Fugalaau

Aisea e mafai ai ona lanu lanu samasama, ma o le a le mea e fai i lenei tulaga?

O kulimi o se totonugalemu totonu o fugalaau i totonu o fai togalaau, o se matagofie matagofie o le fale. O le fugalaau e fiafia i lona matagofie, e ofo ai ma le eseese o ona foliga ma lanu. O totonu o le orchid o se laau faʻatasi ma se uila manifinifi, o loʻo i ai se fugalaau matagofie.

Eseese o vavae

I le natura ei ai e tusa ma le 30,000 ituaiga o puaa, ma i le fale e mafai ona e ola ae na o ni nai ituaiga o laau faiva matagofie.

  • O Phalaenopsis o le ituaiga sili ona lauiloa i le va o tagata fugalaau ona o lona le lelei i le tausiga. O fugalaau fuga o lenei togi e tutusa lelei ma apaau o le pepe.
  • Dracula o se mea e sili ona manaia, ae o lona lava auala o se ituaiga o orchid.
  • Paphiopedilum - o ona fugalaau e pei o se seevae, e talisapaia e le au faifaatoaga fugalaau mo le ola umi, e oʻo atu i le 2 masina.
  • Aganiziya o se fale fale e matua telefoni lava ma e le taliaina le lamala. E lauiloa ona o le tele o mea e tutupu (e oʻo i le 5 fugalaau tetele).
  • Wanda - o lenei ituaiga o orchid e oʻo i le 80 cm le maualuga, ma isi.

I le fale, e manaʻomia e le tagata faʻatau Tausia le matagofie o potua le o lea o le a amata ona afaina lenei lapopoa ma ua lanu samasama. O le tele o fale talitane o se potu o loʻo popole pe aisea e tupu ai lenei mea, ma e tele mafuaaga.

Aisea e sui ai lanu lanu samasama?

Ua lava le iloa uma mafuaaga e mafua ai ona samasama ia laulaau ina ia puipuia le oti o se laau e sili ona fiafia i ai.

O mafuaʻaga autu o le samasama Pepa o Orchid:

  • natura samasama;
  • leai se malamalama;
  • mumu toto;
  • leai se malamalama mo se orchid;
  • leai po o le tele o meaai.

O lau o le Orchid e lanu samasama, o le a se mea e tatau ona ou faia?

Muamua, o le laau e amata ona lanu samasama ona o le faʻaleleia masani o lau. Afai o lau lau lanu samasama pe uagogo, ma o isi o loʻo i le tulaga lava e tasi, o lona uiga, o se tulafono, e le tatau ona e popole, o lona uiga ua maeʻa le lio o lenei laupepa ma o le a vave ona faia se mea fou i lona tulaga.

Afai o le laulaʻau o se fugalaau e amata ona liu samasama mai le pito, ae le mai le faavae, e pei ona tupu i lalo o tulaga masani, o lona uiga e le lava le malamalama. E tatau ona vave foia lenei faafitauli ma toe fetuunai le togi i le isi faamalama, pe a sili atu le malosi o le moliuila pe faʻamalamalamaina foi i se moli susulu. Afai e le faia lenei mea, ona amata lea ona pogisa le aʻa, ma e mate le laau.

A oʻo mai ni laʻau i luga o laulaau - o se faʻamaoniga mautinoa lea o le potu o le aschi sa maua se mu. E mafai ona aliali mai i luga o se fale mai le tuusao atu i le la, mai vai o loʻo totoe i luga o le laau pe a uma ona susu (i lalo o le la latou te "galue" e pei o tioata), mai le moli o le la, pe a lava le lava. O le mea autu e le o le fenumiai o le mu i se vaovao e tupu i luga o le lau ma amata ona aʻafia le togi. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e mafai ona faʻaolaina.

Afai e amata ona lanu samasama ma avea ma mea e le faʻaaoga, ona toe foʻi lea i le fale e le lava le faʻamalama o le uila. E matua manaia ma e fiafia i le malamalama susulu, ae e tatau ona faasalalauina ina ia le faaleagaina ai le matagofie matagofie. Ina ia faʻamalamalamaina le malamalama i le taimi e faʻatau ai se orchid i totonu o se faleoloa faapitoa, e tatau ona faʻamautinoa pe o le malu-faapalepale pe faʻapitoa.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga mo le samasama o laulaau o le fugalaau e ono le lava pe sili atu foi meaʻai. Masalo o le laau e leai se pasela po o se uʻamea, ma le leai o laulaau e lanu paʻu ma o le a latou oti.

Faitalia totonu o le fale faʻamafanafanaina naʻo le taimi o le tuputupu aeo se taʻiala, faʻavaʻa i totonu o le 3 vaiaso, maua mai fomaʻi faʻapitoa mo lenei, e pei o Bona Forte. E taua le fafagaina o le laau i na o fomaʻi faʻapitoa, e le mafai ona faʻaaogaina le faʻamaʻiina o isi mea totino i totonu. Afai e totoina se laau i se paluga faʻapitoa, e pei o se tulafono, e faia lea i le lua tausaga uma, e le tatau ona faʻafefeteina le fugalaau mo le taimi muamua, aua o le a maua mai uma meaʻai mai le meaʻai.

