O le togalaau

Hydroponics i le fale

Hydroponics - O se auala faʻaonapo nei o le totoina o laau i fofo faapitoa. Faaliliu mai le gagana Eleni, o le upu hydroponics o lona uiga moni o le "fofo galuega." I le faʻaaogaina o lenei metotia, o mea totō e faʻasalalau ile palapala, o loʻo i totonu o le meaʻai, lea e avea o se lagolago mo le aʻa ma maua ai meaʻai talafeagai mai le fofo. Mo laau taʻitasi, faʻalagolago i le ituaiga o meaola, e filifilia taitoatasi.

O le auala le aoga o le totoina o laau toto na amata ona faaaogaina i aso anamua. Faʻataʻotoga o togalaau i Papelonia o le taumafaiga muamua taumafaiga manuia lea e faʻaaoga le metotia hydroponic. I totonu o Aztec Floating Gardens, o loʻo i Amerika Tutotonu, o le tekinolosi lava lea sa faʻaaogaina. Ina ua tuliesea e tagata taua o Initia tagata Initia na nonofo i le talafatai o le Vaituloto o Tenochitlan i Mekisiko, na latou faia a latou lava metotia o le totoina o fualaau faisua ma fua. Na fausiaina e le au Aztec ni gafa mai le vao ma ufitia i latou i le palapala mai lalo ifo o le vaituloto, fuaina laau ola ma fualaau faisua.

A o lei oʻo mai le auala o le hydroponics, sa suʻesuʻeina e saienitisi auala e fafagaina ai e le laau. I le taimi o le totoina o laau i le vai, latou te filifili po oa meaʻai e maua mai aʻa. Na maua ai mo le tuputupu ae masani ma le atinaʻe e manaʻomia e le fale ni minerale. Potassium e faʻaleleia le tuputupu ae o le fale. Faʻafetai i le calcium, o le aʻa o loʻo faʻavaeina. O le masnesium ma le uʻamea e aofia i le faʻavaeina o le chlorophyll. Sulifara ma fulukalama e faʻaaogaina e fausia ai le nucleus ma le protoplasm.

O faʻamanuiaga

Pe a faatusatusa i le auala faaleaganuu o le totoina o laau toto, e tele mea lelei e maua mai i le hydroponics.

  1. E maua e le laau le sapalai o meaʻai uma i le numera manaomia. O lenei mea e saofaga i lona vave vave tuputupu ae ma le atinaeina. O laau toto e tupu i lenei auala ua iloga i le soifua maloloina lelei. O fua o laau e maua ai se seleselega lelei, ma laau teuteu e fiafia i le tele ma le faaumiumi o fugalaau.
  2. Faatasi ai ma le leai o se palapala laau toto, e te mafaia faʻagaloina se faʻafitauli faapena e pei o le faʻamamaina ma le faʻaleleia o le eleele.
  3. Faʻafetai i le faʻafefe o le vai itiiti le fafaga. E mafai ona e galo e uiga i le fafagaina i aso taʻitasi, aoina le gafatia talafeagai ma le faʻatupulaia o le polokalama. E faʻatatau i le tele o le hydroponic vaa, e faʻaitiitia le vai mai le lua taimi i le vaiaso i le tasi i le masina.
  4. E maua e le laau le aofaiga tonu o le faʻamala. Leai se mea e te popole ai pe fia le tau e tatau ona totogi.
  5. Leai se mea e tatau ona faʻaaoga ai vailaau faʻasaina. O se laau e tupu i le hydroponics e le fefefe i meaola o le eleele, o aʻa ma manu funga.
  6. O le suia o le laau e faigofie ma faigofie.. O aʻa e le afaina i le taimi e gafa ai, latou te le manaʻomia ona saoloto mai le eleele. Ua lava le tuʻuina atu o le laau i se isi pusa e ala i le faʻaopopoina o se fofo.
  7. Hydroponics - o se auala faʻaleleia e toto ai totonu o laau. Latou te le manaʻomia se vaega o le mea e fai, e tatau ona suia i tausaga taʻitasi. E mafai ona gafatia faʻatau mea manogi ma meafaigaluega faʻapitoa e faʻatau ai le tele o tagata.
  8. E iai le malosi o le lalolagi e faʻaputuina ai mea matautia e lamatia ai le ola o le tagata (radionuclides, nitrates, metals mamafa, mea oona). Faatasi ai ma se auala leai se auala e ola ai, o se laau ua na o le mea e manaomia ai. O fualaau fualaau aina o le a lelei le siosiomaga ma le saogalemu.. I le tofo, latou te le o laʻititi lava i laau totō na tutupu aʻe i le auala masani.
  9. O le totoina o laau toto, e le na o le tamaoaiga, ae e manaia foi. Aua neʻi faʻapalapala ou lima, e pei o le galue ma le eleele. I le faʻaopoopoga, o vailaʻau o le hydroponic e mama ma faʻatusatusa. O le tulimanu lanumeamata i totonu o le fale o le a foliga manaia, o le a leai ni manogi ma ni otaota.

