O le togalaau

Laʻau faʻasolosolo Meaola ma ituaiga eseese ma ata ma faʻamatalaga

Voronet laau toto fugalaau i le togalaau

I totonu o le tele o laau eseese (e tusa ma le 2000 ituaiga), o le aiga o buttercup Voronets e iloga i le fausaga ma le lanu o ona fua. Ma ia faʻatagaina le matagofie o vine suamalie, ia faʻaeteete: o nei lanu susulu e matua afaina lava, o lea aua le faʻataʻitaʻiina, ae tuʻu ia i latou o se teuteuga o se togalaau vao.

E tolu ituaiga o lenei ituaiga rhizome e olaola i Rusia. O i latou uma e tutusa ma le tasi, tuputupu ae i le vaomatua i le vaomatua, ae o nisi eseesega ua mafai ai ona latou taʻua i ituaiga eseese. O ituaiga nei o Vorontsov e iloga: lanu mumu, tusitusi ma foliga tutusa.

Mo lanu mumu-muaʻi, o le lanu mumu lanu mumu o le fetus o se uiga lelei. O le nofoaga e nonofo ai mai sisifo i tuaoi i sasae o le atunuʻu, faapea foʻi ma le Sakhalin Island. O se manulele uliuli ma ona vae uumi o loʻo faʻamaonia ai leo e mafai ona maua i vao vaomatua o Sasae Mamao. O le vaomatua o le Europa i totonu o le atunuʻu e faʻateleina le vaʻalele Vorontsov.

Ole laʻau o le Voronets e aʻafia ai laʻau. O lona maualuga e oʻo atu ile 70-90 cm. Laua lapoa, 2-3 tolu tolu ma se lanumeamata lanu meamata. O se laupepa se tasi e iai lona foliga faʻalelei, i luga o le pito o loʻo i ai ni vailaʻau faʻasolosolo faataamilo i le nofoaga atoa, o le laulaʻau ua tuia e veins. I le taimi o le fugalaau, o le laau toto e maua ai le gasologa o le racemose, lea e aofia ai pusi vavalalata ma fugalaau matagofie (papaʻe) o loʻo i luga o paʻu papae.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le cohosh cimicifuga

Plant Voronet ituaiga Brunet Actaea simplex Brunette ata

  • Talu ai ona o le mea moni e faʻapea, o vaʻavaʻai i le vao e le o totoina le vao, o le faʻateleina o fatu e avea ma mea autu. O le faʻasalaga e masani lava ma le fesoasoani a manu felelei ma manu. A mavae ni nai tausaga, o le fatu e tupu aʻe.
  • Ae mo lona toe gaosia i poloka a le tagata lava ia, ona o lea, o le auala o le vaevaeina o le vao po o le lūlūina o fatu i le masina o Me ua faʻaaogaina. O faʻataʻitaʻiga e pei o le siaki e mafua mai i laau malulu malulu. E faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o vaega e totoina i le nofoaga o loʻo i ai se paolo malu. Latou te talisapaia le tele o Voronets mo le mea moni e le manaʻomia e ia se tausiga, tupu i luga o soo se eleele e le masani ona susu.

Ituaiga o Vorontsov ma ata ma faamatalaga

Faʻaaliga leo

E faasino atu foi i laau e masani ai, o le maualuga o le maualuga e oʻo atu i le 90 cm. O le umi o le laupepa e afua mai le 20 i le 50 cm, ma le lautele o le 15 cm i le 45 cm. O se uiga iloga o le fausaga o le laupepa o lona fausaga lua-tafatolu fausaga lua ma se mea mataʻitusi i le faaiuga.

O laʻau taʻitasi mai le 5 cm i le 10 cm le umi (ma le lautele o le 2 i le 6 cm) e iai foʻi le lautele-tafatolu, faʻafaʻoto, ma le tolu, tuʻufaʻeseʻeseʻeseʻese ma tuʻuina atu. O le Voronets lima e maua mai ai le oʻo i le 10 cm le umi (ao lona lautele e oʻo i le 4 cm). O fugalaau fugalaau, ma le iva o le 5 i le 9 mm, e papaʻe. Ole fua ole fua ole fua ole fua e oʻo atu i le 7 mm, o le lanu e lanu uliuli ma se lanu susulu.

Faʻalogo i mea faʻapitoa po o mea faʻapipiʻi Actaea spicata, Actaea simplex, Voronet vulgaris, po o le uliuli uliuli Actaea cimicifuga

Voronet plant photo variu Acteaea simplex 'Armleuchter'

O ituaiga mea teuteu faʻataʻitaʻi e faʻaalia e le matagofie o le lauulu-e pei o le laʻau ma laʻau manogi. O fugalaau e paʻepaʻe le kiona, ma o laulaau e mafai ona lanu meamata lanu meamata.

