Fugalaau

Faʻatoʻaga Faʻatoʻa totoina ma tausi tausiga Faʻasolo mai i fatu Cuttings Photo o fugalaau i totonu o le togalaau

Faʻaiuga o le Chabot i le totoina ma le tausiga o ata o fugalaau i totonu o le togalaau

O le i ai o se igoa manaia, o le laau e tosina mai ai le mafaufau mo se mafuaaga. E foliga mai e faʻafiafiaina ma faʻafiafiaina lona foliga fiafia. E sili ona matagofie i le fugalaau i vaitau uma e faʻasua ma i se tipi mo se fugalaau. O Clove Shabo e aʻafia i le aiga vavalalata, o lona uiga ua leva ona lauiloa mai aso anamua. Ona faʻaaogaina lea o cloves e le tele mo teuteuga e pei o meaʻai, faʻaleleia le tofo o ipu ma togafitiga. O tagata faʻatoʻa mai manu feʻai na fatuina le tele o ituaiga ma ituaiga eseese e eseese i le lanu, lapopoa, foliga, faʻafefe malosi i tulaga tau.

O ituaiga o laau - o le fugalaau Shabo - o se laau e ola umi le ola ae lei totoina, o lea ua saunia ai le vaomatua ao lei amataina le vaitau o le taumafanafana. O le laau e teu i le tausiga, ae e ave lona lalelei. Terry ma le lua-faalua fugalaau i luga o laʻau umi, laina lanu lanu-lanumeamata e aoina i le pito i lalo o le vao, ituaiga lanu eseese. E i ai sui faʻapitoa ma faʻafefiloi, pe o fea le lanu e sau mai le pogisa i le malamalama pe faʻafefiloi ai le tele o leo eseese o le tafaoga tutusa.

Faʻamatalaga o cloves Shabo

Totoina ma tausia lelei Shabo Carnation Shabo photo fugalaau i luga o se fugalaau i totonu o le togalaau

I Rusia, faʻapipiʻi le vaʻaia o Shabo o se sui tutoatasi tutoatasi o le aiga vavae. O atunuu i Sisifo latou te mafaufau i lenei ituaiga o laau toto. O nei lomiga uma e iai le aiā tatau e avea ai, o le mea autu - mai lenei matagofie e le o se mea e leiloa. O lenei ituaiga o vaomatua e faʻatusatusa, e masani ona faʻaaogaina mo paipu vavae, ma tagata faʻatau ata e pei o le teuteuina o paka ma fale o fugalaau i latou.

  • O le aʻa o le laau e taoto i le loloto o le 10-20 cm, lea e lava e maua ai meaʻai mai le pito i lalo ole palapala. Ole umi o le rhizome e umi, e malosi, e aunoa ma ni auala faʻavae.
  • O laulaʻau, laulaʻau laʻau e aoina i lalo o le vao, ma faia ai se ata lafoia e puipuia ai le laau mai le faʻamamaina i le taimi o le vevela o le la.
  • O le umi, malosi, e tusa ma le 60 cm, o aʻa e alu mai le aʻa, lea e tatala ai pupuʻu i le diamita o le 6 cm.

Carnation Chabot i le ata o ata ata

Cloves Shabo e tosina ai iniseti ma tagata ma a latou manogi tulaga ese ma lelei, e tutusa ma le savili o le taeao i le itu i saute, e mafai foi ona e lagonaina se tofo fiafia. Mo le puipuia o le manogi, e aoina ai paluga, faʻagogo, fatuina se sapalai e faʻaaoga i le meaʻai ma pei lava o se mea masani.