Aua le gauai atu i tala faʻataʻitaʻiga na atiaeina i le tele o seneturi e mafai ona ola ai se laau i totonu o le eleele. E le o se auala faʻaogaina e faʻaaoga ai vailaau faʻasaina. O le hydroponic auala e matua saogalemu lava.

E faigofie le hydrohydics

O le faʻaaogaina o manatu autu, e mafai ona amata ona e totoina laau toto. O lenei metotia e le manaʻomia ai tau totogi faapitoa. O le a sili atu ona faigofie le tausia o fugalaau i totonu. Ae maise pe afai e te faʻaaogaina masini e faʻaaogaina, lea e mafai ona potopoto faʻatasi i nisi o tulaga. E mafai ona faʻafaigofie lou olaga e ala i le faʻaitiitia o le tele o le faʻamaʻi ma le pito i luga.

Hydroponics e le taugata

Ina ia faia se pusa hydroponic, e te manaʻomia se pusa palasitika masani ma soʻo se faletupe talafeagai. O le mea autu lava e le tuʻuina atu le malamalama i totonu, e aofia ai le tele o le vai ma o loʻo i ai faʻamalosi. O se taga pepa masani e faia mai le susu poo le sua, fuafua mo le teuina umi o taimi, e talafeagai. Mai le itu o le uʻamea, o se lua i lalo o le fagu e tipi i totonu. O le atigipusa ua liliuina i lona itu. O se fagu e iai se meaʻai e faʻaofuina i se vaifofo o le 1-2 simita.

O le tuufaatasiga o le meaʻai e tatau ona aofia ai le vermiculite, perlite, le faalauteleina o le omea, o le fulufulu moa, le filo niu. E le tatau ona galo ia i tatou le fiva vailaau oona, lea e mafai ona faʻaaogaina e pei o le pulu uila, nailoni, nylon poʻo le polypropylene yarn. O nei mea e le sili atu nai lo se paluga palapala. Afai e manaʻomia le suia o le vaega eleele i tausaga taʻitasi i le taimi e gafa ai, ona fai lea o le suʻega mo hydroponics i le tele o tausaga.

Ina ia tupu se tasi laau laitiiti, e tatau ona e saunia se tasi lita o vaifofo paleni. O le mafaufau ua fuafuaina mo le 50 lita o le vaifofo solution. Faafetai ia te ia, e mafai ona e tausia le 50 laau i le tausaga pe faʻalautele le vai mo le 50 tausaga.

O a laau e mafai ona totoina i luga o le hydroponically?

O le hydroponic auala e mafai ona faʻaaogaina i le tele o laau totō o loʻo tupu aʻe e fatu pe faʻaaogaina foi ni mea e vavae ai. Pe a faʻapipiʻi le tagata matua, e sili atu ona lelei le ave o laau toto ma aʻa mafiafia. E tatau ona faʻamamāina lelei le lalolagi. E le o faia le hydrodrops pe afai ei ai ni aʻa aʻa.

Faʻasologa o Tulafono Faʻaliliuga

I le toe faʻavasegaina o le fale i le hydroponics, e tatau ona aveese mai le ulo ma faʻafefete se eleʻele i se pakete vai i le vevela o le potu. A maeʻa ni nai itula, e vavae ese le lalolagi mai aʻa. Ma, i lalo o se vai malamalama, ua fufulu aʻa. O aʻa ua vele ua faʻasaʻo i lalo ma ufiufi i se mea faapitoa, o loʻo umia le laau. E le tatau ona paʻi atu i aʻa o le vai. O le fofo o le a tulaʻi i luga o capillaries o le mea o loʻo i ai, o le mea lea e aʻafia ai aʻa. A maeʻa le faʻavasegaga, ona faʻafeinu lea o le hydroponic i le vai manino, ona faʻatumu lea o le vaa. Ina ia mafai e le laau ona fetuunai i tulaga fou o le taofia, o le a totoe mo le vaiaso. A oʻo mai i le iʻuga, e sui le vai i se fofo. E le mafai ona e faʻatumu loa.

