Meaai

Laʻau suamalie i luga o le sami mo le taumalulu

Soo se tasi lava e mafai ona faia se ato o le sami buckthorn mo le taumalulu, e tusa lava pe na te lei tagofia muamua le tausiga o fale. O le tuufaatasiga o se meainu suamalie e aofia ai ni fua fou pe ua faʻasalaina, vai, suka, mea manogi. O le a e manaʻomia foʻi se taimi e leai se totogi ma sina faʻatuatua. O le a e aʻoaʻoina uma faʻaaliga o le kuka ma faʻamatalaga aoga mai sāuniuga o loʻo i luga o lenei itulau.

O le fua masani mo le compote mai le sami buckthorn vine

O lenei vaiinu e mafai ona gaosia uma mai fua o togalaau ma vao vao. I le taimi muamua, ia mautinoa o le sami buckthorn ua tupu i tulaga lelei o le siosiomaga, e mamao ese mai le alatele ma le alatele.

Meaʻai

  • vai - lua lita;
  • vine fou - 600 kalama;
  • sugar granulated - 300 grams.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e aofia ai soʻo se fualaau aina i le compote. Mo se faataitaiga, ave apu, apricots poʻo pears.

E le o toe mamao ae e vaʻaia e faigofie tele le vavao mo le taumalulu ma le sami buckthorn.

Muamua, faʻamama lelei ma vaʻavaʻai i fua, faʻatasi ma le faʻaumatia o mea malepe ma gaoia. E sili atu ona talafeagai le faia o se faʻavave masani. Pipi vai i luga o se ogaumu i le taimi e tasi ma sasaa ai le suka.

Setoili ipu, sasaa sua o le gaosiga i lalo ma sasaa i le vevela vevela. E tatau ona e tapunia ipu i mama mama ma taʻavale i se ki. A maeʻa lena, afifi le compote ma se solo solo poʻo se palanikeke. A maeʻa le inu, lafo i se nofoaga pogisa ma malulu mo le teuina.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le sami buckthorn compote e aunoa ma le faʻamalositino ua saunia vave ma vave. Ae afai e te fiafia i galuega sili atu ona faigata, ona taumafai lea e faʻataʻitaʻiga ma eseesega tofo. Le isi, matou te taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona kuka le tele o ituaiga sea buckthorn compote mo le taumalulu.

Ava suamalie ma le sami buckthorn

O se tasi lenei fua faʻatatau e mafai ona faʻamaonia mo se meaʻai manaia lea o le a faʻasaoina mo oe seia oʻo i le tautotogo o mea aoga uma o vine ma fua. O le ofoina atu i tamaiti, aua nei galo e muamua faʻasili le sami buckthorn ina ia maua e le vai se lanu paʻe ma se manogi manaia. Afai e foliga mai ia te oe, o le vai inu e tele naua le suka, ona faʻaalu loa lea ao lei inu vai inu.

Meaʻai

  • togalaau aina - 400 glama;
  • sea ​​buckthorn fou - 200 kalama;
  • vai - 2.5 lita;
  • ulani ma cloves - filifiliga.

Ina ia faia se pusa o le sami buckthorn ma apu mo le taumalulu, faitau ma le faaeteete le fua o loo i lalo.

Fufuluina lelei fualaau ma fua, ona tuu lea i totonu o se fagu vai (o ipu e tatau ona tusa ma le kuata kuata).

I lenei fua, o apu e faʻaopoopoina mo le tofo. Ae afai e te fiafia i fualaau kuka, ona mafai lea ona e tuʻuina atu nisi mea e ala i le faʻatumu o le pulou i le afa.

Faia sina siva mai vai, suka ma mea manogi. A oʻo i le faʻavaveina o le suavai, aveese ona papatusi, faʻamafanafana sina mea itiiti ma sasaa i vine ma fua. Tuʻu avanoa mo na o le sefulu minute ina ia mafai ai e le compote ona fai sina mea itiiti. A maeʻa lena, faʻapipiʻi le sipuni i le ua ma tapuni le meaʻai ma se tapuni uamea.

