O le togalaau

Phytophthora i luga o le saite - faailoga, metotia o le puipuia ma le pulea

O le ogatotonu o le taumafanafana ua i tua atu ia i matou, o lona uiga o timuga faifaipea, po malulu ma pulu o le a vave ona amata - o se siosiomaga e sili ona fiafia i ai mo le paʻu, o le sasa o fualaau faisua (e le na o tamato, ae o isi foi laau totō). Phytophthora e mafai ona aafia, mo se faataitaiga, logo talo, eggplant, kukama, zucini, uka ... O le a se mea e mafai ona ou fai atu ai! Mai le leva o le paʻu, e oo lava i le apu, togalaau vine ma vine e mafai ona mafatia. Matou te iloa uma lava le mea o le phytophthora, ma o tagata uma e iai lana lava mealilo faalilolilo e fesoasoani ia te ia e foia lenei faʻamaʻi. I totonu o lenei tusi o le a matou taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona aloese mai le phytophthora, auala e taulimaina ai ma le leai o ni mea faʻale-aganuʻu ma auala e faʻaumatia ai i togafitiga faʻasalalau, o lona uiga, saogalemu.

Phytophthora i luga o le saite - faailoga, metotia o le puipuia ma le pulea.

Aisea e oʻo mai ai le paʻu i luga o laau?

Phytophthora, po oPaʻu mumu - o se faʻamaʻi e tupu mai o se taunuuga o le ola o le fuga Phytophthoranofo i le palapala. I le avea ai o se tulafono, o le paʻu o le paʻu e aafia ai e le gata o laulaau ma fatuga o laau, ae o fua foi, e aofia ai tubers, pe a tatou talanoa e uiga i pateta.

I le auala, e masani ona talia e faapea o le paʻu e toetoe lava o le "maʻimau" faʻamaʻi o tamato, ae i le taimi nei, ua afaina ai le pateta i luga o le saite, ma na o le tasi le vaiaso pe lua o le siama e pasi atu i isi laau-tamato, eggplant, strawberries, ma isi. o. Aʻau o le fuga e salalau i le matagi, vai, pe a oʻo mai le ola maloloina o laau totō ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o fualaau lelei e ono afaina ai mai le le lelei.

Fesoasoani i le atinaʻeina o le anufe:

  • Maualuga maualuga;
  • Faʻafiafia le sun i le taeao (lea e masani ai ia Aukuso);
  • Mists
  • Faʻasagaga masani i le ao ma le po;
  • Nofoaga o le fanua i eleele maualalo.

Afai i le po e tusa ma le +10, ma i le ao + e oʻo atu i le + 22 ° C, o le a paʻu ai, e mautinoa, o le a ave lau laau toto. Vagana ai, ioe, e te le tausia le puipuiga i le taimi.

Puipuia le foliga mai ua leva ona paʻu i luga o le saite

O le mea muamua lava e te mafaufau i ai o le nofoaga lea mo le totoina o fualaau e ono mafai ona afaina ai le paʻu, e tatau ona e filifili se maualuga o le ea malulu e aunoa ma le faʻavaivaia o le suavai poʻo le timu. O le totoina o ia laau e tatau ona talafeagai, e pei ona tatau ai, ae le o le faatagaina foi o le eleele e suamalie tele, aua a oo mai le paʻu o le moli, o le a na o le amataga lava o le matua o le eleele ma le faataapeapeina e le matagi i luga o le saite.

O le totoina o tamato, pateta, strawberries, vine ma isi laau toto e tatau ona mamao ese mai le tasi ma le isi ina ia aua nei opoina pe faalavelave i le aʻa ma le eletise e atiaʻe ai. Ma i le tulaga o le osofaia o le phytophthora i luga o se ituaiga o laau toto, ina ia faʻaitiitia ai e le mamao le lamatiaga o le faʻaaogaina o le phytophthora i aganuu a se isi aiga. E tatau foi ona e taumafai e tausia le eleele mama mai vao leaga.

Pe a faʻatinoina soʻo se gaioiga, o le suʻesuʻega pe a alu ese mai le tasi laau i le isi e tatau ona faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona i ai se fulufulu mamoe o susu i totonu o le ava malosi ma se tamai fagu e tatau ona e togiina ai le fulufulu mamoe mai lea taimi i lea taimi e solo ai lau o le mea e selesele ai, a le o lea o le faʻamaʻi mai le falemaʻi maʻi e mafai ona ola maloloina.

