O le togalaau

Faatoaga togalaau: faamatalaga o fugalaau, tausiga ma le galueaiina

Nakisisi o se fugalaau tautotogo, ma, e le o lea, e mafai ona e fiafia i lona matagofie mo se taimi puupuu (i le tusa ma le lua vaiaso). Ae i le isi itu, o pupuvao o nei laau toto e mafai ona tumau i le eleele mo le 5-8 tausaga, ma e aunoa ma se taumafaiga i le tautotogo, o le a toe teuteuina lau laupepa i ni "la" laiti o daffodils ma paʻu paʻepaʻe pe samasama ma se nofoaga tutotonu (o nisi foi taimi moli). Ma afai ei ai sou taimi, e mafai ona e maua se taimi e aoina ai se fuga o nei primroses, ma o le a latou tutu i se tipi mo se taimi umi.

O le a le mea e foliga mai ai foliga o taffodils ma a latou pulu (ma le ata)

O fugalaau fugalaau fugalaau e aofia i le aiga matua. E tusa ma le 60 ituaiga o meaola o loʻo ola i luga o le talafatai i Metitirani o Europa ma Aferika i Matu, faʻapea foi i Egelani ma Aialani. Laffodils e ola i vaomatua o vaomatua ma i eleele malulu, e oo atu i le vaega eleele lalo ifo. I totonu o le Carpathians, o loʻo i ai se faʻamatalaga vavalalata-faʻafefe, o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula e pei o se mea e le masani ai.

O le tele o tala masani sa tuuto atu i le faʻamatalaga o se fugalaau lavodil o le lalelei foliga matagofie ma se manogi manogi, na tusia e tusisolo fuaiupu e uiga i ai. O le igoa o le laau e fesootaʻi ma le tala faasolopito anamua a Eleni: na vaʻaia e le tauleʻaleʻa lalelei o Nisisisi lona ata i totonu o le vai ma e le mafai ona vavaeeseina o ia lava. Na maliu o ia i auvai o le vaitafe mai le alofa o le tagata lava ia. Ma i lenei nofoaga o se fugalaau manaia matagofie ma le ulu punou, na tupu, na taʻua e tagata o le daffodil.


O Daffodils e foliga lelei i fugalaau, rabatki, mauga maupuʻepuʻe, i le mixborders, i le mutia ma le mutia. Lelei mo punavai puna. Toeitiiti lava o ituaiga uma e mafai ona faʻaaogaina i faʻasalalauga.

Daffodils e aofia i le vaega o ephemeroids, o lona uiga latou te tuputupu ae ma atiina ae i le vaitau puupuu o tautotogo. I le vaeluagatotonu, o fugalaau e fuga mai i le faaiuga o Aperila - Me, o le togi e tumau i le 1-3 vaiaso. E oʻo atu ia Iulai, o le vaega pito i luga o le laau e mate, ma o le pusa e tumau i le palapala. I lenei auala, o le laau e mafatia i se taimi le lelei o le lamala ma le malulu.

O le a le mea e foliga mai ai se taffodil, e sili ona pele i le au faifaatoaga ma e tele ona atinaʻe i le toetoe lava o nofoaga uma o le taulaga?

E pei ona mafai ona e vaʻaia i le ata, o le fugalaau i daffodils o le tele o ituaiga meaʻai ma ituaiga e nofofua, e mafai ona tu i le itu i luga, saʻo pe saoloto le tautau:


O le tele lava o taimi, i le pito i luga o le limo, e tele fugalaau e aoina i totonu o se faamalu. O fugalaau e tetele pe tele i le laʻau ma se mea manaia, o nisi taimi o le manogi malosi.

Perianth e ono lobes-petals. O fualaʻau tuʻufaʻatasia o lobes e fausia ai se pale po o se paipa o mea maualuga eseese, tafaʻi, ma foliga. O le palealii ma le vailaʻau e mafai ona tutusa le lanu po o le eseese. O le foliga ma le lanu o le pale o uiga autu eseese ia.