E tatau ona faʻamafana le paluga o le buckthorn o le Apple-sea i le vevela o le potu, e ufiufi i se palanikeke po o se solo mafiafia. Taofi le inu i se nofoaga puipuia mai le la ina ia mafai ona taofia uma meatotino aoga.

Stewed squash ma sea buckthorn

O se tuufaatasiga masani o fualaau aina ma fualaau aina e maua ai se tofo matagofie. O nisi o faletalimalo e taufaalili foi latou ua latou aoao e kuka ni meaʻai suamalie mai pineapples. O le mea moni, o lenei vaiinu e talitutusa lava ma le sua o fualaʻau i le itu i saute. Taumafai e tuʻu le manatu muamua i le faʻaaogaina o se fua faigofie.

Mea Manaomia:

  • sami buckthorn - 220 kalama;
  • zucchini poʻo le talavou zuciniini - 1200 g kalama (mamafa o pulupili, tipi mai fatu ma pele);
  • suka - 450 kalama;
  • vai - lua lita.

O le faʻatulagaina o mea e faʻaaogaina e faia i luga o le ipu e tolu-lita. Afai e te manaʻo e kuka atili, ona faʻateleina lea o le numera e le numera e te manaʻomia.

O le tapenaga o se meaʻai o le sami buckthorn ma le zucini mo le taumalulu e faigofie lava.

Saunia uma oloa ua faaalia. Tipi le zucchini ma vaʻavaʻai ma le totoa fatu ma se sipuni. A maeʻa lena, ia tipi le pipi i ni tamai cubes o le tele lava ma tuʻu i totonu o se fagu mama.

Fufulu fualaau aina i totonu o se fagafaʻu i lalo o le vai tafe. Ave ese mea na vevela, ona faʻatali seia oʻo i le tele o vaitafe vai. Liligi i luga o le sami buckthorn tuusao i luga o fasi zucchini. Sasaa vai inu i totonu o le fagu vave ma ufiufi le ua i se ipu poʻo se saula. I le sefulu minute mulimuli ane, sasaa le mea na afaina i totonu o le apa ma aumai i se mea e vevela ai. Toe fai lenei taotoga.

Faʻafefiloi le vai inu ma le suka gaosia ma faʻafefiloi le paluga. E na o le sasaa atu o le siva vevela i vine ma tapuni le compote ma se paʻu ufi.

Soa le uʻau ma le sami buckthorn

O lenei sua suamalie e manaia manaia ma mea manogi lelei. Mo nei meatotino, na ia mauaina tagata le igoa matagofie "Indian Summer". O le mea moni, e sili atu le kuka e kuka i le taimi o le tautoulu, pe a matua le fua o vine, ma o le pumpkin ua tupu ma maua ai se uiga suamalie.

Faʻatulagaina o le vaiinu (fuafua e mafai):

  • pikiapu pipi - tasi ipu tioata;
  • sea ​​buckthorn fou - 200 kalama;
  • vai - lua lita;
  • suka - tasi le ipu.

E mafai ona e faia le lisi o mea e sili atu le eseese, e faʻavae i luga o ou tofo. Faaopopo apu, pears, apricot ma soo se mea manogi i ai.

◊Oti le pake paʻu i totonu o se tamai pusa, ma fufulu ma teuteu fua. Afai o le ae faʻaaogaina fualaau, ona ave ese lea o le mea autu mai ia i latou ma tipi i ni fasi pepa. Tuʻu meaʻai i totonu o se fagu ma faʻatumu i vai vevela. A maeʻa le kuata o le itula, e tatau ona faʻafefe le vai i totonu o se fagu, ona kuka ai lea i le suka ma mea manogi. Liligi le sufuga i totonu o le fagu ma taʻavale le compote.

O le sami-buckthorn compotes mo le taumalulu e sili ona saunia mai fua na aoina i luga o latou nofoaga. Ae afai e te manaʻo e faʻamalieina o latou aiga i le taumafanafana fou, o le a le tatau ona e faatali mo le taimi tonu. Faʻaaogā fua faʻamaʻai mo lenei vaiinu, faʻapea foʻi fualaau faisua ma fualaʻau faʻatau mai i le supermarket sili ona lata ane.