O le lanu lanu eseese e eseese, e mai i le pastel faʻamalosi i lanu, susulu, mafiafia. E iai lanu samasama, mumu, paʻu, lanu viole, piniki, beige, sui paʻepaʻe. O le tuufaatasia o ni lanu lanu i luga o le tasi fugalaau fugalaau, e mafai ona e fatuina se foliga e tolu-tolu poʻo se ata faʻatusa.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

Ua amata ona fuga mai Shabo i le ono masina talu ona totoina, lea e le faigofie i taimi uma. Tesema o malulu, leai se susulu o le la atonu e le maua ai ni taunuuga lelei o le germination ma le tuputupu aʻe. O fualaau o loʻo sauniuni muamua ina ia oʻo i le faaiuga o Me ua faʻapipiʻiina vao vao, ua sauni mo le gafa. O le fugalaau e faaauau pea i le taimi o le taumafanafana seia oʻo i le muamua o le kiona, lea e faalagolago i uiga fesuiaiga o le itulagi ma suiga o le tau i le lotoifale.

Shabo cloves tausaga poʻo le faʻaaloalo?

Shabo ia i totonu o le togalaau

O le mea lautele, o le laau e manaia, ae i le malulu malo e mate e aunoa ma se puipuiga faaopoopo, o le mea lea e masani ona tupu aʻe e pei o le tausaga.

E ui lava i faigata o le tuputupu aʻe, ae o le laau ua maua lona faʻaaloalogia i le au faifaatoaga fugalaau mo ona foliga matagofie ma le manogi. I le faʻaaogaina o tekonolosi faʻatoʻaga, o le a mafai ai ona tupu ni pulou mo soo se tasi, e amataina ma tagata tomai faapitoa i fugalaau.

O le a le taimi e faʻatulagaina ai le va o Shabo?

E le talia e le laau le malulu, o le mea lea pe a oʻo i le vevela o le la i le 10 tikeri Celsius, eliina vao ma aumai i totonu o le potu e faʻaauau ai le tuputupu ae. O lea, i soo se itulagi e mafai ona e faʻasaoina se fugalaau seia oʻo i le isi tausaga.

Faʻapenaina o le pulou Shabo fatu

Faʻailoga O le fatu o Shabo o loʻo tupu ai fatuga laau

O le metotia o fatu e faʻapupulaina ai le lapisi o Shabo e manatu e faigofie, o le mea lea, a maeʻa ona totoina fatu, e tatau ona aoina.

Fatuina fatu

E le faigofie le maua o ni fatu laau na o oe lava, e mafua mai i le tuai ona tupu mai ma le vevela vevela o le tau. Mo le lelei atoatoa, e manaomia e le laau le vevela, vevela le tau faatasi ai ma le vevela o le vevela. O lenei tulaga e faigata ona matau i le ogatotonu o Rusia, ae i le itu i saute o le atunuu e mafai. O le mea lea, o le tele lava o fatu e faʻatau i totonu o se faleoloa mea e mafai ai ona e filifilia se sui talafeagai i se ituaiga eseese. Mo le aoina mai o fatu i itulagi i le vave o timuga o le autumn, o le vao ua totoina i totonu o ogalaau ma palapala ma aumai i totonu o se potu mafanafana.

E tusa ma le 500 fatu i le g, e laiti. O le faamamalaina e maualuga, e oo atu i le 90%, ae o le totogo o latou lava e matua manifinifi lava, e mafai foi e le vai ona faamanualia i latou. Aʻo leʻi faʻatau, e sili atu le siakiina o le taimi o le aoina, lea e le o mea uma na gaosia i luga o le afifi. O le fugalaau e tumau pea le siama mo le tolu tausaga mai le taimi o le fatu o le a matua, a leai o se taumafaiga e toto laau o le a le manuia.

Mo le vevela, e manaʻomia e fatu fatu pe a ma le 40-60 aso, o le mea lea e vavaeina ai ia mea, faʻamauina i se ie manino, polyester poʻo tulle, faʻatali seia maeʻa le fugalaau. Lisi fatu e vave ona sasaa, o le mea lea o le a saunia ai se ato tapoleni saunia.

Fugalaau toto

Lapalai o le malamalama ma le le tutusa o le tali, faatauina atu i lalo o le faailoga tusi "lautele", e lelei mo laei o Shabo. O ia ituaiga mea e aofia ai le tele o mea e manaʻomia mo meaʻai faʻamalolo ma mea faʻasaina, ma le fua o le peat, oneone, eleele e lelei mo fua o fugalaau. Afai e te totoina oe lava vaomatua, o le a e manaʻomia le eleele mai le fugalaau ua teuteuina, solo, oneone o le vaitafe, lea e tatau ona sili atu le afa. Aʻo lei totoina, e faʻamaligiina le eleele ma se faʻaoga lautele o fugalaʻau faʻamalosi ina ia faʻamautinoa le tuputupu aʻe o fualaau toto.

