Laʻau

Streptocarpus tausiga i le fale Tuputupu mai mai fatu Faʻasologa Faʻasologa o ata

Atinaʻe streptocarpuses i le fale Ata vailaʻau

Streptocarpus - o se sui o le genus Gesneriaceae, ua vave ona maua le lauiloa i le au faifaatoʻaga. E susulu lelei ma tumau, o lanu e susulu, manaia. I le natura natura, tufatufaina i luga o mauga vao o Aferika i Saute ma le motu o Madagascar.

E tusa ma le 130 vao lapisi o le vao e le o se mea e teuteu ai, ae o loʻo faʻaaogaina e le au faifaʻatasi e totoina ituaiga fou ma hybrids. I nai tausaga talu ai, o le numera o hybrids ua sili atu i le afe kopi.

Faamatalaga o le streptocarpus

Streptocarpus e leai se mea. O laulaau o ni aano, umi, ufiufi i le susu susu, faʻaputu i totonu o se faletupe tele. Mai le toetoe lava o laulaʻau uma, o loʻo tupu aʻe ai se limo, ua ufitia i le tele o fugalaau. E i ai ituaiga meaola e tusa ma le 80 fugalaau i luga o le tasi ponipuni. A maeʻa ona toto, ona aliali mai lea o le fua - o se pusa uʻamea ma fatu laiti.

Auala e fuga ai

O fugalaau e pei o le logo, e ese le lanu: paʻepaʻe, piniki, lilac, lanu viole, ma stains, speckled, 2-3 pale e mafai ona tuufaatasia. E masani lava o le corolla e lapoa, ma e tusa ma le 8 cm le lautele, ae o loʻo i ai ituaiga meaola e ufiufi i fugalaau paʻepaʻe. E i ai se mamanu: o le laʻititi o le siaki, o le tele o lanu. E i ai ni fuga laau ma fugalaau fugalaau.

O laʻau e mafai ona oʻo i le umi o le 50 cm, lanu mai le lanu lanumeamata i le pogisa, e faʻatulagaina.

Tausia le streptocarpus i le fale

Streptocarpus tuputupu ae ma tausi ile ata o le fale

I le vevetocarpus o le fugalaau e matagofie ma e le maʻi le fugalaau, e tatau ona suesue tulafono o le tausiga ma usitai ia i latou.

Feavega o le ea

E fiafia tele Streptocarpus i le mafanafana. Mo le laau toto, o le ea o le ea o le a sili ona lelei 22-25 ° C. I le taumalulu, pe a ulu le fugalaau i totonu o se malo malolo, e fautuaina ina ia tuu ifo le vevela i le 14 ° C. E mafai e le laau ona faapaleni le vevela tele.

E le mafai e le laau ona toleni tusi, ae i le taumafanafana e mafai ona ave i totonu o le faapaleni pe tuu i luga o le faamalama matala, na o le puipui o faitotoa mo le po pe ave i totonu o le potu.

Malamalama

O le malamalama lelei e taua foi. O le malamalama e manaʻomia e faʻataʻapeʻapeina, o le umi o le ao e tatau ona 12-14 itula. I le taumafanafana, tuʻu i luga o sisifo poʻo faamalama i sasae. I le pito i matu o le lalolagi o le ai ai pea le le lava, ma i le itu i saute, puipuiga mai le la susulu talafeagai. Mo faʻamalamalamaga, e mafai ona e faʻaogaina meaʻai.

Faʻasa

O le faʻatau foi e iai ona lava auiliiliga. E le mafai ona faʻatumu le fale. Afai e te le o iai pe faʻagalo e faʻafefe le streptocarpus, ona maeʻa lea ona e toe maua mai le susu. Ae afai o le palapala e tele vailogia, o le a maʻi le fale ma mafai ai foi ona oti.

Ia faʻafiafia le streptocarpus:

  • O le aʻa o le streptocarpus ua faʻalauteleina lautele, papaʻu. E taua le filifiliina o se ipu uumi, ae o se ipu lautele.
  • Filifili le eleele saʻo, e tatau ona matagofie, malamalama. E mafai ona e aveina le lalolagi masani ma faaopoopo i ai le 1 vaega o le perlite, paʻu loloto-peber poo le sphagnum moss.
  • Suavai lelei. E tusa o le tasi aso lua aso o le a lava. Faʻaaogā le vai i lalo e ala i le apa pe faʻaopopo le vai mai le luga, e alu i tafatafa o le pito o le ulo ina neʻi paʻu le vai i luga o lau. Lime e afaina ai le laau, ia faʻaaoga ai vai lea na fofo mo le itiiti ifo ma le aso i le vai.
  • E le mafai ona e pipiʻi le laau. Ina ia faʻaleleia le maualuga o le vevela i luga o le ea, e mafai ona e tuʻuina se aquarium, se fagu vai poʻo le susu susu e lata i le laau.

