Laʻau

E ola Vorsley ma tausi ile fale

O le lanu lanumoana matagofie - nap - e masani ona tosina mai le mafaufau o tagata asiasi i togalaau. O se laau umi mai le aiga o Amaryllis ma lau lanu umi e foliga mai e sili ona mataʻina i le taumafanafana, i le taimi o le fugalaau.

Faamatalaga lautele

O le lauʻeleʻele o le malulu mamalu o se vaega o vaʻaia o Pasila. O iina e maua ai o ia i luga o papa papaʻe, e susulu malamalama i tafatafa o afā. I le natura, o le laau e oʻo i se maualuga o le tasi ma le afa mita ma o loʻo faʻailoaina i le lautele (umi 90 ma le lautele 10 cm) lau lauulu.

E tele taimi faʻafefe i le vaitau. I luga o le tasi piluncle, e oʻo atu i le 15 fugalaau lanumoana, lilac-blue poʻo le lanumoana lanumoana. O lanu paʻepaʻe e manino lava i le ogatotonu o fugalaau. Tele (e oʻo i le 15 cm le lautele) faʻaputu e foliga tutusa.

E ui lava i le matagofie o mea teuteu, i totonu o le fugalaau e le faapitoa le lauiloa ma e seasea lava i le aoina o fale. O le mafuaaga o le fatuina o tulaga talafeagai mo le laau i le potu malolo e le faigofie. E le gata i lea, o le faatauina atu o le fulufulu mamoe e pei foi o le lanumoana lanumoana e foliga mai e seasea ma e taugata.

Nursley tausi fale

O le mea sili ona lelei na lagona i totonu o le conservatory poʻo le kiona. Ae faʻatasi ai ma sina onosai, e mafai ona e tupu aʻe i totonu o le potu. O le mea autu o le fatuina o tulaga e latalata i le natura pe a mafai ai. E manaomia e le laau le papa, manava, ae o le eleele lelei ma le malamalama sili ona susulu i le maualuga o le suavai.

Mo le totoina, e te le manaʻomia na o se eleele faʻaleleia: e tatau ona aofia ai le tele o laumei paʻu laiti. Lava poʻo le meaʻai e masani ona faʻaaoga e avea ma faavae mo le sauniuniga o le mea e sui. O paʻu paʻu, paʻu, moa, ua faʻapipiʻiina i ai i luga o paʻu.

O le malamalama e tatau ona maualuga i le aso atoa. O le mea lea, o le sipuni e tuʻuina i luga o faʻamalama i saute. O laau totő e paolo na o le lua mataupu: vave pe a uma ona toto / totoina; ma i le taumafanafana, ile aoauli, pe a vevela le vevela.

Vorsleya e mafai ona tuʻu i tafatafa ane o le vai lava e tasi o le vai ma le telefoni: vriesia, pineapple, cyperus.

Tulaga o le vevela. Vorsley faigofie ona faʻafeiloaʻi sina taimi puupuu i le vevela i le 2-8 tikeri. Ae o le vevela sili ona lelei mo le laau i le taumafanafana e 20-25 ° C (i le 30 ° C e tupu ai le leaga).

O le laau e leai sona taimi moe, ma o laulaau e le oti. Ae o le vevela i le taumalulu e faʻaititia pea i le 18 ° C.

I totonu o le fale, o le faaputuga e fuga na o le tasi. Ma na o le taimi o le tausaga na siaki lelei ai le laau. Mo le faaumiumi o le fugalaau, e aveeseina ai le mea muamua aʻo leʻi amata ona sasaa le pollen.

O le meaʻai e tatau ona susu i taimi uma, ma fafaga e tatau ona faia i aso uma. Mo le faia o lenei mea, ave lemu, vai inu i le vevela o le potu. O le ea i aʻa e tatau ona tafe mai - o se tulaga taua lenei mo le laau e ola lelei, o lea e tafe ai le vai i totonu o le apa pe a uma ona faʻafefe le vai.

Ina ia faatumauina le maualuga o le maualuga o le ea, o le faaputuga e masani ona lūlūina i le susu, vai mafanafana. I le taumalulu, o le numera o vai e faʻaitiitia, ae i le taimi lava e tasi, faʻamago ai aʻa e le tatau ona faatagaina.

O le meaʻai papa e itiiti meaʻai, ma o le masani ona inu e puipuia ai lo latou faʻaputuina, o lea e tatau ai ona e fafaga i vaiaso uma. Mo lenei mea, e fafagaina ai falalaʻau i le vai mafanafana. Liligi le vaifofo i totonu o le fagu ma tuu i lalo le fagu i totonu o le laau i totonu mo le 20 minute. Ona faʻatagaina lea o le vai e totoe e faʻamago.

Faʻapenaina o le susu i fatu ma tamaiti

O fatu na faʻatauina i le faleoloa ua faʻafefeteina i se faʻalauiloa tuputupu aʻe. O le puipuia o faʻamaʻi faʻaleaga, e mafai ona faaopoopo le phytosporin i le fofo. O le eleele mo le totoina e saunia mai se paluga o peat, sand and vermiculite. O le suimui e faʻamamaina ma toto fatu. O le atigipusa e ufiufi i le tioata, lea e faʻalauteleina i aso uma e faʻamalosi ai mea totō.

A maeʻa, ona aveese lea o le ipu. O laau faʻamalosi ua totoina i totonu o tamai fagu. O fualaau e ola malie ma fuga tele nai lo laau toto mai tamaiti.

E sili atu ona faigofie le faʻapipiʻiina o le faaputuga i tamaiti, o loʻo faia i le pito i lalo ole pulu matua. I le taimi o le faʻatulagaina, o tamaʻi tamaʻitaʻi e iʻu i le 3 cm le vavae ese mai le matua matua ma toto i totonu o ipu e tutusa ma le tele o laau matutua.

E seasea toe totoina i se faaputuga, pe afai e manaʻomia. O le ipu e ave i se naiʻititi laʻitiiti, e sili atu le lautele nai lo le pusa. I totonu o se pupuʻu, o le a vave ona fuga le laau. Afai e matua le mafai, o le tele o tamaiti o le a fausia i luga o le pusa.