Laʻau

Euonymus

Euonymus (Euonymus) - laau talatala poʻo laau maualalo o le aiga o euonymus, e aofia ai i le ituaiga o deciduous po o le moli. E mafai ona latou ola i luga o konetineta uma i totonu o le fusi o vaʻaiga, vailaʻau faʻasolosolo po o vaitau le tumau. I le siosiomaga masani latou te ausia le maualuga maualuga e oʻo atu i le 4 mita.

O laʻau e laʻitiiti, lanumeamata lanumeamata pe i ai foi se lanu moli (faʻaoga ma lanu o le malamalama ma le lanu samasama o loʻo i luga o laupepa laupepa). E fuga mai i fugalaau fugalaau fugalaau e aoina mai i inflorescences. O le fatuina o fugalaau e mai le lanumeamata lanumeamata i le samasama. Fua o fualaau aina, o totonu o ia mea e paʻepaʻe, uliuli pe mumu, e ufiufi i se atigi paʻu.

A oʻo i le latalata atu i le tautoulu, o le a fua mai fua, e mafai ona latou mauaina se lanu mai le piniki i le paʻu po o le fugalaau, lea e maua ai se togalaau teuteu faapitoa. Pe a fua le fua, e malepelepe ma avea e pei o ni faamalu malu poʻo parachutes.

I totonu o le fale, o laau toto ua ola i luga o eleele magaala. E na o le lua ituaiga o laau toto e talafeagai mo le faʻaleleia o totonu - o Iapani Iukone ma aʻafia.

Toeitiiti lava o ituaiga laau uma e afaina, o fua e matua tele lava, ma o meaola o le Euonymus, e pei o le varty and Euonymus european, ei ai o latou aa ma aʻa, e tutusa ma le latex, gutta-percha juice.

O lenei laau e aoga tele foi i vailaau faafomai. Ona o le mea o loʻo i totonu o mea oona, fatu, paʻu, resini ma laulaau ua faʻaaogaina. O latou faʻasologa o loʻo i ai le tele o le antimicrobial, diuretic, thethelmintic ma le aʻafiaga o aʻafiaga, o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o le tele o vailaʻau faʻapitoa.

Tausiga mo le faʻasani i le fale

Nofoaga ma moli

O le tele o meaola o le monemus e le talafeagai i tulaga o faʻamalamalamaga. E mafai ona latou tuputupu aʻe tutusa lelei, e lua i nofoaga maualuluga ma i luga o le ata lafoia. Vaʻaia faʻapitoa vailaʻau.

Lulu

E le taliaina e le euonymus le vevela vevela ma le taumafanafana. O le mafanafana sili ona manaia mo ia o le 18-20 tikeri. Afai o le vevela o le taumafanafana e sili atu i le masani i le nofoaga e tulaueleele ai, e sili ona lelei le totoina i se paolo. O le malulu malulu malulu - e le laʻititi ifo i le -6 tikeri, a leai o le a paʻu le laʻau.

Faʻamamaga o le ea

Ona o ona paʻu paʻu, o le euonymus e tumau pea le malūlū ma e mafai ona teu i le vevela o fale o fale poʻo i latitudes ma le maualalo o le suavai. O le laau e mafai ona faʻafeinu ma "mulumulu" faatasi ai ma lau.

Faʻasa

I le taumafanafana, e fiafia le euonymus e inu tele vai, naʻo oe e tatau ona faʻamautinoa e le paʻu le vai i aʻa ma e le faia ni puddles. I le autumn, e tatau ona faaitiitia le vai, ma i le malulu o le a sili atu le lelei e aloese ai.

Fertilizers ma faʻamaʻi

I le tulaga o laʻei pito i luga, o lenei laau o le ai ai le tele o faʻamaʻi faʻamalosi e faʻaaoga i le masina. E sili atu le fafagaina o le laau mai ia Mati e oʻo i Setema.