E fuga mai le lapisi

  • Ina ia mautinoa le tele ma le umi o le fuga o le fugalaau, e tatau ona faʻapipiʻi le streptocarpus i tausaga taʻitasi i se mea fou fou.
  • Laʻau lapoa e manaʻomia se tele o meaʻai. I le va o le gaosiga, faʻaaoga fomuisa o loʻo iai le paluka, gaʻo, ma le maika. O le Nitrogen e faʻaleleia ai le tuputupu ae lelei o laʻau, phosphorus ma le potassium fesoasoani e faʻamautinoa ai le faʻatupulaia o le fugalaau.

Faʻafouina o streptocarpus i le vaevaeina o vao

E faʻapefea ona vaevaeina se ata vao vao streptocarpus

O lenei metotia e fetaui mo tagata matutua matutua.

  • Vai le fugalaau, aveese lemu mai le ulo, fufulu aʻa ma vaevae lelei le togavao, ia faʻaeteete ia aua nei faʻaleagaina aʻa laiti.
  • Pe a totoina, ua matauina le tulaga muamua, e le o tanumia le ua uʻu ina ia le pala le laau, ma e le maualuga le maualuga ina ia le malolo.
  • Ina ia maua lelei le fugalaau, pe a uma ona faʻapipiʻiina e mafai ona ufiufi i se taga manino poʻo se pulou mai se fagu palasitika.

A mavae ni nai masina, o le a amata ona fuga mai laau talavou.

Streptocarpus faʻalaʻau laʻau

Faʻafouina o le lautusi o le leaf streptocarpus

O lenei metotia e faigofie lava. Otioti se laulaʻau ma se fasi laau ma tuu i totonu o le vai seia oʻo mai aʻa. E mafai ona totō vave i le palapala malulu ma ufiufi i se ipu palasitika po o se ato.

E faʻapefea ona tipi se laupepa o streptocarpus e toe gaosia ai se ata

E mafai foʻi ona e aʻafia vaega o le lau. Tipi le pepa i le isi itu, vego fasi pepa, sasaa i le malala, ma totoina i se fasi mea susu ma ufiufi i se ata. E tatau ona tuʻuina le kalu i lalo ile eleele i le maualuga o le 45 °.

Faʻasalaga faʻanoanoa

O laau totō o le leaf streptocarpus ua tupu mai le ata

O le metotia e aofia ai le tipiina o le laupepa i le veto tutotonu, e vavae ese le vein mai pito uma e lua. O fasi keke e manaʻomia foi ona faʻamago ma gaosia i le malala. O fasi keke e tatau ona totō i le eleele ma se paʻu i lalo, faʻalauteleina i le 0.5 cm - e foliga tutusa ma lua toasts i se fagamanu, o le mafuaʻaga lea na taʻua ai le metotia. A maeʻa le 1, 5 masina, o le a faʻateleina vaega i "pepe", ae mafai ona totoina i le 4 masina.

Auala e totō ai pepe pepe

  • E tatau ona vavae ese tamaiti matutua mai le lau vaine ma totō ese.
  • E taua tele le le vave totoina o le pepe i totonu o se ipu tumau: o le streptocarpus o le a faʻalauteleina lona laumei lanumeamata ma o le ae le vaʻavaʻai.
  • E taua le faasolosolo faasolosolo malie atu o le fugalaau mai se tamai tioata i se telē, seia oo i le taimi e totoina ai i totonu o se ipu tumau.

E faʻapefea ona vavae ese tamaiti mai le laʻau vaʻai, o le a taʻuina i le vitio:

Suʻeina o streptocarpus tamaiti i luga o le vitio:

Faʻaaogā se mea faʻapitoa poʻo se faʻafefiloi eleele e aofia ai le lima vaega o le peat, lua vaega o le perlite ma le tasi vaega o le humus. Suavai ma le faaeteete, faatalitali seia maeʻa le eleele. O le taimi lava e te manaʻomia ai le faia o laʻei pito i luga ma le paluka ma le vailaʻau, ae i lalo ifo o le faʻatonuga e pei ona taʻua i faatonuga mo le faʻaaogaina.

A o sauni se tamaʻi talavou e fuga mo le taimi muamua, e sili atu le aveeseina o pipi ina ia tupu ai le streptocarpus. A maeʻa lena mea, ia faʻapipiʻi i totonu o se ipu papaʻu ma lona lautele e tusa ma le 11cm. Faaaoga se faʻafefiloi o laufanua manino, perlite ma peat.

