Fugalaau

Taʻalo e le mafaʻatasi i le mamanu o le togalaau

Faʻapitoa le lauiloa i aso nei. E faigata tele ona mamanuina se togalaau i se laufanua matagofie o le laufanua e masani ai i matou mai paka Farani ma togalaau tetele i le faleteuoloa, ma o sea ituaiga togalaau o le a manaʻomia ai se tausiga faigata. Ae e le faigata tele ona faʻalauiloa atu paʻu eseese o mea taugata i totonu o le mamanu o le fasi fanua, e teuteu ai tulimanu mo le malologa, moega o fugalaau poʻo vaega atoa.

Soifua fou o le tuai

I le mamanu o le laufanua, e mafai e se tasi ona matauina se uiga masani i le toe foi atu o taʻitaʻaiga ua leva ona galo ma e leʻi tapaina ma faiga masani. O mamanu mamanu e ola i le toe fanaufouina ma ofoina mai e toe faamanatu ai mea moni o loʻo nofotupu i togalaau ma paka i le tele o seneturi talu ai, ona o lo latou agavaʻa, faʻamalamalamaina ma le faʻaogaina o auiliiliga, o nisi taimi e tafe atu ai i taʻitaʻi ma faʻafefeteina ai faiga sili ona lauiloa i le togalaau. O se tasi o "toe faafoi" sili ona mataʻutia o tausaga talu ai nei, o le faʻaogaina lea o le faʻaaogaina o motuga baroque i totonu o le mamanu o ogalaau tetele ma laiti.

Faʻailoga teuteu fugalaau e le baroque

Ina ua mavae lona toe foi mai i le tumutumu o le mamalu, sa tele lava ina liua le baroque. O le au faipisinisi i aso nei e sili atu le faʻaalia o faʻamatalaga masani i le mamanu i le sili ona faʻaalia, faʻasesega faigofie faigofie ma faʻamaʻesega faʻaalia, o se taʻaloga ma se tamaoaiga o auiliiliga ma mea teuteu. Faʻalelei ma maua ni fofo e faʻaaoga ai sina tupe e mafai ai e Baroque ona ausia se tulaga fou. Elemene o lenei ituaiga, faʻaofiina i totonu o le mamanu o soʻo se togalaau, e le na o le faʻatumuina i le matagofie o tagata faʻasalalau, ae faʻatagaina oe e fatuina se tasi ma sili atu ona susulu, galuega tetele.

Elemene o le baroque, pe a taatele i le mamanu o paka ma togalaau i maota ma fale, ua faigofie nei ona iloa i le uluai vaaiga. Ua uma ona faaleleia lenei faiga. faʻaaogāina o le tino maʻaleʻale ma laina mama, o le sili ona faʻataʻitaʻiga ma faʻaalia le faʻagasologa faifai pea. Ae ui lava i lea, o le uiga autu o le Baroque sa i ai pea ma o loo tumau pea i le taimi nei i se taaloga ma auiliiliga ma faanatinati, lea e maua ai e le au tusi le atamai sili ona manaia.

O elemene aupito sili ona iloagofie o le baroque - pa puipui ma teuteu tuaoi, e na o le pau lea o le mea faigaluega mo le vaevaeina o le togalaau i ni sone ma se elemene taua o le faia o fugalaau fugalaau. E le gata i lea, ae o le tuʻuina atu o laina laʻau ma laina ua vaneina ma "monograms" ma talotalo, apili i fausaga tusiata masani ma faia se ata vaaia vaaia e avea ai ma mea aupito sili ona tauagafau e faʻaalia ma matagofie.

O le faʻaogaina o puipui vavalalata i togalaau faʻapitoa e le taua tele, aua e naʻo le mafai ona e faʻatumu le nofoaga i elemene e matua tele naʻo luga o vaega tetele tele. Ae o le teenaina o le faʻatulagaga masani o loʻo faʻamalosia ai ma faʻaalia ai avanoa o le faʻaaogaina o le uaea i le mamanu o moega fugalaau. E oo lava i se tasi o mea faapena e mafai, faatasi ai ma le filifiliga saʻo o foliga o le pa puipui ma le le lelei o le tausiga o lona ituaiga, faatasi ai ma le atamai o le faaaogaina o mea taufaasese, e fatu ai se ata mamanu ma o le faigofie faigofie o le a suia ai le natura o le togalaau atoa.

