e talanoa pe tusa ma le 15 aganuu i totonu, o le tele o le a mafua ai le maofa, faamemelo, ma atonu o se manao e fia iloa atili e uiga i fugalaau e le masani ai fale, ae le na oa latou ata ma igoa.

Ata ma igoa o fale e le masani ai fale fale e le masani ai

E le o taimi uma o le teuteuga autu o le laau o ona fugalaau ia. Talu ai nei lava, o le teuteuina o laʻau ma lau o foliga uma ma lanu o le nuanua ua oʻo mai i foliga. Ae, e fesuisuiai, ma e ese mai ia i latou, i totonu o faletusi o le natura e tele naua laau totino tulaga ese.

I aso nei, o tagata e totoina vine e tatalaina ni manatu e faatosina mai ai o latou mafaufau i le latou ata muamua, lea e taʻitaʻia ai i nisi o taimi le mafaufau: "Pe o se fale e le masani ai le fale pe o se mea fou e faia i se tagata mamanu tino ese?"

Trachyandra

I le afa muamua o le 19 senituri, na maua ai se laau uiga ese i luga o laufanua papago o Aferika i Saute, ma o loo tagiau i foliga mataga. E fesoʻotaʻi ma le aloe masani, e laʻititi lava le tagata faatau. O le umi o laulaʻau lanu meamata e foliga mai o se meataalo meataalo e le sili atu i le 25-30 cm, ma le fuaina o se fetu e pei o le paʻepaʻe poʻo le piniki piniki, e oʻo atu le 30-40 cm i luga o le eleele.

O le mauaina o le taʻutaʻua faafetai i le ata, o se fugalaau totonugalemu ma se igoa e le masani ai i tagata lautele e seasea ona maua i ni faaputuga tumaʻoti i aso nei. Ae ui i lea, o le le mautonu o se laau e mauaa i le itu i sisifo po o sasaʻe, e manaʻomia le suāsusu masani ma faamalieina i le vevela o le potu, tautala e uiga i mea lelei o lenei olaga "vavega o le natura."

Euphorbia tirucalli (Euphorbia tirucalli)

Fans o fafo o le a le tumau pea le le fiafia i lenei fale tele fale, o lona ata ma le igoa e taʻu mai ai o le aganuu e sau mai nofoaga vevela ma vevela. I le fale, o le euphorbia o tirukalli o loʻo faʻaalia ai se uiga le faʻamaualuga, faʻalautele i totonu o se faʻafefiloi palapala mo le gasegase ma, e itiiti le tausiga, e mafai ona oʻo i le maualuga o le 2 mita.

O se vaega taua o le laau, o lala laau, toetoe lava leai ni laulaau, vali piniki ma moli i luga. O fugalaau euphorbia e laʻitiiti, lanumeamata, e le mafaamatalaina. O laʻau papaʻu laititi e tu i tumutumu o lālā ma o loʻo valiina i lanu lanu tutusa.

E manaomia e le laau le suāuʻu talafeagai, ona o le leai o laʻau e gafatia ai le i ai i le la i le atoatoa, ma i le paolo e toe maua ai lona lanu lanu meamata.

I le taumalulu, o se taimi e malolo ai ua faʻavasegaina mo le susu, tuʻuina le malologa i le vevela e le sili atu i le +15 ° C.

Euphorbia obese (Euphorbia obesa)

I le mea muamua na tilotilo i ai, o le gaohorbia gaʻo e pei o le cactus po o se polofesa a Iapani faʻataʻitaʻiga o le lumanaʻi, faʻatalanoa i filo lanumeamata-lanumeamata. O le mea moni, o le aiga vavalalata lea o laau ua uma ona faamatalaina. O le mea faʻapipiʻi ua i ai le foliga o se polo uʻamea ma laina o laʻau laiti. Lanu meamata pe lanumoana le fugalaau o le laau o loʻo i le foliga o se pale i luga.

O le faasolosolo malie lava o le igoa o se fale e le masani ai, i le ata, ua sili atu ona sili atu ona lauiloa i le va o tagata e sili ona lelei, ma i latou o fai togalaau masani. O le asō ua sili atu ona latou maofa nai lo le gaʻo o le gaʻo, o ona vailaau interspecific, faapea foi ma ituaiga eseese.

Pachypodium (Pachypodium)

O le tele o tagata malamalama i totonu o laau e masani lelei i le euphorbia Mila, e lauiloa o le pale tuitui. O se laau e le lelei tele ma lanu paʻepaʻe, lanu piniki, fugalaau lanumumu i luga o se mea e pricklyl e talitutusa lava ma se pachypodium mataʻina.