E fautuaina le totoina o fualaʻau lanu meamata i luga o le fasi fanua, o loʻo latou ola malosi i le tele o le vegetative ma toso mai le tele o vai mai le eleele, ma i le faaiuga o le vaitau e mafai ona moa ma totoina le mutia lanumeamata i le palapala - o le ae maua se fuālaʻau lanu meamata.

Manatua o le autu autu o le paʻu i luga o le 'upega tafaʻilagi o le eleele lava ia, aua o loʻo ola ai le popo. O le mea lea, o taumafaiga autu e puipuia ai le tuai o le paʻu e tatau ona faʻatonu saʻo i le faʻapalaina o le fanua. Afai o se togalaau i totonu o le togalaau na maʻi ma le mumu, e mautinoa lava - e tumau pea le salu i le palapala ma, afai e leai ni fua, o le a aafia ai foi mea nei.

O le a se mea e mafai ona faia e fufulu ai le eleele e avea o se vaega o le puipuia o le paʻu o le paʻu? Faʻaumatia meaʻai o le anufe i fuluʻi poʻo sauniuniga faʻale-natura o se gaioiga faapena. E sili atu pe afai o le togafitiga faʻamalosi e faia i le tautoulu, pe a uma le seleseleina, poʻo le amataga o le tautotogo, ina ia le afaina ai le lelei o fualaau faisua ua ola i luga o lenei eleele.

I le faaopoopo atu, mo le puipuiga, e mafai ona faʻaaoga le mulching. Mulch e taofia ai le ulu mai o spores spores mai le eleele i luga o laau, aʻo latou paʻu i luga faatasi ma le susu o le ea lea e tulaʻi mai le eleele. Afai e te ufiufi le eleele i se mafiafia anufe o mulch i le tautotogo, e mafai ona avea ma mea e faalavelaveina ai le tele o faʻamaʻi totoga, e le gata na paʻu ai.

Puipuia le tuai o le paʻu i tamato

I le totoina o tamato mai isi laau e mafai ona afaina ai i latou i le paʻu (pe a ma le pateta), o le ae maua se puipuiga lelei. E le gata i lea, o tamato e manaʻomia le tausiga ma le faaeteete, lea o le a faʻaleleia atili ai le puipuiga o laau totõ ma faʻamalosia atili ai aʻafiaga. E taua tele le aoina mai o fualaau aina uma i le tautoulu, ma i le tautotogo e faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete se fasi fanua mo le totoina o tamato.

O le totoina o le isalaʻelu ma le ata logo, mulimuli i metotia lava e tasi o le puipuiga o le phytophthora mo tamato.

Fua o tamato e aafia i le tuai.

Phytophthora i luga o tamato.

Puipuia le tuai o le paʻu i luga o le vine

Faʻatoʻa togalaau, lea matou te tauʻaveina ma le faʻamaʻalo o strawberries, e faigofie lava ona tuai le paʻu e le itiiti ifo nai lo tamato. O le auala autu o le puipuiga o le totoina lea o strawberries i vaega e lelei ona susulu e le la ma faʻalauiloa. E taua tele le aoina o fualaʻau mama i se taimi talafeagai, aveese mai luga ma lau paʻu i le tautoulu, ma i le taumafanafana e faʻaumatia ai vine ma laʻau, e aʻafia pea i le gaʻo. Ina ia faia lenei mea, aua neʻi galo e teu ma le faaeteete le togavao mai lea taimi i lea taimi.

Ole fesoasoani e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le susu i totonu o le eleele i taimi o timuga, ae ui i lea, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le vevela ma le pala, ua iʻu ai le paʻu. E talitonuina o le totōina o aniani i laina ma fualaau faasao e puipuia ai foi mai mulimuli mai le paʻu. Taumafai e totō se pulou i fa uma e fa i le lima. Masalo o lenei metotia faapitoa o le a fesoasoani ia te oe e puipuia ai au togalaau mai le vave o le paʻu.

Puipuia le tuai o le mumu i luga o pateta

O le filifilia o mea totō e totoina ai le pateta, lea e lafoina ai fatu uma e aʻafia, e naʻo togafitiga ola maloloina e totoina - ma o le ki lenei i le totoina o pateta i luga o se 'upega tafaʻilagi e aunoa ma se paʻu. Vagana ai, o le mea moni, o le saite mo le totoina o pateta e le afaina i se malie.

E mafai ona totōina pateta i luga o ni moega i le taimi muamua nai lo le 3-4 tausaga, ma o taimi uma lava e leʻo ai i le kulimi e tatau ona lūlūina ile eleele eleelea, e le fefefe i le vave o le paʻu ma faʻaleleia atili le lelei o le palapala.

