Faatoaga

Matou te suesueina le ituaiga o povi i luga o le ata ma faamatalaga

Ina ia mafai e tamaʻi povi povi povi ona ola e tusa ai ma faʻamoemoega o le lafumanu, e le lava le faʻatau o manu muamua na tosina i ai. E taua le filifilia o ituaiga o povi filifilia mo le faatoaga i le tau i se vaega faapitoa ma tausia i se faatoaga tumaoti.

Filifiliga ma ata o povi e sili ona sailia ma lauiloa i Rusia ma atunuu o latalata i fafo o le a fesoasoani e fuafua le filifiliga ma aoao atili e uiga i ituaiga o meaʻai.

O ituaiga uma o povi, e tele selau i le lalolagi, ua vaevaeina i ni ituaiga se tolu: aano o manu, susu ma aano o manu ma le susu. O le eseesega o Rusia e laitiiti tele. O le fuainumera o ituaiga na maua i totonu o le atunuu e tapulaa i le fitu sefulu lua, faatasi ai ma le toatele o le fafagaina o povi. O lenei filifiliga ua atiaeina talafaasolopito. O vaitau pupuu i le tele o itulagi ma malulu malulu, lea na aveesea mai ai povi o meaai pupuu na latou manaomia, na taofia ai i latou mai le maua o mea lelei lelei mai manu fasi manu. O le tau o le tausia o manu i le tau malulu na sili atu ona taugata oloa nai lo isi meaʻai.

E ui lava i aso nei o le gaosiga o povi i Rusia o loʻo lauiloa ma faigofie lava, o le tele o faatoaga, e faʻaaoga ai aafiaga mai fafo ma o latou lava aʻafiaga, ua amata ona faʻaleleia meaola o aso nei.

Faʻatoʻa susu a Dutch

I le tasi itu, o manu o le Dutch Dutch, breed o le Dutch Dutch, i le tasi itu, e mafai ona mafaufauina o augatama o le itu, ma o le isi, o ona sui sili ona lelei.

O povi ma povi mai Holani o tuaa o ia ituaiga lauiloa i Rusia i aso nei e pei o Kholmogorskaya, o le moa. Ma o le taimi nei, o manu o loʻo faʻaaoga lelei i le fausiaina ma le fausiaina i le tele o atunuu o le lalolagi.

O povi faʻanoanoa e masani ona lauiloa i Europa, ma i le seneturi ua tuanaʻi, faʻafetai i le filifiliga faifai pea, o le gaosiga o manu ua faateleina tele. Povi ma le paʻepaʻe o povi Dutch ua sili atu ona faʻamalosi, muscular ma faigata.

Mo le tausaga faʻaletalena, Baranka e oʻo atu i le 4.5 afe lita o susu susu e aofia ai le 4% gaʻo.

O sui o lenei ituaiga o povi ua matutua, o alii matutua matutua e mafai ona mamafa i le mamafa o le 1200 kilokalama, ma povi - 800 kg. E fanau mai calves ma le mamafa e tusa ma le 35-40 kilokalama, ae o aso uma latou te faʻaauau ai ona mamafa, e faʻatuputeleina i le 800-1200 kalama.

Faʻasologa o le ituaiga o povi

Suiselani ua avea ma nofoaga e sili atu ma le tasi ituaiga o povi, lea e le o se mea e ofo ai ona o le tulaga matagofie o le natura o lenei atunuu, o le anoanoaʻi o vao suamalie ma aluga masani. O le aano o manu ma le susu o le povi, ua taʻua o Simmental, na aʻafia aʻa uma e le gata i luga o slopes i Suisilani, ae faapea foi i tulaga Rusia.

O povi o le fatu o le Simmental e le lelei, e faigofie ona faʻafetaui i ituaiga ituaiga fafaga ma o le mea lea e mafai ona faigofie ona teu i totonu o lotoa tumaoti. O manu e iloga i le gaosiga lelei o le suāsusu, e maua ai le tusa ma le lima afe lita i le tausaga, ma le lelei o le suasusu, o lona gaʻo gaʻo e lata i le 4%. O fua o le susu e maua ai susu susu o le 12,000 lita. O le gaosiga o le susu e le na o le ituaiga o povi. I le lautele, o meaola e tuʻuina atu ai i lē e ona le meaʻai lelei.

O le mamafa o le povi povi e fafagaina lelei e tusa ma le 600 kilokalama, ma povi - sili atu i le 800 kilokalama.