O le mea moni, i le meaola mulimuli, e le mafai ona taʻua fugalaau le talafeagai. Snow-paʻepaʻe pe itiiti foi le lanu samasama e faʻafefeteina fugalaau, pei o pale, faapaleina le rosette o laʻau mataʻutia i luga o se uʻamea fulafula e ufiufi i uumi uumi.

O le laau o laufanua valevalenoa i le gasologa o le tausaga e fiafia i le malamalama susulu, i le taumafanafana e manaomia ai le tele o vaiinu, ma i le taumalulu e faʻagesegese ai le atinaʻe ma malolo ai. E pei foi o isi suauu, o le pachypodium e togi.

A e alu, e manaʻomia ona e faʻaeteete ona o vao tuitui ma le vevela, o le inu o le koi.

Crassula

O le aiga o Tolstyankov e lauiloa mo le tulaga matagofie o ona laau totō. Crassula o se ituaiga lautele, o le tele o sui o tagata e fiafia i fugalaau e fiafia i ai ma ua leva ona ola ae o ni mea teuteu i totonu o fale.

E mafai ona faʻaleleia le susuga o laulaʻau, e mafai ai ona faʻaleleia le susuga o le susu ina ia maua ai le lamala i le gaogao. Laʻau e leai ni eleele paleni, e leai se taimi e moe ai, fuga, e pei o le lauiloa tupe, ma e seasea ona faʻalautele le vao i le fale.

I le taimi lava e tasi, latou te le mautonu, o mea e aofia ai ma le tausiga laiti, e faigofie ona nonofo faʻatasi ma tagata faʻamalolo ma umi le fiafia i latou o loʻo i ai ni lanu pupula ma foliga faʻapitoa.

Vaitafe o fale laau: ata ma igoa

Mai le taimi, o le tagata ua tosina atu i atunuu mamao mo le le mafaamatalaina matagofie ma mea ofoofogia na maua. I aso nei, ina ia avea ma tagata masani, e le tatau ona alu i tuluiga o le lalolagi. Lalo o le a tatou talanoa e uiga i igoa ma ata o fugalaau i totonu o le fale o soo se tagata e teu ai le fale o le a lagona e pei o se tagata moni moni mai le sami, manumalo i le sami loloto, o se malolo i le ituaiga o vaovao malolosi ma e oo foi i se tasi e auai i luga o se paneta ese mai fafo.

Tesepelia eseese (Stapelia Variegata)

O Stapelia e le o se aganuu fou pe seasea foi, ae e oo lava i na fugalaau fugalaau e masani lelei i le laau e le masani ona latou iloa e uiga i le "faailoga" e le masani ai. O fualaau tetele nei o lanu viole-auro po o le lanu enaena. O loʻo faʻapipiʻiina i luga o faʻamaufaʻailoga taʻitasi ma, e tosina mai ai le eletise, faʻafeiloaʻi ai le manogi e le lelei.

O se tasi o fugalaau e le masani ai totonu ole fugalaau e iai le igoa o le paluga e mafai ona iloa ile igoa o le usita. O lenei ituaiga o Rhodes mai Aferika i Saute e le faʻafefeteina, e faigofie ona faʻafefeteina le lemu o le susu, malamalama tele ma e na o le fefe lava e faʻaleagaina le aʻa.

O se aiga vavalalata o le laau ua tupu foi i le aganuu. O se lapoʻa tele lenei ma fugalaau e sili atu ile 20 cm le maualuga.

Pseudolithos (Pseudolithos)

Pe a lisiina i fafo fale o laau mai se ata ma se igoa, e le mafai e le tasi ona taofi i se aganuu e leʻi leva ona amata ona faʻaaogaina i totonu o faamalama. O lenei pseudolithos o se tasi lea o mea sili ona le masani ai, e pei o se sami maʻa e ufitia i algae ma 'amu.

I aso nei, e itiiti ifo ma le luaselau ituaiga o laau toto o loʻo suʻesuʻe ma suʻesuʻeina ma le suʻesuʻeina, ae o nei mea uma e matua teuteu ma e ui lava e le faigofie ona tutupu, o le a avea ma fetu susulu i soo se aoina.

I le natura, pseudoliths e nonofo i le va o maa i le Aferika i Saute afu laufanua valevalenoa, lea e faamatalaina ai le ituaiga o laau totino ma o latou foliga faigofie i le leai o le susu. Talu ai ona o le leai o se faʻaleaganuʻu masani, pseudoliths ua aʻoaʻo e faʻaaoga lago. Ina ia tosina mai nei iniseti, fuga lau lanu lanu violē-lanumeamata e salalau solo se manogi manogi o meaʻai pala i le itu.

