Laʻau

Allamanda - Jungle Bell

Faatasi ai ma totonu o laau toto e le tele ni aganuu ma lanu samasama susulu o fugalaau. Ma e tele lava ni mea matagofie e mafai ona avea ma mea sili ona mataʻina i totonu o le mamanu o totonu. O le lanu auro-lanu tulaga ese o fugalaau matagofie ma matagofie o allamanda o se fiafiaga fiafia. O le lagona o le lalelei ma le le fiafia i lenei laau na o le faaleleia atili o le lauusiusi matagofie. O le tausia o lenei agafale i totonu e le faigata tele pe a fai e te tuʻuina atu i ai se malamalama susulu.

Allamanda laxative (Allamanda cathartica).

Luga ata o le logo i fafo

O igoa lauiloa o Allamanda o loo faamatalaina manino ai ona foliga vaaia. "Lageli vavalo", "pu auro" - o nei mea e sili atu nai lo isi o faʻamatala atu uiga autu o le laau. O le mea moni, o le faigofie, o le vavalalata o foliga ma le maofa, o mea laiti ma le taofiofi o mea sili ia i totonu o alalafaga.

Allamanda (Allamanda) - o se ituaiga o laau o le aiga o Kutrov (Apocyatasi), na faaigoa i le polofesa i le Iunivesite o Leiden, Frederick Allamand. O le ituaiga e 15 ituaiga.

O le taatele i le potu o le aganuu allamanda laxative (Allamanda cathartica) E faigata ona taumateina o lenei allamanda e faʻaaogaina i vine mamago. O le mea moni, i se aganuʻu o le potu, e tele lava ina atiaʻe se laau i se ituaiga o vao vaovao ma e seasea ona faʻaalia uma ona tomai i le vaomatua. Ae afai e te avatua le allamanda a lexative will, ona mafai lea ona vavalo lauʻau i le 5-6 mita le umi. O se aluga matagofie o le lauusiusi i totonu o se laau ua faia ona o le telē, e oo atu i le 14 cm le umi o laulaau o le vaapiapi, o le alumi-ovoid shape, o le nofo i luga o le itu i luga o laau. Telefoni, lanu o le emerald e peiseai na faia ina ia faʻatusatusa ma le fuga. Ma o le allamanda laxative o se mea mataʻina. Fugalaau lanu tetele e oo atu i le lautele o le 5-6 cm, tu i fafo ma se lanu samasama-lanu-lanu auro ma se mea e toetoe lava a le mafai ona iloa. Fugalaau fuga i tumutumu o laau, o le corolla lobes e foliga mai e pei o lili. O le "manava" e foliga mai e faapaleina ai le vao, ma o se tamaoaiga ma le lanu e maua ai se lagona e le mafaagaloina.

O se sui lauiloa o le aiga o Kutrov, ina ua latou feiloai muamua i luga o fata o faleoloa fugalaau, e foliga mai o se laau e matua matagofie lava. Ae e le tatau ona faʻaseseina oe e uiga i le tele o le allamanda: o se laʻau tele, o loʻo tupu pea lava pea o le a vave ona "leiloa" le aafiaga o le atinaʻe tuputupu aʻe ma faʻaalia lona malosi uma. I le taimi lava e tasi, o le siitaga o le aofaʻi, ae o le natura o le laau e le mafai ai ona faʻatulagaina e pei o le faʻatautaia o aganuʻu o le fale. Allamanda e manaʻomia le tele o avanoa, o lenei laau e fiafia tele i vaega solo ma e le faʻafeiloaʻi i tagata tauva lata ane: tuʻuina i totonu, e tatau ona manatua i le mitamita faamaualuga e mafai e le allamanda ona faʻasalaina se vaega atoa o aganuu laiti sili ona lalelei.

Allamanda e fuga mai i le taumafanafana, mai ia Me ia Setema. Ae o le taimi e masani ona suia, faʻalautele, suia.

Allamanda laxative i totonu o se ulo ma gusmania.