Pulu i totonu o daffodils e taua tele. Talavou, e le fuga o le pulu e tasi, e sili atu ona faigata i le gasologa o tausaga, ona avea lea ma lua-ona tolu-pe.

Faʻalogo lelei i le ata o fualaʻau matutua o daffodils - e lapoa, lapotopoto pe faʻaloloa-oval, o latou foliga e masani ona fuafuaina i ituaiga:


O tausaga uma lava, e 1-3 tamaiti o loʻo taatia i le siʻi. Toe faʻafouina le faʻafouina o Renal i le lua tausaga. I totonu o foffodil bulbs, e leai lava se taimi e moe ai, talu ai o loʻo i ai pea le faʻaauau pea o le lua o tausaga fou e faʻafouina. O lenei mea e mafai ai ona e aʻafia laau toto i le lua i le tolu tausaga aʻo le i fuga.

E faʻapefea ona tupu ma pe faʻapefea ona tausia le taffodils

Daffodils o se aganuu e sili atu nai lo le hyacinths ma tulip. Lafulafu eleele e sili ona talafeagai. Aʻo leʻi tupu aʻe le daffodils, ia saunia se lauʻeleʻele e lava le malie o le humus, lea e lelei lona fausaga ma se mea e le faaituau. Mo le tausiga sili ma lelei o le daffodils, e le sili atu le maualuga o le suavai i le 50-60 cm mai luga o le eleele, a leai, i le mamafa o timuga, o le a paʻu le aʻa o le aʻa i le daffodils, lea o le a mafua ai le tuputupu ae le lelei. I luga o le mamafa, susu o eleele, pe a fai e sili atu le susu i le tautotogo ma le autumn, e tatau ona tuʻuina vai. E mafai ona faʻaleleia eleele palapala oneone ma le mamafa e ala i le faʻalauiloaina o le tele o humus. E maua i le tausaga muamua le togavao fou, ae ua vave ona pala i ona luma (i lenei itu, o le daffodils e le o maaleale pei o isi pusa).


Latou te fiafia e tatala nofoaga la, ae e mafai ona e totoina ni laau i se paolo. E faʻalagolago i vasega o laau totino le auala e tausi ai daffodils: o vaega taʻitasi o nei aganuu ei ai a latou lava uiga. Cyclamenose e sili atu ona faigata i le susu. E manaomia e le Zhonkilievs le tele o le la, latou te ola lelei i luga o eleele palapala. Triandrus laau toto toleni puipui lelei, e mafai ona latou tupu aʻe e oo lava i luga o le itu i matu. E le fiafia taffodils faʻasolosolo i suiga o le tausaga.

Mo le manuia o le totoina ma le tausiga o daffodils, o le eleele mo le luluina ua saunia i le tautotogo, faaaoga superphosphate (30 g / m2), faapea foi peat, humus po o le faapalaga i le fua faatatau o le 1.5-2 pakete i le 1 m2. O le palapala ua eliina i le loloto o le 30-35 cm, na totoina i le tele o taimi i le taimi o le taumafanafana.

Auala e totoina ai daffodils: totoina o pulu i luga o le eleele ma ia tausia

Totoina o bulbs o daffodils e faia muamua nai lo hyacinths ma tulip - i le faaiuga o Aukuso po o le amataga o Setema. E i ai se taimi puupuu e malolo ai, ma e tatau ona e maua le taimi e totoina ai aʻo lei amataina le aʻa. Muamua o le fatuina o solo, o le mea laʻititi ma le lapopoa, o le pito mulimuli. Pipi na totōina i le taimi sili ona lelei e maua ai le taimi e atiaʻe ai se aʻa malosi i luma o le kiona, ma o le mea lea latou te talia ai le lelei o le taumalulu.


