O le togalaau

Keke Kuril ma ona aoga

O lenei laau ua lauiloa e le tele o fai togalaau i lalo o le igoa cinquefoil, poo le lima-lau. O lona igoa inu ona o le taimi ua tuanai, mai Urals i Kuril Islands, na faʻaaogaina ai laulaʻau ma fugalaau e fai ai le lauti. O le kolati Kuril o se mea saʻo pe tatala le vao e oo atu i le maualuga o le 50-150 cm ma fuga lanu samasama e oo i le 3 cm le lautele. E maua i itu uma o Sasaʻe Sasaʻe ma Siberia, Caucasus, Urals, ma Baltic states. Faalauiloa i luga o auvai o vaitafe, vaituloto, i laufanua lafulemu, i totonu o laau afu, i luga o papa papa i luga o mauga.

Keleti Kuril (Dasiphora), poo Pyatilistnik, poʻo Cinquefoil o se fausaga faʻapitoa, e sili ona faʻalauteleina o le aiga Rosaceae.

Kuti Kuril i le lauti (Dasiphora fruticosa), poʻo le Shrubby cinquefoil, poʻo le Pyatilistnik faʻasili.

O mea faʻamalolo o le keke a Kuril

O tagata nofoia o Transbaikalia ma Kamchatka latou te inu i le afu o lala o le kuli Kuril ma le gaogao ma le tiga o le manava. I vailaau Tibet, e faʻaaogaina mo le pulatoni mumua e avea o se tagata faʻamoemoe. O se aʻa e afaina - faatasi ai ma gasegase gastrointestinal, pulmonary tuberculosis, i le Caucasus - ma le manava ma le vevela. I vailaau masani a Mongolian, o le faʻafefeteina o laulaau o lauti ma fugalaau Kuril e faʻaaogaina mo le manava manava, e pei o se tino sili ona maualuga ma le manava-faʻalelei, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi pipisi o le neuropsychiatric.

O le fusi o le lauti Kuril e masani ona faʻaaogaina i fafo mo le togafitia o manua, mumu, sooga, suauu, mo le fufuluina o le gutu ma le gutu i le angina, stomatitis ma isi faʻamaʻi o le oral vevela, ma i le foliga o le toʻalua - mo le tiga.

Ua faʻatuina e saienitisi le maualuga o le antimicrobial activity o le lauti Kuril i faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai vailaʻau o le cholera, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi ma le p-vitamin aafiaga.

E tusa ai ma le matauina o fomaʻi a le tamaititi, o le tea a Kuril o se meafaigaluega lelei mo le faʻaaogaina o le dysbiosis, e aofia ai le staphylococcal, e faʻamaonia ai le metabolism, avea ma se mea ola, ma i le taimi lava lea e togafiti ai le moe. E le gata i lea, o le faʻafefeteina o le lauti Kuril e faʻasaʻo ai le faʻamalosi, maua ai se aoga aoga i le duodenitis, cystitis, ma avea foi o se nofoaga mo le atuatuvale.

Kuti Kuril i le lauti (Dasiphora fruticosa), poʻo le Shrubby cinquefoil, poʻo le Pyatilistnik faʻasili.

Selesele vao vao Kuril

Laʻau fou o laau afu i le cinquefoil e aofia ai le 145.9-223.3 mg%, ma lau lauʻeleʻele 292.4-380.4 mg% acid ascorbic (o lenei taimi e sili atu nai lo lemoni, ma e toetoe lava a pei o le blackcurrant berries ) ma, e tusa ai ma le 8.53 mg% ma le 15.12 mg% carotene (e pei o le aʻa o fua o kāloti). Tannins na maua i laulaʻau ma lālā - e oo atu i le 10%, o le phenolcarboxylic acids, catechins, flavonoids, o suauu taua.

O fuʻa pito i luga o vine o le lauti Kuril e 10-15 cm le umi e faʻaaogaina e pei o vailaʻau faʻamalositino. E seleseleina meaʻai e pei o seleulu po o le aufaʻataʻitaʻi i le taimi o le tele o lauolaola (i le taimi o Iulai-Aokuso), faʻamago i le paolo i le ea poʻo totonu o se potu malulu.