Fesoasoani e puipuia pateta mai le tuai ma le puipuia togafitiga o le totoina o mea - totoina o fatu ma se vaifofo faapitoa ma elemene. E mafai ona avea pe 2 g o le paʻu sukasama ma le 10 g o le boric acid ua soloia i le 10 l o le vai, poo le 10 g o le potassium ia i totonu o le vai lava e tasi.

Phytophthora i luga o lau o zucchini.

Phytophthora i luga o se uuka.

Puipuia le tuai o le paʻu i luga o le apu

O mea autu mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi e mafua ai le paʻu, o laau apu ma isi fua o fualaau aina o faʻatoʻaga faʻatoʻaga nei:

  • Aoina mai ma le faʻaumatiaina o laʻau pau ma fua;
  • Lafoaia ma le faʻapipiʻiina o togalaau eseese o faʻamaʻi i luga o se laau, e aofia ai pe a maeʻaeʻa pe teuteuina.

Puipuia le tuai o le paʻu i vine

O vaomatua lelei vine e mafai foi ona fesoasoani i le puipuia o vine mai le paʻu.

  • Tuuina atu o le laau ma meaʻai uma;
  • Fofo aupito sili ona lelei (aua le faʻafefe, ae aua le faʻavaivaia);
  • Se aofaiga o le malamalama o le la;
  • Aveesea ma le faʻaleagaina o laau mamaʻi.

Aʻo le i faia se togavine fou, aua e te faʻavalevalea e vaʻaia le eleele mai le ono mafai ona iai le malie.

Faailoga o le tuai ona afaina i aganuu eseese

O le mea lautele, faʻatasi ai ma le puipuiga lelei, o le lamatiaga o le paʻu i luga o le 'upega tafaʻilagi e laʻititi, ae ui i lea, e tupu mai le tau e pei o le malie e faigofie tele ona maua i laau. Ma o iinei e taua le malamalama i se taimi talafeagai e vave ona paʻu ina ia vave faʻaitiitia ai le siakiina o le siama, ma puipuia ai le salalau solo i le vaega atoa.

O le paʻu mumu e foliga mai e pei o lanu enaena po o enaena enaena i laulaʻau, fatu poʻo fua o laau. Afai e tele le liona, o le a avea fua ma fua o le paʻu, ma o lau e mago ma paʻu ese.

Phytophthora i tamato

Phytophthora i luga o tamato muamua e foliga mai o lanu enaena enaena uliuli i luga o laʻau ma lau. I lenei tulaga, i le avea ai o se tulafono, pe a timu, o le pito i lalo o lau o loʻo ufiufi i le paʻepaʻe paʻepaʻe. E le pine ae i luga o tamato, mulimuli ane e aʻafia uma fua ma e le talafeagai mo le taumafa.

E faigofie lava ona veleina ma faʻaumatia (fuamato fualaau aina, na o sina mea itiiti e aafia i le galo, e mafai ona matua ma 'aina, ae le tatau ona faʻasaoina).

Laʻau ma afifi o le isalaʻelu e afaina i le tuai.

Eggplant e aʻafia i le tuai.

Phytophthora i luga o le pepa ma le isalaʻelu

I luga o nei aganuu ua leva ona paʻu i le auala e pei o tamato. I le faaopoopo atu, e masani lava o le totoina o le isalaʻelu ma le pepa e mate mai i aʻafiaga o le anufe. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e togafitia i latou i ni mea faamai i le taimi.

Phytophthora i luga o pateta

E masani lava ona tuai le paʻu i luga o le pateta i le taimi o lona ola. Muamua, e foliga mai i luga o laʻau pito i lalo, ona sosoo ai lea ma le pito i luga. Latou te ola vave, ma afai e te le faalavelaveina i le taimi, e ono mate le laau - o le a vevela le lanu lanumeamata o le pateta, mafiafia ma maeʻa.

O aʻafiaga o aʻafiaga e afaina foi i le tuai o le paʻu. Muamua, o lanu enaena ma luga o laina uila e aliali mai i luga ia i latou, ona latou liu enaena ma faʻamalosi, foliga e pei ona pipiʻi. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, e afaina ai le tino atoa o le tamaititi, ma afai e vaeluaina, ona mafai lea ona vaaia i luga o le pito i tua o le pateta, lea e taamilo i le ogatotonu.

Laʻau totogo e afaina i le paʻu o le paʻu.

