Laʻau

E faʻafefea ona tupu Clematis Manchu mai fatu i le fale

I le natura iina silia ma le 300 ituaiga o failautusi, lea e eseese i le foliga ma le lanu o le fugalaau, faʻapea foʻi ma fetuunaiga i ituaiga eseese o fesuiaiga. E faʻatasi i latou i le matagofie o le matagofie o vine o le a teuteu ai soʻo se togalaau. E oʻo lava i le faifeau matua sili ona faʻamaoni o le a maua le poto i lona fiafia. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le auala e tupu ai se clematis Manchuria i le fale.

Faʻamatala puupuu o le laau

O le laufanua o le Manchu clematis o le Far East, o se tasi o itulagi talafaasolopito o Saina, lea na faaigoaina ai le fugalaau. O le upu "clematis" i le faaliliuga o lona uiga o le "vine vine" po o le "aʻeina laau". Manchurian creepers e le pei uma o vine, ae oʻo atu i le sili atu ma le tasi ma le afa mita le umi, ma avea ai ma se vao matagofie tele, e sosolo i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe. O le laau e maua mai i le vao, o nisi taimi e taua foi o se tasi o ituaiga o faila saʻo.

Clematis o Manchu i le vaitaimi o le vavao

O lenei meaola e manaia, ae manogi manogi, lea e faʻapitoa ona taʻuina i le la, o lea e tatau ona faʻaeteete ai tagata o loʻo mafatia.

O laʻau o lenei ituaiga o loʻo faʻafesoʻotaʻi ma faʻafeiloaʻi soʻo se fausaga, pe o se faʻapitoa faapitoa poʻo se puipui. O le Liana e i ai lau o le faʻalavelave faʻapitoa, lea e tuʻufaʻatasitasi mai le 3 i le 7 lau. O fugalaau e laiti, paʻepaʻe, e aofia ai ni peti se fa ma faʻafefete i totonu o meaola. E oo atu i le 500 fugalaau e mafai ona faapaleina se tasi.

O lenei meaola e le lelei ma tupu lelei i le tau, talia le malulu ma fesuiaiga o le vevela, e le manaʻomia se tausiga faapitoa. O le tele o fua, e masani lava ia Iuni-Iulai.

Tuputupu ae failautusi Manchu i le fale

O lenei aganuu ua totoina i le eleele i le tautotogo po o le tautotogo. E tele mea e tatau ona mafaufau i ai.

Soo

O le clematis Manchuria e fiafia e ola i luga o eleele lafulemu, e sili i luga o le lanu po o le oneone

O le laau e le lelei i le tau, ae manaʻomia le eleele lelei. Ina ia mafai e le togavao ona ola ma ola maloloina, e tatau ona toto i le eleele saʻo. E mafai ona faʻatau sau vaega faapitoa i totonu o le faleoloa pe faʻafefiloi mea nei e te oe:

  • oneone;
  • peat;
  • minerale faʻamalolo;
  • humus;
  • superphosphate;
  • efuefu;
  • lime.
Afai ua susu tele le eleele, o le alavai ua muaʻi tuʻuina i totonu o le pu.

Nofoaga

O le clematis Manchuria e fiafia tele i le la, o lea e le tatau ai ona tuʻuina i le paolo. Afai e te manao i se fugalaau e ufiufi ai le puipui o le fale, e mafai ona e filifilia se isi lava itu mai matu. I le taimi lava e tasi e tatau ona totō le laau i se mamao mamao mai le puipui ina ia i ai se avanoa mo le atinaʻega. O nofoaga e tafe mai ai le vai mai le taualuga e tatau foi ona alofia. Afai e leai ni fale lata ane, e tatau ona e tausia le lagolago mo vine. O nisi taimi e tuu ai le laau e taoto i luga o le eleele ina ia avea ai ma kapeta papaʻe susulu. Ma le isi, o lenei aganuu e le fiafia i le matagi ma le malosi malosi. E le mafai ona e totoina le laau i nofoaga e latalata tele ai le vai i le fogaeleele.

Le faagasologa o le totoina o fatu

Le totoina o clematis Manchu ma se aʻa e tapunia, soʻo se taimi i le vaitau e fetaui lelei, a aʻa ona aʻa, e tatau ona e totōina le laau i le maeʻa ai ona faʻatau
  • totoga lagolago faʻapipiʻiina aʻo leʻi totoina, talu mai le maualuga maualuga o le faaleagaina o aʻa;
  • ni nai itula ao leʻi tulaʻi e fautuaina le fatuina e tuʻu ifo i totonu o le vaifaʻaitiitia i se faʻalauiloaina o le tuputupu ae;
  • e tatau eli se pu ma le lautele o le 60 cm ma le loloto e tasi;
  • iinei e talafeagai faataatia ese le alavai: piliki gau po o otaota;
  • sili atu vaega o le palapala ua tumu ma faʻafeinu;
  • ua faʻataatia le fatuina;
I lenei laasaga, e taua tele le tufatufaina o aʻa i le taamilosaga ina ia sili atu le lelei o le laau.
  • aʻa ua ufitia i le eleele pe a ma le 15 inisi leta;
  • laasaga mulimuli - mamafa mamafa.

