Fale taumafanafana

O le teuteuina o le laufanua i luma o le faamalama o le a fesoasoani i le laau o teuteu a Nedzvetsky

I totonu o laau afu ma laau teuteu mo le totoina ma le teuteuina o auala tetele, o se nofoaga faapitoa e tuuina atu i le apu o Nedzvetsky. E ese le ofoofogia o ia i le taimi e fuga ai, e tosina i ai se lanu lanu i le taumafanafana, faatasi ai ma le faataapeapeina o nai lanu enaena i totonu o le afi mumu i le tautoulu. O tagata faʻapitoa o le faʻataʻitaʻiga o le laufanua e manatu i lenei apu o le auiliiliga sili ona lelei i le mamanu o le 'upega tafaʻilagi

O foliga olaola ma foliga o le ituaiga

O le lauiloa o le fomaʻi o le amateur, Vladislav Efimovich Nedzvetsky ao femalagaaʻi i Saina, na ia maua ai le apu vao i le itumalo o Xinjiang, lata i le aai o Kashgar. O se mea e le masani ai, 8 mita le maualuga, faatasi ai ma laʻau teuteu matagofie ma le paʻu lamolemole. I le sailia o lenei mea o se laau o le a teuteuina, na ave ai e Nedzvetsky fualaau totino po o fatu ma auina atu i latou i le tagata suʻesuʻe o George Dick. O le amataga o le 20 seneturi, sa nofo ai le tusitala talafaasolopito i Kazakhstan. Na faaopoopo le apu i le lisi o laau ma faamatalaina e Dr. Dick. Na ia tusia se laau e faamamalu ai le tagata na mauaina le apu o Nedzvetsky - Malus niedzwetzkyana dieck.

O se ituaiga fou o le apu o loo salalau lala e fausia ai se foliga ulu. O lala o le apu teuteu e lanu violē-lanu enaena. O laulaau laiti e lanu viole, mulimuli ane avea ma lanu meamata lanu meamata, ma lanu lanu mumu i le faavae. Lanu mumu ma laau, ma le paʻu. O le lanumumu lanumumu o fugalaau tetele e le pau mo le 10 aso, e tumu ai le itu ma le manogi. O fualaau lanumalie laiti e tupu mai i le tautotogo, lea e mafai ona faʻaaoga e fai ai le compote. Mo le teuteuga matagofie, o le apu o Nedzvetsky, o loo tuuina mai i le ata, e talisapaiaina.

Ae o lenei laau e le itiiti ifo le teuteuina pe a oʻo i fafo le afi o mea leaga. O le laau lava ia e sili ona manaia. Ina ia mafai ona faatino atoatoa ia galuega teuteu, e usitai ma tali atu i le teu. O le mea lea, mai se laau e tasi, e mafai ona e maua se foliga e faʻaogaina ai se lauulu. O le faʻavaeina o le pale o le apu e mafai ona alu i soo se itu.

O se laau lava ia, pe a uma ona faatulaga lelei, e mafai ona faia i luga o se ituaiga o fua o le natura matagofie. Aua e te manatu e sili atu i le matagofie mo le tele o tausaga na galue ai lima o se tagata atamai atamai, faifaimea taimi. O se laau e oʻo lava i le malulu malulu e maua ai se lagona e le mafaagaloina.

O matagofie matagofie o le autumn ma le tautau tautau o fualaau suamalie laiti mai fualaau malulu. O fua e le pa'ū, ma i le taumalulu latou te tautau i luga o lala paʻu, valaauliaina malo lele e taumamafa ai. Ae mo le faʻamalosi, e talafeagai nei apples apples.

E faapefea ona totoina se laau o le apu

Mo se apu e teuteu, e tatau ona ola maloloina. O le apu a Nedzvetsky e aʻafia i afaina uma, siama faʻamaʻi ma viral e aʻafia ai ituaiga fua. O le mea lea, e tatau ai ona mulimulitaʻia uma manaoga o le tekonolosi mea taufaʻatoaga ma le gaosiga o togalaau i le taimi tatau. E tatau ona filifili le nofoaga talafeagai e tulaʻi mai ai ma faʻatumu le lua vaʻalele lelei i eleele laulelei.

