Fugalaau

ADR mark - faʻamaoniga maualuga o le maualuga

O le igoa o Roses o fesoasoani autu ia i le filifilia o tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi. Ma o se tasi o mea aupito sili ona faʻatuatuaina o le faailoga o le German German ADR (Allgemeine Deutsche Rosenneuheitenprufung), lea e tofia i rosa pe a maeʻa se iloiloga malosi. Na te vaʻaia faapitoa lava le mausali ma le lanu lanu.

Emblem of Allgemeine Deutsche Rosenneuheitenprufung (ADR) - Suʻesuʻe Siamani lautele o ituaiga fou o rosa.

O tagata uma oe na feagai ma le galuega faigata o le filifilia o rosa mai le fiaselau, fia afe o ituaiga eseese o loʻo malamalama lelei i le mataʻu o le "tele ituaiga o mea". O aso nei e mafai ona e faʻatau ai laau o le lotoifale ma fafo mai fafo, o isi fale tausimai ma tagata gaosi, ma le numera o ituaiga eseese ma lanu eseese o lanu ma teuteuga "auiliiliga" o le filifiliga sili ona faigata. Ae a faʻatau se rosa, e tatau foi ona e manatua e uiga i le tumau, faʻamaoni, faigata o le taumalulu ... E le o le mea mulimuli o le faʻaogaina o faʻamaʻi, aemaise lava o le paʻu paʻu, ma mea faʻamaʻi.

Ma o faapitoa faapitoa ua mamanuina faapitoa e faafaigofie ai le galuega o filifiliga. O se tasi o faʻamaumauga e sili ona faʻatuatuaina o le faʻailoga Siamani - ADR. E tuʻuina atu i rosa filifilia lea na faia ai se iloiloga maeʻaeʻa ma tofotofoga uumi. Ma e tusa lava pe na te le faʻamautinoa o mea uma o le a galulue faatasi ma se rosa faapitoa - e tele naua mea taua, e aofia ai tulaga patino o lau fuafuaga, lea e aʻafia ai le taunuuga - ae faʻataunuʻuina atoatoa lana galuega autu: e faigofie ona "faʻaalia" Roses i uiga sili ona lelei .

Rose Rose "Heidetraum".

O le a le uiga o le igoa ADR mo igoa igoa?

Sei o tatou taumafai e iloa pe o le a le uiga o le igoa ADR o le igoa eseese ma pe o le a le mea e faailogaina ai roses.

O le faailoga o le ADR, lea e mafai ona faauigaina o le "Falemeli Siamani Aoao o Varietal Roses", o le faailoga iloga lea o le Siamani Grow Growers Society, lea ua avea o se tasi o faailoga aupito sili ona faatuatuaina o le rose ma lona tulaga maualuga i le lalolagi atoa. O le suega lautele o Roses na amataina i le sili atu ma le tolusefulu tausaga ua mavae e le tagata taua o Wilhelm Cordes, ma i le aluga o taimi, na avea le faailoga o le uiga o le ADR ma se tagata faamaoni. O nisi e taua foi o le auala aupito sili ona taua o le puleaina o le tulaga lelei o ituaiga eseese na faʻafeiloai mai. Ua faʻataʻitaʻiina Roses i aso nei, e ui lava talu mai le 2006, ua tuʻuina atu i nisi o roses e le mafaʻatasia ma ituaiga o rosa tuai.

Iloiloga o Roses o loʻo faʻatino e se vaega faʻapitoa o galuega a le Sosaiete a tausimai Siamani, togavao faʻatoʻaga ma tagata sili ona ola laʻau o rosa. O le ADR faailoga e amanaʻiaina ai laina autu e tolu:

  • mea faigata o le taumalulu;
  • fufuga fuga;
  • tetee i faʻamaʻi.

Ae o mea uma e le faigofie tele: o loʻo i ai le tele o faʻavae ma o le iloiloga e aofia ai uiga uma.

Rose Rose "Apricola".

O le a le mea e faʻamatalaina pe a iloiloina le ADR?

O fualaau uma e fuaina e tusa ai ma manatu, ae o faʻamaufaʻailoga e le tutusa ma le taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sao silisili i le "fuainumera" o roses e faia e ala i le tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi (30 pito maualuga). Ma o le mea tonu lava lea o le mautu sili ona lelei o le faailoga sili lea ona taua o roses ua faailogaina i se faailoga lelei, ae le o le faigata atoa o le taumalulu, pei ona tatou mafaufau i ai. O le matagofie o le rosa, o le paleni o le pale, o foliga o le vao, o le laʻau, o foliga ma lanu o laulaau, o le tele o fugalaau, o latou lapopoa, ma isi) ua fuafuaina i se maualuga e 20 mea, o le tumau o le lanu o fugalaau, o le umi o le fuga ma le foliga o fugalaau e na o le 10 mea na aumai ai le rosa. Ma le faigata o le taumalulu, manogi ma le tuputupu ae - na o le 5.

Ae aua le manatu faapea o sea vaevaega o lona uiga o rosa e le o se mea e sili ona malulu. O taʻiala, e ui lava i le tufatufaina o mea, ua vaevaeina foi i le autu ma le lua, ma o le aofaʻi o laʻasaga laiti e faʻatagaina ai oe e iloilo lelei le rosa. I le mea uma, e manatu le au atamamai i le tetee atu i le lamala, vevela, vaʻaia, foliga o le fuga, le tatalaina o se fugalaau ma le faʻasaoina o le matagofie pe a maeʻa ona faʻaalia, tusa lava pe fuga mai le rosa i luga o ia lava ma le tele o isi mea.