I le faaopoopo atu i le fomu faavae, o le laau e tele ona foliga teuteu:

  • aloalii maeniu ma se lanu mumu o le tipi, le taua, leai se mea, umi lava le luasefulimita laulaau ma fugalaau auro e oo i le 12 inisi le lautele faatasi ai ma se mea mama e le masani ai i le faai ma se manogi manaia o magnolias;
  • ituaiga o meaola e televave le tuputupu ae, matua mafiafia, lau paʻu paʻu e aoina i laina e 4 fasipepa ma le moli, faatasi ai ma lanu pupula i luga o fua o fugalaau tetele e oo i le 12 cm le lautele;
  • telefuga o le teleflora e na o le 10 cm le lautele, ae o le tele o lemoni o fugalaau, o laititi laititi ma laʻau, lea e sili atu ona talafeagai mo le matafaioi o se ampel nai lo isi.

I le faaopoopo atu i le allamanda, o se laxative, i le genus allamand ei ai le tusa ma le 15 laau toto, o le afa lea e faʻaaogaina foi i totonu o laau. I le faaopoopo atu i ituaiga e sili ona lauiloa, o mea nei e sili ona teuteuina o le logo o le togavao:

  • Allamanda Schott (Allamanda schottiisa masani ona lauiloa allamanda oleandrol - allamanda neriifolia) - le susunuina o le natura e ala i foliga ma le pulupulu, afu timuga e oo atu i le 90 cm le umi, umi le elliptic, lanu pogisa ma fugalaau e iʻu i le 4 cm le maualuga o le ogaumu o le corolla;
  • Allamanda Blanchet (Allamanda blanchetii, sa masani ona lauiloa allamanda lanu viole - allamanda vio) - o se laumei o le tuputupu ae lemu ma le pala, grayish-gray e oʻo atu i le 15 cm le umi, e aoina i ni fasi'ie e 4, e le masani ai le malamalama lalac-lanu piniki ua faatulagaina i paga i tumutumu o laau.

Allamanda schottii (Allamanda schottii).

Allamanda Care

O mea uma lava e aunoa ma se faʻasalaga, e manaʻomia e tulafono faʻapitoa aiaiga tutusa o le taofia ma le tausiga tutusa. O lenei laau e mafai ona tupu i le matafaioi o se vao vaovao, pe mafai foi ona e tuu le taamilosaga e taamilo ma faaali atu le mafai gafatia o le tagata feʻaʻei i le mea atoa. O le mea moni, naʻo le faʻavae e aafia ai le ituaiga o le tuputupu aʻe o allamanda. E ui lava i le mea moni e faapea o alalaupapa e manaʻomia le tausisia i le taumalulu i tulaga malulu, e leai ni faiga faigata e tatau ona faʻamautinoa mea uma e tatau ai. O aga masani lelei ia e manaʻomia ai le gauai ma le totoa, lea e le afaina ai ma o le a tali atu ma le loto faafetai i le taimi na faia. Naʻo le toe foʻi mai o le allamanda o lona aʻafiaga lea: e le gata o le sua, ae o vaega uma foi o le laau e afaina, e mafua ai le faʻaleagaina o le paʻu ma mucous membranes. A e galue i se laau, aemaise lava i le taimi e teuteu ai, ia mautinoa e puipui ou lima i totigilima.

Malamalama ma le tuʻuina atu o allamanda

E le pei o le tele o laau i totonu ma le tulaga o le fuga, e le fefefe allamanda i le susulu o le la. E manaʻomia ona tuʻuina atu i ai le moli susulu, e puipuia mai na o le aoauli. O laulaau e sili ona teuteu i le susulu o le moli, ae o le laau foi e foliga matagofie i luga o se la. O le a lagona e Allamanda le tele e oo lava i luga o le faamalama a le itu i saute, faapea foi i itu uma o le itu i saute. E ola lelei i totonu o greenhouses ma faʻamalama matagofie, i pupuni tetele, i luga o mafanafana mafanafana ma loggia.

O se vaega tāua o le allamanda - o ona lauolaola ua leva lava ona mafai ona faʻaosoina mo le toeitiiti atoa le pa'ū, pe afai e amata ona faʻamalamalamaina le vao i le taimi ma taui mo le faʻaititia o taimi i le moli.