Voronets spiky White Pearl Cimicifuga simplex 'White Pearl'

O le Spiky Voronets ei ai le tele o tufatufa atu, pe afai e faamalieina tulaga mo lona tuputupu aʻe, ma o nei mea e malulu, o susu i eleele e tumu i le gaʻo o le minerale. E tupu aʻe i le Sisifo Siberia, o le Europa o Rusia, i le Caucasus i vaʻavaʻa ma taʻutaʻu vaomatua, i luga o mauga ma laufanua valevalenoa. O lenei laʻau faʻapitoa o loʻo i ai se vaʻai mafiafia. Faʻalūlū fuʻu, oʻo i se maualuga e oʻo atu i le 70 cm, laʻititi laʻititi i le pito i luga. O fua o le Brown e ufiufi ai le pito i lalo o le aʻa.

Voronets spiky Brunette Actaea simplex Brunette photo

O le faʻatulagaga o loʻo i lalo o le uiga lea o laulaau o le laau: e fesuiaʻi ma faʻalua faalua. O fugalaau paʻepaʻe laititi e fai ai se fulufulu ova, lea e liua i se paʻukeke i le taimi o le matua o le fomaʻi. O Pedicels e le suia le lanu e tusa lava pe o le fua o le fua, e tumau pea lanu meamata. O faʻasalaga, mai le 4 i le 6, vave ona paʻu.

O faʻataʻitaʻiga e faʻapipiʻi ai le tsimitsifuga i le mamanu o le ata o le togalaau

O petals o loʻo faʻaalia i se olonga elogation. O le ovary e vaeluaina i se fao umi. E tele fualaau aina e lanu uliuli ma laʻau. O le ogatotonu o Rusia o loʻo faʻatupulaia ia Me-Iuni, ma fua mai i aso mulimuli o Aukuso ma aso muamua o Setema.

Voronet mumu-fuaina O le lipra

Faʻalogo i le mumu po o le mumu-fuaina o le Actaea rubra photo i le togalaau

O fualaau mumu fualaʻau fiafia e fiafia i paolo paolo o vao vao ma vaomatua. Faateleina tufatufaina atu i le vaomatua o le konetineta o Amerika i Matu, Siberia ma le itu i Sasaʻe Sasae.
O televise o loʻo i ai se vaʻaiga mafiafia, faʻapuupuu le rhizome. O le mea lenei o se laau taʻitasi ma se mutia vao (maualuga 70 cm le maualuga), lea e ufiufi i le pito i luga ma lauulu lauulu. O le lau lanu lanu lanumeamata o loo i ai se foliga tolu tolu. O nisi laʻau ei ai le pito pito i luga, o isi - ova-vavaeese. O le pito o mea uma o seetooth-toothed.

O fugalaau lanu meamata e fai ai se pulumu, o loʻo i ai le gafatia e faʻalautele i le fuaina o fua i se fulafula. Nectaires e faʻamatalaina i se foliga elliptical oloid (ovoid). Petals tafe i le fao i le faavae. Le lanu o le fualaau aina e tumu i le mumu (lanu paepae e le masani ai).
O lenei mea matagofie matagofie o le vaomatua, mai le tulaga o foliga ma mai le tulaga o le lanu, aemaise lava i le taimi o le a amata ai fualaau aina. Ma e fua tele mai. O fua tetele e maua ai le lanu mumu lanu mumu ma le lanu.

O a nofoaga e sili ona fiafia i ai le Voronet

O lenei mea e fiafia i nofoaga paolo ma le eleele, lea e iloga i lona siosiomaga oona, suauʻu ma le tamaoaiga i humus. E matuā faʻaleagaina lava. E mafai ona toe gaosia i laau ma fatu. O le faʻaleleia o fatu e fautuaina mo le totoina o le taumalulu.

O se vevela o le 20 ° e manatu lelei e lelei mo le faʻamaina o fatu. Faatasi ai ma lenei ituaiga o toe gaosia, na o le tolu tausaga e mafai ai ona matauina lona olaola. I le taimi o le totoina o laau, ua vaeluaina le vaomatua i le tulaga o le tuputupu ae. Fai i le taimi o le tautotogo. Faʻafetai i se mea vaivai, o leo e faigofie ona faʻafeiloaʻi le gaosiga. Faʻaaogā faʻaogaina i le faʻasologa o ata mo faʻavaega kulupu.