Aʻo leʻi totoina le daffodils, e tatau ona e saunia ni pu i le 12-15 cm le loloto: i luga o eleele mamafa e le sili atu ma le 12 cm, i luga o le eleele eleʻele e oo i le 17 cm. O fatu laiti ma se pepe ua totoina i le loloto 10 cm mai le pito i lalo. O pulufana e tu i se mamao e 7-10 cm mai le tasi ma le isi, lapoa - 15 cm. Faʻatoʻa totoina, o laʻau o fugalaau daffodil e sili atu. Faatasi ai ma se tulaga e le masani ai, latou te fausiaina ni tamaiti se toatele.

I le taimi lava e maeʻa ai ona totoina le daffodils i le eleele tatala, pe a tausia i latou, e matua susu le paluga, e mulumuluina le eleele i le peat poo le humus i se laulau 2-3 cm.I le fua o le eleele i le 4-5 cm, o laffodils e ufiufi i laʻau, vaovao po o vao. Aemaise lava e te manaʻomia e ufiufi ai le acetate daffodils, e le manaʻomia e fale puipui.

I le tautotogo, a maeʻa le kiona, ona aveese lea o le fale, ma tuu ai se palapala o mulch, ma vave ona faʻamaʻaina i le faʻamaʻi faʻamalosi i le fua faatatau o le 20-30 g o le ammonium nitrate i le 1 m2. Ma, i le 10-12 aso seia oʻo i le iʻuga o le fugalaau, e faʻaaogaina ai fugalaʻau faʻapitoa i microelements.

Aʻo tausia le fugalaau o le daffodil, 'aua le galo o nei laau totō e le lelei tele. I le vaitau o le tuputupu ae, e masani lava ona faʻafeinu i latou, aemaise lava i le vevela o le tau. E manaʻomia le tele o le vai mo le daffodils pe a uma ona fuga, pe a tupu aʻe le fuga o le lumanaʻi i le pusa. I le ogatotonu, o loʻo faʻaauau pea le vai mo le isi 4-6 vaiaso i le maeʻa ai o le fugalaau. O vaiaso uma, 2-3 ipu pakete e faʻaaogaina i le 1 m2 o fola.

O iinei e mafai ona e vaʻaia ai se ata o le tausiga o daffodils i le taimi o le tuputupu ae o le vaitau ma pe a maeʻa ona tupu:


E tatau ona eli maffodils ma pe faapefea ona teu fatuga?

E toʻatele tagata nonofo i le mafanafana e popole e uiga i le fesili, pe tatau ona ou eli i fafo pusa o daffodils i tausaga taʻitasi pe mafai ona ou tuua i latou ile eleele? Laffodils e mafai ona eli i luga i tausaga taʻitasi poʻo le 2, 3, 4 tausaga. Pelu e masani ona eli i Iulai, pe a maeʻa lau.


Ma pe faʻapefea ona teu fatu laffodil bulbs i le tautotogo e maua ai mea totō totō totō? Vavave vave lava, tuʻuina i se tasi o vaega i ni atigipusa ma se pito i lalo. Mūmū mo 2-3 vaiaso i le 20-25 ° C i totonu o se potu faʻasalaga poʻo lalo o se faʻavaa. A o leʻi totoina, e teuina pusa i le vevela o le 17-20 ° C ma le malulu o le ea o le 70-80%.

Afai e le eliina pulu, ona maeʻa lea ona faʻagogo le laulauina o lau ma faʻaaogaina le eleele. I lenei tulaga, o pupuni e totoe i le palapala pe a uma le seleseleina o laulaau o le a faatumulia, lea o le a faʻalavelaveina ai le punouaʻi o le pito i luga o larvae i totonu o pusa. I le lumanaʻi, e faʻaumatia faʻaleagaina vao. I le afa lona lua o Aokuso, faʻamalosia ma fafagaina ua toe faʻaauau.

Mo le sili atu i le 5 tausaga e aunoa ma se mea e gaoioi ai, e mafai ona e tausia ni laau i luga o le mutia i ni vaega saoloto e talitutusa ma mea masani, faapea foi i luga o se mauga maualuga. I le tulaga lea, o se togalaau tanumia tele e faʻaaogaina e taofia ai le totoina o pupu.