Allamanda lanu samasama ma le lanu violē

Lulu ma manaʻomia mo le ea fou

Allamanda e aʻafia i le vevela o meaʻai totonu. Ae i le atinaʻeina o lenei tagata Tropicana i Amerika i Saute, o loʻo i ai se taimi vavalalata manino lea e tatau ona faʻaitiitia ai le vevela. Ma e tusa lava pe le manaomia e allamanda ni mea malulu i le taumalulu, e tatau ona tuu i lalo le vevela e le itiiti ifo i le 5 tikeri. I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona teuina le allamanda i se fale mautu, ae le o le vevela o le tau - i le potu vevela mai le 20 i le 24 tikeri Celsius. Ae mai ia Novema ia Fepuari (poʻo le, seia oʻo i faailoga muamua o le tuputupu aʻe) mo le laau, o le vevela e faʻaititia i le 15-18 tikeri.

O lenei mea totino e le mafai ona tuʻuina ni faʻataʻitaʻiga, e sili atu ona puipuia ai le Tropicana i soo se auala. E matuā lamatia lava le vaʻaia o potu i le taumalulu, pe a fesuiaʻiga i le vevela o le ea e mafai ona aafia ai le matagofie o laʻau.

Allamanda Blanchetii

Faʻamamafana ma fafaga

Allamanda, e pei o aganuu uma o le vaomatua ma le tuputupu ae tuputupu ae ma le matagofie o laʻau, o le malie o le susu. Ma fafaga mo ia e tatau ona tele. Ae o le laau e le fiafia i le faʻaleleia o le suavai i le tulaga e tasi e pei o le itiiti ifo o le faʻaitiitia o le mafanafana lelei. O loʻo faʻatinoina nei faʻatulagaga e ala i le fetuutuunai o le taimi e tusa ai ma le tikeri o le faʻamamaina o le eleele: o le taimi lava e maeʻa ai le pito i luga o le masini i totonu o le ulo, o le a faʻataunuʻu le taualumaga lenei. O le mataʻituina ma le faʻaaogaina o se taʻiala taʻitasi i allamanda irrigation o le filifiliga aupito sili lea. O le mea lea, i le taumalulu, pe a paʻu le vevela, e faʻaitiitia le vai, ae le faʻaitiitia, ae na o le faʻaauau pea ona faʻamago le pito i luga o le meaʻai. O le faʻaitiitia o le maualalo o le timu ma le lamala atoa e le taliaina mo allamanda mai ia Novema e oo ia Fepuari.

Allamanda e fiafia i tulaga maualuga o le susu. I lenei itu, e mafai ona taʻua lenei ogalaau o se mea masani masani i le vevela. Ae i le taimi lava lea e tasi, e le manaomia ai le 90% o le suamalie ma o loʻo tumu i "fua faatatau" o le 60-70%. E mafai ona e maua tulaga lelei mo allamanda e ala i le na o le pulupuluina ma le faapipiiina o fale faʻanoanoa po o le faʻatauina o mea e faʻalelei. E lua auala o le humidification e le tatau ona faʻaaogaina i le taimi e tasi; o fua faigofie o le a lava. Ae pe a lūlūina, faʻaeteete ia aua le faʻavaivai le susu ile fugalaau.

Allamanda i totonu o le ulo.

Fafaga mo allamanda

O lenei laau e manaʻomia ai fagotaga i na o le vaitaimi o le tuputupu ae malosi. Fafagaina o loʻo faia mai Mati ia Setema, faʻaaogaina e le o faʻamalolo mo vaovao totogo, ae o vailaʻau faʻasaina uma o se faʻalapotopotoga masani ma le faʻatagaina o mea e maua ai elemene. O le taimi sili ona lelei o le laei pito i luga e tasi i le 3 vaiaso.

Teu teuteu ma laau

Allamanda e aunoa ma le pulea e vave ona tupu, vave ona le toe aoga ma e faigata ona aofia ai. O lenei laau e manaomia le faʻaauau ona fausia. O le fuafuaga lelei e faʻapipiʻi ai pupu, ia vave ona faʻamalosiina lala laiti e faʻamalosi ma faʻasao le matagofie o vao, ma faʻaopopo le teuteuina o le tausaga e teuteu ai. E sili atu ona lelei le faʻatinoga pe a uma le amataga o le taotoga, i le faaiuga o Novema, faʻapuʻupuʻu puʻu uma e ala i le tolu poʻo le afa afa (o se tipi e tatau ona faia i luga aʻe o laupepa). E sili atu le faʻaopopo i le faiga autu o le "faamamaina" pea o le laau mai le vevela tele, vevela, vaivai vaivai.
Afai e te ola i le allamanda e le o se laau vaovao, ae o se aganuu lelei pe manao foi e faʻaaogaina e pei o se vine ua tumu atoa, e teʻena le teuteuina i le tautoulu, e mafai ai ona faʻaosoina le paʻu. I lenei tulaga, e tatau ona mautinoa e le alalaupapa le faapipiiina o paranesi: o le tele o vao e le maluelue, ma mo soo se allamanda, vagana ai Schott, e tatau ona faavaeina le lagolago.