Sauniuniga o koneteina mo tipu

O fatu e le tele, o lea e le manaʻomia ai e le laau ni avanoa se tele i le taimi muamua. E talafeagai mo tamai i le 6 cm ipu ma puʻe faʻavaivai mo le faʻafefe ma faʻafefeina aʻa. O le faapaleina o le pito i lalo o le a fesoasoani e aloese ai mai le suavai i le vai, lea e matautia mo fualaau e ala i le foliga mai o le pala, o laʻau moa. O koneteina uma e afaina i le faʻamaʻiina faʻamalosi ina ia le maua ai aʻa i se aʻafia i le germination. O se vaivaiga vaivaiga o le manganese e talafeagai, lea e faʻaaoga pe faʻafefe mo le 10-15 minute.

Laʻau tuputupu aʻe Shabo mai fatu Pe a totō

Fuga fatu fatu ata o Shabo

O le seleseleina o le taimi e faia i le ono masina aʻo lei tulaʻi i se nofoaga tumauo pe a oʻo i le maualuga o le vevela i aso uma e sili atu ma le 10 tikeri. Itumalo i Saute e totoina i le amataga o Me, i le itulagi ma le malosi o le tau, o aso ua suia i le masina. Afai e pa'ū le taimi o le seleselega ia Tesema-Ianuari, ona e manaʻomia lea e faʻaleleia moli faaopoopo. O le malamalama faalenatura i totonu o le potu o le a le lava, o ni moli malamalama lelei, susulu malamalama e pei o le la.

O fatu e le paʻu i totonu o le eleele, ae faʻasalalau ile luga, faʻafefete i le oneone paʻu oneone i luga. O le a le faigata tele vaovao faʻamalosi e momotu i luga o le pito i luga.

Tip. I le fuaina o le oneone, ua lava lea e tuʻu ai i totonu o se ogaumu poʻo se ogaumu mo le 20-40 minute i le vevela o le 60-100 Cº. O le oneone o le fuainumera e fesoasoani e aloese mai le faaleagaina o le lanu uliuli i le taimi o fatuga.
E leʻi manaʻomia muamua le faʻasolosolo i le tuputupu aʻe o le tuputupu ae: e vave ona tupu mai laau e aunoa ma se faʻaleleia atili. O fatu e faigata ona alu i totonu o le eleele pe a maeʻa, latou te pipii faʻatasi ma e leai se tufatufaina i luga o le vasega.

  • E sili atu le aua le faia ni togalaau, ae faʻasolosolo tufatufaina ile luga i se mamao e 1 cm mai le tasi. O lea o le a lava le totogo o vaomatua o le a lava le avanoa mo le atinaʻe, ma o le vaeluaga o le avanoa o le a le avanoa.
  • Pe a toto, e faigofie ona vavae ese mai le tasi i le isi, o latou aʻa e le faʻafefe.
  • Mai luga, o le vasega pepe e ufiufiina i se ata tifaga seia oʻo mai pine muamua, ona aveese lea o le ata.
  • Pe a aliali mai le condensate, o le a lūlūina, e faʻaogaina le kiona i aso uma e mautinoa ai le tele o le okesene.

Tuutuuga mo le totoina o fugalaau Shabo

E manaʻomia sina malamalama itiiti, ae o le umi o le ao e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 itula. O le vevela mo le faʻamamaina e le tatau ona sili atu i le 20 ° C. Afai o le maualuga o le faʻavelaina o le maualuga o luga o luga o fale, e tatau ona faʻamalosia le tele o taimi. E oo lava i le 15 Cº e le mataʻutia mo laau toto; O le maualuga o le vevela e faʻaitiitia ai le totoina o fatu, o lea la o soʻo se oso i totonu o le vai vevela o le a aʻafia ai le totogo.