Faiga faʻamaʻaloga o lanu samasama samasama

Afai o loʻo i ai le malosi i luga o laulaau, ua faʻaumatia le laulaʻau, ona e manaʻomia lea ona e iloa o se mea taʻavale - o le a vave ona lanu samasama. Manaomia le faʻaaogaina o le mafuaaga, ao le laulauina e le lanu samasama. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  1. Tuʻu le fugalaau e masani ona faʻafeinu, e aunoa ma le lolovaia. E sili ona lelei le faʻafeinuina o le orchid e faʻaaogaina ai le faʻafeinu e puipuia ai le vai mai le ogatotonu o le laʻau. Ae afai, e ui i lea, o le vai o loʻo i ai iina, ona tatau loa lea ona aveese, e aunoa ma le faatagaina o le laau e pala.
  2. Suʻeina se fugalaau i totonu i totonu o se potoa vasa. O ipu e ola ai le orchid e le tatau ona laʻititi ma vavao.
  3. Sulu le fugalaau ma le nofoaga faataamilo i le 1-2 taimi i le aso, aemaise lava i le taimi o le mafanafana. O le ea malulu e mafai ona mafua ai le oti o laulaʻau i le fale o le orchids. Mo le tuiina, e sili atu le faʻatau se fana moli ma fai le faʻagasologa seʻia oʻo ina oʻo mai laulaʻau i lau.

Maʻi faʻamaʻi i le togi

E tatau lava ona taulai totoʻa i le samasama o lālā ona o faʻamaʻi pipisi. Ae paga lea, e masani lava ona afaina le togi i le faleoloa, o lea e tatau ai ona e vaʻaia ma le totoa le laau aʻo leʻi faʻatau.

Faamai pipisi:

  1. Fungal
  2. Vailaʻau
  3. Faʻamaʻi

Faailoga o faʻamaʻi vailaʻau o foliga vaaia o moli mama, ovas, lanu samasama ma fasi i laulaau fugalaau.

O le siama i se fale o le orchid e mafai ona umi se taimi e ola ai, e aunoa ma le faʻaalia o ia lava. Ae o le atuatuvale (pe afai e faia ni tulaga le lelei) e mafai ona faatupuina ai se siama, ma le mea e leaga ai, o le a faasolosolo ona aafia ai le laau seia maeʻa atoa.

O faʻamaʻi pipisi e leai se lamatiaga, ae e le mafai ona faʻamaloloina i taimi uma. Latou te faʻaalia i latou lava i le foliga o lanu uliuli, lanu uliuli ma le samasama samasama. Mo togafitiga, vavaeeseina le orchid mai isi laau ma tipitogafitia o manuʻa faʻamaʻaʻaina (pe afai e matua le amanaia le maʻi, ona tatau lea ona faʻaaogaina siama). Faʻatau togafitiga talafeagai ma afai e lua vaiaso mulimuli ane e leai se mea fou e aliali mai, e malolo le orchid.

I le siama siama i laulaau o se fugalaau fale, e mafai ona e vaʻaia lanu samasama vaivai, lanu enaena. E le mafai ona tuai le togafitiga ma foliga vaaia o na afaina, afai e te amataina, ona le toe mafai lea ona lavea le laau. O aʻa e amata ona tuputupu aʻe malosi ma paʻuuli. Afai e iloa le siama siama, e tatau ona togafitia le nofoaga na tu ai le fugalaau i totonu (mo se faataitaiga, faamalama mata ma le faamalama) ma le hydrogen peroxyide. O se fugalaau totonu totonu ole tino e tatau ona teuina ese mai isi laau seia maeʻa toe faʻaleleia.

Fungal maʻi mauaina le tufatufa sili i le va o orchids, pe a latou tulaʻi ona o le leai o se tausiga lelei mo ia. Latou te faʻaalia i latou lava i auala eseese, e aofia ai foliga vaaia o lanu lanumeamata samasama i laulaau. O nisi o ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi e faigofie lava ona fenumiai ma le mu. Togafitiga mo fasimoli e aofia ai le aveeseina o vaega laulauina o le laulauina, togafitia o le tipi, ona sosoo ai lea ma le faʻamaʻi manuʻa, e manaʻomia le togafitiga o le laau i se fomai.

E pei ona i ai, o mafuaaga o le samasamaina o laulaau i totonu o le orchids e matua ese lava. Afai e te mulimulitaʻi i tulafono faʻavae e manaʻomia ai lenei matagofie ile falemaʻi ile tausiga, e mafai ona e aloese mai le faaleagaina o lau. Ae afai e tupu lenei mea, ona tuʻuina atu lea o se siaki maeʻaeʻa i se laiga matagofie, o le a faʻaaoga le faafitauli. I le faaopoopo atu i le tausiga, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i le laau ae leʻi faʻatau ma faʻatau mai sili atu mai tagata faʻatuatuaina o fugalaau i totonu, aua e foliga mai faʻatau se fugalaau ua uma ona afaina, lea o le a le umi le fiafia i lona matagofie.