O le togalaau

Schisandra chinensis i le atunuu, aemaise lava le totoina ma le tausiga

O Schisandra chinensis e lauiloa mo ona laʻau matagofie. E tupu le aganuu i vaega maugā ma i totonu o vaomatua. O le lauʻeleʻele o lemongrass o le laueleele o Iapani, Korea, Saina. E le gata i lea, o le aganuʻu e tupu lelei i Sakhalin, Moscow Region, ma Urals. O le tausiga ma le galueaina o Schisandra chinensis e faigofie. Ona o lona le mautonu, ua faateleina le fiafia i tagata nofoia o le mafanafana ina ia latou vaai ia latou fuafuaga.

Faamatalaga faʻatau

O le Schisandra chinensis o se vine lauiloa-e pei o vine, lea i le natura e oʻo atu i le 150 mita le umi. O le laau e aʻafia i le aiga Schisandra. O le aʻa e siʻosiʻomiti ma paʻu lelei. O lona mafiafia e oʻo i le 2 cm. E fuafua i le matua, e mafai ona i ai ni paolo eseese. I totonu o se tamaʻi toso, o le ogalaau e samasama i le lanu, ma i laau toto e sili atu i le 5 tausaga, o suiga lanu i le lanu uliuli.

O lau o lemongrass ua fuafua i se isi itu. E tutusa le mafiafia ma e tuʻuina atu i foliga o se ellipse. O lo latou pito i luga o se lanu lanumeamata lanumeamata, ma o le pito i lalo e sili atu le paler. O pito i luga o papatusi ua tusi.

Schisandra Sasaʻe Sasaʻe poʻo Saina, e pei ona taʻua ai, ua pasia le palota.

E le tutusa le faʻaaogaina o lemonia o saina Lemongrass pei o fugalaau actinidia. Latou te i luga o ni manoa uumi ma maua se lanu piniki mumu. I le taimi o le fugalaau, o se manogi manaia o loo teu faataamilo i vine, lea e mafai ona faateia ai tagata asiasi uma. O lenei vaitau i lemongrass e pau i le masina o Me. E tumau seia oʻo i le ogatotonu o Iuni. I le faaiuga o le fuga, o vine ua faia. E aoina i ni pulumu fufulu. I latou taʻitasi e mafai ona i ai mai le 23 i le 26 fua.

Schisandra chinensis o se faʻatoʻaga lea e lima ona 'aina ona vine. Totonu o ia mea e lua fatu o se lanu samasama. O fatu e mafai foi ona enaena ma enaena. O vine suamalie o loʻo i ai se leo mauoa. Pe a mimiti, o se meaʻai vevela, salty, sour, bitter and little burning taste e aliali mai.

O le tulaga ese o lenei laau o loo taoto i laulaau. Pe a fufulu, e aliali mai se manogi manogi o lemoni. O le mea lenei na alu ai le igoa o lenei laau.

Fua o Schisandra chinensis na totoina i Rusia

E naʻo ni nai vālaʻau e faʻaleleia lelei i le tafaoga o le Moscow Region, o le Urals ma Siberia:

  1. Volgar O le tuai lenei o le faʻatoʻaga. O pupuleʻale o lenei fuefulaga ei ai se lanu lanumeamata lanumeamata. O le pulumu o vine e tusa ma le 7.5 kalama. O fua e lapotopoto faʻatasi ma se paʻu manifinifi. E iai a latou manogi manogi. O nei ituaiga meaola e faʻafeiloaʻi ai le malosi o le taumalulu ma faʻafeiloaʻi i le malulu. Ona o ia uiga, o lenei ituaiga o Schisandra chinensis e masani ona faʻaaogaina mo le galueaina i le Leningrad eria.
  2. Uluaʻi amataga. O nei ituaiga meaola e tupuga mai i laau totō. O le Liana e i ai moli lanumeamata lanumeamata, lea e iu lava ina maua mai se lauulu lanu enaena-enaena. O le pulupulu o vine e aofia ai le 30 fua o le lanu mumu mumu. E tofu i latou ma le 1 gram. E ese i latou i le paʻu mafiafia ma le paʻu. O le uluaʻi ituaiga e aofia ai vailaʻau malulu ma vevela.
  3. Talafatu O se mea uiga ese o lea laau o se pulumu, lea e tusa ma le 7.1 kalama. O laʻau e lanu mumu le lanu. O latou faataamilo e foliga ma o sina mea manogi i le tofo.
  4. Ulumatua. O le tuai lenei o le faʻatoʻaga. O lala o le laau e matua manifinifi lava. E tele naua i latou i luga o le vine, ma e tele mea latou te vaʻaia. E suamalie fua. O latou fuainumera i le pulumu e tasi e mafai ona oʻo atu i le 12 vaega.

