Fugalaau

Le talafaasolopito o le faʻaalia o geraniums tulip ma foliga o togafitiga

O laau tetele o le geranium, lea e sili atu nai lo le vevela o faamalu e foliga mai o ni mea leaga, e sili atu nai lo le matagofie o lafumanu laiti o tulips, na muai tuuina atu i tagata alolofa o aganuu i le 1966.

50 tausaga o le talafaasolopito o tulip geraniums

O lenei mea na tupu i Amerika i le vasega pepe o le aiga o Andrea, lea o le geranium tulip-shaped, e pei ona taʻu mai i foliga o fugalaau ese, na gaosia.

O le uluai laau cultivar geranium ma fugalaau e tumau pea le tatalaina i totonu o le vaitau atoa o le fugalaau na faaigoaina o Patricia Andrea. Sa matua fiafia lava Robert ma Ralph Andrea i le mauaina o geraniums tulip i luga o le isi tausaga na mafai ai ona latou maua ni nai mea mataʻina. O nisi oi latou na faaigoaina, e pei o le ituaiga muamua, i le faamamaluina o tamaitai e vavalalata i le au faifaatoʻaga.

O fugalaau fugalaau Europa e masani lelei i le geraniums tulip, e pei o le ata na o le 20 tausaga talu ona vaaia laau muamua. Ae i le taimi lava e tasi, o fugalaau na le gata ina faaosofia ai le fiafia moni, ae faapea foi le tele o feeseeseaiga.

E talitonuina o le geraniums e pei o tulifa e faigata ona filifili, ma e mafua mai i le fausaga o le fugalaau ma le maualalo o le maua o sima ma pestle. O le mea lea, i le afa seneturi e le sili atu i le luaselau ituaiga o meaola ma hybrids o nei laau mataʻina ua aliali mai i le lalolagi.

Ae ui i lea, o tagata atamamai o loʻo i ai se isi faʻamatalaga mo le natura o le uiga ese o fugalaau. Masalo o lenei ituaiga o geranium e le o se mea na gaosia, ae o le taunuuga o se fesuiaiga masani o nisi o ituaiga o le zonal geranium ma ni paʻu faigofie faigofie. O le masalosalo o le manuia o le fale pepe a Andrea, e oo lava i tuatusi ua leva o ituaiga tulip-o geraniums tele na maua i France i le aufaitau o seneturi 19 ma le 20.

O ituaiga eseese o geraniums i aso nei ma fugalaau i le ituaiga o tulips laiti o le autu lea o miti a le au faifaatoaga, o ē e le o manatu e totoina ni aganuu teuteu.

I lenei tulaga, o laau e matua ese lava le tasi mai le isi. I totonu o le kulupu o loʻo i ai e pei o le tele o mea faataitai, o le maualuga o le fana e oʻo atu i le 70-80 cm, ae o loʻo i ai ni meaola eseese ma ituaiga i geraniums tulip.

O laau toto e eseese i le tuputupu ae, lanu, foliga ma e oo lava i le numera o petals i le corolla. I le averesi, o fugalaau taʻitasi e maua mai i le 6 i le 9 petals, lea e mafai ona oʻo lava pe i ai ni pito i luga. O le pito i totonu o le centimeter rim e masani lava ona lanu lanu nai lo le mea e faasaga i fafo. Laʻau faʻafefeteina o meaola o tulip-geraniums, e pei o le ata, e aofia ai le 20-40 fugalaau.

Ata o le geraniums tulip-foliga e mataʻina i le tele o lanu ma laau teuteu ma lau lanu susulu. E tele ma sili atu tagata e mananao e avea ma tagata e iai ia ituaiga laau i tausaga taʻitasi.

Vaega o le tausiga o geraniums tulip

I le tausiga, o geraniums e pei o tulip e toetoe lava a pei o ni meaʻai e pei o fugalaau faʻatasi ma fugalaau masani. Faatasi ai ma le gauai totoʻa, latou te fiafia ma ola fiafia, tupu ma uluola. Mo le totoina o togalaau teuteu, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga faʻapipiʻi ua saunia pe saunia foi le mea e te sui e ala i le faʻafefiloi i le tutusa o fanua fanua totō, peʻa ma sina oneone itiiti e tuʻu ai le friability o le eleele.

