Laʻau

O laau o Paama ua tutupu lemu ...

E toatele e fiafia i le auala e ola ai se pama mai fatu. E i ai moni lava togafiti i lenei pisinisi.

E matua faigata le atigi pama, o lea e masani ona faatoʻaina, ma o "fatu" latou te maualalo i mea e faatupuina ai le tuputupu ae, ma maua ai le mafanafana o le eleele mo le lelei o le germination.

Rattan palm

O se faʻafefiloi o peat, oneone ma le sphagnum i tutusa tutusa e masani lava ona avea e fai ma sui mo nei faamoemoega. O se laumei malulu o le maamaa po o le suavai paʻu oneone e sasaa atu i totonu o le fagu ma ni pupu, ua tuu i luga o le pusa ua saunia, ma i luga o se paluga o le oneone mama ma le sphagnum finely tapena ma se vaega e tusa ma le 5 cm.

Totoina fatu pama o loo faatofu i le pito i luga (i le loloto o le 2-3 cm), faasusu, ufiufi le fagu i fualaau aina ma tuu i se nofoaga mafanafana (22-24 tikeri). O le taimi o le germination o fatu o pama e faalagolago i le totoina muamua o togafitiga, fatu fou o fatu (faʻapipiʻi fatu e sili atu lemu nai lo le seleselega fou), tulaga o le germination. O le tioata ma le faʻasolosolo o loʻo faʻaaogaina e fufulu solo ma faʻafefeteina, faʻaleleia mea totō, ma o le mea faʻagogo e faʻafefeteina taimi.

E ono mafai ona faatali ni fualaau mo nai masina pe tusa foi ma le 1-2 tausaga. O le foliga mai o ni laau o pama e paʻu i totonu o ipu taʻitasi o loʻo i ai se meaʻai (malamalama lanu, humus poʻo lau laʻau ma le oneone i se fua faatatau o le 2: 1: 0.5).

O fualaau o pama e le pei o laau matutua, lea e masani ona mafua ai le fenumiai i fualaau toto: e na o le 6-7 laʻau e maua ai foliga vaaia o lenei ituaiga o pama. E le gata i lea, latou te tuputupu ae lemu. Ma e na o le 5 tausaga le matua, e maua ai e laau talavou se foliga teuteu. O lea e tatau ai ona e onosai.

Aso palm (Phoenix pama)

Mea e faaaogaina:

  • Faatoaga, togalaau - tausi ma le fomaʻi Numera 2-2009. Antonina Pfeiffer