O loʻo tulaʻi le nofoaga o loʻo tulaʻi mai i lalo ole vai i lalo. E le fetaui lelei laʻau mamago ma ogaoga. Mai le tausaga lona tolu o le ola, o le laau e maua ai se faateleina tele mo le vaitau. E masani lava ona totoina laau toto e lua tausaga i se nofoaga tumau. Mulimuli ane, o gaʻo talavou e mamaʻi pe a faʻasolosolo. Faʻalagolago i le faamoemoe o le tagata faufautua, e filifili i le mamao e totō ai aʻau. Tuuina atu o le pale o laau o loo totoina, o le a lelei tele le toto o le laau o le Nedzvetsky e le sili atu nai lo le 5-6 mita.

O le tele o le pu ua sauni e tatau ona mita i le loloto ma ia le itiiti ifo ma le 80 cm i itu o le sikuea, o le pepa lea o loʻo saunia ai le nofoaga e tulaueleele ai. O se kulupu fualaʻau malamalama e saunia le afa mai le humus ma le faʻaopoopoga o laupepa oneone ma le oneone. Ia mautinoa ia faaopoopo atu e tusa ma le 300 grams o le superphosphate i le lua. O le totōga e faia i le tautoulu i le tasi ma le afa masina i luma o le malulu po o le tautotogo ae leʻi tatalaina. O laau talavou e faʻamalosia le faʻaleagaina o le eletise i le taulaga. Ua lava a latou eleele lelei na faia i le taimi o le totoina mo le tele o tausaga.

O le isi auala o le faʻalauteleina o fatu. I lenei tulaga, e tatau ona fusi fatu i le kiona i le taimi o le taumalulu. O fualaau e ola i totonu o le aʻoga mo le lua tausaga, mulimuli ane o le saoasaoa o le ola o meafaitino e sili atu ona leaga. E faapitoa lava ituaiga o mea teuteu e faʻaleleia e ala i le faapipiiina i luga o se faʻasoa, lea o le a avea ma se fatu. O nisi taimi o le rootstock e faia i luga o le tulaga o se laau o le apu, ma lafo mai mai se fualaau aina i se mea teuteu.

O le totoina o apu, ma isi mea taufaatoaga e faia i le taimi e tasi e pei o fualaau aina suamalie. Aemaise le talafeagai o le pulea o meaola faalafua ma faamaʻi. Ae talu ai o le laau e teuteuina, o togafitiga e faia e aunoa ma le fefe i le faaputuputuina o mea leaga i fua. O faʻamaʻi faʻaleagaina e sili ona lamatia mo le le maua o laupapa teuteu. O le mea lea, o le lanumoana lanumoana i le tautotogo ao leʻi amataina. E tusa lava pe amata le tafe o le sosolo, o le laau e sosolo i le urea, lea e avea o se puipuiga ma se ofutino pito i luga i le taimi e tasi. O le isi mea o le gaioiga i luga o se laumei lanumeamata ma pe a uma le fuga.

Fungicides e tatau ona faʻaogaina faʻaogaina, lea o le a gaoioi faasaga i le paʻu palapala, o le manogi ma le paʻu. E masani lava, o togafitiga e faia e faʻaaoga ai sauniuniga a Skor, Topaz. I luga o laau teuteu, o le faʻaaogaina o vailaʻau e aʻafia ai iniseti gaʻo e faʻavae i le kalbofos e mafai foi. O vailaʻau faʻasaina masani mo le togafitia o laau fua lelei e talafeagai. O le faʻaleleia o faʻamaʻi ile Ecoberin poʻo Zircon o le a faateleina ai le tetee o le apu.

O laau laʻau teuteu e fiafia i le mulimulu o le lio. Mo le mulch, e mafai ona e faʻaogaina le sawdust masani, paʻu mai le pine poo isi conifers, e mafai ona e faʻaogaina ia nila enaena e mulch. I le tausiga o laau teuteu, e taua le taofia o le faʻaleagaina e faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le faʻasalaina o laau o le apu e naʻo le taimi umi o le lāmala. E le fiafia le laau i le susu. E mafai ona e amataina se laau o le Nedzvetsky i na o nofoaga e leai ni malulu. I Siberia Sasaʻe, o sea laau e le ola.