O Geraniums e fefefe i le suavai o le palapala ma le malolo o le susu i totonu, o lea e sasaa ai se alavai malosi i le pito i lalo o le ulo.

O le totoina o laau i le tausaga atoa e le tatau ona i ai le susulu o le la. O le geraniums e pei o le kulupu e foliga mai e sili ona lelei i le susulu ae o le felafolafoaʻi. Afai e te faʻaeteete e faʻapipiʻi le vavao, ona oʻo mai ai lea o mea e tutupu i le taumalulu. I nofoaga paolo, o pupule o geraniums tulip foliga e faʻavaivaia, faʻaloloa. O lauolaola ma le paʻu o le la e amata ona pale, e le mafai ona gaosia ma tatala se vaega o le pulupulu.

I totonu o le potu, o geraniums e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa e taofia ai. O le mea taua, i le taumafanafana e faʻamafanafanaina le ea i le 20-26 ° C, ma o le ea e 5-7 ° C le māmā. E le taliaina e laau toto ni faʻataʻitaʻiga, e sili atu ona lelei le puipuia o geraniums tulip. E le lelei le fuga le vevela vevela e sau mai radiators.

I le taimi vevela, pe a maualuga le maualuga o le susu, o le geraniums e pei o tulip e faʻafeinuina i isi aso uma, ia mautinoa o le vai e le faʻavaivai. I le taumalulu, o le suavai e sili atu ona faʻaitiitia, ae i soo se tulaga e le mafai ona faʻamago se paʻu oneone i lalo o se fugalaau.

O laei pito sili e faia mai le tautotogo i le autumn, e faʻaaoga ai faʻalavelave faʻapitoa faʻamafanafana ma le maualalo o le mea e maua ai le suauʻu, a leai o le a maua e le laau le tele o laʻau, ae o le fuga o geraniums o le a le fiafia i le matagofie

E pei o isi ituaiga o geraniums, o ituaiga tulip e manaʻomia le teuteuina ma le pine. O nei faʻatulagaga ua fuafua e:

  • faaleleia le foliga o le vao;
  • mafua le totoina o lala;
  • fai le fugalaau e sili atu fugalaau fugalaau.

O se taunuuga, o le laau e sili atu ona teuteu ma matagofie, ma e sili atu lona matagofie nai lo le teuteuina, lea e aofia ai i le faatulagaga o le tulip-geraniums.

I le faaopoopo i le faapipiiina o tumutumu o le tipu, e tatau ona aveese le fuga o le laau toto ma vavae ese ai le lapisi o le matutua matutua matutua.

O le tipi tipi o se mea totō lelei mo le totoina. Talu ai o fatu o le geraniums e pei o tulip, pei o le ata, e le faigofie i taimi uma ona maua, ma o latou germination mo aganuu aganuu e fiafia i ai e ono afaina ai faafitauli, ua avea auala e sili ona taatele e maua ai ni laau fou.

E maua ni tipi i le tautotogo poʻo le maeʻa foi o le fua tele - i le tautoulu. Geranium e mafai ona mauaa i le vai masani, o se moli malamalama o le peat ma le oneone, pe i se fofo o se aʻa e faaosofia ai. A maeʻa foliga o aʻa muamua, ona totō lea o le fatu i le eleele ma tuu i luga o se faamalama susulu.

Na o le pau lava le uiga o le geranium tulip e mafai e se tagata e teuteu vine ona taulimaina, o le faʻaalia lea o pupuu ma fugalaau masani. I lenei tulaga, e sili atu ona lelei le tipiina o se mea i lalo o le faavae. O mea faʻalavelave faʻafuaseʻi e le faʻaesea pe a tutupu aʻe le togalaau mai le vaʻaia. O le uiga o suiga e le masani ai e taʻu mai ai e le lava le tulaga o le fesuiaiga, ae e le aveesea ai mai le matagofie ma le matagofie o le matagofie o "tulips".