Le faʻaaogaina o le lauti Kuril i le togalaau togalaau

O le lauti Kuril e sili atu ona lauiloa o se laau teuteu ma ua ola i togalaau talu mai le 1700. E malulu, e oʻo lava i le paʻu, malu malu, i le matala ma le faapaologa. I le faʻaogaina o fanua, o le cinquefoil e faʻaaogaina i nofoaga masani ma faʻavae vaega; E le gata i lea, o le lauti a Kuril ua paʻu i le leva o le taumafanafana-tautotogo, ma mo se taimi umi. Afai e tatau ai, e mafai ona vavaeina, faia ni vao vao.

Kuti Kuril i le lauti (Dasiphora fruticosa), poʻo le Shrubby cinquefoil, poʻo le Pyatilistnik faʻasili.

Faʻapaʻaga ma le tausiga o keke Kuril

O le tausiga o le lauti o Kuril e toetoe lava a le manaʻomia, na o Me ma matutua vaivai ua vavae ese. O le cinquefoil e faʻalauteleina e ala i lanu meamata i totonu o se malulu malulu i le taumafanafana poʻo le vaeluaina o le vao i le tautotogo ma le autumn. O le lanu Green cut 10-15 cm le umi e tipi i le faaiuga o Iuni. E aveese laulaau mai le afa maualalo, faʻafefiloi mo le 12-16 itula i se fofo o le aʻa e faʻaolaina, ona totoina lea i totonu o se fale.

Ufiufi ma se ata tifaga po o se tioata. O nisi mea e seleseleina e foliga mai o ni afifi e tatau ona fufulu ese, ae le o le faatagaina o le tupu. A maeʻa le masina, e sili atu ma le 90% o tipi o le kola Kuril e maua aʻa. Afai o aʻafiaga na tutupu i luga o le auala, ona tuʻuina lea o laʻau i totonu o le fale kiona seia oʻo i le tautotogo. Mai nofoaga ma fale ia Setema e totoina ai i latou i le avanoa mo le tuputupu ae.

Eseesega ma vailaʻau o le lauti Kuril

E tele ituaiga eseese ma hybrids e faigofie ona iloa e le maualuga ma le lanu o fugalaau. O le mea sili ona taatele i totonu ia i latou o le Friedrichsen tea Kuril (Dasiphora × friederichsenii), poʻo le Friedrichsen cinquefoil - o se uila paʻu ma le tea a Daurian Kuril (pulou) ma le lanu samasama po o fugalaau paʻepaʻe.

I le tele o vaega eseese o le filifilia mai fafo, e mafai ona fautuaina ituaiga o mea nei: Abbotswood (maualuga 75 cm, fugalaau paʻepaʻe), Elisapeta (90 cm, fugalaau samasama), Jackmans Variety (120 cm, fugalaau samasama), Katherine Dykes (1.5 m, fuʻa samasama) , Tangerine (60 cm, fugalaau samasama samasama).

O le kusi o Kuril o le lauti 'McKase White' (Dasiphora fruticosa 'Mckay's White').

Faia o vai mai le lauti a Kuril

Faamalologa lauti

O le tea faʻamalolo ua saunia e pei ona taua i lalo: sasaa 2 tbsp. sipuni tele o le vao Kulisi vao 0.5 lita o le vai inu. Latou te onosaʻi i le 1-2 itula E inu le afa ipu 3-4 taimi i le aso ao leʻi faia taumafa ma le manava ma le manava, ma le meli (ia tofo) - e fai ma faʻamoemoega mo le afaina ma le pulmonary tuberculosis.

Tea mo aso uma

I le taimi muamua, pe a uma le taʻele, latou te fiafia e inu le lauti a Kuril, faʻatau i le fua faatatau o le 0.5 lita o le vai inu mo 1 teaspoon o mea gaosi, faʻafesoʻotaʻi mo le 30 minute ma mautinoa lava i le meli.