Teuteu

E pei lava o soʻo se togavao faʻatoʻaga, e mataʻituina ma faʻatonutonu le tuputupu ae, e tatau ona teuteuina le euonymus. O le faʻatinoga o loʻo faia i le tautotogo, e seleseleina ai moli laiti e fai ai se pale lush. I le tautoulu, e mafai ona e fufulu lala lala mamago.

E ala i le tipiina o le euonymus, e mafai ona e faia se mamanu teuteu o le pale i foliga o polo, faʻataina pe fatuina ni nai taloni laiti mai ituaiga meaola, ona o le mea moni o lālā ma ogalaau e matua ola. O le "masani" masani o le togavao e fesoasoani i le lelei o le fausia o lala fou i totonu o le palealii.

Suiga

O le talavou euonymus e tatau ona gaosia i tausaga taʻitasi. Toa matutua - taʻitasi i le tolu tausaga. I le pito i lalo o le fagu, lea o le a totoina ai le laau i se taimi mulimuli ane, tuu ai le alavai, o se paluga o meaʻai e faia i le turf, eleele, humus ma le oneone i le fuafuaina o le 2: 1: 1: 1 vaega.

Fafagaina o laau

E mafai ona faʻaleleia le laau e ala i le taina, tipi, fatu ma vaeluaina le vao.

I le taimi o le faʻaleleia o fatu, e totoina fatu i totonu o potu e leʻi faʻaalia i le vevela o le potu mo le 3-4 masina. A maeʻa le pusa fatu, ona faʻamamaina lea ma teuina i se vaifofo faigofie o le paluga oona, lea e faʻaaogaina ai siama ma mea e le faʻaaogaina. Germinate fatu i le oneone mafanafana po o le susu susu. E tatau ona lūlūina i totonu o le palapala ua faʻafefiloi ma le oneone, faʻamaʻaina i le peat, i le loloto e tusa ma le 2 cm. O tupu muamua e tupu mai pe a mavae le 3 vaiaso.

Pe a faʻaleleia e ala i tipi, e seleseleina ma selesele i totonu o se ulo ma le eleele paleni, e ufiufi i se ata tifaga. O aʻa e tusa ma le lua masina, ona totōina lea o laau, tasi aʻa i le tasi ipu.

E fua mai mo le 4-5 tausaga, mai lenei taimi o le laau ua manatu o se tagata matua.

Maʻi ma meaʻai

E manaʻomia ona e mataʻituina ma le faʻaeteete suiga o le paʻu ma laʻau o le vao, aua o lenei mea totino e ono aʻafia i siama ma faʻamaʻi eseese.

Afai o le le mautonu le ulavaʻa e tuʻuina i le taimi e tasi, o lona uiga e le fetaui lelei le puleaina o le vevela poʻo le susu. Afai e na o laulaau e alu ifo mai lalo ifo o lala, ona aoga lea e faʻaitiitia ai le faʻamaina o le laau, masalo o le eleele e tele le vai.

Afai e mūmū pe vaivai le lālā, e susulu tele le moli.

I le faʻaalia o siama - o aʻafiaga o loʻo tutupu i foliga o mea mamago i luga o laʻau ma le paʻu. E mafai ona latou suʻeina le laau ma faʻafefe. E mafai ona e tauina ma se tali a Actellik, faʻapipiʻiina le laau i le vaiaso. Toe fai le gaoioiga faʻatolu.

O le apogaleveleve mite e faʻaalia e ia lava i le tulaga o lala faʻamalosi ma se fasi manifinifi o laumei. I lenei tulaga, atonu o le a pau le lau. E faigofie lava ona taulimaina pe afai e te faʻatau le fale i lalo o se mafanafana mafanafana ma ufiufi i se omomi ma se soa soap soap.

Flat tick. Muamua, o le laumei e pagatia, ua pala, lanu paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le fogaeleele. Aveese lau laʻau ma faʻamalolo le laau ma se iniseti.