Venus flytrap (Dionaea musipula)

O luga sa tuuina atu i ai ata ma igoa o fugalaau i totonu o fale e faatosina ai iniseti mo le palotaina. Ae ui i lea, o le vavave o le tele o le "pepelo ma le le fiafia." O lenei fale matagofie o le fale, e pei o se tagata ese mai le mataʻu i ata tifaga, o loʻo faʻaalia ai le laiti ae le tele ma mailei mailei e puʻe ai le le fiafia lele po o le apogaleveleve. O le ogatotonu e pau i totonu o se mailei malosi e mafua ai ona tapuni le mailei, ina ia mafai ai e le fugalaau ona taʻe ma osofaia le vete.

O le laau o le a fiafia e le gata i le galueaiina, ae faapena foi i le mataituina. Mo le lelei, o le fugalaau e manaʻomia ai le faʻaleleia atili o le manogi o le ea ma le palapala, faʻapea foi ma se nofoaga susulu ma se ata malamalama manino.

I le tau mafanafana, e tupu ai le vevela i le vevela o le potu, ae fefe ile malulu ile 15 ° C. I le taumalulu, e faʻamamā le ipu mo le taumalulu i totonu o le pusaaisa.

Laʻau matagofie pito i totonu: ata ma igoa

O laau toto e masani ona mafua ai le faamemelo lautele, faaalia le tomai ma le maelega o le tagata e teuteuina, teuteu totonu ma fiafia. I aso nei, o se tagata e fiafia i totonu o laau i totonu o loʻo i ai le aia e filifili ai i le faitau sefulu ma le fiaselau o tagata mananaia ma matagofie. Ae ui i lea, e seasea lava ona iai fugalaau i totonu, o latou ata ma igoa e le o lauiloa tele pe ua le galo foi.

Lantana camara

Lantana - o se laau laʻau matagofie matagofie i Aferika ma Amerika i Saute e sau mai le aiga o Verbenov. I totonu o le vaomatua, e taua tele le aganuu ona o mea e sili ona manaia tele e aofia ai le lanu samasama, moli, lanu viole, fugalaau ma isi lanu.

O fugalaau fugalaau laiti e aoina i pulou pupula ua suia lanu, o lea o foliga mai o se vao e oo atu i le tasi ma le afa mita le maualuga o le suiga faifaipea. I le taimi lava e tasi, o le fugalaau e amata mai ia Me e oʻo atu i le autumn, o le laau e susulu, laititi le lanu o laʻau ma fugalaʻau paʻu o loʻo fausiaina le lautele o le pale. I totonu o se fagu, e mafai ona tupu le susulu i le foliga o se laau laʻau poʻo le fesoasoani o se lauulu e fai ai se laʻau matagofie.

I le ogatotonu o le laina, o le tagatanuu o loʻo nonofo i le tolotolo e le o le taumalulu ma ua tupu na o totonu o le fale, o le ipu mo na o le taumafanafana, pe a leai se lamatiaga o le malulu ma timuga malulu, e mafai ona ave i le togalaau.

Abutilon

O le igoa o le fale toto i totonu o le ata o se mea faʻaaoga poʻo se mea i totonu. O le ituaiga, lea e vavalalata vavalalata ma le mallow, hibiscus ma levater, e manaia mo fugalaau fugalaau mo le umi ma le ofoofogia o le matagofie o le fugalaau, lea e ufitia ai le laau shtambovy i logo manaia tele.

Fugalaau i totonu ma le moli e pei o le ata, fugalaau po o corollas i le paʻepaʻe, mūmū, apricot maaleale, fugati, samasama ma le lanu violē o le a le tuua ai se mea e sili ona le fiafia i ai le mea sili ona taua. O laau toto e mafai ona faigofie ona fatuina, maua ai le maualuga o le tuputupu ae, e le faʻafefe ma puipuia mea teuteu i le gasologa o le tausaga.

O Abutilon sa taua o le maota o le fale ona o le tele o laʻau e lima-fingered, lea i nisi o laʻau e le mafai ona naʻo le lanumeamata, ae o le papaʻe, siliva poʻo le auro, faʻasolosolo poʻo vaega atoa o le malamalama.

Lachenalia aloeid (Lachenalia aloides)

O fale matagofie pito i totonu e mafai ona le gata o laau tetele, ae o ituaiga meaola tauagafau foi. O se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le lashenalia, o se laau susulu susulu e ola i le taumalulu.