Phytophthora i luga o pateta.

Phytophthora i luga o togalaau togalaau

Pe a afaina se anufe i togalaau aina, o ona fua, laulaau, fugalaau, ma e oo lava i se musika e mafatia. Fugalaau e maua ai lanu mumu, laulaau ma'ie e liu enaena ma vevela. I luga o lanu lanumeamata, o lanu uliuli ma lanu susulu e mafai ona vaaia. Latou te mamago e aunoa ma le matua. I le avea ai o se tulafono, ua leva ona paʻu i luga o seleselega i le afa lona lua o Iuni.

Phytophthora i luga o le apu

O le foliga mai ua leva ona paʻu i luga o le apu ua toetoe lava o se faasalaga. O le mea moni, o le malie e afaina ai le aʻa o le laau. O le ie i totonu o lenei nofoaga e avea ma lanu viole-lanu moana, o le paʻu o le laau ua taʻe, ma ua i ai se ogaoga o le paʻu enaena.

O le mea e masani ai, e mafai ona togafitia se laau, ae e sili atu ona faigofie le puipuia o le paʻu i luga o le apu (matou te tusi e uiga i le puipuiga i luga). O le tele o taimi, o tagata mamaʻi ua leva ona paʻu i luga o le laau e lūlūina e taofia ai le salalau o le faʻamaʻi i le eria.

Manua i luga o le apu.

Phytophthora i vine

Mo le va o vine ua leva ona paʻu o se mea matautia e pei o le apu. I le amataga, o aʻa e aafia i le malie, lea e tau atu i lo latou pala, ona oʻo mai ai lea o maʻi ma galu, e tafe mai i fafo o le sua i luga o le ala. Afai e le taofia le faamai, o le lanu o lau o le vine e sui, o le a laiti ma paʻu ese, o le fua e pala, ma e le pine ae mate le laau.

Metotia o le puleaina o le paʻu tuai

Afai e afaina ni laulaau, aʻa poo fualaau aina i le vaega e afaina i le paʻu o le moli, e tatau ona vave aveeseina ma faʻaumatia, ma o laau ma eleele e tatau ona togafitia i se taimi vave ma sui o le paʻu.

Vailaau Mataʻutia mai le paʻu

Ae afai e maua pea le phytophthora i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o lona uiga atonu e le mafai ona e faia e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau. Ae muamua, e tatau ona e aoina fua uma seia oʻo ina oʻo mai le paʻu, ma taumafai e faʻamaʻai (pe a tatou talanoa e uiga i tamato).

Ae mo isi aganuu, ona e le mafai ona faia lea e aunoa ma le faʻaaogaina o kemisi poʻo togafitiga faʻa-tagata. Taʻu se pateta - e le mafai ona aveesea mai le palapala i luma atu o le faʻatulagaina, o lea e tatau ai ona e faia togafitiga talafeagai.

Ae o vailaʻau, pe a oʻo mai faailoga muaʻi o le paʻu o le paʻu, e mafai ona faʻaogaina ai fomaʻi, e mulimuli lava i faatonuga i luga o le afifi ma faʻaofuina uma lavalava puipui. O togafitiga uma e faia i le afiafi, pe afai o togafitiga e faia i le ao, ona mafai ai lea ona susunuina i luga o lau o laau.

O meaola oona mai le tuai

I le faʻaopoopoga i vailaʻau, e mafai ona faʻaaoga sauniuniga o meaola. O loʻo aofia ai siama i se tulaga moe, ae o le taimi lava latou te fesootai ai ma le vai, latou te malolosi ma amata ona galulue.

O le mea moni, o sauniuniga o meaola e manatu e itiiti le aoga i le tetee atu i le paʻu o le paʻu, ona o le malosi o latou aafiaga e matua maualalo, ma ua fufuluina e le timu ma le vai e faʻavaivai, e masani lava e aunoa ma se taimi e galue ai, o lea e tatau ai ona sili atu ona togafitia i latou nai lo faʻamalositino, . Ae latou te saogalemu mo tagata ma mo le siosiomaga.

Fofo faʻapitoa e faasaga i le paʻu

Kefir ma susu e le o se mea na tupu

Faaaoga togafitiga faʻatasi ma le kefir ma le uila i le aofaiga o le tasi lita o le tasi ma le isi i le fofo i se pakete vai. I le mea e tupu mai ai se mea e sili atu ona lelei, e mafai ona e faʻaopopo le afa afa ipu suka. O ia togafitiga e mafai ona faia i le afiafi i vaiaso uma, ae na o le maeʻa lava o fugalaau ma o le a foliga mai.