Rose Rose "Isarperle".

O le faailoga ADR e na o le Roses aupito sili ona tumau e maua, e pasia se suʻesuʻega umi ma le tele o tausaga o suʻega. Ina ia mafai ona maua se faailoilo, e tatau i le ituaiga ona togi ia le itiiti ifo i le 75 mai le 100 avanoa talafeagai. O Roses o loʻo feagai ma suʻega faʻaʻumiʻumi, ma totoina i latou i vaipanoa eseese o Siamani ma le malulu ma le malulu mo le 3 tausaga, e aunoa ma le togafitia o togalaau ma soʻo se metotia kemikali o puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E le gata i lea, o suʻega na faia i totonu o le 11 togalaau faʻasalalau i Siamani atoa, i lalo o le vaavaaiga lelei. O asiasiga faifai pea, o le mataituina o fualaau ma le mataʻituina o atinae mo se taimi umi e faatagaina ai i tatou e faamasinoina uiga o le rosa ma ona vaivaiga.

O le pasia o le suega ma le mauaina o le ADR saini e le faigofie tele. Ma o le faʻamaoniga o lenei mea o le mea moni e na o 10-12 uma lava e tulai mai i le suʻega na te pasia le suʻega ma ua makaina i lenei faʻailoga. Ma e oo lava i le iloiloina lelei o rosa e faaauau pea ona mataituina, suesueina ma maua nisi siaki. I le tele o auala, o le taui o le ADR e tutusa ma fetu o Michelin i le faleaiga ma pisinisi o faletalimalo: o le taui e naʻo le le mafai ona faʻaaogaina, ma e mafai ona latou le maua i sina mea itiiti i le emo o mata.

O se tasi lenei o taʻiala sili ona lelei e fesoasoani ai i le au faifaatoaga poto masani ma le au faiva e le o leiloloa i lenei vaituloto o ituaiga rose ma filifili ai laau sili ona lelei. Ma o le mea e sili ona taua - o le faʻamaloloina oe o le le fiafia ma popolega, ae le o se mea le aoga e faʻaalu ai tupe ma maua ai mea e te manaʻo i ai e itiiti lava le lamatia o le toilalo. Iloiloina o le rosa mo le soifua maloloina, faʻatuatuaina, galala, ma le le lelei, e le galo le faailoga ADR e uiga i le mea autu - uiga matagofie, ituaiga matagofie.

Rose Rose "Flammentanz".

O ituaiga sili ona lelei o rosa ma le ADR sign

Faatasi ai ma rosa ua faailogaina i lenei faailoga lelei, o loo i ai ni fugalaau ma o le matagofie o le lafoaia o le palapala, o le tele ma le le mautonu o rosa, ao nisi o rosa e le o maua, aʻo isi o taitai ia latou vaega.

O sui pito sili ona lelei o Roses ua faailogaina e mafai ona taʻua saogalemu:

  • ufiufi i luga o le eleele le paʻepaʻe paʻepaʻe ma ni fugalaau e lua e le faʻaaluaina "Escimo";
  • snow-paʻepaʻe, faʻalavelave e le faʻaauau ma ituaiga togafiti "Tantau";
  • le mafiafia, masiofo o le alofa tunoa o le alofa mai le vavalalata o le "Heidetraum";
  • laufanua lanu matagofie i le mumu, fugalaau e pei o le "Sorrento";
  • lanu moli ma susulu le susulu i luga o le eleele maualalo "Gebruder Grimm";
  • lanu mumu lanu mumu lanu "Crimson Meidiland";
  • fugalaau lanu mumu lanu mumu, o ona puaa "Sinea" e lautele lautele;
  • solo, candy-pink rose ma se aofaiga tele o Alea inflorescences;
  • faʻateleina le fugaina o le rose "Intarsia" ma se piniki piniki-lanu moli, ma se nofoaga lanu samasama;
  • o le tasi o le sili ona lalelei o le lago o le lago e 'eseʻese mai le lanu piniki, faʻapea foi isi floricundas - "Westzeit", "Gartenfreund", "Pomponella", "Kosmos", "Bad Worishofen 2005", "Cherry Girl", " O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea,
  • o se laʻau e sili ona fiafia i tagata fugalaau, o se rosa e matua faigata lava ona susu, suia se sulu-lanu moli i se "Schloss Ippenburg" sulu manaia ma isi mea lanu o le lauti e tupu lelei i le ogatotonu "Charisma", "Line Renaud", "Prince Jardinier", "Eliza", "Grande Amore", "Souvenir de Baden-Baden", "La Perla" ma isi;
  • o se tasi o ituaiga e sili ona tuai ona taʻua o le Cordean "Flammentanz", o se aʻe aʻei luga ma se fugalaau lanumoana vaivai;
  • o le wicker faamaonia "Bajazzo", faapea foi ma isi ituaiga wicker "Jasmina", "Golden Gate", "Blue Blue", "Camelot", "Guirlande d'Amour", "Hella", "Laguna", "Libertas ";
  • O le tele o ituaiga o terry roses e afaina i le manogi manogi o le "Westerland", faapea foi isi ADR-scrubs "Stadt Rom", "La Rose de Molinard", "Lipstick", "Moliuila", "Mademoiselle", "Anny Duperey", "Candia Meidiland "," Famosa "," Les Quatre Saisons "," Louis Bleriot "," Pretty Kiss "," Yann Arthus-Bertrand "ma isi.