Streptocarpus mai fatu i le fale

Fatu o le streptocarpus ata

O lenei metotia e talafeagai mo tagata e togafitia togafitiga faʻatasi ma ni tomai faʻapitoa. Tuuina atu e faapea o le tele o lapisi o meaola faʻapitoa e avea ma hybrids, pe a faʻasalalau e fatu, ua leiloloa a latou tala tutusa.

A maeʻa, faʻapipiʻi pine 5-40 cm i luga o le laau. Aoina ma maeʻa faʻamago.

Streptocarpus mai fatu fatu laau

  • Mo le totoina o fatu, ave ni pusa lapoa, tuu vai i le pito i lalo, faatumu le vaega atoa o le eleele ma eleele mama, e mafai ona e faʻafefiloi i le afa ma le perlite.
  • Talu ai e laiti lava fatu, ua lava lea e na ona faasalalauina ai i luga o le eleele, ona fufulu ai lea o fualaau faisua, ufiufi i se ato po o se tioata, ola i le vevela o le potu.
  • Pe a aliali mai laau, e tatau ona faʻamaʻalo le falemalama ina ia le pa'ū i luga o lālā pupuʻu, pe a uma aso e 10, e mafai ona faʻamaʻo le fale.
  • Faʻamamaina mai le pulumu, e aunoa ma le faʻamalolo o le susu, tuʻuina atu le malamalama lelei, vevela ile 22-25 ° C.
  • Laʻau faʻamalosi faʻasolosolo i ipu eseese ma faʻaauau le tausiga i le lava lava mode.
  • Manaomia le totoina o fatu i le 10 masina.

Maʻi ma faʻamaʻi pipisi o streptocarpus

Vaʻaiga le suʻega masani e suʻe faafitauli i le taimi. E taua tele le gauai ile lanu fou.

Gaoioiga mo le mauaina o se faʻamaʻi:

  • Faʻasaʻo le faʻamaʻiina o fatu mai le isi mea ina ia le mafai e fomaʻi ma meaola faalavela ona fesuiaiga i faʻataʻitaʻiga maloloina.
  • Laʻau ua faaleagaina, e tatau ona aveese ia pulupulu.
  • I le tulaga o le faaleagaina e se apogaleveleve mite ma toto, o le pito i luga o le laau e tatau ona togafitia i se iniseti.
  • Faʻafefeteina i le lauulu enaena ma le paʻu manogi e togafitia i fomaʻi.
  • Faʻasolosolo le mumu po o se siama (o lau o le a ufiufi i se mosaic of spots), e tatau ona lafoaia le laau.

Fautuaga faaopoopo mo le tausiga o streptocarpus:

  • Ina ia faʻataʻitaʻi le tekinolosi tausiga, muamua totoina 1-2 laau.
  • E mafai ona totoina i totonu o koneteina manino e faafaigofie ai le mataituina o le setete o aʻa ma le coma.
  • E tatau ona amataina e le au fai togalaau aina le togalaau e ala ile vavaeina o le togavao.
  • Afai e te totoina se streptocarpus i totonu o se ipu talafeagai, o lona tele o le a faʻatusatusa ma fua tele.

Eseesega o streptocarpus ma ata ma igoa

O se ituaiga o ituaiga "Bristol's" ua matua faamanuiaina, o le puaa e umi lava, e oo lava i tamaiti "fanau" e vave ona fuga.

Streptocarpus Bristol's Petticoats Streptocarpus Bristol's Petticoats photo

"Bristol's Petticoats" - o fugalaau tetele ma pito i luga o paʻu e vali papaʻe ma ufiufi i le masi piniki.

Streptocarpus Streptocarpus Bristol's Pajama Party photo

"Palani Pajama Bristol" - o fugalaau kalama e vali piniki ma paʻepaʻe paʻepaʻe.

Streptocarpus Streptocarpus Salmon Sunset photo

"Salmon Sunset" - o fugalaau e laiti, ae e tele naua. E i ai lo latou malulu.

Streptocarpus Blue logo logo

"Ata lanumoana" - o le lapisi ma le lapotopoto e tusa ma le 10 cm. Lanu - se lanu moana lanumoana ma se lilac hue.

Streptocarpus alissa Streptocarpus alissa photo

"Alissa" - fugalaau o se paolo pupula o le liona, e tele, o puaʻa e tele.

O le matagofie ma le eseese o ituaiga, ae o le tausiga faigofie o le a fesoasoani e fatuina se vevesi moni o lanu i totonu o lou fale.