I Rusia, e mafai ona maua susu povi i le itu i saute, mo se faataitaiga, i le itulagi Black Earth, i totonu o Saratov ma Rostov eria.

Aishir e tupu mai povi

O le susu susu o povi mai Sikotilani e fiafia tele i le malosi ma le lelei o le gaosiga. O le leai o se tulaga taua tele e pei o le tele o ona aiga i ona po nei, o lanu mumu-motley a le Aishir e maua ai le sili atu ma le 5,000 lita o le susu ma le gaʻo oona e oʻo i le 4.2% i le tausaga. O le faʻaleleia o le faʻaleleia e sili atu ona lelei i nofoaga vavalalata e le mafai ona faʻaalia ai manu i le vevela vevela o le vevela.

O se uiga iloga o lenei fatuga o le lapopoa e pei o sela e pei lava o fafine. O manu e i ai le pusa lautele, lautele lautele saʻo vae ma se gutu laitiiti, puupuu. O se vaʻavaʻai faʻatasi ma ni maso laiti e faʻamalamalamaina vave ona faʻaalia le susu susu o le ituaiga. O manu ua amata ona matutua ma e mafai ona fananau i le lua tausaga.

Jayser ituaiga o povi

O le isi ituaiga susu o povi mai Peretania ua manatu o se tasi o tagata matua, ae o le tele o tausaga o le olaga ua leiloa lona taua. O nei povi o le ituaiga o le Jersey, e lauiloa e le tele susu susu e pei ona maua i le 7% le gaʻo susu. O lenei uiga lelei o le oloa muamua na afaina ai le tufatufa o manu i le lalolagi. Ua faʻasaina e le au fai tulafono a Peretania le faʻatau atu o povi mai le atunuu, ina ia le faʻafefiloi le faʻatoʻaga ma isi. Ae o le faasolosolo malie lava o le malosi o le faasaina na vaivai, ma na vaaia manu i luga o faatoaga o tuaoi ma mamao.

O le tufatufaina atu o lenei ituaiga o povi sa siitia i luga ona o lona le mautonu ma le manuia o le faasilasilaina i ni tulaga eseese, e aofia ai nofoaga afu ma vailaau. O povi e iloga i se pulou malamalama, o se ulu laʻititi, o se tino umi ma se ipu lapopoa tele. O le lanu o meaola e tele lava ina enaena ma enaena. O lanu mumu ma paepae o lanu eseese e taliaina.

O le mamafa o se povi matua e le sili atu i le 700 kilokalama, o tamaitai e 150-200 kg le malamalama. O povi o Jersey e maua mai ai meaʻai.

Holstein ituaiga o povi

O susu Holstein o susu na maua i Europa, e foliga mai, o le faʻamasino i le igoa o le ituaiga, ae o le New World. O le au faifaatoʻaga o Amerika ma Kanata ua avea ma faavae o le lanu uliuli ma le paʻepaʻe manu o Dutch ma i le fia selau tausaga na matua suia ai, ua avea ai ma mea e sili ona salalau i le lalolagi.

O uiga o le Holstein ituaiga o povi e aofia ai le fua faatatau o le susu i tausaga taʻitasi e tusa ma le 7-8 afe lita o le susu, o se mea e maualalo le maualalo o le 3.7%. I le taimi lava e tasi, o meaola e faʻaalia i le maualuga o le susu susu e oo atu i le 3.5 lita i le minute.

O Holsteiners o aso nei o povi tetele ma povi e ola e oo i le 1200 kilokalama ma e oʻo atu i le 700 kilokalama. O sui o le susu susu o povi ei ai se tino umi umi, o latou susu ma se malosi malosi.

Faatasi ai ma povi susu i Rusia, ua nofoia e Hollandins se tasi o nofoaga taua, lea e faafaigofieina e a latou lava faatoaga, lea e maua ai se lafu manu lelei e mafai ona faamaonia ai soo se faamoemoe o se faifaatoaga po o se tagata e ona le faatoaga.

Schwyz fua o povi

Maualuga gaʻo gaʻo ma susu susu Suʻe Suetena o povi na maua i Suitiselani. O nei meaola e masani ona lanu enaena, lanu paʻu ma lauulu pupuu. O le tino o povi poʻa ma povi uumi e umi, o le pito i tua e paʻu ma malosi. O uiga o le fatu e aofia ai le lautele o le fatafata, se pupuu, le malie ma le ulu puʻupuʻu faʻatasi ma se faʻamaumauga faʻasolosolo ma ni pu laiti pogisa. O povi matutua e ola i le 600 kilokalama, o le mamafa o povi e mafai ona oʻo atu i le 950 kilokalama.

