O le togalaau

Nitrogen fertilizers lo latou taua ma le faʻaaogaina

I le pisinisi o togalaau, o vailaʻau faʻasaina o le autu autu lea e maua ai le laau ma aʻafia lelei aʻa, o foliga mai o laʻau fou, o le tupu aʻe o fugalaau ma le atinaʻeina o fua.

Nitrogen supplementation e taua tele mo fua o fua. E maua ai se faʻaopoopoga o le tuputupu ae o fualaau aina ma faʻaleleia ai lo latou gafatia. O le Nitrogen e faigofie lava ona uu i ituaiga o palapala e pei o le podzolic, peat, chernozem.

O le tele o le eletise o loʻo i ai i totonu o le tuufaatasiga o meaola, e ui i lea, o lona foliga o se ituaiga o pusi mo le tele o meaola faalafua. I lalo o le faatosinaga a le tele o iniseti, atonu o le a le ola le fale. O le mea lea, o tagata nonofo i le mafanafana e faʻaaogaina se ituaiga o mea taumafa o le faʻamaina o le suauu e sili ona aoga mo togalaau aina.

Faatasi ai ma le le lava o le gaosiga o fuālaʻau, o le laau e tupu tele le vaivai, o laau toto e tutupu lemu le tuputupu ae, o laulaau e le tele, o latou foliga vaaia o loo valiina i se lanu samasama, ma e le o toe umi ae paʻu vave. O nei gaioiga e afaina ai le laau, ma e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalavelave i le taimi o le vavao ma se faʻaitiitia o fualaau aina.

O le taimi e tatau ai ma faʻaaogaina lelei fualaʻau o le minerale o le a fesoasoani i le atinaʻeina lelei o le laau ma maua mai ai le manaʻoga mo le tagata nofo i le taumafanafana.

Liquid nitrogen fertilizers

O le gaosia o le faʻamaʻiina o le vai e sili atu le taugofie nai lo a latou paʻaga. O le mea lea, e mafai ona faʻatauina faʻamaʻi vai i tau maualalo. O le aoga o ia ituaiga faisaisa e le faalagolago i lo latou tulaga masani.

O le toʻatele o tagata o le tau mafanafana, oeo loʻo amataina se pisinisi o togalaau, e fiafia i ai.

E tolu ituaiga autu o le eletise o loʻo faʻapipiʻiina e faʻapalapalaina ai le palapala:

  • Anonia faʻamalolo;
  • Vai o Amonaia;
  • Amonaia

Animonia anatele. Se tali sili ona lelei e pei o se vai e le lanu. O le ammonia anhydrate e gaosia i totonu o le fale gaosimea, ona o le afaina o le ammonia mai se tulaga gasegase i lalo o le aafiaga o le maualuga o le mamafa. O le mea e maua ai le suavai e aofia ai le 82.3% nitrogen.

O le fuālaʻau o le kulimi suamalie o loʻo teuina i totonu o pusa malulu. E le mafai ona e teuina i totonu o ipu e faia i le kopa, zinc ma isi alloysi faapena. E fautuaina le faʻaaogaina o fagu uʻamea, poʻo le uamea ma le uamea. E tatau ona teuina le ammonia anhydrate i totonu o koneteina tapuni, talu ai o loʻo i ai le malosi e faʻavave vave ai.

Vai o Amonaia. O le malosi o le eletise i totonu o lenei fuālaʻau e tusa ma le 16.4% le itiiti ifo ma oʻo atu i le 20.5% le maualuga. E le afaina ai metals uʻamea. O le vai o Amonaia e itiiti lona mamafa, lea e mafai ai ona teuina i totonu o pusa suauu. O lenei ituaiga o fuālaʻau fuālaʻau vai e faʻaaogaina i mamao mamao e le lelei ma e le aoga, talu ai ona o le malosi o le vailaʻau e mafai ona vave faʻaalu. O le faʻaaogaina o le nitrogen-ole faʻaaogaina o nisi o ana meatotino i taimi o felauaiga.

O le faʻaofiina o le faʻaoloa o le nitrogen i totonu o le eleele e faigofie lava, ae mafai foi ona tupu mai le gau o le suka ona o le faʻasaʻoina o le saʻoloto, ammonia anhydrous. O le kulupu o le eleele e vave faʻaaogaina le vailaʻau. O se vaega itiiti o le faʻamafanafanaina o le vailaʻau, o se taunuuga o le tali atu i le susu o le palapala, liliu atu i le ammonium hydroxide.

I eleele ua tumu i le humus, o le lelei o le suauu o le suauu e faateleina i le tele o taimi. I lenei tulaga, o mea e leiloa a le ammonia e itiiti.

