Fugalaau

Auala mo le teuteuina o geraniums mo le totoina vave

Geranium poʻo le pelargonium o se laau lauiloa tele. E mafai ona tupu i le fale poʻo totonu o le togalaau. E tele ituaiga o geranium. O ona uiga faʻamaloloina e talisapaia foi. Ae o le le mautonu e taua o le uiga autu. O togafitiga o togalaau e faigofie. E oʻo lava i se tagata fai togafiti poto e mafai ona tausia o ia.

O le geranium sili ona taatele. O ona fugalaau e masani ona laiti, ei ai lanu piniki-lanu violē ma se foliga ese. O pepa laʻau e oʻo i le fitu vaega. O le laau ei ai se manogi malosi. Tausiga sili e manaʻomia. I le taumalulu, e moe le fale, e le manaʻomia le tausiga, na o le faasusu vai.

Royal Geranium mafaufauina o le laau sili ona ofoofogia o lenei ituaiga. E tele fugalaau ma lanu eseese mai le paʻepaʻe ma le paauli paauli. E oʻo atu i le 15 cm le lautele o ituaiga o le tupu, e tutusa lava le maualuga. O le fugalaau tautupu tautupu e tele lapopoa o se foliga faigofie ma le vevela. O petals e gase ma faʻasolo, lea e mafai ai ona e vaʻavaʻai i se pupuʻu po o se fasi lanu. O se vaega taua lenei o ituaiga. O le maualuga o le ogalaau o le laau e mafai ona oʻo i le afa mita.

E faapefea ona tausia le pelargonium?

O le Geranium o se laʻau faʻapitoa faʻasao ma le vevela. E manaʻomia e ia le tausiga lelei ile fale ma teuteuina masani.

Tulaga faʻatau I le taumafanafana, e manaʻomia tele le fausiaina o geraniums ina ia le faʻamago le laau mai le vevela. Ae o geraniums e le mafai ona faʻatumu. O le a foliga mai o le a foliga mai i luga o laulaau, o le a maeʻa laulaʻau, o le aʻa o le a amata ona pala. I le tau mafanafana, e tatau ona fafaga i aso uma, ina ia mafai ai ona ola lelei le laau.

O le taumalulu o se vaitau o le lalafi pe a fausiaina se laau e manaʻomia i le faʻaleleia.

Malamalama

Geranium e fiafia i le malamalama. O lona tulaga muamua lea. O le susulu o le la o le nofoaga sili lea mo ia. Ae mai le susulu malosi o le la, e mafai ona susunuina laulaau. I totonu o le togalaau, e tatau ona totōina i se nofoaga lelei, ae tapunia ina ia leai ni faʻataʻitaʻiga ma le matagi. Mai se taimi umi i le paolo, na o laulaau laititi o le a aliali mai. E le fuga le laau.

Faʻamamaga o le ea

E le faia e le suavai se vaega faapitoa mo geraniums. E mafai ona ia faʻafeiloaʻi soʻo se siosiomaga Ae o le totoina o le fugalaau e le fautuaina. E fiafia Geranium i le ea fou. I le taumafanafana, e tatau ona i ai i luga o le fugalaau poʻo le pusa.

Feavega o le ea

O le fua o le vevela mo lenei fale e amata i le +12 tikeri. Pe a pa'ū le vevela o le ea, e faʻapipiʻi puʻu, o le a paʻu laʻau, e le fuga le geranium. O le a mate le laau. I le taumalulu, na te taliaina lelei le vevela o le potu.

Fafagaina o le pelargonium

Pelargonium e le gafatia pe a faʻaaogaina ni fomaʻi fou. Nitrogen, phosphorus ma fugalaau faʻasusu e aoga. E maua i vaega tutusa. Mo le tele o fugalaau, e manaʻomia le potassium.

E tatau ona faʻaumatia faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi vave: o le pelargonium e le taliaina. Fertilizers containing nitrogen, phosphorus, ma le potassium i le tutusa tutusa e talafeagai. Mo le matagofie o le fugalaau, e manaomia ai le potassium. E taua tele le matauina o le aiaiga lenei: e le faʻaaogaina le faʻamalositino i le vevela o le tau. Afai e matutu le palapala, ona tatau loa lea ona faʻafeinu, ona tatau lea ona faʻaaogaina le vai faʻaaoga ina ia le mu ai aʻa o le pelargonium. I le tautotogo ma le taumafanafana e faʻaaogaina le faʻamalolo pe a ma le 2 taimi i le masina.