  • E tatau ona maualuga le palapala ile eleele, ae aunoa ma le faʻavaivaiina o le vai, e mafua ai le pala i le laau.
  • O le tafa o taeao e pipiʻi mai le pulu moli o le a fesoasoani e aloese mai le faʻamagoina o le pito i luga o le palapala, o le a maua e laau toto le tele o le vai. E mafai ona faia le fuʻa i se pulu moli paʻu e aunoa ma le aumaia o se vaitafe e lata i le eleele, a leai o le a solo le paluga.
  • E mafai ona faʻaaogā le vai i le palapala, faʻafefete pe timu, aoina mai fafo o le taulaga i se nofoaga mama.

E mafai ona mataituina muamua elemene pe a mavae le 4-5 aso, e faigofie ona latou matauina i luga o ogalaau papaʻe i luga. O le tele o totogo o le a aliali i totonu o le vaiaso, o le mea lea, i le taimi atoa o le germination, e tatau ona faatumauina le vevela o le 20-22 ° C. O le taimi lava e tupu mai ai le tupu muamua, e tatau ona aveeseina le ata - e manaomia e laau toto le okesene ma se aofaiga tele o le malamalama.

Fautuaga! O le maualalo o le vevela e oʻo atu i le 12-15 Cº o le a le mafai ai ona faʻasaina ni laau toto. O laau totogo e manaʻomia se malamalama atili ae itiiti le vevela. O le itu i matu o le falemaʻi e talafeagai, pe afai e leai se auala e tuʻuina atu ai le malamalama masani, faʻaopoopo i ai molī. Afai o loʻo totogo pea laau, faʻapipiʻi totoʻa le eleele ile lau muamua.

Auala e Toto ai Fanau Shabo

Fufulu ufiufi le ata o Shabo

O le vave totoina o fatu e mafua ai le toe lua totoina o laau. Aʻo foliga mai e lua lau laʻau moni e foliga i le totogo, o lona uiga ua oʻo mai le taimi e paʻu ai. Latou te faia ma le faʻaeteete lelei: latou te pikiina ni laau totō ma se faʻapipiʻi o le eleele ma sina sipuni, faʻamalosi pe oʻo foi i se nifo nifo, faʻafeiloaʻi i ni matatioata fou ma totoina i ni pulu ua saunia muamua.

Muamua gafa: i le taimi pe a ma le masina pe a uma le fuālaau muamua, pe a amata ona muamua laʻau moni muamua. Pots filifili shallow ma se limite e oʻo i le 8 cm, o le palapala e tutusa ma le taimi muamua o le totoina. Faʻatau pe'ā manaʻomia, e sili atu nai lo le faʻamalolo o le laina.

Faʻatoʻaga faʻatoʻaga Faatoaga fatu o le vine i le fale Ata lua o le gafa

Faalua lona gafa: a oʻo atu i le vaovao 10-15 cm, o nei vaiti e itiiti ni eleele i totonu o le ulo, ma e le mafai ona e totoina i se nofoaga tumau mo le oʻo atu i le 3 masina. Filifili ni atigipusa ma se mea tutusa e tutusa ma le diamita o le 15-20 cm. O le tausisia o le puleaina o le vevela ma le tele tutusa o le ipu e mafai ai e oe ona fausia se vaomatua laʻau.

Mo le atinaʻe malosi o le lanumeamata lanumeamata, o le a manaʻomia ai le suauu oona, e mafai ona e faʻaluaina mea o humus i le palapala. Mo lenei mea, o loʻo faʻaaogaina faʻamalosi faʻasamaʻi ua saunia i le mautu poʻo le vai. O le faʻaleleia o luga o laei o le a mafai ai e oe ona ola malosi, faʻalaʻau faʻalaʻau, ma o le a tele ma pupula.