Le mamanu o le togalaau i le Baroque style. © Garden

E mautinoa lava, e le gata faʻapulaʻaina pa puipui paʻu i paʻu lau. O le eseesega o le vaʻaia ma le lelei atoatoa o laʻau ma le faʻapipiʻiina o vaovao faʻasalalau ma togavao faʻapitoa, o le faʻaaogaina o moega fugalaau ma mea e masani ai mai vaitau o taumafanafana e mafai ai ona faʻatumu le pito i totonu o lenei sitaili ma ni mea faʻapitoa matagofie. O laʻau moli ma le lanu, o loʻo faamamafa mai e le eseesega o le tino ma le filifilia o lanu lanu, e tusa lava pe matagofie le vavae ese, e mafai ona i ai se aafiaga taua i luga o le siosiomaga i totonu o le togalaau.

O se tulaga iloga o le filifilia o laau toto mo le baroque o le pisi i luga o le mama, mama, le faaaogaina o lanu sili ona manino. O le siliva, pogisa paʻepaʻe, lanu mananaia, susulu ma le malulu mafiafia e faʻafefiloi na o mea e iai ma se faʻatulagaina o le paʻu ma fesuisuiaʻi, ae i totonu o le lanu lava latou latou te le faatagaina ai le suia o le taele malulu ma faʻapotopotoga o lanu eseese o lanu e tasi.

Seʻio tatou tilotilo totoa i auala sili ona faigofie e aumai ai elemene Baroque ma lona alofa tunoa i soo se togalaau.

"Fatugala" fugalaau fugalaau ma le faʻatusa

I totonu o se togalaau, i luga o se mutia, i luga o se togavao o vao e ufiufi ai palapala, e mafai lava ona e toe faʻasalaina faasologa o mea faitino. O le faatulagaga mausali o moega e matua tutusa lava i le foliga ma le lapoa, po o se kalapu o tulip ma isi bulbous, laʻau moli palapala ma peonies, o fuainumera (sage, veronica, cuff), o loo siomia i se ata lanumeamata, ma o le aso o loo tumau pea le sili ona mataʻina ma le matagofie o le Baroque. Aua nei galo e uiga i le mea ua taʻua loka - Nofoaga a le taamilosaga po o ni faʻailoga o loʻo i ai i le vaeluaga o auala i le va o le gaogao o moega ma moega. E oo lava i se laau matagofie o le ampoule po o se laau laugatasi, o loo faaalia i totonu o se tamai ulo, ma e aunoa ma le faailogaina o le saite lava ia i le faapipiiina, e mafai ona liua mea faitino i se tamai vavega. Afai e le lava le avanoa i luga o se faasologa o mea faitino, e mafai ona e maua i taimi uma e ala i nai mea laiti. Ma i luga o le mutia laʻitiiti, e mafai ona e ufiufi se togalaau fugalaau fou ma faʻapipiʻi se fugalaau mataʻutia po o se vane i le ogatotonu.

Faʻata teuteuina o togalaau faʻailoa. © Entoaggie09

E le o se mea tatau le faia o se faasologa o ni fugalaau teuteu faʻapipiʻi ina ia mafai ona aliali mai se mea i le Baroque style i totonu o le togalaau. E oo lava i se tasi "mea fou" i le tulaga o se tuaoi fou o loʻo siosiomia ai se fausaga tuai ma se mea faʻapitoa e tutusa lelei mai se boxwood sheared e mafai ona ese ai lau togalaau fugalaau. E mafai ona e maua i taimi uma e ala i le faʻalauiloaina o paʻu paʻu e ala i le totoina o boxwood i tafatafa o le togalaau fugalaau ma se "laina togitogi", o se lauulu fou o vinewood ua leva ona ola, faʻalauiloaina se togalaau fugalaau fou e siosiomia e se sikuea vaneina i luga o le mutia. I se tulaga ogaoga, e mafai lava ona e iloa le manatu i le fesoasoani a boxwood ma feʻau, lea e mafai ona faʻatulaga e fai ma laina poʻo se laina saʻo.

E foliga mai o le a le foliga mai o ni tuaoi fou i itu uma e lua o le auala, o se ala fou mo le vaega o faafiafiaga, lea e mafai ona motusia e tusa lava pe i ai se fusi teuteu, po o se toe teuteuina o le vao, lea e mafai ona lafoina i le taamilosaga po o le faia o ni auivi fou i tuaoi fou ma tutusa fale potopoto ma faʻatagata. Faatasi ai ma taumafaiga sili ona tauagafau, o mea e le mafaamatalaina Baroque e mafai ona faatumuina le togalaau!

Laititi ma e le na o le tusiata

O le Baroque e tele lava ina fesootaʻi ma le tele o auala e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o mea faitino faʻataʻitaʻiga. O latou ia o le auala pito sili ona faigofie e aumaia ai le lago Baroque i lau togalaau, ma i le taimi lava foi e tasi e sili ona vave e faʻalauiloaina ai faʻailoga e le o se mea.