Allamanda laxative "Lulu le Karami" (Allamanda cathartica 'Caramel Blush').

Allamanda mea faʻapipiʻi toto, gafatia ma patino

O le meaʻai mo le allamanda e tatau ona faʻaleleia, susulu, maualuga ma le faʻaituau, e tatau ona aofia ai le peat. E lelei atoatoa mo lenei seleselega o ni mea teuteu ua saunia mo laau teuteu teuteuina po o mea uma e sui ai ma se vaega itiiti o le oneone. O le faʻafefiloi o le oneone, peʻa ma le humus i vaega tutusa ma se vaega lua o lau laulaau poʻo se faʻafefiloi o eleele laʻau ma peat, lea e faʻaopoopoina ai le afa oneone, humus ma eleele masima i le afa, e talafeagai.

Allamanda e sili ona totoina pe a manaʻomia. O le vave faʻapupulaina o laau e lafoina i ni koneteina fou i tausaga taʻitasi, ae mafai ona faʻafeiloaʻi tagata matutua i koneteina fou pe a uma ona faʻatumu le coma ma le rhizome, faʻatasi ma le 2-3 tausaga. O le gaioiga e faia i le tautotogo, pe a maeʻa le taimi e moe ai.

Afai e te manaʻo e ola le allamanda e pei o se vao, o lona uiga e taua tele mo ia le filifili e le tele ni atigipusa ma lautele: o le vavalalata o le ulo, o le faigofie ona fai ni ie puipui.

Allamanda laxative "Dwarf Jenny" (Allamanda cathartica 'Dwarf Jenny').

Allamanda faʻalauga

O lenei laʻau fale e faigofie lava ona faʻaleleia. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga uma fatu ma vavae.

Allamand o fatu e totoina e tusa ai ma auala masani i le paluga o peat ma le oneone, na susu muamua i le vai mafanafana. E seasea lava ona lafoina fatu, vave ona ufiufi i tioata po o ata. Mo allamanda, e tatau ona e faia se siosiomaga mafanafana ma se vevela o le 22 i le 25 tikeri. E taua tele le suavai mo le germination, lea e tausia e ala i le faʻaleleia masani. Faʻaauau le faʻaauau o fua o laau i aso uma. Allamanda fatu e faasolosolo lemu, o nisi taimi o le faagasologa e oʻo atu i le 2 masina.

O le seleseleina o lapisi e sili atu i le amataga o le atinaʻe malosi, ia Fepuari-Aperila, e faʻaaogaina ai pine i le 10 cm le umi. Mo le faapipiiina, e tatau ona e fatuina ia lava tuutuuga e pei o fatu - o se vevela pe tusa ma le 23-25 ​​tikeri Celsius, faʻaleleia faifaipea ma le vaalele. A maeʻa, e faʻapipiʻiina i luga o se mea masani ma ola e pei o ni totō, pe a uma le 4-6 vaiaso latou te fesuiaʻi i se ala masani mo tagata matutua.

Allamanda o se laxative.

Pests ma faʻamaʻi i allamanda

I lalo o tulaga lelei, o le allamanda o se aganuu lelei. Afai e vevela le ea pe i se faʻavaivaia o le setete, e faigofie ona aʻafia i sikola o le apogaleveleve, whiteflies ma nematodes. O le pulea lelei o pest e sili atu ona lelei ma faiga faʻaopoopo.

Tetee masani ona tuputupu ae:

  • otaota o laʻau ma le tele o vaiinu po o le maalili o le maalili;
  • folasia lau i le maualalo o le vevela poʻo le pala;
  • elongation o laʻau ma le pallor of greens i le mumū leaga poʻo le le lava o le fafaga;
  • o foliga mai o lanu uliuli i lalo o le paʻu o loʻo faʻavaivai poʻo se manaoga tele mo le faateleina o le moli.