E faʻapefea ona tupu le vaʻaia o Shabo mai fatu mai le luluina i le suavai ma le pine, o le ata o le a taʻuina atu:

Fautuaga mo le tuputupu ae o Shabo e fufulu ai laau:

  • o le maualuga o le ipu muamua e le tatau ona sili atu i le 6 cm;
  • i le taimi o le toe gafa lona lua, ua faasee atu laau toto i se nofoaga fou ma se faaputuga eleele mai le fagu muamua;
  • o laʻau tilotilo e mafai ona loloto i totonu o le eleele, ae le sili atu i le 2 cm, i le muamua paipa o lau;
  • e taua le mataʻituina o le vevela o le maualuga o le 15 ° C ina ia le faʻaosoina ai laau toto;
  • i le vevela o le tau, e tatau ona e faʻamaʻalo le potu, tuʻuina atu i le fale le tele o le okesene;
  • e mafai ona e togiina le vao i le 5 paila o lau ile 2-3 paila, o lona uiga o se foliga lapopoa ma le tele o laumei lanumeamata ua faia;
  • pe a suia le lanu o le au ma laulau i se paolo malu, e tatau ona faailoa le atinaʻe o le nitrogen, e sili atu ma se vaifofo mo le faasusuina o fualaau faasaina;
  • o le vao e aafia i le vae uliuli e vave ona aveeseina, ma o le avanoa avanoa e sosolo i le paluga o fafie, paluga ma le oneone;
  • pe a uma le fufulu lona lua, amata ona vevela laau, ave i fafo o le faapaologa, terrace, greenhouse, greenhouse e faʻafetaui ai le laau i le maualalo o le vevela, faʻaititia malie ile 5 ° C.

O le tausisia o le malamalama ma le vevela, o le faʻaleleia masani ma le pine o le vao o le a mautinoa lava le maua ai o se taunuuga lelei. I le amataga o le totoina i se nofoaga tumau, o le a saunia le laau mo le totoina.

Faʻamaʻaina fatu

O le vave faʻalauiloaina o le laau o le a aloese mai le atuatuvale pe a tutupu le laʻau mo se taimi umi, ma ua tolopoina le amataga o le ola. E taua tele le tuʻuina atu o fualaau aina ma ni tulaga lelei, o le faʻaaogaina i le po e tatau ona faifai malie. Ina ia faia lenei mea, ia ave ni pusa i totonu o le faapaologa muamua mo sina taimi puupuu, ma mulimuli ane mo le aso atoa.

Faʻasalaga o vevela i totonu o ipu e teuteu ai le faapaologa, faapaologa, gazebo e le manaʻomia se toe faʻaaogaina mai le fagu lua. Laʻau muamua e faʻamamāina i le po i totonu o le potu seia oʻo ina pa'ū le vevela o le ea i lalo ifo o le 10 ° C, ona tautau ai lea i le pito o le faapaologa mo le taumafanafana atoa.

O afea e totō ai vine o cloves Shabo i le palapala

Laʻau tuputupu aʻe Shabo i le avanoa avanoa A totoina fatu

O le faʻamalieina vave i le vevela o le vevela, o le shabo e le fefefe i vaitau o le tautotogo pupuu i le taimi e paʻu ai le thermometer i le 0 º, o se mea e masani ona tupu i le totonugalemu o Rusia ma le itu i matu. I le matala, e mafai ona fesiitai laau i se nofoaga tumau i le amataga o Me. I le itu i saute o le atunuu, o fea e sau ai le punavai, o aso e toe foi i tua 3-4 vaiaso, e amata mai i le amataga o Aperila.

Manaomia o le eleele

E faʻafeiloaʻi cloves i fugalaʻau faʻasaina, ae le mafai ona faʻafefeteina manulele fou. Le faʻamautinoa o le fuga o le eleele e pala ai palapasa, oneone o le vaitafe mo fesuiaiga o le ea ma le lelei atoatoa. O le peʻa o le a puipuia mai le faaleagaina o le vai, faʻamalamalama le eleele. O se eleele e leai se mea e le faaituau poo le aliali mai o le sili ona lelei.

