O le togalaau

Le totoina o laau toto ma tausi i le eleele ma i le fale

O le genus Kiparisovik e aʻafia i le aiga Cypress ma e aofia ai faʻamatalaga eseese mai le lima i le fitu ituaiga o ituaiga ma ituaiga o ituaiga. I le vaomatua, o nei laau e tutupu i luga atu o le 50 mita ma foliga mai o le uila. Ae e ui lava i mea e tutusa ai, e i ai eseesega, e sili atu le tele o laʻau - o le perosi e itiiti lona lanu.

O lenei laau o loʻo i ai se pale matagofie ma lau lauolaola, o pine laiti e aliali mai i luga o le tipu. O lenei ituaiga e sili atu le taumalulu-malosi nai lo le kiliva, ae o le faapalepaleina o lamala e sili atu le leaga. I se mafanafana o le tau, e mafai ona ola lenei aganuu i totonu o le togalaau, ae i le sili atu i matu o le lau laau o le a matua malulu, o lea ua totoina ai e avea o se totonugalemu o totonu.

Ituaiga laau toto ma ituaiga eseese

Pea cypress o se ituaiga o lona ituaiga o motu Iapani. E oʻo atu i le maualuga o le 30 m, o le paʻu e mumu ai le mumu, o le pale e faʻasalalau, o lala e ola malosi i le itu taʻavale.

Fiafia ituaiga:

  • Boulevard,
  • Tinamatua,
  • Nana Gracilis,
  • Filifera,
  • Sangod,
  • Teddy bear.

Lavson's cypress O le mea na fanau ai lenei ituaiga o Amerika i Matu. O le maualuga o le laau i luga o le taimi e mafai ona oʻo i le 70 mita. O le pale e vaapiapi, o laʻau pito i lalo e toʻa i le eleele.

Fiafia ituaiga:

  • Elwoody,
  • Blue seprasz,
  • Flatcherry,
  • Yvonne,
  • Snow paʻepaʻe,
  • Faʻavae,
  • Aldmigod,
  • Globose.

Cypress Dumb e tupu foi mai motu Iapani. O le umi o le ola, e oʻo atu i le 50 m. O le paʻu e mama, o loʻo faʻapipiʻiina le au, o loʻo faʻapipiʻiina ni nila, o le laʻau e malosi malosi i lālā.

Fiafia ituaiga:

  • Albopikta,
  • Sunderi,
  • Ofisa.

Ufilati uila o lenei North American plant e le o le maualuga e pei o le ogatotonu - o lona maualuga e na o le 25 mita, o le ogalaau e faapena foi ona vaapiapi. O le pale e vaapiapi, o le paʻu e mumu.

O ituaiga eseese o lenei ituaiga e taatele:

  • Konika,
  • Endeliensis,
  • Red star.

Nutkansky cypress poʻo samasama Alalafaga Sasaʻe, lea e taatele i luga o le matafaga o le Pasefika. O se umi - e oʻo i le 40 mita - laau faʻatasi ma le pale. O le paʻu lanu enaena, o le nila e pouliuli, latou te le manogi manaia.

Fiafia ituaiga:

  • Pendula,
  • Glauka.

Le totoina o togalaau ma le tausiga

Pe a totoina se pafi i luga o le eleele, e sili atu le filifilia o se mea maualuga ma le malulu. Afai o le nila o lau laau e lafo samasama, ona tatau lea ona susulu le moli.

O le eleele e tatau ona lelei ma maua lelei alavai, e le aofia ai le lime, e sili atu ona lelei loamami (tali o le 5 ph).

Kili se pu mo le tau i le tautoulu. O lona loloto e tatau ona latalata i le mita, ma o lona lautele e tatau ona tusa ma le 60 cm le 20 cm o le alavai e tuu i lalo o le lua, ma le tolu o le avanoa o totoe e tumu i eleele palapala o eleele turf, humus, peat ma oneone i le ratio 3: 3 :: 2: 1. I le va o tagata taitoatasi e tatau ona le itiiti ifo ma le mita.

A o lei totoina, e togafitia le fatuina ma se aʻa (root pack o 5 lita o le vai), ona tuu lea o le mea i totonu o se lua ma avanoa le avanoa avanoa i se mea e faʻafefiloi ma le 300 grams o le nitroammophos. A tuʻuina se fatugala, ia mautinoa o lona ua o le 15 cm le maualuga i luga o le eleele, aua o le a mulimuli ane nofoia le lalolagi, ma pe a tupu lenei mea e tatau ona faʻaopopo sina eleele.

