Isi

Tuuina atu o fugalaau i totonu i le fale

E fa mafuaʻaga autu mo le faʻaleleia o fale ile laʻau i le fale: ia tele atu laau e aunoa ma le faatauina mai i taimi uma; ia suia mamanu tuai ma ni mea fou malosi; ia maua laau e ono le mafai ona maua; e avatu i uo.

O le toe gaosia o fugalaau i totonu o nisi tulaga e le mafaia e aunoa ma ni meafaigaluega faapitoa. E tatau ona e faʻatau se fale kati faʻatasi ma tulaga faʻaletausaga o le siʻosiʻomaga poʻo le tuua lenei pisinisi i tausi fale. Ae peitai, mo ituaiga eseese o fugalaau i totonu, e mafai ona faia le toe gaosia i le umukuka po o se potu avanoa. O le faʻaaogaina o se auala faigofie, o le a lava pea lau fuainumera o laau toto, ma atonu e mafai ona e tatalaina lau lava pisinisi.

O metotia o le faʻaleleia o fugalaau i le fale ua tuʻuina i luga o lenei itulau. E i ai isi metotia, ae e le o lauiloa pe talafeagai mo naʻo se fuainumera faatapulaa o laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalauteleina o laau i totonu ole auala eseese, e pei o le lūlūina o fatu poʻo le lūlūina o spores, e talafeagai lelei mo ferns. O loʻo faʻaaogaina vaʻalele mo laau totō ma le mafiafia, maʻa, faʻamau, ma laumei faigofie mo vine ma fualaau matagofie ma ni gaʻo faʻaoga umi.

Faʻapenaina o fugalaau i totonu ile lala laau

O nisi ituaiga o meaola e fai ma tamaʻi laiti, tama teine ​​e totoina i le pito o fuālaʻau (eg, chlorophytum ma saxifrage fanau) poʻo luga o lau matutua (faʻaf., Asplenium bulbiferum). E faigofie ona faʻasaʻoina. Afai e leai se aʻa e tasi i luga o le laau, faapipii i le faapaʻu susu mo le luluina ma le faapipiiina. A maua le aʻa o le laau, vavae ese mai le fale o tina. Afai ei ai ni aʻa o laau, o le a vavaeeseina i latou mai le tina ma totoina e pei o ni aʻa.

Avega o se auala e faʻaleleia ai laau i totonu

O le tipiina o laau i totonu ole auala masani lea e faʻaleleia ai totonu ole fale ile fale. I le avea ai o se tulafono, o le taimi aupito sili ona tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. E masani lava ona tuʻuina i totonu o le susu susu pe a uma sauniuniga. O cacti ma le suamalie o mea e totoe e totoe e malolo mo ni nai aso.

Faʻatutu ni pine se fa i totonu o le fagu ma tuʻu se pusa paʻu i luga oi latou, faʻamautuina i se paʻu o loʻo i ai. Tuu le pusa i se mea susulu, ae aunoa ma le susulu o le la, i le vevela o le 18 ° C pe maualuga. A mafai ona iloa se tupu fou, faʻafefe le faapalaga ma aveese le tipi. Faʻaliliu ia mea taʻitasi i totonu o se tamai ulo ma le faapalaga. Sulu lemu ma vai e fetaui ma le faapalaga i aʻa.

Faʻapupulaina o fugalaau i totonu o fanau

O nisi o laau totō e fai ni vaʻai lanu (mo se faʻataʻitaʻiga, cacti ma bromelia) poʻo ni tamai pulu e lata ane i le matua matua (mo se faʻataʻitaʻiga, hippeastrum). O uso laiti e tatau ona vavae ese i le latalata i le autafa autu pe a talafeagai ai, ia tausia uma aʻa i luga ia i latou. Totoina i totonu o le faapalaga mo le luluina ma le faapipiiina, ma ia tausia lelei mea e masani ai. Vavaeese tamaʻi pepe mai le pulu matua ma toto i totonu o le ulo.

Faʻapenaina o laau i totonu ile vaevaega

O le tele o laau totō e tupu aʻe i luga o le lanu ma tamaʻi teine ​​(mo se faʻataʻitaʻiga, ferns, senpolia ma le gaseviaia). Aveese le laau mai le ulo i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. Aveese ma le faaeteete se vaega se tasi pe sili atu foi, ia aveese lemu le vaega o le faapalaga e saili ai le vaeluaga o le totogo e le mafai ona toe totoina ma le vaega o totoe o le laau. Vavaeese i ou lima po o se naifi malosi. Suʻeina vaega vavae i totonu o le faapalaga mo le luluina ma le faapipiiina. Seia oʻo i le amataga o le tuputupu ae, e itiiti le vai.