O le susulu o le suavai, e talafeagai mo le faʻasaina muamua o laau totō e tupu lelei i nofoaga lelei, e fiafia i le malulu ma ua i ai i le vevela o le 8-12 ° C e amata ai ona atiina ae ma faʻapipiʻi se pulou ma se pulumu o fugalaau faʻalanuina i lanu samasama, lanumeamata, moli ma le lanu violē.

Calceolaria (Calceolaria)

O le faamalama o le sill o le a le itiiti ifo le malamalama i laau laiti o le calceolaria, lea e le mafaamatalaina e le gata i le tele o fugalaau, ae faapena foi i lo latou tulaga ese. Manatu o pepe manulele poʻo seevae, o laumei e valiina i le tele o lanu ma le pale o 'ie ma se maualuga e 15 i le 20 cm.

I le fale, o lenei laau toto ua tupu ae o se tafaogalua ma mautinoa ia faapuupuu le pale pe a maeʻa le fualaau. Ma o fugalaau o loo faaalia i le ata, o laʻau matagofie pito i totonu o le fale ua taua o calceolaria, tumau pea i le susulu ma le umi, tuu ipu mai le susulu o le la, ma faʻaleleia pea le eleele.

Streptocarpus (Streptocarpus)

O le aiga o Gesnerievs na ofoina atu ma le agaalofa ni tagata fai togalaau faʻatoʻaga ma le tele o ituaiga mea teuteu, lea e tatau ona mafaufau i ai i aso nei i fale matagofie pito i totonu.

Mai Madagascar ma le talafatai o Aferika i Saute, na oʻo mai ai streptocarpus i luga o faʻamalama a Rusia, e mafai ona tauva i le tutusa o taimi mo le alofa o tagata fiafia ma le lauiloa senpolis ma gloxinia.

O fugalaau o Varietal e fuga mai pea mo le tele o masina. Latou te le manaʻomia se taimi malolo, latou te faigofie ona gaosia ma le fesoasoani a fatu, lau ma tamaiti. Ma e tusa ai ma le matagofie, o la latou fuga e le itiiti ifo i le violets i luga o se laʻau laʻau lauiloa ma i le taimi lava e tasi e mafai ona tulaʻi mai le tele o fugalaau fugalaau o le lautele teleutū mai le paʻepaʻe paepae ma le lanu violē po o le paʻu. O se fugalaau e fai mai e sili ona manaia i totonu o le fale e fiafia i le malamalama.

Vaʻaia laititi fuālaau totonu: igoa ma ata

O le faʻaaogaina o fale o se tagata moni floriculturist e le mafai ona mafaufauina e aunoa ma ni mea faʻapitoa uiga ese. O ia ituaiga ituaiga e masani lava ona fai mai ai le suafa o fale sili ona matagofie, ma o ata ma igoa o ia ituaiga o togalaau e masani ona faalogoina.

Kolumena

O lenei mea matagofie, e le o maua i fale uma. Ma o le pito iinei e le o le faigata ona alu, ae o le tele o se tagata matua. Aumai i le ata o se fugalaau e seasea tupu i totonu ma le igoa o se paʻu, tuputupu ae, e maua ai le lau mafiafia ma le afa mita, ma faasolosolo solo i laʻau laʻau ma lanu samasama mumu. O le laumei o corollas e sili ona manatuaina le auro auro, o le mafuaaga lea o le lauiloa o le igoa lauiloa o le fugalaau auro.

I le aganuu, e masani ona masani le ituaiga o meaʻai, e ui lava o le koluma mamalu, e lanuina i lau lanu violē, e le o lalo ifo i se mea teuteu. O le laau e fiafia i le paolo ma le leai, susulu o le la, e manaʻomia le faatumauina o le maualuga o le suamalie ma le tausiga o lauusiusi.

Clerodendrum

O se tasi o laau sili ona manaia i totonu o fale e mafai ona amanaia lelei o se agamalu ma i le taimi lava lea e tasi e sili atu ona manaia. I le natura, o le tele o ituaiga o lenei agavaʻa maualuga o loʻo maua i totonu o le vasa suavai o Aferika, Asia ma Amerika i Saute.

O le malosi tele o laufanua e iloga i lanu lanumeamata ma laʻau vave, ma fugalaau o ituaiga taitasi e le tutusa, e matua matagofie lava ma sili ona manogi. O le lelei o le laau e umi ma tele fua e tusa lava pe tupu aʻe i totonu o se fagu, faʻapea foʻi ma le tausiga taugofie mo tagata uma.