O ituaiga taitasi o loʻo i luga o loʻo i ai a latou lava mea aoga. Talu mai taimi anamua, na faʻaaogaina lenei laau e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. O fua o lenei aganuu ei ai vaega eseese o meaola. O le pulupulu o vine o loʻo mauʻoa i suauu taua, meaola, gaʻo ma gaʻo.

O se ata o le totoina lelei ma le tausiga o le vine magnolia vine e mafai ona vaaia i lalo. O le tausisia o mea uma e manaʻomia, o le a mautinoa lava le fiafia o le laau i le matagofie ma le tele o seleselega.

Tulafono mo le tuputupu aʻe lemongrass

Liana e le manaʻomia se tausiga faapitoa. Ina ia totoina se laau matagofie, ua lava lea e mulimuli i tulafono faavae. E tatau ona taulai totoa i le nofoaga e tulaueleele ai. E faalagolago lava i le filifiliga o le saite. Afai e te le amanaʻia manaoga, o le liana e mafai ona faʻamago.

Pe a totoina ma tausia le vine vine a Saina i nofoaga e lata ane ai, ia mafaufau e manaomia e le laau se valu itula.

Fanua

O le laau e sili ona fiafia i nofoaga. O le nofoaga sili mo nofoaga o loʻo i le itu i saute. I le taimi lava e tasi, e taua le faʻamautinoa o le ata mai fale e le pau i luga o le vine. Pe a totoina ma tuua Chinese Schisandra i Urals, e tatau i se tasi ona amanaia e le oi ai le laau i se ata. Afai e te le amanaiaina, ona oʻo lea i le taumalulu, e oʻo lava i ituaiga malulu e mafai ona faʻafefe.

Totoina eleele

A o le totoina se laau talavou i le eleele avanoa, e tatau ona saunia lelei le eleele. O le mea muamua e fai o le tatalaina. A maeʻa ona eli le eleele, e tatau ona e faʻafefeteina. Mo lenei, e sili atu le faʻaaoga o le humus. O peʻa ma fafie o vao o se filifiliga lelei foi lea. Pe a tulaʻi, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le faʻavaivai. E fautuaina e tuʻu laumei poʻo pi piliki i lalo o le malologa.

O le totōina e tatau ona faia i le palapala lea ua faʻamafanafanaina e tusa ma le +10C.

Tofiga

E tele auala e ola ai se laau talavou. O le mea sili ona taatele o le vaʻaia. Liana, fafaga i lenei auala, amata ona fua mai i le tausaga lona lua o lona olaga.

Afai ei ai se manao e tupu lemongrass mai fatu, tuʻu i le palapala i le tautoulu. E manaʻomia lou faia o le faʻataʻitaʻiga ao lei amataina le muamua o pulu.

Vaʻaia

O vine laiti e tatau ona faʻafeinu i aso uma. O le taimi lava e talia ai, e mafai ona faʻaititia le numera o taualumaga i le afa. Afai e faia le vai i le ao, ona sili atu lea ona sasaa vai i lalo o le aʻa. O laau matutua i le vevela taimi e faʻafefeteina i se vai ma le faʻatulagaina o le 5 pakete i le vine. Ina ia lelei le susu i le aʻa, aua nei galo e uiga i le mulching.

Fertilizer

O se laasaga taua lea i le faʻatupulaia o se laau. Ina ia mafai e le liana ona matagofie ma tuʻuina atu fua lelei, e tatau ona e fafagaina le aganuu faʻatolu i le vaitau. O le uluai taualumaga e tatau ona faia i le tautotogo. A o faagasolo lenei vaitau, e sili ona fetaui lelei sauniuniga o le suka. O le laei pito lua pito i luga e tatau ona faʻaaoga pe a uma ona fuga. O le filifiliga pito sili i lenei tulaga o ni oloa gaosia. E fautuaina le vaega mulimuli pe a uma le seleselega.

Pests

Schisandra o se laau e masani lava e le maʻi. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona aafia i le paʻu paʻu, paʻu uli, phyllocystosis. O faʻafitauli tutusa e mafua mai i le le lelei o tausiga. Ina ia faʻamalo faʻamaʻi, e togafitia le vine i le fungicide, lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se faleoloa faapitoa.

O tagata uma e filifili e ola i le lanu sameni i lo latou eria o le a faamalieina. E faigofie ona tausia se vine faapena. E oo lava i se talavou e mafai ona feagai ma sea ituaiga o galuega.