Ina ia maua le numera aupito maualuga o pusa, o le a faʻatulagaina le tausaga. Mo lenei mafuaʻaga, i le taimi lava e uma ai ona toe faʻaleleia, e aunoa ma le faʻagogoina, e totoina pamu i luga o vaʻa na saunia muamua. O se maliega fetuutuunai e mafai ona avea o se aganuu e lua-tausaga e mafai ai ona e maua le tele o gasegase ma se seleselega lelei o pulu.

Vaaia o taffodils pepe ma ata ma igoa

E tele ituaiga ma ituaiga o daffodils e maua mai ona o le galue malosi o le tele o augatupulaga o le au faifaatoʻaga. O le galue i le fausiaina o ituaiga fou na amata i le senituri XVIII, Ma o le tele o manuia ua ausia i lo tatou taimi. Ua silia nei ma le 12,000 ituaiga o daffodils ua lauiloa. I le 1950, na faʻaaogaina ai le Faʻatulagaga Faʻavaomalo Faʻavaomalo o Daffodils, faʻamaonia 12 vasega (vaega).

O loʻo i lalo ni faʻamatalaga e uiga i taffodils o kulupu taʻitasi ma o latou ituaiga sili ona lelei.

1. Tubular - o le pale e umi, i le foliga o se paipa, e sili atu i le umi o petals pe tutusa ma latou, o fugalaau e nofofua, e masani lava tele. Ulu maualuga o le peau 30-50 cm, pusa tetele, oʻo atu i le 5 cm le lautele. O lenei vaega o daffodils o se tasi o matua, ae o le lima o le vaega o le tau e faatauina atu o fugalaau o lenei vasega.

Vaavaai i le ata o laffodils tubular o ituaiga sili ona lauiloa:


"Vitoria." O le fugalaau e tu i luga, 9 cm le lautele, lanu samasama, o le gaʻo o le samasama, palaniki, ma se paʻu uaua, 3 cm le maualuga. E fuga mai le amataga o le lua tausaga o Me. E talafeagai mo le tipiina, faʻamalosia, faʻaogaina o fanua.


Easter Bonnet.O le fugalaau e sili atu ma le 10 inisi le lautele, o le perianth e paʻepaʻe, o le paipa e sili ona fatuina, lanu piniki i le lanu ma se mata o se lanu sili ona malosi.


Mount Hood. Perianth lobes ma tube o se kulimi paʻu; i le gasologa o taimi, e suia ai le lanu i le paʻu. O fugalaau e lapoa tele (e oʻo i le 12 inisi le lautele), i luga o le laau mulimuli mai le 14 i le 19 aso, i le tipi - 10-12 aso. Faʻasologa e oo i le 40 cm. Laʻau e puipuia i le leaga o le tau. O le ituaiga o loʻo i ai le maualuga o le toe fuaina.


Rembrandt O le fugalaau e tele, 10 cm le lautele, o se lanu samasama samasama auro. O le tube e 4 cm le maualuga, paʻu. Paʻu 20 cm, lau lau lanu meamata, lanu. Le manogi e vaivai. E fuga mai le lua tausaga o Me. E fetaui lelei mo le totoina o vaega ma le faamalosia.


"White Triumph". O le fugalaau e tele (10 inisi le lautele), mama papaʻe. Perryh lobes oomiina i le pipili. O le pipili e 5 cm le maualuga ma se paolo malulu. O le pito o le paipa e logoina, faʻapipiʻiina. E fuga mai ia Me. E talafeagai mo le tipi ma fugalaau teuteu.

Eseese o vaega tetele ma pale-palealii o daffodils

O iinei e mafai ona e maua ai ata ma igoa o ituaiga o daffodils o vaega tetele ma pale-palealii.