O le tuputupu aʻe faʻatupulaia e manaʻomia ai le tele o meaʻai, e le o maua i le oneone ma le omea, o le mea lea e le talafeagai lenei eleele mo cloves. E manaʻomia le saunia o le fugalaau i le taimi muamua, e sili atu le amata i le tautoulu, ina ia aua neʻi faatuai le taimi o le tuputupu ae o le vaitau. I le tautoulu, ua faaopoopo atu i ai le phosphate fertilizers ma humus, i le tautotogo o se minerale tele.

E faʻapefea ona totoina totō o Shabo i le lauʻeleʻele

E faʻapefea ona toto se ata o Shabo Carnation Shabo i totonu o se ata o le fugalaau

  • O le laau, faʻatasi ai ma se paluga o le eleele, ua tuʻuina i totonu o se lua ua uma ona faʻamaligiina i le vai mafanafana, e mautinoa ai le tulaga lava e tasi o le ulu.
  • E le tatau ona vavalalata laʻau pito i lalo ma le eleele, o le a puipui i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.
  • O le mamao i le va o vao e tusa ma le 20-25 cm, pe a tatou mananao e fatu se kapeta mamafa. Faʻaauau laufanua vavalalata ile 40-50 cm.
  • A uma ona totō, vai lelei, mulch le eleele ma se vaega o humus o le 2-3 cm.O lenei mea o le a tumau ai le susu ma o le a avea ma se mea lelei tele mo le atinaʻeina o laau i le taimi mulimuli ane o le suavai

Faʻamatalaga o le tuputupu ae o Shabo i totonu o le togalaau

Faʻatoʻaga togalaau Fafie toto ma tausi

Ina ia ola i luga o mea umi i luga o'usiʻu umi e manaʻomia mo paipu, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie, aua neʻi galo e uiga i le vavao o le laau:

  • O le faʻaleleia atili o le suāvai o le a mafai ai ona aloese mai le tuputupu aʻe vaivai o le vao, ma o le mulch e faʻaalia i le taimi o le a puipuia mai le faʻamamaina mai le eleele ma le matelaina o le okesene o aʻa (o le a mafai ona faʻaleleia le lelei o le ea o le palapala).
  • O le faʻamauina o le eleele e maua ai le faʻaopoopoga o le avega, o aʻa e maua se aofaʻiga o le okesene. E taua tele le faʻatinoga o le faʻataʻitaʻiga pe a uma le mamafa o timuga poʻo timuga.
  • E tasi le vaiaso talu ona totō i le eleele, e fafagaina le falemaʻi i vaifofo oona, o le taimi lona lua e toe faia ai le faʻataʻitaʻiga i le vaitau o le galue malosi ma faʻalavelave faʻasaina.
  • E manaʻomia e le tele o meaʻai le lagolago.
  • Afai e manaʻomia ni lapoʻa tele, ona vavae ese ai lea o le itu laau ina ia mafai ai e le malosi uma ma meaʻai ona alu i le vaitau tutotonu.
  • O le a le mafai ona fesoasoani le gaosia o le siʻomaga i le vave totoina, ae e lelei mo le faʻamalosi.

I le autumn, e mafai ona e tuʻuina atu ipu ma le laau i le potu, ae sili atu le faʻaitiitia o le vevela i le 15-20 Cº. Afai e le manuia le metotia o le fatu, aua e te faʻavauvau, e mafai ona e saunia sauniuni. Ina ia faia lenei mea, o le a seleseleina tipu mai le tina vao, tuu i totonu o le oneone susu, ina ia mafai ona latou maua aʻa. O lenei metotia e vave faʻateleina ai le vaitau tuputupu ae, ae o le a laʻititi pea pupuʻu.

Carnation Shabo o le a faʻatumu ai le togalaau poʻo le taulaga e ufiufi i se manogi manogi, o le a fiafia i le matagofie o lona fugalaau i le taimi atoa mafanafana.

Faʻailoga umi o le Shabo o loʻo taumalulu i le togalaau Fafo mo le taumalulu

Cloves Shabo atonu o le a toilalo i totonu o le togalaau, pe afai e le faʻavalevalea le fai togalaau e fai se faasologa o galuega.