O le mea moni o le siama o le susu, ma le saʻo, o le suu suamalie susu, na te fasiotia moni lava le siama i le taofiofia atoatoa o le atinaʻe o le gaʻo phytophthora. Afai o le vaifofo na teuina i luga o paranesi mo ni nai aso, o le taunuuga o le a matua lelei.

Iodine ma le pulu i luga o le paʻu

O le faʻafefiloi o iodine, boron and dairy products o loʻo i ai se malosi malosi o le antimicrobial. E tele naua filifiliga mo le saunia o meafaigaluega mo togafitiga o laau mai nei mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e ave le afa pakete vai, sasaa se lita o susu i totonu ma togi 25 silu o le iodinine masani - faatasi ai ma lenei kulupu e mafai ona e togafitia togalaau e afaina i le tuai o le paʻu i aso uma seʻia oʻo ina le atoatoa le maʻi.

A o le isi mea e tasi: i totonu o le ono lita o le suavai e te manaʻomia e liligi ai le lua lita o le uila, sasaa 200 gm o le suka masani ma togi 20 silu o iodine masani - o ia togafitiga e mafai ona faia i aso uma seia oʻo ina faʻaumatia atoa le mala.

Le fua o loʻo i lalo: matou te ave le fitu lita o le vai ma faʻafefiloi lelei ma le tasi le lita o le serum, faʻaopoopo 40 gogo o iodine ma le sipuni tele o le hydrogen peroxyide. O lenei tuufaatasiga e saogalemu foi, ma pe a lūlū laau i le afiafi, e mafai lava ona faʻaleagaina le paʻu.

Boron e tusa ai ma le paʻu

O lea vailaʻau e mafai ona manumalo moni i le phytophthora, aua o le mea lea e na o le faʻaalu 7-8 g o le boric acid i totonu o se pakete vai faʻamafanafanaina i le vevela o le vevela ma togafitia le tele o meaola o loʻo aafia. Afai e te manaʻo e maualuga le aʻafiaga, ona faaopoopo lea o le 25-35 gutu o iodine i le tuufaatasiga.

Afai e le mafai e le phytophthora ona manumalo, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le mamafa o vaʻaiga - faʻapipiʻi le afa o le vai ma sasaa le afa kilokalama o le pefu laupapa i totonu o le vai inu, ona faʻatagaina lea o le kulimi e faʻamafanafana i le vevela o le potu, faʻaopoopo 8-9 g o le boric acid ma le 7-8 ml i le tuufaatasiga iodine ma tuu le paluga naʻo mo se aso. Aʻo leʻi faʻaaogāina, e tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi i le vai faʻasefulu ma ia matuā faʻafeteina e mafai ai ona faʻamalolo uma le tele o meaʻai o luga o le eleele. Taua - aʻo leʻi faʻaaogaina lenei meafaigaluega, e tatau ona aveese ia vaega e aafia i le tuai.

Bush o le togalaau vine, na afaina i le tuai.

Paʻu o fua o fualaʻau vao.

Faʻamatalaga ma le efuefu e faʻatuai ai le paʻu

E le o se mea faalilolilo o le paʻu laau, e faaopoopo i le 5% le potassium, e aofia ai foi le tele o elemene faigofie e tatau ai mo le masani ai o le tumama ma faateleina lona puipuiga.

Ina ia saunia se paluga lea e mafai ona sosolo i laau, e tatau ona e faʻafefe pe tusa o le 2.5 kilokalama o le apa i totonu o se pakete vai ma tuʻu ai mo se ulugalii i aso e tolu, faʻamalosia le paluga i aso uma. Afai ua sauni le vaifofo, e tatau ona e faʻaopopo se fasi pepa o le faʻaumea e fai ai tagamea, aumai le voluma o lenei vaifofo i le 40 lita ma faʻamalolo i aso uma seia oʻo ina mou ese le faʻamaʻi.

Afai e le oʻo mai le paʻu, o le a mafai foi ona faʻaaogaina lenei mea e avea o se mea faʻapipiʻi. Ona mafai lea ona togafitia laau toto e sili atu ma le faatolu i le vaitau o le tuputupu ae, e masani lava pe a uma ona totoina, ona amata lea i le vave ona tupu ae vave loa ona fausia le ovaries.