2. Maea lapotopoto - o se pale-foliga poo se faapaleni foliga tutusa e maualuga atu i le 1/3 o le umi o petals. Laffodils o lenei vasega e sili ona teuteu, o loʻo i ai faʻatasi ma le lanu piniki. O ponuncles e umi atu nai lo mea faʻapipiʻi, lea e faʻatau ai i latou i laupepa. I le taimi nei, o ituaiga o lapisi tetele-palealii o loʻo i ai i le manaʻo sili.

Fiafia ituaiga:


"Confuoco." Fugalaau laititi e iʻu ile 12 cm, kulimi samasama. O le pale e tele, samasama, lanu moli i autafa, ma le iva o le 4.5 cm, o le maualuga o le 2.5 cm. O le maualuga o le laau e 50 cm. E fuga mai i le amataga o Aperila. O le faʻaaogaina e lautele.


"Tupu Orange". O le fugalaau e lapoa ma le umi o le 10 cm, o laʻau o le perianth e paʻepaʻe, faataamilomilo, o le pale o le moli lanumoli, lautele (4.5 cm), faʻatasi ai ma le mataʻu. Pipi pe a ma le 30 cm. O le manogi e lelei. E fuga mai i le ogatotonu o Mei. E talafeagai mo le tipi ma le faʻamalosia. Vaʻaia lelei ituaiga.


"Polofesa Einstein." Se fugalaau tele e iva le 9 cm. Petals are white, rounded. O le pale e maualalo na o le 0.8 cm le maualuga, 4.5 cm le lautele, ata lanumoana, faʻasolo. Ulu maualuga o le pele 40 cm. E talafeagai mo le tipi ma fugalaau teuteu.


Champagne O le pale o le lanumoana manaia i le foliga o se afa afa. O le aʻa e malosi, maualuga (50-60 cm). E fuga mai i le tolu sefulu tausaga o Aperila.


"Lady Bird." O le pale o le piniki, mafolafola. Vaitafe o le eletise 40-50 cm. Toto i le faaiuga o Aperila - amataga o Me.


"Mamalu Mamalu." O le pale o se piniki mālūlū, o le faʻalaʻau. O loʻo i ai se manogi manaia manaia. Vaitafe o le eletise 40-50 cm. Toto i le faaiuga o Aperila - amataga o Me.


"Rosie Sunrise." O le pale o le lanumoana manaia, o le ulu, e sili ona faʻauluina i autafa o le pito. Totoga o le maualuga 40-50 cm. Toto i le faaiuga o Aperila.

3. Faʻalelei-faapaleina - o le pale e maualuga lona sili atu i le 1/3 o le umi o petals, e tele lava i le moli moli. O pamu lava latou e masani ona lapotopoto, o fugalaau e tele lava. O se faapitoa faapitoa i lenei vasega o daffodils e tuuina mai e se manogi uiga ese. Lulu mulimuli ane nai lo vaega muamua e lua. E le lautele.

O ituaiga nei e masani ona iloa lautele:


Amor. O se fugalaau e oʻo i le 11 inisi le lautele e i ai ni mea manogi suamalie e mumu i le taimi ma liliu i le paʻepaʻe. O le pale i le 2.5 cm le maualuga, 5.5 cm le lautele, o le samasama ma se lau lanu moli, i le foliga o se ipu lautele ma se pito i luga. Pipi seʻia oo i le 40 cm le maualuga. Vaitausaga o le fugalaau, fugalaau i le 18-22 aso mulimuli.


"Vavaega Apricot." Fugalaau e oo i le 8 cm le lautele. O petals e paʻepaʻe, lamolemole, o le pale o le moli, o le apricot, o le galu i le pito, 1.5 cm le maualuga ma le 2.5 cm lautele. E manogi le manogi. E fuga mai i le afa lona lua o Me. E talafeagai mo le seleseleina ma le faʻavae vaega.

O ituaiga sili ona lelei o terry daffodils

4. Terry - e aofia ai ituaiga o ituaiga eseese ma fugalaau faʻalua, e fuga faʻatasi ma tamaʻi palealii. O ponuncles e maualalo - 25-30 cm, lea e faʻatapulaaina ai le mafai ona faʻaaogaina i laʻau.

