Meaai

Toaina o le taumafataga o le pumpkin

Paʻu, tao i totonu o le ogaumu, e faigofie ona faʻafefeteina, faʻasaoina elemene talafeagai mo se tagata, aʻo le maualalo lona kalori. E tele ituaiga o vailaʻau suamalie ma maloloina. Latou te faʻaaogaina e le aunoa e pei o se meaʻai, ae o loʻo i ai foʻi mea e sili ona lelei o manu. O se lanu moli e tao i fasi pepa i totonu o le ogaumu ua liu suamalie i lona gutu. O fua uma mo le kukaina o le pikiakini tao i totonu ole ogaumu e matua faigofie lava ma e le manaʻomia ai se taimi, leai se poto faapitoa i meaʻai, po o mea taugata.

Pipi le uʻau i totonu o le ogaumu ma fasi suka

Mo le kuka, mea suamalie suamalie suamalie, mo se faʻataʻitaʻiga, nutmeg pe foliga foliga, e sili ona talafeagai. I lenei tulaga, mea suamalie: sugar, syrup, o le meli e manaʻomia tele, ma pe a manaʻomia (i le tulaga o se meaai faʻapitoa), e mafai ona e faia e aunoa ma na mea.

Faatulagaga:

  • 750-850 g uka;
  • 45-55 g o le suka faasili;
  • 45-55 g o pata (pata);
  • 1 4 Art. vai mama.

O le faigofie lea o le auala e tao ai le uka i totonu o le ogaumu i fasi pepa, lea o le a manaʻomia ai se tau maualalo, oloa ma taumafaiga.

Metotia Faiaoga:

  1. Fufuluina le paukini, tipi ese le siʻusiʻu, ma tipi i le afa, aveese le fatu fatu.
  2. Otioti le pulupulu i fasi lapisi 1-2 cm lautele ma pe tusa o le 3-6 cm le umi, lea e tatau ona faataatia lelei i luga o se pepa e tao ai muamua (faʻaaoga 1/3 o le pata kuka!).
  3. Liligi pusa akiniki i luga ma le vai ma fufulu i le suka, tuu le pata o totoe i luga, ia tipi i ni fasi vaega laiti. Tuu le tao tao i le umu ma tao mo le afa itula i le vevela o + 190-200 tikeri.

O se tasi lea o fualaau faigofie mo le kulimi tao tao i totonu o le ogaumu. Ae e mafai ona sili atu ona manaia e ala i le faʻasusuina o fasi uroki, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le kinamona. O le a tuʻuina atu ai i le ipu se manogi manaia manaia ma le tofo tulaga ese. O keke pikiapu e kukaina, e faʻaaogaina i le kulimi, poo le aisa kulimi poʻo le nusipepa.

Laʻau suamalie ma le meli

I le sauniuniga o le 'elekinisi suamalie, tao i totonu o le oven i fasi pepa, e le gata o le filifilia o meaʻai, ae faʻapea foʻi ipu o loʻo faʻaaogaina ai le kuka, mataupu. Mo le taoina o le ukiniki, e fautuaina e polofesa le faia o ituaiga laumei laiti. Ae e tatau ona e tuʻuina i totonu o se ogaumu vevela.

Meaʻai

  • 1 2 kilokalama o le palukiniki;
  • 55-75 g o le meli vai;
  • 25-35 g o le suauu manogi;
  • 30 g sesame;
  • 1 moli moli (e mafai foi ona faaaoga le sua pe a manaomia).