  • I le taimi o le tautoulu, e vaeluaina ai vaovao i le tolu, faatasi ai ma pulupulu vaivai. E mafai ona eli ni laau mamago mo le taumalulu i totonu o le togalaau ma faʻaaogaina i le tautotogo mo le tipi.
  • O le laʻau e faʻapipiʻi lemu (e mafai ona e faia muamua se uila elemene ina ia aua neʻi momotu ai lau), fufulu i se palapala o le eleele ia le itiiti ifo i le 20 cm.
  • Ulutala pito i luga ma se mafiafia anufe o vaovao po o vaomatua (pe a ma le 50 cm). O sea malutaga o le a mafai ona faʻalagolago le faʻaogaina o ona ofu mai le malulu.

I le tautotogo, a maeʻa le kiona, e muamua ona aveeseina le vaovao, ma a oʻo loa le eleele, e faʻasaʻoina foi le toto laau (e taua le mavae atu o le kiona). Vaʻaia ma le faʻaeteete le vaomatua, tipi ese uma mea na faaleagaina pe pala.

E mafai ona teu malulava o Shabo i le fale i le taumalulu?

Vaʻaia faʻapitoa tele o cloves E mafai ona eli i totonu o le tautoulu ma faʻafeu i totonu o fagu ina ia mafai ai ona latou nonofo i le fale i le taumalulu. O le faia o lenei mea, o le vao ma se faaputuga eleele ua eliina, ma le faaeteete i totonu o se ulo, ma taumafai e aua neʻi solia le amio saʻo o le coma.

O le pulupulu ua totō o Shabo ua vaeluaina i le tasi vaetolu o le maualuga ma faʻafeinu i sina vai. E faasolosolo malie ona faʻaitiitia le vavalaʻau, ma faʻaitiitia le vevela o mea o loʻo i ai (faʻapipiʻi, mo se faataitaiga, o se loggia, ma a oʻo ina malulu tele, ona alu lea o le ulo i le windowsill north).

I le ogatotonu o Fepuari, o fugalaau e tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma lelei, ma amata ona tele le suavai. E taua foi le fafagaina o le fugalaau mo fua o laau totō ina ia faʻaleleia ai le tuputupu ae o laʻau ma fugalaau. E faʻaaogaina lala o le axillary e seleseleina ai lapisi o Shabo.

O le tina e faʻasaolotoina mai mamago tuai (e tatau ona vaʻaia ma le totoa) ma i le tautotogo e totoina i tua i le togalaau.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi siati o Shabo i ni mea e selesele ai

E faʻapefea ona tipi se ata o Shabo photo

Laei o cloves Shabo - o se auala masani o le faʻalauteleina. Le faia o lenei mea:

  • O le seleseleina e tipi i se umi o le 5 cm pe sili atu.
  • Aveese lau o lalo.
  • Faʻaauau i se fofo o le heteroauxin poʻo le rootin e tusa ai ma faatonuga.
  • Totoina i totonu o pusa tuʻulaʻau ma palapala mo laau toto.

Faʻapenaina o le ufiufi Sabo o le afifi

  • Faʻamaʻimi le meaʻai ma ufiufi ipu i le pipiʻi ata, se pusa palasitika poʻo se tioata e fausia ai ni lauʻeleʻele.
  • O aso uma e faia ai le ea.
  • A oʻo mai le uluaʻi tupu muamua, latou te amata le faʻamalosiina o fualaau, faʻaleleia le taʻele o le ea e aunoa ma se malutaga, faasolosolo malie le faateleina o le taimi.
  • A faʻaaogaina laau, e mafai ona aveese le ata tifaga po o le tioata.

E mafai ona totō ni fatu laʻau faʻapena i le togalaau i le mafanafana o le tau e aunoa ma le malulu. O ia laau toto o le a fuga mai muamua nai lo na o tupu mai fatu.