O ituaiga sili ona lelei o le daffodils terry group:


"Gay Challenger." Se fugalaau e oo i le 10 cm le lautele ma se paʻu paepae paʻepaʻe ma se pale moli mumu-mumu. Late. Sili i le tipi.


Texas Fugalaau lapopoa lua, 9 cm le lautele. Lanu-lanu samasama e pipiʻi i le lanumeamata vaapiapi. E malosi le manogi. E fuga mai i le ogatotonu o Mei. E fetaui mo le tipiina, faʻamalosia ma le faʻavae vaega.


Talia. I luga o le puipui o loʻo i ai le 3-4 fugalaau e oʻo i le 4 inisi lona lautele. O le pito i fafo e vaʻaia, paʻepaʻe, o mea i totonu e laiti, paʻepaʻe, faʻafeiloaʻi i kulimi-samasama samasama o le pale. E lelei le manogi. Pipi 30-35 cm le maualuga Maso mai le luasefulu o Me. O le ituaiga e talafeagai mo le tipi, faamalosia.


Twink. Fugalaau faʻamaʻi mago faʻamalolo moli. Ulu maualuga o le peau 40-45 cm. Toto i le faaiuga o Aperila.


O le Paradise Paradaiso. Fugalaau (9 cm) ma paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, terry pale, moli-lanu piniki. Late. E talafeagai mo le seleseleina ma le togalaau.

Eseese o Trindrus Daffodils

5. Triandrus - o fugalaau e aoina mai i le faamalu o le faamalu o le 2-4 fasi vaega i luga o le tasi poloka. Laʻau toto e oo atu i le 30 cm. E le o faʻaaogaina lautele, ae ui i lea, i totonu o togafaʻamea amia o loʻo manaʻomia, aemaise lava le tele o pepa.

O ituaiga sili ona lelei o daffodils i lenei vaega:


Faiga Faʻavae. Fugalaau ma fufulu ese, samasama. O le pale e moli-lanu mumu ma se galu, lautele. Laʻau toto e oʻo atu i le 30 cm. E faʻaaoga mo le tipi, teuteuga fugalaau.


Minou. O fugalaau e paʻu, paʻepaʻe sinasina, o le lapoa e lapoa, lanu samasama, ma le vaʻavaʻa. Laʻau e tusa ma le 20 cm. E faʻaoga i luga o mauga papa.


"Paʻu". E lua fugalaau i luga o le puipui. O tamai petals e lanu paʻepaʻe, toe faʻafefete. Ole umi o le paʻu. Le manogi e vaivai. Laʻau e maualuga 20 cm. E faʻaaogaina i vaega totoga, mo le faʻasalalau i totonu o ipu.


"Ulutala Tatl."O fugalaau e mama lanu samasama ma pale. E malolosi le laau, o ni fugalaau i luga o le puipui. O le maualuga e tusa ma le 30 cm. E manaia le manogi. E faʻaaogaina mo le tipi ma le togalaau togalaau.


"Trezumble White." E lua fugalaau i luga o le puipui. Tasi le tele (e oʻo atu i le 8 cm), o le isi e laʻititi. O vaega e paʻepaʻe, toe faʻafoʻi. O le pale o le paʻepaʻe, o le palanikeke, ma le lanu, 2.5 cm le maualuga, 3.5 cm le lautele. O le manogi e manaia. E fuga mai i le afa lona lua o Me. O le vailaau e vaivai le taumalulu, o nisi taimi e malogo mai ai pupu. E talafeagai mo le seleseleina ma le faʻavae vaega.

O ata nei o ituaiga o daffodils o le vasega trindrusse:


Cyclamenoid, Jonquillium, ma Tacet Daffodil Groups

6. Cyclamenoid - mai le cyclamen narcissus. Fugalaau o loo i ai se pale umi ma ni petals na matua paʻu i tua. O lenei fomu latou te foliga mai ai o le cyclamen. O le amataga o le taimi e tupu ai.