I le oneone oneone ma le oneone, eleele e le maluelue ma sina saturation o le humus, o le tele o le gau o le ammonia ua faateleina i le tele o taimi, i le faasologa, o le aoga o le aoga e faaitiitia.

I le i ai o le tele o volumes o eleele e manaʻomia le faʻamaʻiina i le faʻamalosi faʻamalosi, o loʻo i ai se auala faʻapitoa. Faatasi ai ma lana fesoasoani, faʻaaogaina le faʻalaʻau i le loloto o le 12 cm i luga o le eleele malamalama. Ua faia lenei mea e faʻaitiitia ai le gau o le gasegase ma faʻaleleia ai lona aoga. O le faʻaaogaina o le eleele i le palapala o le a le maua ai soʻo se iuga.

Fertilizers containing nitrogen e faʻaaogaina foi i le eleele malulu i le tautoulu, poʻo le faʻaleleiaina o le eleele aʻo leʻi faʻauluina.

Amonaia O le gaosiga o Amonaia e tupu mai o se taunuuga o le faʻafefiloi o ammonia suamalie ma faʻamalolo. O le mea na mafua ai, e tusa ma le 30-50% nitrogen. O loʻo iai i le ammonia i vaega eseese ma vaega (mamanu o le nitrate ma amide)

Mo le totoina o togalaau, o le amonia i le tulaga o le suavai e le o lalo ifo o mea totino i ituaiga mausali o fomaʻi oona.

O le eleele e tatau ona fafagaina i faʻamaʻi vai i totonu o se toniga faapitoa e puipuia ai mai le ulu atu i le paʻu ma le vaalele, faʻapea foʻi ma mucous membranes. E tatau ona faʻaoga mata e puipuia ai mata, ma masikulu poʻo le manava e puipui ai le manava.

Ituaiga ituaiga faʻamaʻi faʻamalosi ma metotia mo latou faʻaogaina

O le Nitrogen o se tasi o vaega autū o le faʻalavelave o fugalaʻau o minerale mo mea taumafa. O lona aoga autu i lenei mea faigata o le faateleina lea o le fua o fua o faatoaga.

Ae o tui mo le faʻaaogaina i le palapala, ona o vine ma fua o fua o le fua masani e 9-12 g / 1m2 le palapala. Mo fualaau aina ei ai le ponaivi i totonu, o nei tau aoga e 4-6 gr. / 1m2 palapala. Faatasi ai ma se ofu faigofie pito i luga, e lagolago ai le tulaga lautele o le fualaau aina, o se vailaʻau e oʻo atu i le 4 g / 1m e faʻaaogaina2 nofoaga.

O ituaiga autu o le faʻamaʻi faʻamalolo:

  • Amene eletini. O le faʻaaogaina tele o le fugalaʻau i se vave vave. O le initaneti o le 35%. E iloa i foliga o paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe. O le nitrate o le Ammonium ua faʻaofiina i totonu o le palapala i le tautotogo, i le aofaiga e 25 i le 30 g / 1m2. E faʻamamaina le kulimi i le vai i se vaega e 20 g / 10l. O loʻo i ai se malosi malosi e fafagaina ai le au peleno;
  • Amoni sulfate. E i ai foliga o le masima tioata. O le aofaʻi o le iniseti e oʻo ile 21%. E mafai ona faʻaaoga le palapala i le tautotogo ma le autumn. E le faʻamamaina le sulfate o le Ammonium mai le palapala. Faatasi ai ma meatotino o le falu, o le gaioiga o le maualalo o le gaosia o le palapala e mafai ona matauina. 40-50 g / 1m e faaopoopo i le eleele2 aʻo lei tulaʻi, ma fafaga 25g. / 1m2;
  • Carbamide. O se tasi o mea faʻapitoa o vailaʻau faʻasaina e 46% le malosi. E i ai foliga o le masima tioata. Mo tagata nonofo i le mafanafana, o lenei vailaau oona e masani ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia o punavai. I le tautoulu, e faʻaaogaina ai Uria mo eleele mamafa, i se vaega o le 20 i le 25 g / 1m2. Ina ia fafagaina laau, faʻaaoga i le 10g. / 1m2 eria, falai i le 10 lita o vai. Mo le pulupuluina, o le faʻaaogaina o le fofo sili atu ona faʻaogaina - mai le 30 i le 40 gr / 10l. vai.

Nitrogen fertilizers e tele sona sao mo le atinaʻe lelei o togalaau aina. O le galuega autu mo le tagata nofo i le mafanafana o le fafagaina tatau lea o le fale ma lenei ituaiga o faʻamaʻi. E faʻatatau i le faʻaogaina o le fomaʻi faʻamalosi, ma pe o le a le aofaʻiga o loʻo tusia auiliili i faatonuga i luga o afifi ma i punaoa faʻalauiloa.