O le laau e amata ona tupu tele ina ua mavae le tolu tausaga, ma o le tele o fualaʻau e tausia i le mavae o le 5-6 tausaga.

Faʻasa

E le taliaina e Clematis Manchurian le tele o le suavai o le palapala, peitai, o le le lava o le susu e mafai ona aafia ai le tupu ma le tupu aʻe

E le fiafia o ia i le tele o le susu, ae e le taliaina foi se lamala, o le mea lea vai vai i le vaiaso, ma i le taimi o le lāmala - 2-3 taimi. E tatau ona e sasaa vai i le togavao ma taumafai e aua nei e alu i laulaau ma fugalaau. 3-5 lita o le vai e tatau ona sasaaina i lalo o le togavao e tasi, fuafua i le tau ma le matua o le laau.

Fertilizer

E amata ona latou fafaga mai le lua tausaga e tusa ai ma le polokalame:

  • tuputupu ae vaitau - tapenapenaga ma se maualuga o mea e maua i le gaosio;
  • laasaga o le fatuina o fatu - fuālaʻau faʻasaina;
  • pe a uma ona tupu - fai fafaga faʻatasi ma le maika;
  • pe a uma ona teu - mea faʻamalaʻau.
I le faʻaopoopoga i fomaʻi faʻamaʻi, e taua foi le faʻaaogaina o meaʻai, o lona uiga, humus.

Teuteu

O Clematis o Manchurian e aofia ai le vaega lona tolu o teuteuga, lea e aofia ai laau totō e fuga i luga o tipu o le tausaga oi ai nei

O le clematis Manchurian e fuga i luga o tipu o le tausaga o loʻo i ai nei, o lona uiga o le vaeluaina o le a le faigata. A uma ona totō, e matua uma lava tipu.

Afai e taua le i ai o ni pine tele i le vaitau fou, o le a vavae le vine i le lautusi muamua. Afai o le tele o fugalaau e ave i ai le faamuamua, e tatau ona vavae ese le fana.

Faʻatauga auala

Manukurisi clematis ma le tele o isi meaola: Tangutenaena, susunuina, vaalele, lenei, ma isi, e mafai ona faʻaleleia i auala e fa:

Fatu

Ua tupu mai Clematis

E lūlūina i le amataga o Mati, ma e tatau ona tupu mai pine i le masina ma le afa. Ua suamalie le fatu mo le 5-7 aso, ona lūlūina lea i se fagu, lea e ufiufi i se ata tifaga e faʻamafanafanaina ai le mafanafana lelei. Faatasi ai ma le faʻamautuina o le vevela o le ea, e totoina ai fatu i le togalaau.

Laʻau

E tusa ma le vaetolu o le fusi e tipi, lea ua aliali mai ai le pulupulu, ona vaevaeina lea i ni tipi e lua ni fusi i luga o ia mea. I le pito i luga, e tatau ona sao le fasi pepa, e tusa ma le 3 cm mai le nato, ma i le pito i lalo, o se vaega e le o gatasi ma se mamao i le nonoa o le 7-10 cm. O lenei taotoga e faia foi i le tautotogo.

Tuʻu

Faʻafouina o le clematis Manchurian lafoaʻi

O le togavao e soli i tafatafa ane o le togavao lea e faʻasaina ai se tagata matua ma faʻasusu i le eleele, ma totoe ai luga. A maeʻa le tausaga, ou te aveeseina le sosola aʻat

Vaeluaina o le vao

Faʻapupulaina o failautusi a Manchu e ala i le vaevaeina o aʻa

Mo lenei taotoga, na o "adult" bushes grown in one place from 6 years old e talafeagai. O sea toe gaosia o le a sili ona leaga mo le laau i le tautoulu.. Ua faʻataʻaleʻaina Clematis ma aʻa, vaevaeina ma le totoʻa i ni vaega se lua ma totō faʻatasi.

Manaturia clematis i le mamanu o le laufanua

O lenei laau e faʻaaogaina mo togalaau faʻasaina. E mafai ona e totoina failautusi, lagolagoina se faʻailoa manaia, toto isi vine ma fugalaau matagofie latalata ane pe tuua le fale e aunoa ma se lagolago ma faia se kapeta papaʻe-papaʻe i luga o le saite.

E tele taimi e faʻaaogaina ai le clematis Manchu i faʻataʻavalevale. O le mea lea, o tagata e umia le ata o le ata ma se foliga vaaia, lea o le a mataʻutia e tuaoi uma.

Faʻaaoga fusi mo le faʻaogaina o fanua
Faʻaaogā mo faʻailoga o loʻofu
Totoina o le Clematis Manchu e teuteu solo

Faatasi ai ma le fesoasoani a le failautusi, e le mafai ona e natia le ituaiga o atinaʻe sili ona lauiloa. O lea la o le a latou susulu atu i lanu fou ma liliu atu ai i galuega taulima.

O le tuputupu aʻe o failautusi Manchu i le fale e le o se galuega faigata. O le laau e le lelei, ae umi. Faatasi ai ma le itiiti ifo o taumafaiga i le fuga mai o le kiona, o le clematis o le a faafiafiaina ai tagata e ona le lanu sinasina-e sinasina mo le tele o tausaga.