Cypress Watering

O lenei aganuu e le fiafia i le vevela, o lea e tatau ai ona fafaga soo. E masani lava e tasi le pakete e lava mo se laau mo le 7 aso, ae i le vevela o le suāsusu masani.

E le gata i lea, o laau totō matutua e felafolafoaiina i aso uma e 7, ma mo talavou, e leʻi oʻo uma lava aʻa, o lenei faiga e faia i aso uma. A maeʻa ona faʻasusu, e tatau ona e tatalaina le eleele i taimi uma.

Cypress fertilizer

Lua masina talu ona totoina, e mafai ona e fafaga mo le taimi muamua. E faʻaaogaina le fualaʻau faʻalavelave mo lenei mea, ae o lona faʻatonuga o le afa maualalo ifo nai lo le faʻamaonia i luga o le afifi.

O ogalaau matutua e faʻamaʻaina i le lavalava tutusa i aso uma e 15 mai le tautotogo i le ogatotonu o le taumafanafana.

Cypress transplant

Afai e te manaʻo e fai se suʻega, ona sili lea ona fai i le tautotogo, ae ia manatua e faigata tele ona faʻatino lenei faiga ona o aʻa olaola, o lea e sili atu ai le vave filifili se nofoaga mo le laau o le a tupu lelei ai.

Cypress cropping

E le gata i lea, o le perosi o loo i ai se foliga teuteu, e tatau ona teuteuina. I le tautotogo e latou te tauaveina ai le teuteuina lelei, aveeseina o lala malepelepe malepe. Ae mo le teuteuina o le teuteuina, o le tautotogo e lelei foi. I le avea ai o se tulafono, latou te taumafai e tuʻuina atu le pale i luga o se uʻamea po o se faʻata.

Faamolemole ia matau o le maualuga o le tasi vaetolu o le lanu lanumeamata e mafai ona tipi i le taimi. I le tautoulu, pe a uma le vaomatua, vavae ese le tasi vaetolu o le umi o lala na tutupu i lenei tausaga. E mafai ona amata le teuteuina o le teuteu i le tasi tausaga talu ona totoina.

Cypress Shelter mo le Taumalulu

O le taumalulu-faigata mo le 4 tausaga e tatau foi ona malulu mo le taumalulu. E sili atu lenei mea ina ia puipuia ai le paʻu lalelei mai le la. I le faʻaaogaina o le fale, faʻapipiʻi, lutrasil.

I le itu i matu (i le maualuga o Moscow) e tupu ai lenei aganuu i totonu o le togalaau e le aoga ona o le malulu. I nofoaga i saute o Kiev, o le taumalulu e masani lava ona faia e masani lava e aunoa ma ni fale faaopoopo.

Ia i ai, pe a mafai, faatasi ai ma le mautinoa atoatoa e ola i luga o le alatele i luga o le auala, e na o le South i Crimea ma Moldova ma nofoaga lata ane.

Tausiga ile fale i Cypress

Ae o lenei laau e mafai ona ola lelei i totonu o totonu o totonu. O le faʻatauina o se laau e le faigata, ae e tatau ona e filifili ma le faʻaeteete. Ia mautinoa e leai ni lala mago mago i luga o vao, o le palapala e le tatau ona manava tele. A e faʻatau se laau i le taumalulu, fai atu e teu lelei, a le o lea, i luga o le auala i le fale, e na o le malulu.

I le taumalulu, o le vevela e tatau ona tusa ma le 7 tikeri ae le sili atu i le 15. I le taumafanafana, e le tatau ona vevela le potu - tusa ma le 20 tikeri. Afai e maualuga atu le vevela, ona tatau lea ona faʻaauau le suʻeina ile tolu taimi i le aso.

Ae e tusa lava pe masani le vevela, ona e manaʻomia lea e faʻapipiʻi le laau i aso uma lava e faʻamautinoa ai le tulaga lelei o le susu. E le gata i lea, o le ea e tatau ona fou ae le o le pefu.

O le malamalama e tatau ona susulu, ata ma se vaega puipui e le faatagaina. Ae o ave saʻo e sili ona aloese ma tausisia le faʻasalalau faʻamalama. Faatasi ai ma se faaitiitia i le ao, o le a manaomia le phytolamps.

A e alu i le fale, e mafai foi ona e ola i luga o le perosi, lea e tatau ona mulimuli i tulafono o le malamalama, fafaga ma tausia. E mafai ona e mauaina uma fautuaga mo le tausiga i lenei tusiga.

Cypress transplant i le fale

O laau toto e ola i totonu o fale e tatau ona suia. A maeʻa le faʻatau, pe'ā mavae ni nai vaiaso, e manaʻomia ona e faia muamua le totoga muamua i se fagu fou.