O povi vaʻai Schweiz e faʻamatalaina i se soifua maloloina lelei, vave faʻalauiloaina ma vave le matua. Ae ui i lea, o taunuuga lelei mai meaola e mafai ona ausia naʻo le tausiga lelei ma se taumafataga filifilia lelei. Lelei lelei aano ma luga atu i le 5 mano lita o le susu i le tausaga e maua mai povi.

Black-motley ituaiga o povi

O povi Dutch ma manu i le lotoifale na avea ma augatuaa o ituaiga lanu uliuli-paʻu i le Soviet Union. O lafumanu faʻanoanoa ua salalau solo i Rusia ma e na o le lua laasaga o le steppe ma le susu o susu i le tulaga o lafumanu. Ona o le lauiloa o le ituaiga i luga o le teritori o le atunuu, e tele ituaiga o povi paʻu-minoi na latou atinaʻe, ma maua ai le masani masani, ae ua faʻafetaui i tulaga eseese o soifuaga ma le tausiga. O le mea lea, mo se faataitaiga, o vaʻai Ural e matua ese lava mai tagata o le itu i Sasaʻe Sasaʻe, ma le Central Rusia mai povi o lo o taumafa i le itu i saute o Rusia.

O le lanu uliuli ma le paʻepaʻe o povi e tu i fafo mo lona gaosiga maualuga o le susu, ae o le aano o manu o meaola e le o se mea mulimuli. E pei o ituaiga uma vavalalata faʻatasi ma aʻa Dutch, o manu felanulanuaʻi o le filifilia o aiga e aofia i:

  • umi umi;
  • lautele i tua;
  • tele lapoa.

Faamaumau susu susu o povi uliuli ma paʻepaʻe e mafai ona oʻo atu i le 18,000 lita, ae o le toharite o le burenka mo le tausaga e sili atu i le 6 mano lita o le susu e maua mai ai le fua o le gaʻo pe a ma le 3.5%.

I aso nei, o loʻo taumafai tagata faʻatoʻa Rusia e faʻaola manu ina ia faʻateleina le gaosiga o oloa ma maua ai se oloa gaosiga e manaʻomia e le tagata faʻatau.

Kholmogorsk fuaina o povi

Faatasi ai ma ituaiga susu o Rusia, o laʻau o le Kholmogorsk ituaiga e masani ona toetoe lava o tagata uma e masani ona masani i meaʻai manu. O le aiga o Kholmogorsk na maua mai povi na maua i lalo o tulaga e le lelei mo le tausiga o manu. Ae peitai, o Arkhangelsk faifaatoaga na mafai ona fatuina se ituaiga e le gata ina suia i tulaga ogaoga, ae o loo faamatalaina foi i le gaosiga lelei o le susu ma le lelei o le gaʻo susu, ma ausia ai le 4%.

I le averesi, o le Kholmogorsk burenka, lea e tausia lelei ma fafagaina lelei, e sili atu ma le 6 mano lita o oloa i le tausaga. I le taimi lava e tasi, o fafine matutua e tusa ma le 550 kilokalama, ma o povi e ola i le 800-950 kilokalama. O manu o lenei ituaiga o gaʻo ei ai se puʻu malolosi, ni maso ua atiaʻe, o le ogaumu o le fatafata ma se asini tele. Ole vaitusi volumetric e talanoa e uiga i le susu susu o povi.

Yaroslavl ituaiga o povi

O povi o le ituaiga Yaroslavl, mafaufauina o se tasi o mea aupito sili ona lelei i totonu o ituaiga o laʻau, e faailogaina e:

  • tele lanu uliuli;
  • ofoofogia gafatia e fetuunai ai i tulaga eseese o soifuaga;
  • sili atu ona lelei.

E faʻatusatusa i aano o manufasi ma laʻau, aemaise lava o le aiga o manu, e le mafai e nei povi o Yaroslavl ona faʻamaualuga ma o latou maso lelei. E faʻafeʻau ma e laʻititi. O povi susu e maualuga le mamafa o le 500 kilokalama, ma o povi e ola i le 800 kg. I le taimi lava e tasi, o le susu mai povi o le ituaiga Yaroslavl e mafai ona i ai se gaʻo gaʻo i le sili atu i le 4.5%, o se faʻamatalaga sili lea mo manu Samoa.