Paroka o le autumn na tupu ai le togalaau. © martinpapworth

Pe o le faʻapipiʻiina o se fale teuteu uʻamea po o se taʻavale i lau nofoaga e sili ona e fiafia ai pe teuteu ai se togalaau fugalaau faʻatasi ma se faʻatagata masani, o le faasologa, o le fugalaau maʻa e oʻo ia te oe. Ma o ni fugalaau fugalaau fugalaau i se faiga masani, ma se apili i ata anamua ma Eleni anamua, ma le tomai o le faaaogaina o mea e faapipii i ai, punavai lapopoa, ogaumu ma afa koluma e mafai ona liliu ai se togalaau teuteu i totonu o se fale lauiloa a Baroque.

E le o se fasi mea totino e tasi o loʻo i ai se mea taua tele i luga o le ata o le ata faletalimalo fiafia ma taumafataga. Faʻatonu, semicircular, faʻamalosi, lafoina pe tuʻufaʻatasia, faʻatasi ai ma faʻamatalaga matagofie ma elemene na vaneina, e masani ona lauiloa ma foliga mai o se galuega taulima, e pei lava o le tele o laufanua togalaau e le Baroque, e mafai ona liua, e oʻo lava i le mea e sili ona le mautonu i totonu o le maatulimanu. E lava le naʻo le maua o se taumafataga talafeagai poʻo le nofoa ma tuu i le pito o le auala, i luga o se mutia po o soʻo se nofoaga i luga o le pa puipui poʻo se togalaau fugalaau, faʻapipiʻi nisi o laau tetele i totonu o pusa talafeagai - ma e aunoa ma ni taumafaiga faaopoopo, tosina mai ai mafaufauga o tagata uma. Ma ia faʻaleleia le lalelei ma le faʻaogagofie, e mafai ona e uuina se pea o ulugali ulutala mataʻitusi mo se nofo lelei.

Ae e le gata o fale faʻataʻitaʻiga e mafai ona avea ma tagata faʻapitoa o lenei aulelei uiga. Afai o loʻo e fuafuaina faʻafetaia lau vaituloto, ona mafai lea e le Baroque style ona faia le tele o faaiuga a le Atua. O vaitaele faataamilosaga ma punavai, tele-level cascades i totonu o le maota o le tupu, o taamilosaga faataamilo po o ni sikuea tafatafa ma ata, parapeti, fofo muamua e mafai ona le faia se mea itiiti i se tamai togalaau nai lo Versailles. Paroque na te fiafia i punavai ma toetoe o soo se ituaiga vai o se masani masani e sili ona lelei i lenei ituaiga. Ma o le faʻapipiʻiina o laau e ala i laau, e oʻo lava i se faasitepu laʻitiiti e mafai ona avea ma se mea e le o se paʻu: ua lava le setiina o ni "leoleo" paipa ma togiina se togalaau fugalaau ma ni vine.

Fugalaau fugalaau i totonu o le faʻailoga paʻu. © Crossing Vineyards

Manua taua

Pe a oo mai i le baroque, o meafaigaluega autu ma auala o le "taaalo i le faiga" o taimi uma lava ia auiliiliga. O le mea moni, o le poto masani o le baroque e masani ona faʻaalia i mea laiti. Laʻau faʻapipiʻi faʻafefiloi mafai ona faia se suiga o le tupu e tusa lava pe sili atu ona tauagafau, ma o le filifiliga tonu o mea aoga ma mea teuteu e mafai ona avea ma elemene autu e faaalia ai le manaia o lenei auala ofoofogia. I le uma, e le gata o nofoa ma faapaologa e mafai ona aumaia le Baroque e paʻi i tulimanu o le togalaau. Fusi paʻu luga o meafale i se nofoaga malolo po o se fale tele, pogisa ufiufi pulu uila, paʻu vevela ma paʻu baroque, masini malamalama molimoli, vaega o moligao molimolimafaʻataua fiafiaga mo le taimi avanoa tuai tuai ma tioatao ai e mafai ona maua se olaga fou i totonu o le togalaau (e pei lava o se pusa faigofie poʻo se fagu), o le mea tuai faʻailoa ma isi "mea laiti" e mafai ona faʻaopoopoina le tamaoaiga o le Baroque e tusa lava pe leai ni isi elemene o lenei ituaiga.

O le aso i le mamanu e masani ona faʻaaogaina tele vases maninotumu i le vai po o laulaau ma fualaau aina, lalaga ma pusa maʻa ma fualaau suamaliegau i luga o luga o luga ola pea faatasi ai ma le tele o mea a le fale e le o le baroque, sima faʻatusa ma mea teuteu na aoina i totonu o le togalaau - lala, vine o pusi mauga, vine ma fua, ma isi.