E sili atu ona lelei le totoina o le pafikeke i totonu o se mea faapitoa mo le conifers, e tatau ona faʻamalosia vaivai. O le laau e totoina e ala i le faʻapipiʻiina, a le o lea e ono faaleagaina le rhizome. Mulimuli ane, o faʻatulagaga o loʻo fai e pei o aʻa e tumu ai le fagu.

E faʻafefea ona tafe vai i le fale

E tatau ona faia le taʻavale pe a maeʻa le polo i luga o le eleele i totonu o le ogaumu. O le tele o vai e le aoga, ae o le mago e sili atu ona faataumaoi. E faʻaaogaina le fugalaau i aso uma e 15, e faʻaaoga ai le pito i luga mo le conifers.

O le totoina o fatu toto

E mafai ona faʻalauteleina le Cypress e ala i metotia o fatu, faʻapea foʻi ma mea e faʻaaogaina ma le taina. I le taimi o le faʻaleleia o fatu, e masani lava ona leiloloa ia igoa o le varietal ma o lea e naʻo le taimi e tupu ai le mama mama.

O mea e tatau ona faʻatapulaʻaina i le taimi atoa o le taumalulu. Mo le faia o lenei mea, ua totoina i le eleele mama ma tausia i le auala i lalo o le kiona. E mafai foʻi ona e faʻamalosi i totonu o le pusaaisa. I le tautotogo, e vevela pusa i le vevela ma pe a vevela le eleele, o le a amata ona tupu pe a fai o le vevela i totonu o le potu e 20 tikeri.

E tatau ona taofiofi le totogo i le susulu malamalama ma o nisi taimi e suavai ina ia maua ai le susu o le eleele. A maeʻa le tau, amata le faʻamalosi o fualaau. Pe a malosi le totogo, ona totoina lea i totonu o le togalaau i se mea malulu. Talu ai o lenei metotia e faigata tele ma e leai ni faʻamautinoaga e le o toe umi ae maliliu tagata talavou, e pei o le tulafono, aua le faʻaaogaina.

Faʻaolaina o le totoina i tafatafa

E seleseleina mai le itu o le tino. O le umi o le meafaitino e tatau ona tusa ma le 10 cm. Mai le pito i lalo o lala, aveese ia nila ma totoina i le oneone e fefiloi ma le perlite ma le pafe o le coniferous.

E tatau ona teuina le tipi i totonu o se kiona, lea e mafai ona faia i le ufiufi lea i se ata. E mafai ona e totoina vave le tipi i le eleele, ona latou manaʻomia lea ona ufiufi i se mea e fatuina ai se aʻafiaga o le kiona.

Faʻaleleia le totoina e ala i le taoto

O le tuʻuina atu o le auala pito sili lea ona faigofie e faʻaleleia ai, ae e naʻo le eseese o laʻau o loʻo aʻafia i le eleele. Latou te tipiina se paranesi laitiiti ma tuu se mea i se tipi ina ia le tapunia, ona nonoa lea o le lala i se pine ma fufulu i le eleele.

E tatau ona faʻamalo le manaʻoga, ma i le tautotogo o le tausaga a sau, e mafai ona vavae ese mai le matua.

Maʻi ma meaʻai

O le tele lava o taimi, o faafitauli i le cypress e mafua ona o le le lava o le suāvai ma le maualalo o le susu. I le taimi lava e tasi laʻau ma lala e amata ona lanu samasama ma faʻagogo.

Aʻogogo, faʻaalia apogaleveleve mite, lea, o le 'aiina o fualaau aina, faʻasaʻo foʻi. O togafitiga e sili ona togafitia i acaricides, pei o Apollo poʻo Nissoran.

E le gata i lea, e mafai ona osofaia le uila fua puipui. E faʻaalia ai lava ia i foliga o lanu enaena i luga o laʻau ma laʻau. O le aveesea o latou faafitauli, e mafai ona e taumafai e faia lenei mea e ala i le susuina o le ie i le ava malosi. Ina ia lafoaʻi fuainumera iniseti, latou te gaogao i iniseti.

Faatasi ai ma le tele o le susu e lata i le laau, amata ona pala. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau i se tasi ona i ai se alavai lelei. Afai e aʻafia lenei afu, e tatau ona toso le laau i fafo o le ulo, teuteuina aʻa ma mama ma togafitia i le fungicide.

Ma le isi, o se mea faʻapipiʻi e faia i totonu o se mea fou, ae afai o le pala na salalau tele, o lona uiga, atonu o le a le mafai ona lavea le laau.