Vitio e uiga i le tipiina o cloves Shabo:

Shabo faʻaoso i le fale

E toatele tagata totō fugalaau fiafia e fiafia e tupu aʻe Shabo i le fale. Talu ai o le kulupu o se mea aloaʻia, i totonu o se falemautotogi, o le laau e lagona le manaia ma fuga lelei. O le tulaga autu o le vai i le taimi, masani ona fafaga (e mafai ona e lua vaiaso uma) ma faʻamautinoa lelei le faʻaleleia o le ea.

Faʻailoga Shabo i le fale pe faapefea ona tausi

Clove Shabo e fiafia i le maualalo o le vevela i le 24 ° C ma le umi o le ao. I le taumalulu, e mafai e le laau ona maua se taimi e malolo amata mai ia Setema. Ina ia faia lenei mea, faʻaitiitia le faʻamalosi ma faʻaleleia le matagofie i se nofoaga malulu ma se vevela o le 12-14 ° C. Ia Fepuari, latou te toe foi atu i le malamalama, faamafanafana le faamalama o le faamalama ma amata ona feinu tele, fafaga ai. O le lalelei e vave lafoaia ai pine fou ma fugalaau.

A maeʻa le 4-5 tausaga, o le a amata ona matua le vao, ae e le afaina lea: e mafai ona e faʻaaogaina ona aʻa mo le vavaeina poʻo le toe totoina o fatu mo fatu.

Eseese o cloves Shabo ma se ata ma se faʻamatalaga

Clove Shabo ituaiga ata ma faʻamatalaga Fesuiaiga o le PINK CARNATION

O le laau ua lauiloa talu mai le 19 seneturi, pe a fai e muamua le meaola o Shabo ma ona ituaiga eseese varietal. O nisi o sui e lauiloa ma taʻutaʻua i le taimi nei i le va o faifaatoaga ma tagata fugalaau. I luga o fanua o gafa ma dachas, o le fugalaau na pasi mai lea tupulaga i lea augatupulaga, tausia le fesoʻotaʻiga o le taimi.

Faʻailoga Shabo Picoti photo

Lumineta Faʻafefiloi le maualuga tele ma le fugalaau umi. Faʻaauauina pea ona faʻapipiʻi le toto ina ua uma ona totoina i totonu o se fugalaau ma alu i se fale.

Knight Series O fugalaau faʻafefiloi faʻafefiloi e fuga mai i le ono masina, o lea e lelei atoatoa mo balconies, terraces, loggias. A uma ona faʻaitiitia le vevela, e mafai ona toe faʻafeiloa ia ulo i le fale.

Marie Chabot ma lanu samasama ma susulu ua lauiloa talu mai le 19 seneturi. O se lauiloa iloga i totonu o faifaatoaga ona o foliga matagofie.

Lauga Shabo Jeanne Dionys ata

Mikado o le a faatumulia le togalaau i fugalaau lanu violē, ma o se tipi mo se teuga o le a avea ma se leo matagofie.

Le lanu piniki a La France ua avea ma sui iloga o le sitaili o Shabo. Ona o lona matagofie lanu, e manaʻomia i le va o faifaatoaga faifaatoaga ma tagata tomai faapitoa.

Lauga Shabo eseese Marie photo

Pink Queen o lanu piniki mumu ma fugalaau faalua.

O le tupu mumū e maua ai se lanu mumu lanu mumu, e masani ona tuputupu ae mo le seleseleina i mea faamanatu faamanatu. Faʻailoga o le vaitaimi o le Soviet, pe a mafaufauina o ia o se taugofie matagofie o le faʻaalia o le tagata lava ia.

O Jeanne Dionysus o loʻo kuka paʻepaʻe i lanu ma le lua-faaluaina o mea.

Carnation Chabot ituaiga ata Lyon

Lejeune D'Oner lanu lanu.

O faʻatagaina e ofoina atu se vailaʻau eseese mo le amataga pe a na o se tagata fai togalaau e masani lelei i se laau. New Shabo ituaiga mo togafiti lauiloa o le a talisapaia le faaleleia o uiga o le fugalaau. O ituaiga fou e faʻaalia i le tuputupu ae tuputupu aʻe, vave vave, ma le umi o le fuga.

E faʻapefea ona tupu le va o Shabo