Faʻamatalaga autu o hydroponics

Fofo faʻamautu

O le faʻaogaina o le tali e filifilia e tusa ai ma fautuaga a le kamupanī. O le tele o vaifofo i totonu o se vaa hydroponic e tatau ona tausia i le tulaga lava e tasi. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻaopoopoina pea lava pea o vai manino iina. E taua tele e faʻamalūlūina (fofo pe faʻavasegaina). E tusa ai ma faʻamatalaga a le kamupanī, o le fofo ua suia atoa i le tolu masina. Mo vailaʻau iniseti ma epiphytes, o le vaifofo e maua ai le maualuga o le 2-4 taimi ua saunia. O laau toto e vave ona totoina e manaomia le faateleina o le mamafa o le vaifofo vai ile 1.5 taimi. Vaitausaga o fualaʻau faʻaletausaga e filifilia ai le maualuga o le 1.25 taimi sili atu nai lo le fua. I le tau mālūlū, e faʻaititia le 2-3 minute o le faʻaogaina o le fofo. E tutusa le taua o le faʻaitiitia o le vai.

O le elemene o le vaifofo (pH)

5.6 o le pH sili ona lelei mo le tele o togalaau. I le avea ai o se tulafono, o mea uma o le hydroponic e latalata i lenei faailoga. Faʻalagolago i le ituaiga o laau, o le tau manaʻomia e filifilia. E le o laau uma e talafeagai ma le 5.6 pH. Gardenias ma azaleas sili latou te fiafia ile siosiomaga (pH = 5). O se siosiomaga maʻaleʻale e talafeagai mo laʻau pama (pH = 7). Ina ia fuafuaina le pH, e faʻaaogaina le mita pH eletise. O lenei masini e faʻaalia ai tulaga taua, ae le mafai e tagata uma ona taulimaina. E le gata i lea, e taugata tele. E sili atu le faʻaaogaina o suʻega faʻapitoa faapitoa e mamanuina mo aquariums. E mafai ona faʻatau mai i faleoloa faʻapitoa faleoloa. Latou te tuʻuina mai faʻamaoniga saʻo ma e faigofie ona faʻaaoga. E leai se aoga o faʻataʻitaʻiga lautele. E tele a latou mea sese.

Faʻafefea ona saunia se fofo mo hydroponics

O le vai hydroponic solution e aofia ai mea e lua. Ia fuafua le fua saʻo e faʻaaoga ai se togafitiga e lima-cube faafomaʻi. O le vaega muamua o le vaifofo o se faʻalavelave faʻalavelave (1.67 ml). E lua ituaiga o fosi e mafai ona faʻaaogaina. "Uniflor Bud" e fetaui lelei mo fua o fualaau aina ma fua o fua. Mo isi ituaiga, e sili atu ona lelei le ave o le "Uniflor Growth", lea e siitia ai le tuputupu ae o le vaega lanumeamata o le laau. O le fugalaau e gaosi i le tasi lita o le vai.

O le elemene lona lua mo le sauniaina o se vaifofo hydroponic o se fofo 25% o le calcium nitrate (2 ml). O loo ia sauniuni faigofie. 250 g o le fa-vai suasite nitrate e fagaina i totonu o le lita o vai. O lenei aofaiga o le kulimi e faʻaaoga mo vai malulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalo pe tapuni St. Petersburg ma se faʻatonuga o le 100 mg / l. Afai e faigata le vai, o le aofai o le calcium nitrate e filifilia eseese.

Na o ni mea faigofie se lua ma e te maua se fofo o le masani (1 lita).

Auala e saunia ai se tali - Vitio

Hydroponics mai mea faʻatauvaʻa - Vitio

Filifiliga sili atu ona faigata mo nisi faʻalaʻau - Vitio