Le ituaiga sili ona lauiloa "Aso Lua Gold." O fugalaau o loʻo paʻu, o le gaʻo e toe faʻafefeteina, samasama samasama, o le pale e sili atu le pogisa, umi, ma le lanu. Pipi maualuga e oo i le 20 cm. E faʻaaoga i fugalaau teuteu ma mo le tipiina.

7. Zhonkillievye - e sau mai le daffodil Jonquilla. I luga o le puipui o loʻo iai 2-3 fugalaau sili ona manogi. Perianth lobes ua faʻaloloaina, o le pale o le kapuni, atoa, puupuu atu nai lo petals.

O ituaiga sili ona lauiloa o:


Cherie. O le fugalaau (7 cm) e lalelei, faʻapitoa, maaleale ma se paʻepaʻe paʻepaʻe ma se pale uliuli lanu moana. Late. Sili i le tipi.


Upega auro.I luga o le puipui o loʻo i ai le 2-3 fugalaau e iʻu i le 4 cm le lautele. O sea e matala faataamilo, lapotopoto, samasama. Paina e pei o le Crown 1.5-2 cm maualuga, samasama. E lelei le manogi. E fuga mai i le sefulu tausaga muamua o Me. E talafeagai mo le seleseleina, faʻapea foʻi le totoina o vaega.

8. Tatsetny - e maua le vaega e ala i le sopoia o ituaiga eseese ma se Tatseta narcissus (bouquet). Fugalaau e tutusa lona lapopoa, manogi, 3-8 i luga o le tasi piluncle, pale e itiiti ifo i le 1/3 o le umi o petals. O nei laffodils o le taumalulu faigata.


Lauiloa iloga "Geranium". Fugalaau laiti (e oʻo i le 5 cm le lautele), e aoina i se vaega e 3-5 fasi. Peralsh petals are white, o le pale e lanu, moli lanumeamata. Peduncles e tusa ma le 30 cm le maualuga Fugalaau i le 9-20 aso i luga o le laau ma 10-12 aso i le tipi. O le ituaiga e talafeagai mo le faʻasalalauina ma le faʻatoʻaga.

Vailaʻau faʻasolosolo ma vao vao

9. Poetic - e afua mai i se solo fatu, lea na latou maua mai ai fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe. O le pale e puupuu, lanu samasama, ma se moli lanumeamata lanumoana.

O ituaiga sili ona lauiloa o le vaega:


"Actaea." Fugalaau faʻamafanafana ma le lautele e oʻo i le 9 cm, papaʻe, pale samasama ma le lanu mumu. Pipi maualuga e oo atu i le 50 cm. Pulu mai le ogatotonu o Mei. E talafeagai mo le seleseleina ma le faʻavae vaega.


"Horace". Fugalaau e i ai le lautele o le 8 cm, lobes e sinasina, lamolemole, faʻafefeteina le tasi ma le isi. O le faapaleina o pale, samasama ma se lanu moli matagofie. E manaia le manogi. E fuga mai le luasefulu o Me. E faʻaaogaina mo le tipiina, faʻamalosia ma faʻavaeina vaega.


Dante. Fugalaau e i ai le lautele o le 6 cm. O paʻu e paʻepaʻe, lapotopoto. O le pale o le samasama ma se lanu samasama-lanu moli. E lelei le manogi. E fuga mai i le tolu sefulu tausaga o Me. O le vailaʻau e silia ma le selau tausaga le matua, ae na te leʻi leiloa lona taua.


"Roma Mumu". Fugalaau e i ai le lautele o le 5 cm. O vaevaega e lapotopoto, gaugau, paʻepaʻe. O le pale o le moli lanumoli ma se mumu mūmū. E fuga mai i le luasefulu o Me. E talafeagai mo le seleseleina ma le faʻavae vaega.

10. Mamanu o manu, o latou fomu ma fatuga masani - o lenei vaega e faʻaaogaina mo le mamanu o ata faʻataʻitaʻi ma le gaosia o galuega.