Kuka:

  1. Aveese ma le filemu le paukini mai le pele, aveese uma fatu ma 'otiʻoti i ni fasi uʻamea.
  2. I totonu o se pesini loloto, faʻafefiloi lelei le suauʻu manogi ma le meli vai. Ma o le suauu e le malelemo ai lona lava fiafiaga o le uka, e lelei tele le faʻaaogaina o se oloa e aunoa ma se manogi, o le suauʻu olive e atoatoa mo lenei faʻamoemoe. Ma o lea e tumau pea le lanu o le pauka, e le tatau ona e alu i ni ituaiga eseese o le meli, mo se faataitaiga, buckwheat. E lelei le faʻaaogaina o le manogi vaivai - fugalaau poʻo le lime.
  3. Toto le moli i luga o se fuʻa lelei, faʻafesoʻotai le 3 tbsp. l Maua mai le suavai ma faʻafefiloi ma le paluga o le meli, faʻafefiloi. O e alolofa alofa e mafai ona sui se moli ma lemoni ua matua. E le gata i lea, nai lo fualaau suamalie, e mafai ona e faʻaaogaina ni nai mataua o le vanilla.
  4. Liligi le suauka i totonu o se pesini ma se paluga suauʻu, faʻafefiloi lelei (ia vaega taitasi e tatau ona ufiufi i se mea suamalie), ona tuʻu lea i le tasi le apa i se foliga vevela ma tao mo le 35 minute. i le + 180-190 tikeri. O le saunia o le uka ua siakiina ma se vavae. E tatau i vaega ona maua se lagona malu. Afai e le lava le taimi ua atofaina, e tatau ona tuu le pumpkin i le ogaumu mo le isi 20 minute, ona faia lea o se siaki fou.
  5. E ui o le elekiniki o loʻo i totonu o le ogaumu, e mafai ona e fuga fatu fatu sima. Faia lenei mea i se apa malogo mo le 1-3 minute.
  6. E tatau ona tuʻuina atu le pikiakin, tao i totonu o le ogaumu, ma tuʻuina atu i se meaʻai, sasaa atu le sua o totoe i foliga o le meli ma fufuluina fatu fatu sima i luga. E mafai ona faʻaaogaina lenei pikiava e avea o se faʻataʻitaʻiga tutoʻatasi, pe o se mea lelei faʻaopoopoga i le semolina porridge, ice cream cream home, pe o se meaʻai mo le lauti poʻo se isi meainu.

O le kulimi mo le ipu e suamalie ma lelei. O lona pulupulu e tatau ona avea ma se lanu paʻepaʻe susulu, ona avea ai lea o le uka, tao i totonu o le ogaumu ma le meli, o le ai ai se mea manaia auro.

E mafai ona kuka le ukiniki e aunoa ma ni mea faaopoopo. Faʻasalaga fagu i le meli, tuʻu le pumpkin i le suamalie mo le 15-20 minute, ona kuka ai lea i le metamita i le +180 tikeri pe'āfai e manifinifi le fasi, ma i le +200 tikeri pe a tele fasi pepa. I le faaiuga o le tao, ina ia mafai ai ona paʻu le pauka, ua faateleina le vevela i +220.

O le kulimi, taoina i le meli i ni vaega tele, poʻo le atoa, e manaʻomia le fufuluina o le faamama: muamua, o le "pulou" ua vavae ese, lea o le a mulimuli ane avea o se tapuni, ona ave loa lea o le ogatotonu ma fatu. E mafai ona ufiufi le uʻau pula ma se meaʻai suamalie e faia i le meli.

Lisi le paukuki i apu apu

O se isi suiga faigofie i luga o le autu o le auala e tao ai le ukiniki i fasi i totonu o le ogaumu. Mo lea, e tatau ona e kuka falaoa, apples and sugar.

Meaʻai

  • 280-320 g o le pauki;
  • 3 apu ala;
  • 30-40 g gaʻo faasili;
  • 15-20 g o suauu olive;
  • o le kanamoni i se filifiliga.

Kuka:

  1. Fufulu ma paʻu le paukini. Ave ese fatu ma tipi le pauki i fasi keke 6-8 cm le umi, aʻo le mafiafia o fasi pepa e le tatau ona sili atu i le 1 cm.
  2. Fufuluina foi apu, ae e le manaomia ona toto. Aveese le tumutumu ma tipi i ni vaega tetele.
  3. Ufiufi le pito i lalo ma puipui o le tao tao ma le pepa. Afai e manifinifi, ona tuʻu lea o 2 laulau. E tatau i le pepa ona taofi le sua lea e faʻamalolo i le taimi o kuka. A o leʻi tuʻuina le uka i luga o se pepa tao, e faʻapipiʻi lelei le pepa i le suauu.
  4. Tuu le elekiniki ma apu i laina tutusa i luga o se fuga pepa ina ia tufatufa atu fua i fualaau aina. Salu le suka i luga. Afai e te faʻaaogaina le suka lanu enaena mo lenei faʻamoemoe, ona avea lea o le anufe i luga o le uka i le taimi o le taoina o le a avea ma se lanu auro matagofie. Afai e manaʻomia, e mafai ona fefiloi le suka i le kinamoni. O le a faʻapea ona avatu i le ipu se meaʻai muamua ma se manogi manaia. E tao le palu mo le 20 minute. i le + 190-200 tikeri. Afai e le lava lenei taimi e faamalūlūina ai le paukini, e mafai ona teuina le ipu ile ogaumu mo le isi 10-15 minute.

Latou te faia le pikiakin, tao i totonu o le ogaumu i apu, mo le ti, poʻo le susu po o le koko. O le tuʻuina atu o le ipu o se mea oona, e sasaa mai i le sipuni, lea na tumau pea i foliga pe a uma ona tao ni fasi keke.

O isi pikiapu o totoe e le tatau ona lafoina. E manaʻomia ona fufuluina ma faʻamago. Mo le kukaina o palukiniki, e seasea lava ona manaʻomia, ae o fatu lava ia e aoga tele ma lelei.

O le fa o le uʻu ua kuka i le veal

O ipu vevela maualuga e aofia ai le pumpkin o tao i totonu o ogaumu ma aano o manu.

Meaʻai

  • 1 le papaʻi laitiiti;
  • 1 2 kilokalama o vela;
  • 2-3 aniani;
  • 3 pateta pateta;
  • 2 g masima;
  • 2 nifo. kaluka
  • 1 g pepa lanu uliuli;
  • 2 lau faga.

Metotia Faiaoga:

  1. Fufuluina le vela, patipati i solo pepa ma tipi i ni vaega laiti.
  2. Uu ma tipi le aniani i ni vaega se 4. Otioti le fasi kalakeke lakapi i le afa. Tipi pateta i ni fasi pepa.
  3. Fufuluina le paukini, tilotilo malie, tipi le "pulou" mai le uka, aveese le fatu ma fatu ma tuu i luga o se pepa tao. Tuʻu meaʻai i totonu, masima ma pepa. Tuu lanu ma pateta i luga o aano o aano o manufasi.
  4. Liligi le suavai i le laʻau, e le tatau ona oʻo i aniani ma pateta, pe a taoina le sua o le kulimi mai i aano o manu ma fualaʻau ona o le tele o le vai o le a tafe atu i luga o le mata. Tapuni le uka ma le "pulou" tipi ese muamua, tuu i totonu o le ogaumu, muamua i le +200 tikeri, ma tao mo le tusa ma le itula ma le afa.

O le elekisi ua tumu, tao i totonu o le ogaumu, ua saunia pe a uma ona mama. E mafai ona fuafua lenei i foliga vaaia. O le paluga i luga o le fualaau aina o le a foliga mai e le mautonu, ma o ona meatotino e tatau ona sili atu ona lelei. Ina ia malamalama i le tele o le tao i totonu o le ogaumu, e tatau ona e siakiina le tulaga o lona pulupulu e ala i le tipiina o le fualaau faisua ma se tootoo i tafatafa o le tapuni. Afai ua saunia le paukini, ia aveese ma le faaeteete le pani. A faʻamaluluina, faʻafeiloaʻi i se ipu.

Afai e te uu se paʻau tele, ma e toetoe lava a oʻo i le pito i luga o le ogaumu, aʻo taoina lona "tapuni" e mafai ona susunuina. Ina ia puipuia lenei, i le ogatotonu o le kuka, aveese, ma ufiufi le pu o le uku ma se fasi pepa. A maeʻa le 25-30 minute seia oʻo i le faaiuga o le tao, tuʻu le "tapuni" i tua.