Suiga

E masani ona le manaʻomia le garanium e toe totoina. Ae afai ua matua le aʻa, ona laiti lea o le ulo. O aʻa e mafai ona teuteuina sina vaega. Afai e lolovaia le geranium, ona manaomia loa lea o se faʻaopoopoga vave. E le tatau ona ave se ipu tele. E mafai ona ave eleele mai le eria o le taulaga, tuʻu le alavai i le pito i lalo o le ulo. Ua totoina le laau i le tautotogo.

Tofiga

Pelargonium e faʻalautele e fatu ma tipi. O le tausiga o le aiga e manaʻomia le faʻaleleia e ala i le vavaeina. E ala ile fatu, e tupu le laau pe a fafagaina se ituaiga fou. A o le totoina fatu, o le eleele e matala ma faʻafefe i le vai pati. O lenei mea o le a puipuia ai o ia mai le vae uliuli. O le sasaaina o se vaega tele o fatu o le eleele e le manaomia. O le koneteina e ufiufi i ata tifaga poʻo tioata ma tuʻu i se nofoaga mafanafana seia oʻo i le germination. Faʻapenaina e ala ile tipi e faia i le tautotogo. O le 'au e tuʻuina i se fagu vai. E tatau ona mafanafana le potu. A maeʻa le tuputupu aʻe o le aʻa, ona faʻafefe lea o le aʻa i se ulo o le eleele. A maeʻa, e tatau ona e tilotilo i luga. O tagata tomai faapitoa e mafai ona maua le pelargonium i le vaevaeina o le vao.

Totoina vine

E tatau ona e taina vave laau. Trimming e tatau ona lua: i le tautotogo ma le autumn. O tulafono teuteu e faigofie.

O le faʻavaeina o pelargonium bushes will help:

  • tuʻuina atu le vao i se foliga ma foliga lelei;
  • mafua ai le tuputupu ae o taafe o itu;
  • faia le vao ma lūlū;
  • maua ni mea lelei fale mo le totoina.

I le tautotogo, o le teuteuina o vao o le geranium e le sili atu le loloto nai lo le autumn. Galuega amata i le amataga o Mati. O le mea mulimuli na e vavaeeseina ai le tele o tanu, o le fuʻa amata mulimuli. I le tautotogo, e tatau ona vavae na o fasi vao. Mai i lalo, 2-3 fatugaʻo e tatau ona tumau.

E faʻapefea ona teuteuina geraniums?

Aveese le sili atu ma le mamago mago ma se mea maoaʻe ma mea faʻaogaina:

  • talafeagai mo lenei faʻamoemoe o se lauulu, faʻailo poʻo le faʻaogaina le naifi umukuka;
  • seleulu e le mafai ona faʻaaogaina. Latou te solia le mea o loʻo i luga o le meaʻai i le mea na tipiina i luga o le pine;
  • o le tipi e faia i luga o le lau paʻu, o loʻo feagai ma le pito i fafo o le vao. O le a le faʻafefeteina elemene faʻaolaina e le tasi le isi ma o le a le mafua ai le mamafa tele o le pale;
  • e mafai ona fusi i lalo tamatamaʻi tamatamai lima e aunoa ma le tosoina o le fana;
  • e puipuia ai le pala po o le faaleagaina o iniseti, e tatau ona fufuluina ia nofoaga tipi i le gaʻo ua gaosia po o le paʻu o le suauu. I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina le paʻu o le kinamona - o se vailaʻau faʻapitoa.

A maeʻa ona tipi le pelargonium, e mafai ona faʻamaʻaina le laau i totonu o le kulimi. O lenei mea o le a saofagā i le faʻavaveina o foliga o lauusiusi ma laʻau.

O mea faʻamalolo o geraniums

O le Geranium e faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e togafitia ai le tele o maʻi:

  • toe foʻi mai le toto i le masani. Afai e te faia se pepa o le pelargonium i lou tapulima;
  • afaina le peʻa pe afai o le laulaau o le laau o loʻo umia i le gutu;
  • faailoga o le otitis media e mou atu pe afai o le lau o le fugalaau e tuu i le taliga taliga;
  • O le geranium tincture e faʻamalolo ai le malulu, atuatuvale, neurosis, gout.
  • O le manogi o le pelargonium e faʻafefe ai le le mautonu, ita, ma le le fiafia;
  • taele mai lau lau geranium e faʻaaogaina mo le eczema i le paʻu, le mafiafia ma le fulafula;
  • teuteu o lālā ma aʻa e ave mo faʻamaʻi fatuga, suʻe ma le masima.

Geranium o se laau e mafai ona teuteuina totonu o se fale poʻo se fale mafanafana.