O ituaiga e sili ona masani ona matutua o le:


"Obvalalia Salisbari." O le fugalaau e taamilomilo i le lautele e tusa ma le 7 cm. O laʻau Perianth e mama samasama, ova, lamolemole. O le pale o le samasama lanu samasama, lauulu, ma le maualuga o le 3.5 cm le maualuga, 2.5 cm le lautele. E fuga mai i le amataga o Me. Le manogi e vaivai. E talafeagai mo le faʻavaeina vaega.


"Ornatus Maximus." O le fugalaau e tu i luga ma le vevela o le 8 cm. O laʻau Perianth e paʻepaʻe, lamolemole, elliptical. O le pale o le samasama-lanu moli, o le foliga 0.3 cm le maualuga, 1.5 cm le lautele. E fuga mai le lua tausaga o Me. E malosi le manogi. E talafeagai mo le faʻavaeina vaega.

O ituaiga sili ona lelei o le razliznokoronchaty vaega o daffodils

11. Vae-faapaleina - ia i ai se uluai, vaevaeina i ni vaega (e masani lava 6) pale. O le maualuga o peduncles, e fuafua i le ituaiga, e amata mai i le 25 i le 50 cm, le lautele o le fugalaau e 7-11 cm, o le paleni o le pale e 2.5-10 cm. I le taimi nei, o lenei vaega o daffodils o loʻo nofo i se nofoaga faapitoa ona o ituaiga fugalaau.

3 vaega laiti e iloga i foliga o le palealii:

1) o le pale e fetaui lelei i luga o petals;

2) e le ogatasi ma petals i le umi atoa, o lobes e faʻataʻavaleina, vaʻavaʻai i le pito;

3) pei o se fetu e ono-faʻailoga ma vaʻa vaiti.

Eseesega:


"Lolomi". O se fugalaau e i ai lona lautele o le 11.5 cm, o le perianth e paepae, o le pale o le samasama ma se lanu matagofie e "matagofie" (fringed). O foliga o le fuga e pei o se orchid.


Mondragon. O se fugalaau e tutusa ma le 10.5 cm le mamafa ma le lanu samasama samasama, o le pale o le lanumeamata lanumoana, ua faauluina. Lautele, lautele.


Riesling. O le fugalaau e i ai le lautele o le 9.5 cm, lanu samasama lanu samasama, o le faapaleina o le pale e toetoe lava o le pito i lalo ma se pito faʻasolo. Ogatotonu. E masani ona faʻaaoga mo le tipi.


Royal Hyness. O le fugalaau e i ai le diamita 10 cm ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, o le pale o le samasama-lanu moli, faʻalanu, faʻasolosolo, ma le vaʻavaʻa. Lautele, lautele.


Tagata faʻatau. O le fugalaau e i ai lona lautele o le 11.5 cm ma se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, o se pale paleni azalea, o le kulimi malamalama faʻatasi ma se laʻau, 9 cm le lautele.


Silver Shell. O le fugalaau e i ai le diamita o le 10-11 cm ma se paʻu paʻepaʻe, o le paleni tele (8.5 cm), o le kulimi mumu, faʻapipiʻiina. Muamua, lautele.


Sovrin. O se fugalaau e iʻu ile 8-9 cm ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, o le pale o le moli lanumeamata lea. Lautele, lautele.


Flyer Fugalaau lanu samasama lauiloa (11 -12 cm), faʻapipiʻi le pale, faʻasolosolo i fafo. Maʻi tuai, lautele.


Egard. Se fugalaau e i ai le diamita o le 10.5 cm ma se paʻu paepae ma se palealiʻi lanu samasama. Late, lautele.


"Faʻaauau." Se fugalaau e i ai le diamita o le 10 cm ma se paʻu paʻepaʻe, o le paleni azalea, o le lanu piniki. Maʻi tuai, lautele.

12. O lenei kulupu e aofia ai isi faʻatagata e le o aofia i vaega na muamua atu.