Kostroma ituaiga o povi

O le aano o manu ma le suasusu o povi na aliali mai i le seneturi muamua atu na avea ma faasologa o laina o Yaroslavl, Schwyz, ma Algaus povi. I totonu o le Soviet Union, na faamauina le ituaiga o povi o Kostroma ma talia mo le fausiaina i le 1945. O nei mea lapopoa, o lanu manulele-enaena, o le malosi malosi ma le mamafa, i povi e oo atu i le 1200, ma tamaitai e oo atu i le 800 kilokalama, ia vave ona faailoa mai le avanoa e maua ai e le gata o susu, ae faapea foi aano o manu.

O le averesi faaletausaga o le susu o le 4.5-6 afe lita ma se gaʻo gaʻo e tusa ma le 4%. O povi e maua mai ai le maualuga o le fanau, e fetaui lelei i fegalegaleaiga eseese ma tulaga.

I aso nei, o manu o lenei ituaiga e mafai ona vaaia i faatoaga i le tele o itulagi o Rusia tutotonu, faapea foi i le Malo o Belarus.

Red steppe ituaiga o povi

Aua o le itu i saute o le atunuu e manaomia meaola e faigofie ona onosaia e le gata i le vevela vevela, ae o le teuina foi i luga o vaomatua e le tele tele i le mutia fou. O le lanu mumu lanu eseese na avea ma se ituaiga o fanau, ma le saʻo le aveina o le nofoaga lona lua i le lauiloa i totonu o faatoaga tele ma i totonu o tamai fale tutoatasi.

O le lanu mūmū mūmū o povi e mafai ona iloa e le lanu lanu matagofie, mai le malamalama i le lanumoana. I nisi tulaga, o povi ei ai papae papaʻe, e masani ona faʻapotopoto i le pito i lalo o le tino, luga o vae poʻo luga o le ulu. O meaola e matua suamalie-ua faʻataʻitaʻiina e le mamafa o le mamafa, e oʻo atu i le 550 kilokalama i povi, ma o latou musika e le lelei tele ona atiaʻe.

Mo le tausaga, e masani lava ona aumai Burenka mai le 4 i le 6 afe lita o le susu, ma o mea e faamaumau e toetoe lava a faaluaina le pa. I le taimi nei, o loʻo faʻagasolo le galuega e faʻateleina le gaʻo gaʻo o le susu o povi o le lanu mumu steppe, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o la latou faavae.

Hereford fanau mai povi

O ituaiga o manu o loʻo maua i Rusia e aofia ai le tele o lafu manu a Hereford. O se vaega taua o lenei ituaiga o povi:

  • le maofa le maofa mo manu malolosi;
  • vave tuputupu ae;
  • sili atu mea lelei o tagata faatau o meaʻai ma meaʻai gaʻo.

O le ituaiga o povi o Hereford o se tasi o tagata lauiloa i le lalolagi ma e taua, faatasi ai ma isi mea, mo lona toʻafilemu, faʻaleleia o lona tino, vave faʻataʻatitia, ma le mafai ona faʻaaogaina se tele o fefaʻatauaiga.

O le mamafa o povi tetele ma le pusa lautele ma le saʻo saʻo e oʻo i le 650 kilokalama, o povi e oʻo i le 1000 kilokalama.

Pele povi lanumoana Belgian

O le amataga o le galuega i le mauaina o povi lanumoana Peleni na toe faʻafoʻi i le 18 senituri i Peleseuma. Ona manatu lea o manu o le a lautele ma, faatasi ai ma aano o manufasi, o le a maua ai e tagata e maua le susu susu. Ae amata mai i le seneturi muamua atu, ina ia faaleleia atili aano o manu o povi, e masani lava ona masani ai latou i povi a Charolais. Mai le ogatotonu o le seneturi talu ai, na fausia ai se ituaiga fou o manu, lea na faʻamautuina ai le sui, ma mafua ai le tuputupu ae o le muso.

Faatasi ai ma se pusi e le lava, o le tino umi ma vae pupuu, o povi e oo i le mamafa o le 1000 kilokalama, ma o povi e tasi ma afa afa sili atu ona mamafa.

O le lanu, e pei ona taʻu mai e le igoa o se povi lanumoana Palage, e sili ona sinasina, e matua paepae, ma enaena. Lanu eseese o lanu ma lapoa e mafai.

O le tele naua o atigivae e le faatagaina ai le povi e faʻasalaina le avega, i meaola laiti pe a mavae le 6 vaiaso, pe a amata ona amata le musika, e mafai ona iai faafitauli ma vae. O le mea lea, e manaʻomia e le faifaatoʻaga ona amanaʻia nei uiga o le fausiaina o povi ma ia saunia e foia.