Yeva i se taimi e le mautonu

O le fefiloi o le fefete ua saunia e ala i le faʻafefe pe tusa ma le 100 g o le fefete fou i totonu o se pakete vai ma faʻafefiloi lenei fatuga o le laau i le taimi lava e maeʻa ai le fugalaau ma amata ona amata ona amata ona amataina.

Faʻafefete mata mai le paʻu

O mea uma o le a faʻaaogaina - o vaega uma o le vaitalaʻau ma galu. E tatau ona e tilotilo pe tusa o le afa ipu o le keke i le mea sili e mafai ai, faaopoopo le vai i se pakete, tapuni le tapuni, tuu mo le aso, ona tosoina lea i luga ole tolu laulau o le gaʻo, ma faʻagasolo saʻo ile lua vaiaso ile vave vaiaso, a vave ona amata le ovaries. e tusa lava pe laitiiti.

Taua: o le gaioiga ma lenei tuufaatasiga e tatau ona faia ma le totoa e mafai ai ma mo togalaau taʻitasi, mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻaaluina le itiiti ifo i le afa lita o le afu.

Copper vs Phytophthora

E tusa lava pe aoga tamaiti aʻoga e uiga i le faʻaaogaina o le kopa mo le puipuiga mai le phytophthora: o le taimi lava e tupu tele ai le ogalaau e mafai ai ona pasi atu i totonu o le pine siliva paʻu e fa centimita le umi, e tatau ona faia lenei mea. E tatau ona e tuʻi le 'au i le vaega pito i lalo, muamua faʻamalosi vaega o le uaea e pei o se nila, faʻamaʻi uma le uaea ma le ogalaau i le ava malosi.

Ina ia aua le afaina, e mafai ona punou pito o le uaea pe a uma ona toso le ogalaau i le palapala. E masani lava o lenei faʻatinoga e faia i le vaveao, pe a oʻo i le mea o loʻo i totonu o le tauvaga.

Laʻau moa moa vao e le afaina

I le tau faasaga i le tuai, o mea uma e foliga mai e faʻaaoga, o le mea lea na maua ai e le mushroom fasipolo lau nofoaga. O le mea moni, latou te le faʻaaogaina vaega o le mushroom ia latou lava, e faʻaaogaina i le vaega o le tiga poʻo le soloina o vaega na afaina i le paʻu o le paʻu, latou te saunia le fusi, muamua faʻamago le mushroom. Ona faʻasaina lea i se naifi malosi poʻo se mea foi i le kofe kofe, pe a uma ona sasaa 90-120 g o le mushroom i se lita o vai inu ma faatagaina e tu seia oʻo ina oʻo le vevela o le vai i le vevela vevela. E tumau pea le fofoina o le vaifofo e ala i ni nai lanu o le kulimi ma sasaa le laau na afaina mai le pala, amata mai lona pito i luga ma paʻu i lalo.

I le auala, e fautuaina le faia o le togafitiga muamua mo tamato i le taimi o foliga mai o uluaʻi ovaries, o togafitiga o loo totoe - e tasi i le 12-14 aso (aemaise ma le faʻaeteete pe a faʻalautele le aʻafiaga o le paʻu i luga o laau.

Phytophthora soy.

Faʻafefe i tua atu o le afi

O togafitiga faʻapitoa uma e mafai ona maua, o le teuteuina o le offeail fesoasoani e fesoasoani i le tuai. E faʻamautinoa e le Faatoaga e faʻapea o le teuteuga faʻapitoa e faʻaleleia le puipuiga o laau. Pau lava le mea e tatau ona e faia o loʻo i totonu o se lita o le vai, faʻafefe e faʻafefe, tuʻu 120 g o le telefoni fou e tupu tele i luga ole eleele, ma kuka mo le afa itula ile vevela vevela. Ma le isi, e tatau ona faʻafefeteina le suka i le lima taimi i le vai ma e mafai ona e togafitia ma le saogalemu i laau, seia oʻo ina mou ese le phytophthora.

Faaiuga O le mea lea, matou te iloa ai e sili atu le puipuia o soʻo se faʻamaʻi, e pei foi o le paʻu, nai lo le togafitia mo se taimi umi, ma o le mea lea aua le faʻamalosi le totoga, faʻaaoga fua o fua o laau toto, aua le totoina laau i nofoaga maualalo ma le atuatuvale, vai faʻalelei, ma pe a tele timuga, le palapala. Ma, e moni, faʻaaoga togafitiga faʻavae mo le puipuia ma le pulea. Ona oʻo ai lea o le phytophthora o lau 'upega tafaʻilagi o le a faʻaaogaina.